Гастрит

Вранці зробила гастроскопію ( зонт ковтнула). На диво пройшла процедура добре, але болить зараз горло і аж до лопатки. Ковтати боляче. Як довго то триватиме, бо щось кожної години все гірше і гірше? 

І ще, лікар поставив діагноз загострення гастриту((( до гастроентеролога записалася на понеділок. Просто цікаво хто як його переживає, які секрети полегшення хвороби, які рецепти дієти? Бо я наче й років 8 притримуюся норм.харчування, а ось маю таке((


Теги: гастрит

27 коментарів

  • Malinka_orijinal 2 лютого, 13:44

    Я своє загострення лікую так, як описано в цій темі внизу https://kashalot.com/ru/club/post-20871753/
    Щодо зонду, то ніколи не було наслідків больових, але я погоджувалася тільки на дитячий діаметр :slight_smile:

  • natasha82 2 лютого, 14:56

    Дякую. :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:Дитячий діаметр може й у мене був, бо судячи зі слів знайомих які ковтали раніше то то жесть процедура. А у мене терпимо пройшло. А це відчуваю біль , кашляю і весь час ковтаю- ковтаю бо наче щось в горлі. Аж лопатки печуть. Дихати ось зараз на вулиці так знаєте, як в сильний мороз

  • Neonilla 2 лютого, 13:48

    Я когда глотала "телевизор" горло болело 3-4 дня. Плюс ощущение долго было, что можешь проглотить буханку хлеба )))
    Все пройдет.... Выздоравливайте!

  • 1 коментар
  • Neonilla 2 лютого, 13:52

    @Neonilla Брат последний раз сдавал кучу дорогущих анализов. Т.е. анализ на желуд.сок и гастроскопия- это начало....

  • natasha82 2 лютого, 14:55

    @Neonilla Дякую. Так нерви дали своє((( я з літа просто день в день на стресі. Аналізи вже частину здала, і узі і біохімія і кал все в нормі. Це ковтнула цю фігню:sweat_smile:побачимо що далі призначить лікар.

  • serbova 3 лютого, 19:47

    @Neonilla В мене від нервів

  • Lynxx 2 лютого, 16:52 1

    Гастрит часто вызывается бактерией хеликобактер пилори. Думаю, вам назначат тест на нее, тогда надо лечить АБ. Диета и травки - это хорошо, но вспомогательно.

  • 3 коментаря
  • Lynxx 2 лютого, 20:46 3

    @natasha82 У моего отца была язва желудка много лет, подлечивали, и дальше страдал. Пока не открыли эту бактерию и не обнаружили у него. Пролечили курсом, и забыл о язве. Ттт, на много лет.
    Про "вред метода" не слышала. АБ не конфетка, но если бактериальная инфекция, выбирать не приходится.

  • Коментар видалено

  • Lynxx 3 лютого, 20:09

    @Antonina777 Не буду спорить.
    Папа был язвенник, а теперь здоров, ттт. Питается обыкновенно, относительно здоровое питание без диет и почасовых приемов масла и т.п. Повода проверять кислотность не было, какая она, не знаем. Ничего ему не печет. И вряд ли жизнь его стала спокойнее, ну, это относительный вопрос.
    Молочница, хоть и есть в организме, тоже, когда разгуляется, нуждается в лечении, а не только в налаживании диеты и иммунитета.
    Я не отвергаю их значение, но, имхо, сначала убрать острое состояние, причину обострения, наладить более-менее качество жизни, потом уже создавать условия.

  • iryna_b 2 лютого, 19:57

    Було може 2 дні боляче ковтати

  • natasha82 2 лютого, 21:39 1

    Не повірите, 90% я харчуюся так як ви описуєте. Я 156 зріст 41 кг. Жарене рідко- рідко і то на майже сухій сковорідці. М'ясо печене,тушене. Каші ранок, або омлет або рідше канапка з сиром+ варені пер.яйця і зелень. Я взагалі овочеїдна. Кетчуп/ майонез більше року і не пробувала, до цього теж ну може раз в рік і то мишина доза. Супи я люблю, єдине що часто варю їх на дом.курці але, це 3 й бульйон . Солодке мало но є. Але це може бути дом.песиао, дом.шарлотка або раніше пироги з фруктами. Знову таки, я з'їла не кожен день і один два шматочки. Торт, тімтечка.....не їла роки два. Алкоголь- рідко і це не велика доза.Чай з ромашки давно,люблю таке. М'ята, лимонник або збір трав то мої чаї. Може раз в два міс.не крепкий натур.чорний чай.
    Молочку майже не вживаю, кефір або рідко активію( то вже брала коли перекусити щось хотілося). Вода- маю звичку пити і багато. Як прокинулася пів стакана і так за день пью. З собою завжди бутилка з водою.
    Що ще?.....можу лазанью з'їсти, можу крильця, можу і котлетку ( без сала і 50/50 фарш). Але це раз в міс. Шпинат , зелень салату жую майже кожен день.(взимку а весна кінець осені то зелень весь час). Ось з оливковою олією трішки гірше . 50/50 зі звичайною. Сплати на ній а ось малому млинці чи щось потушити чи підсмажити то звичайна. Але ще раз зазначу, я не наливаю на пательню а так кулінарним пензликом змащую щоб не приставало
    Буряк, часто зараз вживаю( просто відварний чи запечений).
    Так що грішу на нерви. Два роки в стресі, останні місяці були тяжкі , і я зривалася психологічно і морально. Все близько брала до душі, навіть якісь прості життєві негаразди( школа, турніри дитини, моє навчання, відносини з чоловіком ...все дуже сильно пропускала через себе)
    І дякую за поради. Так ,ось з весни коли почалися весь час у малого турніри і виїзди їла коли припало. Хоч і без всякого г....але могла поснідати о 8 а наступний прийом їжі о 20. То у зараз беру це під контроль

  • IRAWADI 3 лютого, 11:13

    Обычно когда делают гастроскопию делают и тест на хеликобактер - посмотрите в описании - там должно это быть указано.

  • natasha82 3 лютого, 13:32

    Ось переглянула висновок. Не має на хелікобактер

    Зображення
  • Коментар видалено

  • natasha82 3 лютого, 17:16

    @Antonina777 А боліло ой йой. Тиждень дихати не можу. І я не бачу в діагнозі слова гастрит. Лікар мене підвів і на моніторі показав- ,,ось тут і ось тут запалення гостра фаза гастриту,,.
    А в діагнозі того не написано

  • samsanty 3 лютого, 13:39

    Я як мала була, то гастрит постійно мучав. Хтось мамі моїй порадив завести козу і випаювати мене парним козиним молоком. На щастя, я його смак дуже любила. І це вирішило проблему.

  • natasha82 3 лютого, 20:43

    О боже. Дякую:sweat_smile:нажаль я навіть подумати не можу щоб його пити, полізе відразу назад . Хоча я все дитинство пила молоко прям парне відразу від корови,кози, а років після 20 відвернуло від кози аж до ,,ригачок,,.

  • Коментар видалено

  • serbova 3 лютого, 19:54 1

    В мене ерозівний гастрит, дуже погано лікується. А гастрит лікується дієтою.

  • natasha82 3 лютого, 20:41

    Дякую)

  • Lynxx 3 лютого, 20:14

    Автоп, хотела также посоветовать попросить направление на рентген с контрастом и переворотом.
    Мне несколько лет лечили периодический "гастрит", который появлялся и пропадал сам собой, вне зависимости от погрешностей еды и стрессов. И загиб желчного лечили, выкачивали желчь.... Пока наконец один умный доктор не отправил на такой рентген, где и обнаружили причину - грыжу пищевода. Когда она выпадала в разрыв диафрагмы, "гастрит" появлялся, когда обратно вправлялась - все ок. На УЗИ и ФГС ничего не было видно, в моменты обследования она, видно, на месте была. А при рентгене с переворотом все стало ясно.
    Никакие травки-муравки и груды таблеток не помогли бы. Прооперировали, да, тяжело было, но восстановилась и забыла.

  • natasha82 3 лютого, 20:41 1

    Ого. Дякую. Запитаю в понеділок у лікаря

  • Kasatkar 4 лютого, 18:53

    Мені лікар казав, що навіть виразка з'являється від стресів, нервів, тому не обов'язково винна їжа в цьому.
    Горло може боліти 3 дні.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу