Курси водіння категорія В

Гугла в мене є, кажу одразу :)  Я так розумію, що тепер спершу теорія, а тоді можна де завгодно практику. І теорію можна вивчати онлайн. Питання:

1. Хто пробував онлайн? Якщо людина схильна до самонавчання і має позитивний досвід, чи таки варто очно вчитися тому?

2. Краще йти і брати весь пакет, чи спочатку теорію, а тоді окремо практику, бо автошкола може не сподобатися? 

3. Порадьте автошколу на лівому березі. 

Завчасно всім вдячна

Темы: Освіта


Теги: курси водiння

81 коментар

  • OlgaJ 28 січня, 21:22

    Якщо людина "схильна до самонавчання", то вивчить теорію сама.
    Але коли розповідає інструктор, то набагато легше запам'ятовується.
    Якщо вчити самому, то шукайте безкоштовні відеоуроки- так буде легше, ніж просто читати ПДР.
    А такі моменти, як будова автомобіля та подібні- то треба просто завчити правильні відповіді в тестах.

  • 1 коментар
  • Koosha 28 січня, 23:00

    @Wild_fairy Я вчилась у період карантину. Тоді теорію можна було тільки онлайн. Ми здавали кошти, нас реєстрували на якомусь сайті і ми вчились по відеоуроках (бачила ці відео на ютюбі). Вони дуже класні - все розжовано і наглядно показано. Рекомендую)
    На тому сайті після кожної теми були тести (такі як будуть на екзамені). Це теж +. І якось не дорого було

  • Koosha 28 січня, 23:01 1

    @Koosha Онлайн автошкола час, здається

  • Wild_fairy 28 січня, 23:47

    @Koosha Дякую

  • OlgaJ 28 січня, 21:25 2

    Зараз можна теорію здавати безліч разів.
    Якщо кошти не проблема - йдіть в автошколу
    Якщо хочеться зекономити- пробуйте вивчити самостійно.
    Не вийде- в автошколу завжди встигнете.

  • Wild_fairy 28 січня, 21:48

    кошти не на дереві ростуть, на жаль, але питання швидше в тому, щоб не платити задурно. Але це, як я бачу, більше залежить від автошколи і ваховості викладачів, якщо розбирають все і пояснюють, то є сенс сплатити

  • OlgaJ 28 січня, 21:55

    @Wild_fairy Так, дуже багато залежить від викладача

  • Gayka_ 28 січня, 21:41 6

    Теорія в автошколі + в тому, що якщо щось не зрозуміло є у кого спитати ( відповідь буде грунтовна і фахова), розбираються різні ситуації.
    У нас була можливість доєднуватись через зум.

  • 1 коментар
  • Gayka_ 28 січня, 21:50 4

    @Wild_fairy Безкоштовні тести є на сайті сервісного центру МВС, ще зручні Грінвей.

  • Wild_fairy 28 січня, 23:48

    @Gayka_ Дяка

  • Apriori 29 січня, 13:57 1

    @Wild_fairy теж рекомендую ГрінВей - за 300 з чимось грн реєструєтесь на 3 місяці і маєте повний доступ до теорії і до тестів таки як тестів як в МРЕУ. Я пішла в автошколу і почалася війна, то ми все онлайн вчили ,тільки іноді ходили здавати тести. Теорію здала сама з 1го разу.

  • Fialka345 28 січня, 21:49

    Вчилась онлайн , по тестам , але трохи і ходила до автошколи. Часто було , що на лекціях повторювали одне й те саме. Але це не погано. А от інструктора і авто , треба підбирати. Бо був у мене перший дуже хороший інструктор, який багато чому навчив і їздити з ним було комфортно. А от у авто , щось було із зчепленням, дуже сильно треба було відпускати , щоб рушити. І все нічого, я їздила на тому авто дуже добре. А от на всіх інших не могла. І мусила потім докупити уроки додаткові, щоб поїздити на іншому авто ,з тугішим зчепленням. Бо не могла здати іспити.

  • Wild_fairy 28 січня, 23:48

    Дякую

  • samsanty 29 січня, 07:44

    З чепленням така ж історія була і в мене. Бо автошкола економила на машині, перевчитись потім дуже складно. Я обирала по розташуванню і ціні , але все одно вийшло вдвіччі дорожче, ніж розраховувала, бо брала багато додаткових занять. Знаю, хвалили школу Карат, навіть інструктор нашої школи ))) заздрив їм, що в них авто нові і гроші в них вкладають.

  • Apriori 29 січня, 14:05

    о, і в мене біла машина з проблемним зчепленням: то жати треба було в підлогу, а потім поміняли - і воно стало туге. Чоловік попросив показати шо мене навчили в автошколі на нашій машині, то був у шоці - я тронутися не могла, і глохла весь час після шкільної машини

  • Viktori_a 28 січня, 22:06 3

    Хочу порекомендувати відвідати безкоштовні курси ПДР у Гончаренко центрі, викладач Ольга дуже доступно викладає. Я маю права та керую авто, але все одно мені було цікаво відвідати ці заняття. Всього 12 занять по 1 годині 2 рази на тиждень

  • 4 коментаря
  • Wild_fairy 29 січня, 15:58

    @GlamKid це зарано

  • Viktori_a 29 січня, 22:53

    @Wild_fairy Наче раніше були декілька груп. Я спочатку відвідувала групу на 18, потом перейшла на 17. Напишіть їм, уточніть

  • GlamKid 30 січня, 07:18

    @Wild_fairy Вони потім ще будуть робити, запишіться в лист очікування

  • Zhanna85 28 січня, 22:22

    Зараз можна теорію взагалі вивчати самостійно, без автошколи. Тобто 6тис(у листопаді 2023) можна зекономити.
    Я була на курсах по ПДР, тричі з 8. Онлайн я засинала . Тому вчила правила частково по книжці, а найякісніше - в додатку Грінвей. Тему пройшла теорії, по ній тести, поки не виходило 90-95% правильних відповідей - і вуаля, здала. За другим разом. Бо перший був за компанію і на удачу(та й коштував він не 280 і 480грн, як зараз))). А подружці дуже класно зайшли онлайн-лекції, вона найбільше взяла знань звідти. Автошколу обирали за найзручнішим розташуванням, не жалкую.
    Однозначно, успіхів у навчанні!

  • Wild_fairy 28 січня, 23:50

    Я ще не дуже шукала, але перше, що трапилося, то не надто зекономиш, бо ті пакети, що без теорії за ціною, як з теорією.

  • Zhanna85 29 січня, 20:50 1

    @Wild_fairy Швидко ж вони "підлаштувалися")

  • marusia 28 січня, 23:31 2

    Скажу з власного досвіду, отримала права в квітні. Теорію можна вчити самій. Я ходила в автошколу, в нас було 10 занять по 2 години, де викладач травив анекдоти. Якщо в лоб його запитаєш щось з теорії, то він в 50% відповідав. І ще розповідав гам, що без хабаря ніхто не здає і т.д. Інколи показував плакати зі знаками. Ми все вчили самі по книжках і онлайн тестах/ тренажерах. Тож сенсу в цих курсах я не бачу. Здала з першого разу 19 з 20.
    Стосовно автошколи, то всі мої дівчата ходили на Драйзера, 8. Там було найдешевше і наче норм педагоги. Здавали вони всі за гроші ( хтось лише практику, хтось і теорію, і практику). Але школу і інструкторів водіння ( автомат) хвалили.
    Дивіться онлайн автоінструкторів Сергія Нагорного і Автоманку. Вони і в ютюбі, і в інсті викладають багато відео

  • Wild_fairy 28 січня, 23:50

    Дякую

  • akva22 29 січня, 00:01 1

    Мне бы сегодняшние мозги 2 года назад, когда я пошла учиться в автошколу! Я бы никогда такой глупости не сделала, т.к деньги были выкинуты зря... теорию полностью учила сама, по ютубу - благо много отличных инструкторов и видеоуроков, и по тестам на сайте МРЕО были тогда бесплатные, те же что и на экзаменах (сейчас точно не знаю, но вроде чет там надо платить за доступ, но я не уверена), так же в плеймаркете много тестов можно найти. А вождение, когда у нас в автошколе началось, это отдельная санта-барбара...такого беспредела я нигде не видела, я первый раз в своей жизни трогалась на автомобиле так же по памяти уроков практики с ютуба, т.к на вопрос инструктору, "что мне делать?" все-таки я только села первый раз, я задала логичный вопрос, он ответил лазия в телефоне - пошли поспим..(( И все последующие 8 уроков (хотя я оплачивала 30 часов вождения) были подобные первому, и кстати ни один из 8 уроков не был ровно 1 час, как должно было быть...от 35 до 50 минут...Предъявляемые претензии, расценивались в штыки. Ну в Киеве, конечно я думаю такого нет (я из маленького городка в котором с 2014 война и автошкола была 1, уто они и воротили, что хотели). Ну все равно, по своему опыту я рекомендовала бы теорию учить онлайн самой, очень удобно, а практику нанимать инструктора и обязательно по отзывам (Вы сами сможете регулировать, чувствуя по себе, сколько Вам уроков надо, у каждого индивидуально) И платить по факту, а не как у меня...предъявлять что где мои оплаченные еще 22 урока было бесполезно. Когда плотиться по факту занятий, у инструктора будет стимул Вам хорошо все объяснять, чтоб Вы к нему и следующий урок пришли...

  • 1 коментар
  • samsanty 29 січня, 07:37

    Про час, це всі автошколи так працюють. Урок триває або 1.5години, або 20км. Тобто перші заняття, поки вчишся трогаттсь, руль крутити, на першій передачі їхати чи паркуватись , то звісно не викатаєш 20км, а потім виїжаєш на проспект і погнав - через 30хв проїхав 20км. Це пов'язано з витратами палива. Приватний інструктор відпрацьовує час, а не км, але і коштує дорожче.

  • Gayka_ 29 січня, 07:47

    @samsanty Години вони рахують академічні, тому не 2 години, а 1,30.

  • samsanty 29 січня, 07:51

    @Gayka_ Так, півтори години

  • Brend 29 січня, 01:29

    У меня наверное глупые вопросы, но чешется спросить, если я выучу теорию и сдам то через сколько я должна сдать практику?
    И если я сама учу теорию, могу я сама нанимать инструктора и сколько мне нужно кататься, или должна отходить отплатить государственному инструктору чтобы получить допуск к сдаче практики, т.е. можно грубо говоря заплатить за сдачу теории и практики и всё? Без занятий

  • 17 коментарів
  • Lynxx 29 січня, 22:52 2

    @Gayka_ Так не хочу. Не хочу, хоч і малою часткою, кормити корупцію.

  • VitalinkaV 30 січня, 10:06 1

    @Lynxx От і я так вважаю, я собі сказала тоді, я не така дурна, щоб не здати самій, а виймати чесно зароблені кошти зі своєї родини, щоб оте барило, в котрий раз, наїлося, то ні, мені це противно, особливо коли це стосується безпеки, бо люди купують, а правил, навіть, не знають, вони - злочинці на дорозі, а оці - іуди тих злочинців.

  • Zhanna85 1 лютого, 12:17

    @Lynxx я практику проходила протягом 4 місяців, бувало що й три тижні підряд за кермо не сідала. все індивідуально вирішувалося з інструктором. Але не раджу, поки не виїздите хоча б 7 занять, робити великі перерви.

  • Коментар видалено

  • LydMilka 29 січня, 10:06

    А зараз як, їздите самостійно чи ні?
    У мене права років 3 "відлежплися", поки життя не поставило більш жорсткі рамки і не прийшлося сісти за кермо) але я їжджу в невеличкому містечку, в Києві б боялася....

  • Коментар видалено

  • VitalinkaV 29 січня, 21:38

    Як кому, я вперше сіла за кермо, в позаминулому році, у 45 років, і обійшлося мені це у близько 13 тис. грн.: 4500,00 - автошкола з медичною довідкою, 11занять водіння по 1,5 години і 700,00 грн. за заняття, тобто 7700,00, теорію здала з другого разу, то заплатила десь 25,00 грн. за другу спробу, перша була безкоштовна, практику з першого разу - 400,00 грн. за оренду авто і якийсь там невеличкий збір, за пластик прав, щось, також, 300 з чимось і все, вже рік за кермом, щодня. А от племінниця моя 35 років, вже 40 занять з водіння, а віз і нині там, не може здати практику і все.

  • Olgaval1991 29 січня, 10:33

    Навчалась онлайн (" Перша всеукраїнська онлайн автошкола в м.Дніпро") . Десь 2 місяці 2 р/т . Якщо заняття пропустила, то все в записі. Викладач пояснює все доступно і зрозуміло. Потім від цієї автошколи в кожному місті є інструктори. Можна їх брати, а можна будь- якого. Великий плюс був , що не було прив'язки до часу. А так все з першого разу здала, школу можу рекомендувати.

  • Ta_ta 29 січня, 12:32

    Порекомендую свою школу «Карат». Дуже цікаві уроки з теорії. Не нудний переказ, а розбір реальних ситуацій з поясненнями нюансів, які часто не зустрінеш просто в правилах, а тільки з розділі розʼяснень іноді зустріти можна. Ідеальний розклад: приходиш коли зручно і сам вибираєш тему для прослуховування. Але за час навчання теорії треба відвідати всі теми. Їх відмічають за номерами. Потім практика. Машини всі у гарному стані. Старих чи розвалюх жодного разу не зустрічала. Інструктор… просто поспілкуйтеся з ними і оберіть того, хто комфортний у спілкуванні і вміє пояснити. А якщо знаєте, яку машину будете водити після отримання прав, то беріть інструктора на такому автомобілі. Це дуже допоможе новачку з габаритами і агрегатами авто. Успіхів.

  • 8 коментарів
  • Ta_ta 1 лютого, 22:02

    @Artemova І це добре) добре вміти те, що інші не вміють. Але механіка - рідкість, то величезне перебільшення. Бо є машини-поповозки, а є серйозні автомобілі з великою кількістю конячок. От якраз вони на механіці то суцільне задоволення. Але то різний тип авто і разний тип водіїв. Кожному своє.

  • Artemova 2 лютого, 23:17 1

    @Ta_ta Ну куди ж вже мені до отих....конячок)))

  • Ta_ta 3 лютого, 08:42

    @Artemova Якщо ви вже на свій рахунок сприйняли:joy: Най так і буде. Вам видніше)

  • Pusena 29 січня, 16:14

    Теория это выкинутые деньги автошколе...закачивание тесты в гугл плей маркет и учите сами:)
    Я отдала за теорию 6000, тесты же стоят 300грн.
    По поводу практики то берите частного автоинструктор чтоб не зависеть от того что вам подсунут в автошколе.
    Я брала 15занятий по 2часа у частников.
    Поменяла 2мужчины и 2женщины.
    Жаль что не начала с женщин...намного спокойнее и больше объясняют...
    Главное найти инструктора с похожим темпераментом как у вас, потому что от этого зависит стиль вождения.
    У меня была девочка отличная но она была более энергичная и шустрая, поетому постоянно меня подгоняли.)
    Поетому идеально это когда вы на одной волне по темпераменту.
    Кстати Ютуб мне дал 80% знаний по практике...поетому нужно вникать и самой...смотреть, интересоваться...очень классный Ютуб инструктор Михаил (Киев) доступно все объясняет.

  • 3 коментаря
  • Gayka_ 29 січня, 18:05

    @Wild_fairy Та гамнюки просто

  • Коментар видалено

  • VitalinkaV 8 лютого, 22:09

    У меня был классный инструктор, молодой, подсказывал много фишечек, был спокойный как удав, втыкал в телефон и сдерживал меня :)

  • Rita_Rita 29 січня, 19:14

    Автор, тему не видаляйте

  • Wild_fairy 29 січня, 20:07

    Домовилися

  • Nynlik 29 січня, 20:22

    Вітаю,я 5 днів тому отримала права, теорію можна вчити на сайті мрео, я вчилась онлайн,але за теорію платила автошколі 5500, але всеодно тести проходила в різних програмах,їх зараз куча і немає сенсу платити кошти,краще потім на водіння витратите, я відкатала 40 годин по 400 грн і здала теорію з першого разу,а водіння з другого, зараз дуже подорожчало в нас в Чернігові здача практики 1500 грн коштує, коротше права мені обійшлися в 25 тис десь, тому краще ці кошти витратите на водіння,успіхів)

  • Gayka_ 29 січня, 21:00 1

    Вітаю!
    Та як ж їх витратити на водіння? Якщо за теорію платити всеодно в автошколі якщо і вчив сам, за практику офіційно в касу платити також. За нас вже потурбувались, зекономити не вийде :woman_shrugging:

  • Artemova 29 січня, 21:32

    Я отримала посвідчення у вересні. Теорію вчила в школі - задоволена дуже, але і вдома сама багато розбирала і вчила. Викладач відпрацював на повну. З моєї групи 7 з 9 людей здали самі з першого разу теорію. Практику брала 40 год на автоматі, інструктор мені не подобався, але заплатила пакетом, змінити не могла. Здала практику з першого разу.
    Мій чоловік вчився разом зі мною в групі, практика на механіці у іншого інструктора, здав з 4го разу. Хабарів ми не платили.
    Вчились і складали в Києві.
    З вересня я водій з 2 має дітьми в авто.

  • Wild_fairy 30 січня, 16:45 1

    дякую, ви молодець

  • Introkis 30 січня, 00:06

    Якби можна було не ходити на навчання, то я б вивчала теорію онлайн сама. Все одно, щоб потім іспит скласти, прийшлось зубрити всі 2200+ вопросів.

  • Dominika77 30 січня, 21:20

    Я займалася онлайн в автошколі весною минулого року, саме цю школу порадити не можу, бо не все було ідеально, але саме до екзамену я готувалася по білетах в додатку Грінвей, купила курс 3 місяці. Вивчила добре - здала з першого разу з однією помилкою. Скажу так: вивчення теорії водіння та здача екзамену - не одне й те ж. Екзамен - тупо зубріння...

  • mariwka2209 31 січня, 08:10 1

    Я б і теорію з власного досвіду послухала б також, є стільки нюансів і трактувань серед рядків. Я сама вчивалась в автошколі, ще до ковіда- так думала що буду через раз ходити, а виявилось настільки цікаво і стільки інформації, що не пропустила жодного заняття

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу