Видалення 4 зубів мудрості: як пройшло.

Я недавно писала, що моєму Вані лікарі порадили видалити чотири зуба мудрості одночасно під загальним наркозом.

Операцію зробили 11 днів назад, тож можу поділитися деталями.

Операцію робили в одній з лікарень підпарижжя. Призначили на 14, але фактично в операційну його забрали близько 15. Операція продовжувалась години півтори, потім ще годину він був в реанімаційній палаті, потім його привезли назад в палату звичайну.

Прокинувся нормально, ніяких проблем з цим не було. Протягом години ще був у палаті, йому принесли сік і йогурт, можна було пити воду також.

Прописали антибіотики на 10 днів, преднізолон, знеболювальне різне по ситуації (ми обходилися парацетамолом, але є рецепт і на якісь ліки з морфієм, якби сильно боліло).

2-3 день обличчя було трохи спухле і з одного боку були ледь помітні синці. Боліло днів 5, пив знеболювальне постійно. Перші два дні їв тільки рідке і пюре. Потім потрошку мʼяку їжу, зараз їсть усе. Знеболювальне перестав пити на 7-8 день.

Сьогодні був контрольний візит до лікаря, все ок. Шви відпадуть днів через 10. Є 2% вірогідність ускладнень після 4-6 тижнів. Сподіваюсь, що ні.

Операція коштувала 1300 євро. Щось має покрити страхування, подивлюсь. 

Наче все розповіла. Але якщо щось забула, питайте.


Теги: видаленя зубiв мудростi

5 коментарів

  • Rita_Rita 20 лютого, 18:48 4

    Така собі міні операція
    Здоров'я сину

  • Rita_Rita 20 лютого, 18:49 1

    Дякую, що написали

  • zueva 20 лютого, 22:53

    Дякую! Чесно кажучи, перехвилювалась я як на повноцінну операцію. Ніби в моменті було ок, а як все скінчилось і повернулись додому, мене просто вимкнуло на добу майже.

  • Mariia_k 20 лютого, 23:59

    Моєму синові видаляли передні надлишкові зуби, тобто їх було на 2 більше ніж звичайно. Теж просила тут рекомендацій, одна дівчина порадила робити на Підвисоцького. Теж була операція, наркоз, але все пройшло добре. Вісімки частіше зустрічаються і доречі ортодонт сказав, що у сина вони теж "лежать", так що пізніше будемо їх видаляти. Дякую, що розповіли про свій досвід.

  • Marusya 21 лютого, 16:28

    Ого го,нічого собі.
    Нехай все відновиться якнайшвидше і без ускладнень:heart:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу