Зуби.

Поділіться своїми зубними історіями.

Ситуація така - декілька тижнів маю неприємні відчуття на рівні 7-8 зуба (відповідно до картинки). Відчуття тиску, дуже схоже на те коли між зубами застрягає щось. А в яснах між цими зубами відчуття припухлості, іноді поколювання, простріли декілька разів. Вчора була у стоматолога - візуально зуби здорові - лікар колупав інструментами, стукав по них, якісь пластинки між зубами протягуаав. Також зробили знімок. Черговий хірург (чомусь дитячий, а не дорослий) по огляду і знімку не бачить, що може викликати такі симптоми. Але зробив припущення, що відчуття тиску на передні зуби можуть давати зуби мудрості які не прорізалися, їм мало місця і вони тиснуть на весь зубний ряд. Відправляє до хірурга за направленням, щоб зробити снімок всіх зубів, подивитися на стан "мудрості".

А тепер рубрика "дурних запитань"... Я не дуже розуміюся на будові зубів і ясен, але чи можуть бути ці відчуття результатом якогось защемлення - м'яких тканин, судин, нервових закінчень? Бо маю погану звичку, як нервую дуже то гризу щось непідходяще. Після такого випадку і почалися ці відчуття.


Теги: зуби, зубна бiль

9 коментарів

  • marusia 17 березня, 19:23

    Такі відчуття можуть давати зуби мудрості, які в яснах і ще тільки прорізаються, а відповідно, змішують зубний ряд. Але простріли і припухлість- це дивно

  • Vombat 17 березня, 19:43

    Це по відчуттях припухлість. Лікар нічого такого не бачить.

  • evita 17 березня, 19:23

    Гайморит виключили?

  • Vombat 17 березня, 19:41

    Які із моїх симптомів вказують на гайморит? І як це перевірити?

  • evita 17 березня, 20:47

    @Vombat Перевірить ЛОР, але зараз дочиталась, що відчуття тиску , не від корнів, а зверху, тоді навряд чи.

  • Neonilla 17 березня, 21:10 1

    Я так замучила стоматолога, направили к неврологу. Восполение троичного нерва какого-то там пучка... Лечения хватает на 6-9 мес. Потом снова... иду делаю снимки зубов, - и к неврологу. Так уже три года.
    Но у меня нет скрытых "мудрых".

  • samsanty 17 березня, 21:23

    І в моєї мами така ж історія. Але при рецидиві вона вже не ходила до лікаря, а лікувалась знову по прописанній вперше схемі. До речі, нана лікар казала, що зараз в багатьох запалення тройнічного нерву після перенесенного вірусу.

  • Neonilla 18 березня, 07:33

    @samsanty Не, у меня по-разному. Лево-право, верх-низ, может в уши и в шею отдавать.. Но прелесть в том,что есть проблемы с первыми шейными позвонками и с сосудами головы.
    И да, короной болела дважды

  • samsanty 18 березня, 07:37

    @Neonilla Лікар казала, що це не від корони, а саме в цьому році сильний вірус ходив грипу, то після нього в багатьох почалось.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу