Дитячі непорозуміння у школі

Ваша думка: до якого віку (класу) потрібно втручатися, як батьки, у словесні конфлікти дітей?

Якщо річ йде не про банальні "дурепа-йди в дупу-і тд", а коли вже постійні матюки і знецінювання дій однієї дитини іншою? 

І яка сила фізичного/словесного булінгу має бути, у більш старшому віці, аби батьки втрутилися? 

Зрозуміло, що дітей потрібно вчити обороняти свої особисті кордони, але самі розумієте, що є певні діти, котрих виховання оминуло десятою дорогою.

Де та золота середина?

 

 

Темы: Розвиток дітей


Теги: стосунки в школi

31 коментар

  • Byton 3 жовтня 2023, 14:00

    Нажаль в нас теж таке в класі, я особисто з чоловіком ходили і розбиратися з одним з батьків

  • 1 коментар
  • Byton 3 жовтня 2023, 14:05

    @OlalyaOlya 5

  • Byton 3 жовтня 2023, 14:06

    @OlalyaOlya Дійшло до того, що дитина плакала і казала в школу не піду ні за що

  • zolu6ka 3 жовтня 2023, 14:57

    @Byton І в мене таке зараз :pensive:

  • olenka_best 3 жовтня 2023, 14:13 2

    Дивіться по дитині. Якщо не справляється, потрібно допомагати. Але залежить від віку метод допомоги.

  • Doryarina 3 жовтня 2023, 14:35 3

    Головне зрозуміти чому так відбувається. Одна мама звонила мені і казала, що моя дитина доводить її дочку до сліз. Хоча діти дружили. Якраз почалися канікули і по суті ця ситуація нічим не закінчилася. Діти не бачилися і не спілкувалися. А в вересні виявляється, що та дівчинка вже займається з психологом і проблема в тому, що дитина має певні психологічні проблеми. Не знаю як це називається правильно: типу хоче щоб увагу приділяли тільки їй, дружили тільки з нею. Інакше - істерика. Зато її мама вже підкласу звинуватила в булінгу. Звичайно, словесні образи - неприпустимі. Але Ви як мама повинні знайти причину такого відношення до своєї дитині або чому вона не може дати відсіч. Бо все життя Ви поруч не будете, а люди різні навкруги.

  • 5 коментарів
  • JuliaLesnaya 3 жовтня 2023, 15:11 5

    @OlalyaOlya Якщо довіряєте класному керівнику, поговоріть з нею для початку. Вона має бачити більше, що там відбувається. А якщо раптом не бачить, то як раз саме час звернути увагу і відкорегувати, поки не почався реальний треш із залученням колективу.

  • OlalyaOlya 3 жовтня 2023, 15:20

    @JuliaLesnaya Я зачекаю до понеділка, подивлюся, назбираю компромату на ту дитину так би мовити)
    Щодо залучення - та дитина за 3 роки "показала себе" і з нею товаришують лише декілька дітей, а інші про неї поганої думки. Тому, що прям булінгу набере масштабів великий - я поки не переживаю.

  • Majchuk 4 жовтня 2023, 04:46 2

    @OlalyaOlya Я б не пхалася в розборки такого плану. Але з своєю дитиною добре б попрацювала. Підняти самооцінку своїй дитині -це ваш крок зараз.
    Не думайте що я мама тихоня. Я ,напевно, єдина,кого побачивши в школі , класний керівник впріває. Бо я за сина була скрізь і в психолога і в директора але то вже була крайня межа,коли билися.і тоді я говорила що якщо не допоможуть,то дозволю своєму дати гідну відсіч а кулак в нього міцний,то звертаюся з попередженням бо буде клопіт.
    А коли моральні давки,то свого так вдома опрацьовую,що він впевнений в собі навіть занадто. Він продукує думку в класі,що вчитися гарно то модно і круто,хоч в інших класах теж чула таку манеру,що вчаться лохи.
    І ,цей хлопчик,з яким роки конфліктували, тепер сидить разом моїм і знімають гарні ролики разом.вчаться гарно обидва,два відмінники.
    Тому морально налаштувати це - дитину свою вдома.а фізично то не гаючи жодної хвилини і вдаючись до всіх методів в школі.
    Моєму 13.

  • Zhadana 3 жовтня 2023, 15:04 8

    В будь-якому, якщо дитина потребує захисту і не справляється сама.
    У моєї подруги були проблеми з одногрупником в універі, на хвилиночку!!! 17-18 років людям, а проходу їй не давав, принижував. Тато прийшов в універ і при всій групі сказав, що той хлопець матиме великі проблеми, якщо ще хоч раз погляне в сторону його дочки. Як пошептало.

  • JuliaLesnaya 3 жовтня 2023, 15:08 5

    Знаєте, я вважаю, втручання може бути доти, доки потрібно. Бо втручання може мати різні форми - активне, коли ситуацію вже розбирає велике коло людей - вчителі, батьки тощо. А може бути втручання як допомога конкретно вашій дитині, як діяти, що казати, відповідати, або поговорити окремо з вчителем чи батьками, не афішуючи це втручання для дітей. Багато батьків, навіть тут часто писали, думають, що коли їх діти не жаліються або коли на їх дітей не скаржаться, то все в порядку і їх дитина сама не має /не створює проблем іншим. Типу, ну мій навчився за себе постояти, інші мене не цікавлять. А це лише означає, що ця дитина навчилася виживати серед колективу самостійно, і часто, з викривленим розумінням здорових стосунків та засобів досягнення мети . І які бувають сюрпризи, коли ситуація досягає негативного пику : ой, та не може бути, раніше ніхто не скаржився, чому раніше не казали (я зазвичай питаю, а чому ви раніше не цікавилися, як ваш там взагалі?). Як мінімум цікавитися моральним станом своєї дитини та атмосферою її оточення, я вважаю, потрібно завжди. Бо це як паління, є шкода від активного та від пасивного. І навпаки, у здоровій атмосфері і трохи " хворий" навчиться, обросте здоровими звичками.
    Звичайно, в школі за відносинами має споглядати та корегувати вчитель, класний керівник. Та давати поради батькам, розповідати, на що здатна або не здатна її дитина. На жаль, це робить далеко не кожен педагог. Тому батькам майже завжди приходиться діяти згідно своєго розуміння та виховання)

  • 5 коментарів
  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Lynxx 3 жовтня 2023, 15:49 7

    Я знаю, що не всі мене зрозуміють, але моя стратегія - уникати таких ситуацій і за найменшої змоги залишати їх. Всіх не перевиховати. Шукати причину в своїй дитині - не завжди варто, дуже часто інші так роблять просто тому, що можуть.
    Якщо модна щось вдіяти, спробуйте, якщо неможна - збережіть психіку дитині, заберіть її подалі від кривдників.
    В мене б дитинстві було подібне, ніякий батьківський захист не подіяв, нарешті мама згодилася і перевела мене до іншого класу, і як же стало добре. Шкодую тільки про те, що не раніше.

  • akunamatata24 3 жовтня 2023, 18:38

    Якщо так себе поводить дитина, такі і батьки.
    Батьки не визнають що їх дитина не права.
    І будуть звинувачувати вашу.
    Хіба будуть свідки відео докази …

  • 3 коментарі
  • OlalyaOlya 3 жовтня 2023, 18:57

    @akunamatata24 Та поки ні:grimacing:
    Це ось тільки з минулого тижня почалося
    До цього - лпешечки були, разом зі школи, разом уроки, разом в парк) а потім в 1 день і почалося.

  • akunamatata24 3 жовтня 2023, 19:05

    @OlalyaOlya Ситуація до болі знайома.
    Далі я думаю йти в поліцію.
    Хоча з іншої сторони не хочу чіпляти, сімʼя не благополучна …

  • akunamatata24 3 жовтня 2023, 19:05

    @OlalyaOlya Ніколи не знаєш чого очікувати від чужих людей

  • Wild_fairy 4 жовтня 2023, 13:31

    За безпеку, в тому числі й психологічну, відповідає школа. Тому я б через неї і діяла

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу