Видалення чотирьох зубів мудрості

Моєму Івану треба видаляти всі чотири зуби одразу, всі погані, немає їм місця. Я зі своїми намучилася, після видалення останнього вже 15 років порушена чутливість підборіддя. Мені видаляли по одному, згадати навіть страшно.

Тут лікар каже: чотири одразу, поїсть мʼяку їжу, зате антибіотики один раз, наркоз один раз (загальний), знеболюючі один раз і менше стресу. 

Короче, питання, хто через таке проходив? Які рекомендації? Довго болить? Коли рот відкривається? 


Теги: видалення зубiв мудростi

48 коментарів

  • Коментар видалено

  • Lynxx 6 лютого, 00:29 2

    Дочке в Нидерландах так сделали. Вечером уже скакала. Прошло отлично. Обезболивающее давала 2 дня, АБ даже не дали, сказали, обращаться, если будут проблемы, ттт, их не было.
    Жевать было больновато дня 3-4. Не волнуйтесь, а то волнение ему передастся. Все будет хорошо. Не будет боли и стресса.

  • Lynxx 6 лютого, 21:14

    Вы еще уточните, какой именно препарат. Потому что "общим наркозом" часто называют медицинский сон, который не дает такой нагрузки на сердце, которой так боятся.

  • evita 6 лютого, 06:18

    То залежить ще від зубів, які вони, мені видаляли одного, то легше, ніж звичайний зуб.

  • Lyubochka 6 лютого, 07:28

    подруга удаляла в Германии, у нее они даже не прорезались. Неделю ходила "красивая", мазалась герариновой мазью и пила фрэш из ананаса (врач назначил). Учитывая сложность операции и возраст пациентки 40 лет, то все прошло супер. Она пила антибиотики и обезболивающие. Думаю молодежь быстрее восстанавливается

  • H_elga 6 лютого, 07:36

    Мабуть, багато залежить від лікаря й самого зуба. І віку ) дочці знайомої ось те ж саме сказали робити
    Я видаляла два, по одному - верхній і нижній, два різні лікарі. Після одного відходила 10 днів зі знеболювальними та аб. Після іншого навіть знеболювальне не пила...

  • H_elga 6 лютого, 07:37

    Але я вже обидва після 30 років видаляла, бо швидко почали псуватися ці зуби

  • Nikki 6 лютого, 07:59

    Я собі видаляла поступово ( складне видалення), а моя стоматолог своєму сину видаляла всі відразу, також сказала ,що краще один раз все це перенести. А який вік Вашого сина?

  • Коментар видалено

  • 5 коментарів
  • evita 6 лютого, 11:56

    @optsale За даними слідства, 4 лютого 2024 року в одній із лікарень Кривого Рогу проводили видалення зуба 14-річному хлопчику під дією місцевого наркозу.
    Вдома дитині стало зле, його госпіталізували. Наступного дня хлопчик помер у реанімаційному відділенні.

  • Коментар видалено

  • JuliaSha 6 лютого, 12:53 6

    Я би теж не робила б загальний наркоз. Зараз місцеві препарати чудові. Я видаляла два, але не одночасно. Трохи страшно, але боляче не було

  • Julia_ 6 лютого, 08:45

    В моєї доньки старшої теж стоїть це питання, але в неї немає часу, робота, та і просто бачу, що боїться. Хоча ми вмовляємо і родичка, яка пройшла через це більше року назад. Їй видалили і зуби мудрості і ще два зуби поряд, бо неправильні вісімки їх зруйнували.
    Каже,що так, краще один раз під загальним наркозом це зробити. Тиждень було дуже важко їй, ну а потім потроху пішло на краще, їй за 40. Як відкривався рот і що пила, не пам'ятаю вже, як вона розказувала.
    Зараз брекети, так як ті вісімки змістили зубний ряд, треба рівняти тепер.

  • OksanKa 6 лютого, 09:33 4

    Я видаляла всі 4, але не одразу, а через п'ятницю, за півтора місяці все зробила, абсолютно легко, без жодних швів, взагалі не пила знеболюване чи антибіотики.
    Мій лікар не рекомендував одразу всі (я спочатку теж хотіла, типу раз відмучилась і все), але це дуже складно для організму, без ліків тоді точно не обійтись, навіщо так знущатись.

  • Chuchasonya 6 лютого, 09:38 4

    Я видаляла в Украіні, ніяких наркозів і 4 відразу, ніяких АБ , ніяких знеболюючих. Останній навіть не помітила. Просто укол , просто вирвали і все. Чому все так складно?

  • 15 коментарів
  • danon 12 лютого, 23:41

    @Katrusya залежить від складності. Якщо зуб розташований під слизовою оболонкою, виконується невеликий розріз скалпелем над зубом і видалення відбувається, як видалення звичайного зуба, якщо ж зуб розташований під нахилом – хірург розділяє (спецальні фрези) його на кілька частин, а потім витягує клещами. Якщо ж зуб знаходиться глибоко в кістці, то її частину усувають спеціальним ультразвуковим п’єзохірургічним апаратом. Після часто накладають шви,їх знімають приблизно на 14 день після видалення. Дуже важливо соблюдати рекомендації після видалення, щою уникнути ускладень в процесі загоєння: Тримати стерильний тампон, що лікар поставить у роті протягом 20–40 хвилин для обмеження кровотечі під час згортання крові.
    • Протягом 2 годин не їсти і не пити.
    • Протягом наступних 24 годин НЕ МОЖНА:
    – курити,
    – вживати алкоголь,
    – інтенсивно промивати ротову порожнину,
    – застосовувати тиск на сторону ротової порожнини, де проводилася процедура (спосіб сну),
    – споживати гарячі напої та їжу,
    – здійснювати інтенсивне фізичне навантаження.
    У випадку кровотечі, лихоманки або відчуття болю можна прийняти пропибольові перпарати (Але НЕ саліцилати!!!) і негайно треба звернутися до стоматолога. Можна ще прикладати холодний компрес на ту сторону де видаляли зуб на 10-15 хв.

  • Katrusya 13 лютого, 08:05

    @danon Дякую за таку розгорнуту відповідь. Піду мабуть ще раз до лікаря. Тобто буваю я там доволі часто, але про цю проблему не знає, бо лікар у мене новий, а візуально проблеми не видно. Це перед війною мій лікар лікував мені інший зуб і сказав, що є така проблема. Я зуб полікувала і втекла ) а робить щось треба, він майже виріс в давить на зубний ряд

  • danon 13 лютого, 15:07 1

    @Katrusya Я здобула нову професію)), асистент стоматолога. Тут дають після видалення такі рекомендації. Якщо у вас він прорізався, то це не повинно бути складно видалити, полегшує роботу))) Здоров'я вам!

  • mariwka2209 6 лютого, 10:28

    Мені видаляли поступово, бо було вирощені в сусідній зуб. Тяжко, важко, відходила довго, температура була. Но раз лікар каже що може зробити за раз, значить зуби не складні. Там 2-3 дні треба буде поїсти через трубочку або мʼяку їжу, я купляла дитяче харчування, пюре, манка. Но в мене були зі швами

  • Rita_Rita 6 лютого, 10:48 1

    Чи робили вже панорамний знімок? Треба дивитись розміщення зубів
    В мене в дочки прямо біда якась
    Ростуть зуби а молочні не хочуть випадати, і то флюси то ще щось
    Дитині майже 10 і всі в один голос посилають ті зуби рвати
    Так після видалення просто одного молочного зуба її сутки ковбасило, і трясло, і температура була і що тільки
    Тому вам ніхто не скаже який відновлювальний період буде
    Але ще все залежить чи добре вони розміщенні

  • Ptashkamoyakohana 6 лютого, 19:56

    Боже, і в моєї те саме

  • EvgeniaEvgenia 6 лютого, 13:07 2

    Зараз щось багатувато проблем з цими наркозами стоматологічними. Я б порадила по одному видаляти під місцевою анастезією. Це не страшно, зараз хороші препарати.. Собі всі 4 саме так і видаляла - по одному на тиждень. Без антибіотиків. Лише ванночки з хлоргексидином робила.

  • Irunka0808 6 лютого, 13:34

    Я видаляла по черзі, спочатку з однієї сторони верхній нижній. Пила обезболююче, антибіотик ні, спухла щока, боліло трохи. Інший тільки верхній- обезбоююче 3 дні, навіть більше як протизапальне пила, всі зуби під місцевим наркозом.

  • OlyaMakarevich 6 лютого, 16:32 1

    У вас не достатньо вводних даних. Все залежить від вашої конкретної ситуації, а саме: вилізли зуби мудрості повністю чи частково, чи взагалі з ясен не прорізались. Штовхають зуби мудрості зубний ряд, чи є пошкодження сусідніх. Лікар має глянути панорамний знімок вашого сина та оцінити складність майбутнього видалення.
    Звісно якщо можна, то не під загальним наркозом, а під місцевою анестезією. Бажано щоб видалення проводив щелепно-лицьовий хірург-стоматолог, бо хз за яким принципом звичайні стоматологи беруться видаляти зуби мудрості.
    Якщо складність видалення висока і потрібен наркоз загальний, то треба розуміти, які саме препарати будуть використовувати в якості наркозу і наявність реанімаційного набору та спілкування с анестезіологом.
    Якщо зуби не прорізались з ясен то будуть розрізати десну, а це вважається операцією, відділяти зуби нижні від щелепи складно і є ризик перелому щелепи. Ну і після такого роду операцій можуть бути ускладнення: стріляти у скроню, у вухо, відсутність чутливості на підборідді, запалення, тягнучі болі. Як довго триває процес загоєння - це залежить від імунітету та від наслідків втручання.
    Може у вас все взагалі просто і навіть наркоз загальний не потрібен.
    Можливо розглянути варіант видалити спершу верхні зуби мудрості, якщо вони повністю прорізались. Бо видалення верхніх значно легше, ніж нижніх і взагалі може бути без наслідків і болю.

  • Brend 6 лютого, 19:10 3

    Общий наркоз это тем кто маленький и не понимает что нужно потерпеть и тем кого не берет местная анестезия. Какая аргументация в вашем случае?
    Общий наркоз это всегда риски и при чем не один на миллион. А даже если вроде все ок, то это все равно удар по сердцу, у меня проблемы с сердцем например начались после 35, знала бы, с молоду больше себя жалела.
    А врач мой еще шутник от Бога, каждый общ.наркоз это минус 5 лет из того что ты бы мог прожить...а сколько их за жизнь может быть... Подумайте короче трижды стоит ли зубы рвать под общим наркозом, если с местным нет проблем. 4 за раз тоже не советую потом элементарно трудно понять какой дает осложнения если вдруг такое произойдет. Ну и конечно точно никакие 4 за раз если они еще не прорезались.

  • natashap 6 лютого, 20:53

    Вибачте, автор,що в Вашій темі,але хто порекомендує де саме можна в Києві видалити зуб мудрості?

  • Yurss 6 лютого, 21:36

    Стоматологічна клініка "Маньо Дентал Сервіс"
    Засновники -- мої друзі, знайомі ще з інтернатури
    Не пошкодуєте:)

  • natashap 7 лютого, 07:03

    @Yurss Дякую!

  • zueva 6 лютого, 22:18 1

    Всім дякую за коментарі.
    Кому не вистачило інформації: консультувались з трьома лікарями, знімок панорамний робили (кому цікаво - ось), зуби під десною усі, але їм нема куди рости, тому видаляти без варіантів.
    Про загальний наркоз саме у стоматолога зі смертями - давайте залишимо жахіття жовтій пресі. Ризик серйозних ускладнень від загальної анестезії менше 1 на 100000. Тому так, не хотілося б. Але різати чотири десни по черзі при місцевій анестезії (яка теж, до речі, не цукерочка, а токсичний ризик) - також не дуже класна пригода. Коротше, я розумію всі ризики, видалення в лікарні, а не в кабінеті, лікар саме щелепний хірург, з анестезіологом обовʼязкова консультація напередодні.

    Зображення
  • 2 коментаря
  • Rita_Rita 12 лютого, 08:52 2

    По знімку я так розумію, що нижні зуби ще й можливо болять, бо зуби мудрості впираються в здорові зуби
    До речі думаю в темі не так хотіли порадами завалити, як просто поговорити, бо в клубі зараз геть мало тем, де можна розігнатися ..:joy:

  • Rita_Rita 12 лютого, 08:57 2

    @zueva Наташа, напишіть нам потім або тему або тут в темі про те як все відбувалось, і який був відновлювальний період

  • zueva 20 лютого, 15:03

    @Rita_Rita Пишу!

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу