Німеччина

У Німеччині створять єдину платіжну картку для біженців: 14 із 16 федеральних земель погодили це — RND.Головне зі статті::black_small_square:Банківські перекази з таких карток будуть заблоковані.:black_small_square:Карта діятиме лише в Німеччині.:black_small_square:Знімати можна буде лише невеликі суми готівки.:black_small_square:Онлайн-покупки в інших країнах ЄС будуть обмежені.:black_small_square:Карта може бути анульована на вимогу влади у разі нецільового використання.:black_small_square:Не буде жодних обмежень на товари. Можна буде купувати алкоголь.

Прочитала таку новину. І відчуття неоднозначні. З однієї сторони мабуть добре, бо люди які сидять по 2 роки і не хочуть працювати можливо зачухаються. Але з іншого боку, якось неприємне таке ставлення.

Темы: Війна в Україні


Теги: нiмеччина

106 коментарів

  • Zadolbali 31 січня, 18:51 4

    Ці закони не стосуються біженців з України, тому можна не хвилюватися

  • Gogo_Sikvaruli 31 січня, 20:02 3

    Не удивили. Во Франции пособие с карты ни снять ни перевести нельзя. Тем более в других странах Европы пользоваться. Да там даже нэтклефон пополнить невозможно. Не завидую тем кто на пособиях. Но хорошая новость, можно работать, право на работу дали всем украинцам

  • 16 коментарів
  • Esteer 1 лютого, 21:15

    @Esteer Израиль подустали,смена обстановки)

  • Unitra 1 лютого, 21:18 1

    @Esteer Обожаю Страсбург и регион Grand Est в целом. Он, к стати, очень отличается от других регионов, и население так же отличается. Там и ЗП, на сколько я знаю, чуть выше, и цены. По сфере обслуживания у меня к Франции очень много вопросов. И не понимаю, как можно сравнивать Украину и Аргентину. Разные миры.

  • Esteer 2 лютого, 12:22 1

    @Unitra В плане моей сферы ,Альзас глубоко проигрывает Куршевелю и Вас Торансу,и Корсике,наши местные все разбежались на сезоны ,ибо там деньги..У нас с ними все туго...Я во Франции обожаю в Château работать,атмосфера 14 или 15 века,дубовый пол,потолки 10м...

  • oollggaa 31 січня, 20:36 7

    Украинцы не беженцы, у них временная защита. Это разные параграфы. Поэтому их это не коснётся. Но идея не плохая для защиты экономики принимающей страны.

  • optsale 31 січня, 20:45 15

    Переживать потрібно за себе,а не за чужих людей,хто не бажає працювати. Нехай переживають вони. Німців можна зрозуміти,це навантаження на економіку навіть сильної і розвиненої країни.

  • Landish 31 січня, 21:04 4

    Это кто на Азюле. А вы на временной защите.
    Я прочитала эту новость и даже если это и коснется нас, то меня это не касается. Деньги не пересылаю, снимаю 250 евро оплатить за комнату. Но мне специально платят на карту эти деньги, чтобы я хозяину квартиры отдала наличкой. Продукты, одежда, обувь, канцтовары. Это только и покупаю.
    Так что в Багдаде всё спокойно)))

  • Leka55 31 січня, 21:31

    Я сейчас нахожусь в Швеции. С картой для выплат от миграционной службы я могу только расплачиваться в магазине, аптеки, автобус. Снимать деньги с банкомата. Интернет покупки не могу совершать даже аптеку.

  • VitalinkaV 31 січня, 23:07 27

    Яке ставлення вам неприємне, вам щось винна чужа країна? Що потрібно людині, яка тікає від війни? Житло, їжа, одяг, лікування, все це надається. А все інше, то вибачте не за рахунок податків, та рівня життя мешканців приймаючої країни, хочешь більше - працюй, сплачуй податки. Дяка їм велика, що дали цей прихисток і, майже, 2 роки, на досить гарному рівні, утримують наших людей.

  • 7 коментарів
  • Olala13 1 лютого, 16:16 1

    @VitalinkaV Чоловік , аж 2 чоловіки ?я про інших , я про біженців , дітей і жінок

  • VitalinkaV 2 лютого, 10:03 4

    @Olala13 Ви що читаєте тільки те, що вам зручно? Я написала і за жінок, причому за жінок я написала більше, по кількості, ніж чоловіків, і написала, як приклад, чи повинна була описати всіх? І я не писала, що працюють всі, я писала, що ті (жінки), хто працював в Україні, ті й там вже повлаштовувались, і далеко не на ті посади, до яких звикли, як приклад, моя подружка миє посуд у школі, а тут була провідним бухгалтером, з гарною зарплатнею. Якийсь сюр, от є ж такі люди, що вміють сприймати, тільки ту інформацію, що їм зручна.

  • VitalinkaV 2 лютого, 10:06 6

    @Olala13 Чоловіки ці, також, біженці, бо одному 60+, а у іншого інвалідність, виїзджали на законних підставах

  • Olala13 31 січня, 23:33 4

    В какой другой банк ? Вы обязаны уведомить о всех своих счетах ,это вам не Украина .вы так сильно переживаете за налогоплательщиков Германии , может они не такие дураки , и готовят себе жопомоек ?

  • ElenaPre 1 лютого, 06:16 17

    Яке ставлення? Їм дають кошти на життя, нормальні кошти, оплачують житло, що ще? Навіть жінка в декреті, якщо не може піти працювати, її коштів вистачає, що ще? Для мене дивне, що люди сидять по два роки в не шукають варіантів роботи,

  • VitalinkaV 1 лютого, 14:15

    100%

  • SvFaberlic 1 лютого, 06:54 28

    Всім ,,бідосям, раджу повернутися на батьківщину.
    Оце ниття вже дістало...Всі хто хотів вже давно знайшов роботу, житло і дітей прилаштував.А не знаю таких що звалили з спокійного міста, ні тут не працювала ні там живе на допомогу і звісно не хоче повертатись.

  • 45 коментарів
  • optsale 9 лютого, 07:16

    @VitalinkaV Ви чого така агрессивна??? Йдіть до свого вуйка і нехай вас трохи приласкає, а не виписуйте тут свої комплекси і фантазії. Ніхто на заробітках півжиття не провів.
    Але Вас життя може поставити р*ком саме через таке Ваше відношення до людей і до праці.
    Ніколи не зарікайтесь, а особливо, зараз
    Комплекси - до лікаря.
    " Ми самі нещасні, нам всі заздрять, ми страждаємо на заробітках"
    Ви лиш себе цим позорите, гидко читати ваші нісенітниці.

  • VitalinkaV 9 лютого, 09:29

    @optsale Не треба мені тут свої вологі прогнози виписувати. Ще раз повторюю, комплекси і заздрість, то у вас, це ваша ментальність, і я нормально відношусь до людей і до різних професій, і треба буде, сама піду жопи мити, але там, де мій дім, бо то моя країна, і я хочу тут підіймати економіку, я тут роками сплачую податки, і я не пишу нісенітниці у кожній темі, на кшалт того, що позаробляли європейські пенсії, це ж яким треба бути неосвідченним, щоб таке написати, пенсії, люба країна, платить своїм громадянам, а в нас, в країні, заборонено подвійне громадянство, хоча, навряд ти зрозумієш, що я мала на увазі.

  • optsale 9 лютого, 09:49 1

    @VitalinkaV якщо Вам для Вашої самооцінки потрібно думати, що я чи будь-хто інший, без освіти - ОК!
    нехай буде по -Вашому! Ви багато тут за своє бачення написали!
    і щодо подвійного громадянства - мимо!
    заздрість і злість до незнайомих людей тут якраз від Вас. але менше з тим. тема не актуальна вже тиждень як. а то і більше.

  • Galcenok 1 лютого, 15:09 3

    Боже, почалось!
    Не поубивайте одна одну словами, будь ласка!!!
    Зрозумієте, кожен судить лише по собі, якщо з людини ллється бруд на оточуючих , то лише тому, що вона ним пропитана!
    І немає різниці звідки людина, якщо вона із гімна!

  • Galcenok 1 лютого, 15:11 4

    І коли кожен буде дивитись на себе і на свій огород, а не на сусідів, то може і життя налогодиться і світ стане добрішим!

  • Alex_Raby 2 лютого, 11:03

    @Galcenok +++

  • Fialka345 1 лютого, 15:39 11

    Я з сином і з знайомою опинилася у Львові на початку війни. До нашого міста русня не зайшла , але вони були не декількох кілометрах. Було дуже страшно від невідомості , що буде завтра. Так от ми приїхали до Львову. В поїзд до Польщі сісти нереально. На кордоні море людей. Я в чужому місті з дитиною і навіть речей немає. Так от нас прийняла зовсім незнайома родина на ніч. Накормили, поклали спати. Ми прийняли душ і зранку з'їли сніданок. У справжніх "Бандерівців":grin: Я вже хотіла їхати назад додому. Натовпи на кордоні лякали більше ніж загарбники. Але нас морально підтримали і умовили їхати , вивозити дитину. До кінця життя буду вдячна і Бога молю за здоров'я цієї родини. Але ті перші дні війни,була справжня єдність і підтримка. А зараз знов -сварки , ділення на тих кому краще , кому гірше. Невже Ви не розумієте , що Кожен, отримує тільки те , що заслуговує.

  • 7 коментарів
  • Wassabi 2 лютого, 23:27 1

    @Fialka345 Так ні, якраз страждають чомусь хороші люди, а погані на коні, живуть і радуються.

  • Profesora 4 лютого, 11:49 7

    @optsale Ми виїжджали через Луцьк, їхали на евакуаційному потязі 4 березня, нас привезли в Луцьк, потяг набитий під зав'язок. Не доїхали до Львова, бо багато потягів йшло, висадили нас в Луцьку. Дай Боже тим людям здоров' я та довгого життя. Нас зустріли з потяга, дітей приймали хлопці на руки, посадили в машини, відвезли в ліцей спати, чисто, тепло, нагодували, дали чац, я вперше за два тижні заснула на кілька годин не прокидаючись. Зранку нагодували смачно, дали з собою їжу, відвезли до кордону з Польщею. Все чітко, злагоджего, ні копійки грошей. Я розпитала місцеву Пані, дівчата приходили готувати їсти, все за місцевий бюджет та гроші людей, постіль зносили, прали, бо постіль була свіжа. Чергували, приймали, годували, бо розмістити, накормити і організувати таку кількість людей кожен день, переляканих, втомлених мамок з дітьми то велика Праця. Для дітей був дитячий куток, туди місцеві позносили іграшок, бо це ліцей. Все завалене мішками з піском, чиста столова. А бензин на машини, яким зустрічали з потягів, і потім везли до кордону. Це прорва грошей, сил, праці. Тому казати, що Західна Україна то ненажери, ну най той гріх залишиться з людиною. Завдяки тим людям, я хоч трози зрозуміла де я і що робити, в тому жахові перших днів.

  • optsale 5 лютого, 07:36 1

    @Profesora Бачмте, все ж є багато людей, хто в перші дні, тижні попав на захід і відчув ту турботу на собі, нікого не обдерли. Не "з'їли за мову" ну і так далі по методичці. Якби цих дописів із вдячністю було свого часу більше, то роз'єднуючі розмови були б менш дієвими. А так, всі бачать лише якісь захмарні ціни і переповідають історії знайомих або й незнайомих людей, які селились в курортних містечках по типу Верховини, де і в сезон і в звичайний час зняти було недешево на сім'ю, а про свої враження перших найстрашніших днів ,коли всі ходили розгублені в паніці , перелякані, мовчать. Я не кажу, що не було чи немає фактів здирництва і мародерства,вони і зараз є .. і на окупованих вони є ще в більшій мірі.
    Але така натура людська, що хорошим ми мало ділимося і швидко чомусь забуваємо. А в війну багато хто мовчав і боявся похвалитись, що вдалося житло зняти дешево, або безкоштовно, щоб не вичислили і не виселили . Чи запропонували більшу суму, якщо знають хазяїв квартири/будинку.

  • Olala13 3 лютого, 17:47

    Скоро выйдет статья , как сириец пытался изнасиловать Украинку , в лагере , она тут уже второй год , а сириец из новой партии . Это в ответ очень умной которая строчит мне комментарии как все ее знакомые с мужьями живут на квартирах которые оплачивает центр занятости , и при этом они молодцы работают , но сами не оплачивают .

  • optsale 5 лютого, 07:42 4

    А що Ви хотіли своїм оцим коментарем довести?
    Задайте собі питання, скільки жінок у нас згвалтувано на залізниці, маю на увазі в дорозі? В купе?
    Думаю,є і статистика щодо цього або щодо спроб згвалтування. Чому і з'явилися у нас жіночі купе і жіночі вагони!!
    Ваш коментар взагалі незрозумілий.
    Жінка, сірієц і чужі чоловіки, яким джоб центр щось там оплачує.
    В чому зв'язок і в чому вина тих чоловіків з України , що жінку згвалтував якийсь новоприбулий сірієц "з нової партії"???

  • VitalinkaV 8 лютого, 23:53

    Я ваш посил зрозуміла. Тільки ви і тут прибрехали, плутається в показах лише той хто бреше, я не писала, що ті хто працюють, мають соціальне житло від джоб центру, таке житло вони мали на початку, коли приїхали, коли адаптувалися і були налякані, зараз вони, вже орендують, є ті хто частково зайнятий, наприклад, жінка-пенсіонер, що частково працює у волонтерському центрі, її родині соціальне житло компенсують. Люди прогресують, розвиваються і не скиглять про обмеження по картках, а кожен ваш новий допис, то суцільна маячня, і виправдання своєї неспроможності. Ну так, також, треба вміти, щоб 2 роки сидіти на попі ровно і ні за що не паритися, не думати на майбутнє, а жити в моменті.

  • Olala13 9 лютого, 20:26

    @VitalinkaV Прогресивна , дуже тобі легко з квартирки халявної робити , за рахунок героїв котрі тримають Україну , може самостійно спробуєш без паспорту України ????Спроможна може підеш працювати з табору після ночі без сну ? Де я писала за картки , за що я не парюсь ? Звідки ви такі тупі повилазили , дуже багато розуму треба з теплої квартирки з чоловіком під дупою отримуючи гроші за кроваву війну . Мою куму гвалтував в таборі Сирієць, і це бляха бачила її дитина , а поліція того виблятка забрала і на наступний день відпустила , так що закрий свого рота і думай за майбутнє за рахунок України .

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу