Дистанционка в ВУЗе

Сын стал студентом, подавался на дистанционное. Звонила в ВУЗ по поводу оплаты, заодно спросила как будет проходить обучение. Сказали, все с октября, ждите на почту придет информация. Не очень информативно, мягко говоря. У кого дети так учились, подскажите как это будет происходить? Онлайн или как заочное? Как с сессиями? Поделитесь опытом, пожалуйста. И второе, не очень для меня приятное. Вопрос больше к мамам мальчиков. Уехали мы когда сыну было 15. В 11 классе учительница написала, кто в городе, надо стать на воинский учет. Соответственно, на тот момент сыну уже 16, но мы не в Украине, поэтому сын не состоит на учете. При заключении контракта с универом, естественно встал вопрос. Сказали что ПОКА что их устроит консульский учет (в сентябре записалась в консульство. Получит). Но это все до марта, уведомили под подпись. И вот вопрос: а как дальше быть? Я физически не смогу поехать. И дорого (впятером туда-обратно). И страшно. Родственники пугают ужесточением правил на границе, да и в принципе небезопасно с детворой. И момент такой, у сына инвалидность, он в принципе не годен. Висновок комісії есть, корочку не делала, как-то не нужна была. Ума не приложу как это сделать. Думала в военкомат позвонить, но говорят близкие, что по телефону мне никто не ответит толком, такое только очно решается. Но, см выше, я не могу поехать. 


Теги: дистанцiйне навчання в внз

38 коментарів

  • zorya 1 вересня 2023, 18:38 12

    Вот я не пойму
    А почему укр.вуз? Зачем? Вы давно заграницей и если я правильно поняла, собираетесь быть там и дальше

  • 4 коментаря
  • zorya 2 вересня 2023, 11:03 4

    @neSanta И опять вопрос
    Почему не учили язык?
    Ебанутый сосед никуда не денется((
    А дипломы наши в Европе подтверждать надо...такое,просто лишь бы было?

  • neSanta 2 вересня 2023, 16:03 4

    @zorya Наташ, угомонись. Кто не учил язык? С чего ты решила что дипломы не подтверждаются? Все заняты, все при деле.

  • zorya 2 вересня 2023, 17:49

    @neSanta Ну ок

  • BigGranny 1 вересня 2023, 23:45

    Не знаю, що у Вас за ВУЗ, може всюди по-різному. У племінниці дистанційне було як в школі. Кожен день онлайн заняття, екзамени - це онлайн-спілкування з викладачем.

  • neSanta 1 вересня 2023, 23:47

    На сессии не ездила в ВУЗ?

  • BigGranny 2 вересня 2023, 00:03

    @neSanta На сесії ні. Все онлайн. Але були особисті нюанси в навчанні, які вимагали зустрічі з викладачем "тет-а-тет". Про практику скажу, що коли вона почалася, племінниця вже працювала по спеціальності. Надавала довідку з місця роботи. Але поступала вона на очне навчання. Лише останні два роки ВУЗ офіційно перейшов на дистанційне. Очного в них навіть не було.

  • neSanta 2 вересня 2023, 00:25 1

    @BigGranny Зрозуміло, дякую за інформацію.

  • samsanty 1 вересня 2023, 23:47 4

    Якщо навчання дистанційне, то це значить, що і сесії дестанційно, все проходить онлайн.
    А що буде,якщо не підете в консульство, відчислять чи що? Зараз вузи за кожного контрактника, хто платить за навчання, трусяться, і обома руками тримаються. Кажете, живем в глухому селі, грошей нема доїхати в консульство і все. Тим паче, не їхати в Україну. Це взагалі дуже дивне рішення, їхати, щоб стати на облік і не виїхати потім з країни, бо не випустять.

  • 2 коментаря
  • samsanty 1 вересня 2023, 23:52

    @samsanty Я просто не розумію, навіщо вам ставати в консульський навіть. Дуже сумніваюсь, що хтось побіг це робити.

  • neSanta 2 вересня 2023, 00:03

    @samsanty Это вопрос не ко мне. На консульский - да, люди едут становятся. Да и для меня это не проблема. По поводу остального сама не понимаю

  • Nothing 8 вересня 2023, 13:10 5

    @neSanta Моєму синові 16,5років.Навіть в думках не було тягнути його в Україну щоб поставити на військовий облік. Тим більше ставити закордоном на консульський облік.Ви дитині робите дурну послугу через яку в нього будуть проблеми.
    Поступайте там де зараз знаходиться дитина.Не обов'язково у ВуЗ,на початку буде достатньо коледжу,технікуму чи які там навчальні заклади не вищої освіти.Куди беруть на навчання, туди і йдіть.Вивчить мову,здасть екзамен на В1 і як захоче поступить і у Вуз.Навіщо вам той ВУЗ в Україні?

  • Svetlana_Poland 2 вересня 2023, 06:49 4

    Спробую нічого не забути. Якщо вам не дадуть вчитися в вузі, і хрін з ним. Повірте,він вам не треба. Крім того, навчання в вузі шкодить вивченню мови. На це тупо немає часу. Пишу з досвіду оточення. Тобто, якщо ви плануєте не вертатись, то забийте і забудьте. Тим паче, наші дипломи за кордоном не мають жодної сили, хіба що він вчиться на філолога. Друге. Я вже знаю випадки, коли 17 річних при поверненні додому, не випускали на кордоні. Тому, поки 16 можна поїхати і стати на облік. Наскільки я знаю, стати на облік можна в будь-якому військоматі. На початку війни мій брат опинився під Києвом в оточенні, а йому в рідному місті прийшла повістка, ми дзвонили в військомат, нам сказали, що будь де можна прийти. Наприклад, в Мукачеві.Дітей можна не всіх тягнути. На тиждень пишете довіреність на людину,якій ви довіряєте. Щодо страшно, ви з дороги будете така втомлена, три дні точно буде не страшно, потім повернетесь. І кажись останнє. Якщо те все не вийде, головне, закінчити перший курс, я думаю, що ви якось досягнете до цього. А там, якщо не дозволять вчитись, візьмете академіку. Так, що не панікуйте заздалегідь. Не загадуйте на березень. Ніхто вас не вижене, і все у вас вийде. Завтра триста раз все зміниться. Але, повірте мені, не треба вам той вуз. Якщо ви твердо лишаєтесь, кидайте всі сили на влаштування там

  • 4 коментаря
  • Svetlana_Poland 2 вересня 2023, 10:47 1

    @Lynxx Не всюди треба платити. Можна вступити по програмі

  • Overreacting 2 вересня 2023, 10:50 3

    @Lynxx Я про ціни не цікавилася. Але толку від українського диплому , який вийде також не безкоштовно, а найголовніше - витрачається час.
    Лише моя думка

  • Lynxx 2 вересня 2023, 13:07 1

    @Svetlana_Poland Все одно треба екзамен з англійської IELTS або TOEFL, доволі складний і теж не безкоштовний.
    І не в усіх вузах є програми для прийому іноземців зі льго
    пільгами.
    Ну, якщо мета є, звичайно, можна пошукати і знайти варіанти.
    Але якщо хлопець хоче вчитися в українському вузі, чому ні?
    Автор не питала про доцільність.

  • krutawka 2 вересня 2023, 07:22 2

    Вище вже хтось написав, що ВУЗи тримаються за кожного контрактника. І навіть більше, за кожного бюджетника, маю родичів працівників вузів на посадах деканів, тож інформація достовірна.
    Можуть, звісно, наполегливо вимагати, але відрахують навряд чи.
    І зараз свій досвід.
    Син на момент початку війни навчався на 1 курсі в коледжі на бюджеті. В Польщі взяли до технікума і вирішив він собі вчитися тут і не продовжувати навчання в Харкові онлайн. Хотіла оформити академ (рік йому на одуматись), але виявилося, що можна тільки по хворобі і при наявності української справки ВКК, 17 років, ясна річ не стали заморочуватись. Куратор волав, що подані документи на відрахування ще взимку. Але на сьогоднішній день жодних документів я так і не отримала, більше того, він є в списку студентів групи. І це бюджет і не здані 2 сесії (на папері здані на мінімальний бал).
    Питання про військовий облік якось підіймалося в рамках треба стати, але без наполегливості.

  • Marys 2 вересня 2023, 14:38

    Ха, ось інша історія. Позавчора мого старшого сина видалили з телеграм-чату групи, як виявилось, так тепер "офіційно" відраховують. При чому він здавав зимову сесію й частково літню (але тут не все). Третій куратор в групі з початку війни, на тих хто за кордоном просто "забили". Тут хочу додати, що за три роки коледжу ні син, ні я його залікову книжку в очі не бачили, коли питаєш куратора про оцінки - кожен раз розповідь, що їх йому надають викладачі, і зараз він їх не має, коли питаєш викладача, той розповідає, що все передасть куратору - а ти так і не розумієш чи здала дитина чи ні.

  • neSanta 2 вересня 2023, 16:06

    @Marys Сын на заочке или дистанционном?

  • Marys 2 вересня 2023, 20:28

    @neSanta В коледжі офіційно тільки очна форма, інших не має.

  • LydMilka 2 вересня 2023, 08:25

    У нашому ЗВО в минулому році заочники навчалися дистанційно повністю: і заняття, і сесії. Захищали кваліфікаційні роботи - в змішаному форматі (хто міг -в універі, хто не міг - підключалися онлайн). При цьому стаціонар у нас навчалися періодично очно або змішано (лекції - онлайн, лабораторні, семінари - в універі). В цьому році думаю, що заочники й будуть навчатися заочно. Стаціонар -очно (поки що такий наказ).
    В цьому році при подачі документів на вступ до нашого ЗВО у абітурієнтів чоловічої статі в першу чергу перевіряють "військові" документи: приписне або військовий квиток з обов'язковою відміткою про облік. Якщо з цими документами щось не в порядку, або абітурієнт не стоїть на обліку у військкоматі - документи не приймають! У нас так (Київ).

  • neSanta 2 вересня 2023, 09:26

    У нас приняли, но просили все странички заграна в качестве подтверждения, что сын заграницей. Ну и плюсом консульский учет. Поеду в посольство, спрошу про юридическую силу этого документа по сравнению с учетом в Украине

  • malawova 2 вересня 2023, 08:59 1

    Возможно до марта вам говорят по той причине что защита граждан Украины пока официально до марта 24 года, скоро продлят в других странах до апреля 25 и тогда думаю вузы скажут что до 25 все ок. Это так мысли мои. Ещё мои знакомые отправляли фото с временной пропиской из другой страны и на данном этапе это их устроило. Я понимаю вы нервничаете но до марта расслабьтесь, решайте проблемы по мере поступления, раньше вам вряд-ли что-то скажут. Ну и вы сами верно написали сейчас такое время что жизнь может круто измениться за минуты.

  • neSanta 2 вересня 2023, 09:28

    Да, я тоже думала что сроки до марта связаны с параграфом. Пока что о продлении молчат. Слышала что Чехия будет до 25 года продлевать и призывает другие страны так сделать.

  • Lynxx 2 вересня 2023, 13:08

    @neSanta Скорее всего, так.
    В Нидерландах тоже пока тихо. Но там Кабмин в отставку ушел, до вы оров, до ноября точно ничего не будет.

  • aleksana 2 вересня 2023, 11:49

    Дивіться, коди малий вчився в коледжі, іх там носили-водили по комісіях, ставили на облік, але коли аісля коледжа тре було поступати в уніве, виявилося, що на обліку він так і не числиться. Тобто тільки тоді, в 19 років він нам понадобився.

  • Olga_Gris 2 вересня 2023, 15:44

    Я на майбутнє ще допишу. В нас тут, у Данії, читала, хто претендує на допомогу після 18 років, повинні бути доступні для данського ринку праці. Ти повинен або навчатися, або працювати або відробляти практику , якщо ти на Тобто, якщо десь на співбесіді вспливало , що дитина вчиться в Україні, то джобцентр вимагає довідку , що вона відрахована.

  • Olga_Gris 2 вересня 2023, 15:46

    Мою дочку відрахували з ВУЗу з бюджету після першого курсу (стаціонар), сказали, що академ відпустку можна взяти лише з другого курсу.

  • Emma____ 4 вересня 2023, 16:09 1

    сын учился 2-й курс дистанционно, сессия на мудл онлайн, приписное мальчик должен получить по любому в 17 лет и если даже комиссия определит что он не пригоден то приписное все равно быть должно. в универ и не примут доки без приписного, во всяком случаи в Украине

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу