Перше УЗІ ?

Привіт, розкажу трішки свою історію. Пів року назад на обстеженні виявили 2 доброякісні пухлинки розміров по 5мм приблизно (мастопатія), зробила УЗІ молочної залози та  щитовитки - результати бажають кращого, здала аналізи - найбільший аналіз, який визвав в мене хвилювання це високий рівень пролактину. І ендокринолог, і мамолог сказали, що в мене великий гормональний збій, призначили лікування і наполегливо рекомендували вагітність, сказали,що це можливо єдиний спосіб самовилікуватись повністю, так як організм повністю "перенастроюється".Проте з високим рівнем пролактину завагітніти не так то і легко, спочатку приймала норплак і і різні рослинні препарати по нормалізації щитовидної залози - пролактин ввійшов в норму, але наближався більш до максимального значення, продовжила курс прийомом мастодіону - і ось нарешті позитивний результат - ВАГІТНІСТЬ))) За онлайн калькулятором вагітності визначила термін - 5 тижнів. Вже начиталась різних статей і тепер не знаю коли краще стати на облік і робити перше УЗІ. Одні пишуть, що до 7 тижнів краже не турбувати, так як період є небезбечним для зриву вагітності при посторонньому втручанні, інші навпаки рекомендують до цього періоду зробити перше УЗІ, щоб по можливості виявити палатогії і впевнитись, що вагітність не позаматочна. Підкажіть, будь ласка, як краще зробити? І можливо потрібно вже приймати якісь вітаміни (наприклад фолієву кислоту)?

Темы: Вагітність


Теги: витамины, узи, фолиевая кислота

17 коментарів

  • Sunlike 25 лютого 2014, 14:08

    на облік радять ставати в 10-11тижнів, якщо все добре. Вам думаю краще звернутись раніше.
    Фолієву кислоту необхідно пити перед вагітністю і перші місяці

  • Tanyaverhovec 25 лютого 2014, 14:30

    Я прийшла ставати на облік в 12 тижнів, направили на скринінг і УЗД. По результатам узд \виявилось що В. всього 9 тижнів. Проконсультуйтесь з (хорошим, довіреним) лікарем, щодо наявності ризиків позаматкової вагітності чи зриву. Високий рівень пролактину може грати велику роль. (мені призначали дуфастон, був ризик зриву ваг., огляд і узд відтягували до 12 тижнів)

  • Юлия 25 лютого 2014, 15:17

    я первое узи сделала по месячным в 7 недель, а по результатам узи в 5. никогда не забуду то ощущение, когда ты на экране видишь маленькую пульсирующую точку)))))) потом через 2 недели у меня сильно заболел живот и начались кровяные выделения, я поехала к врачу, мне сделали повторное узи и призначили лекарства, так как у меня не хватало гормона, так я их и принимала месяца до 5. на учет я пришла становится в 12 недель, мне выдали целый список направлений на здачу анализов, а график приема их в роддоме: одни во вторник, вторые в среду и время разное, да и на узи запись за 2 недели, пока я это все поздавала и пришли результаты было уже 15 недель и на скрининг первого триместра я уже опоздала, слава Богу, что все в итоге оказалось хорошо, но этот скрининг самый информативный по патологиям, а делать его можно по моему до 13 недель. Так что я считаю что на учет нужно становиться недель в 8-9, раньше тоже не нужно, потому что тоже не хочется что б на таком раннем сроке лазили там, а если позже, то можно опоздать, как я

  • Mylattka 25 лютого 2014, 15:22

    дякую за поради! На рахунок високого рівня пролактину я ще до вагітності консульвалась в ІПАГі про можливий зрив попереджали( проте боюсь робити УЗД так як термін невеликий. Причому мене нічого не турбує, жодних болів, ніякого токсикозу ще нема. Напевно дочекаюсь 8-10 тижнів!

  • Nezzabudka 25 лютого 2014, 15:24

    я бы пошла к врачу уже сейчас.

  • Irochka_Plombirochka 25 лютого 2014, 15:26

    Я бы не ждала,учитывая все Ваши проблемы.А на УЗИ Вас никто насильно не затянет,посчитаете,что рано,не ходите,но проконсультироваться,как по мне,необходимо.

  • Kalibri 25 лютого 2014, 16:24

    Найдите хорошего врача,знающего Ваши проблемы и пусть он Вас курирует всю беременность.Удачи!

  • Jelenaskor 25 лютого 2014, 16:27

    Моя дільнича лікар генеколог сказала мені, що зараз є такі тести, які дозволяють переконатися, чи В. маточна чи позаматочна. Я робила УЗД на 5 тижні (влітку), спеціально для того, щоб переконатися що В. не позаматкова. Вже з результатом УЗД прийшла ставати на облік. Ось тоді моя лікарка мене трохи пожурила і сказала, що не треба було відразу робити узд, краще б тест купила... як він виглядає і де можна купити, не знаю, але варто розпитатися в аптеках. І я б, на Вашому місці, теж пішла раніше до лікарів. Скоріш за все, призначать гармони для укріплення (прогестерон). Можливо, зверніться до тих лікарів (ІПАГ), які вас вели до вагітності. І знайте, що все буде добре-)) з маленької цяточки на першому узд виростає ого-го який величезний живіт-))

  • Mylattka 25 лютого 2014, 17:00

    Справа в тому, що в ІПАГ мене не вели до вагітності (на консультацію я там попала випадково - народжувала сестра, а я просто була присутня на виписці малятка і при можливості вирішила запитать про наболіле), а так мене веде мамолог і ендокринолог з діагностичного центру на Кондратюка, а на облік взагалі за місцем прописки мені ставати в Обухові (Київська обл.) а тим врачам я щось не дуже довіряю, щоб стати в ІПАГ треба направлення((( А те, що все буде добре, я в цьому впевнена!!!!!

  • Tanya_211 25 лютого 2014, 17:14

    я бы на вашем месте пошла к гинекологу, вы же лечение проходили, вам или продолжать нужно или менять. Становиться лучше в 8 недель, что бы без спешки все анализы сдать (там до скрининга еще куча всего). Но в вашем случае я бы шла сейчас. ,Если боитесь, то отказывайтесь от осмотра на кресле, хотя при нормальной беременности это безопасно.

  • Katya_m 25 лютого 2014, 22:45

    узд я зробила на 3 тижні,одразу,як тест показав 2 полоски, лікар після цього виписала мені фолієву і вітамін Е,на крісло мене не садили,нормальний лікар,на такому ранньому терміні ніколи і не посадить! ну і вже тоді сказали прийти на 12 тижні на облік ставати. Я думаю,що узд вам не мало б пошкодити,то ж не вагінальне роблять,а на крісло звичайно не сідайте,ранувато ще.

  • Supermama 1 березня 2014, 12:19

    Я взагалі на 5 тижні пішла для підтвердження вагітності до гінеколога,сама перше Узі зробила в 23тижні , а на облік стала в 28 тижнів і дуже цьому рада, поки не ходила до них нічого не турбувало а з їхніми аналізами і бактерії і гепетит сказали є,а в мене 32 неділі вже пологовий вибрала а з гепатитом не можна до 38неділі ждала повторних результатів аналізу все на світі передумала,потім у 39неділь узі а в мого масіка подвійне обвиття шийки пуповинкою, то я чоловіку сказала що за други піду в неділь 32-35.Щоб вони нервів поменше мені псували.

  • Yulya_Cherry 16 серпня 2014, 22:54

    А разве сейчас не требуют стать до 12 недель якобы из-за каких=то дородовых выплат??

  • Rina_31 17 серпня 2014, 00:05

    этой зимой в декабре стала на учет на 14 неделе. дородовые получила

  • Maryanella33 1 вересня 2014, 22:30

    я робила УЗД в 4т. бачила маленьку плямочку, а потім в 9т. і побачила дві плямочки))) моїй радості немає меж))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!при близнятах назначають кожен місяць УЗД.

  • Tatiana14021982 23 жовтня 2014, 12:30

    нужно обязательно посетить врача и она скажет, когда нужно сделать УЗИ, ведь у всех это индивидуально. У меня беременность была проблемная, мне делали УЗИ 10 раз на разных сроках, причем первое в 3 недели, когда и определили беременность. А при нормальном течении беременности делают 3 раза, но лучше обязательно консультироваться с грамотным врачем

  • chajka 25 жовтня 2015, 23:43

    У меня тоже беременность была долгожданная (9 лет с мужем ждали) Были выкидыши (в 9-ть и в 5-ть нед.) и была внематочная :(. Наверное, всё-таки Бог нас услышал и послал мне человека, который посоветовал мне витамины на Алоэ Вера. После того как я пересмотрела все отзывы о продукции, и ,естественно, уточнила наличие сертификатов качества, приняла решение - это моя последняя надежда!!! Ведь до этого мы сдавали множество анализов (одни из первых -тоже на гормоны, и там не всё гладко), но никаких результатов :(... После 4-х недельного приёма витамин я узнаю о том, что Я - БЕРЕМЕННА !!! И всю беременность ни одного дня мне ,Слава Богу, не пришлось лежать на сохранении ( хотя и к этому была готова)! На 40-й неделе родила девочку: 3400г.,51см.!!! Нашей радости не было предела!!!!
    Одно сказать могу точно, при внематочной дискомфорт (боли внизу живота (сбоку) и кровянистые выделения) у меня появились ещё на первых неделях... При последней беременности никаких болевых ощущений не испытывала, кроме волнения! К врачу пошла на 5-й неделе, от осмотра на кресле отказалась сразу!!!... хороший (уже проверенный) врач по моей просьбе дала направление на УЗИ. После положительного диагноза :прогрессирующая беременность :))) в семь недель стала на учёт! Хотя тоже очень боялась!
    Вам хочу сказать одно, советов будет много но ,в первую очередь, постарайтесь прислушиваться к себе и своему организму ...и поступайте так как Вам подсказывает сердце (или интуиция, называйте это как хотите) А пожелать хочу Вам лишь добрых, искренних людей на жизненном пути и Врачей Профессионалов!... их,к сожалению, сейчас так мало! Удачи! Берегите себя и будьте ЗДОРОВЫ!!!! :)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу