Сімейне навчання, екстернат, онлайн школа - ваш вибір?

Всім привіт! 

Цікавлять думки тих, хто за останій час замість державної традиційної школи обрав начання в онлайн школах в Україні ( і тих, для кого це друга школа зараз, і тих, для кого вона єдина). 

Мої діти навчаються в Польщі, але залишити українську школу по певним причинам я не хочу. Минулий рік молодший син був в українській початковій школі в 3 класі на дистанційному навчанні, наскільки встигал, виконував щось, писав контрольні, але по суті це було дуже поверхнево. В цьому році - 4 клас, сімейна форма навчання, буде все на самоосвіті+ контрольні 4 рази на рік.

Середній син в минулому році в 5 класі був на сімейній, займались самі, писали контрольні, як кажуть, втягнулися і все вийшло. В цьому році продовжуємо. 

Але бачу тенденцію, що багатьох дітей переводять в онлайн школи/ екстернат. Тобто забирають документи з державних шкіл і планують ( як я розумію) вчитися до кінця в альтернативних школах. Або це як тимчасовий варіант, щоб не втратити знання, а потім все таки повернутися в державну школу? 

Поясніть мені, будь ласка, як ви бачите процес з цими школами з середньої до старшої? 

Доречі, добавлю, що в Польщі теж є українська школа офлайн, Перша українська школа " Незламна Україна". Мега цікавий, важливий освітній проект. Вона діє як основна школа за українською програмою, тобто при вступі потрібно забрати документи з попередньої школи. Ця школа була безкоштовна, але, нажаль, з цього року платна. Хоча проводить безліч цікавих програм в співпраці з UNICEF, наприклад з цього року відкриває вечірні українські школи для старшокласників в деяких містах.

Темы: Освіта


Теги: навчання в онлайн школi

28 коментарів

  • Ptasha 26 серпня 2023, 23:29

    Мої діти в такій навчаються. Всі задоволені. Знання трохи якраз страждають, але атестат хороший і не втрачена українська освіта. Як би нас по світу не шатало, але тут буде стабільна закінчена освіта. Чи повернемось в державну? Не знаю. Залежить, коли повернемось в Україну. Дочка зараз в 10, каже, що точно не повернеться. В цій школі жодного стресу.
    Син в цьому році пройде 7 і 8 класи. Там побачим

  • Mariia_k 26 серпня 2023, 23:30

    Це ви в дистанційній?

  • Ptasha 27 серпня 2023, 01:30

    @Mariia_k Так

  • GlamKid 27 серпня 2023, 07:50

    Спочатку була онлайн харківська, потім сімейне. Але паралельно постійно я шукала щось цікаве, брали оптіму і ще багато різного. Влітку почали SchoolToGo онлайн, дуже сподобалося. Тепер буде сімейне знову в своїй і додатково дистанційне в SchoolToGo. Поки не знаємо, де будемо точно жити, тому без онлайн уроків.

  • 9 коментарів
  • Mariika 27 серпня 2023, 12:44

    @Oksana_S А вам дали відповідь про зарахування, бо я теж подала 19.08 і поки що тиша..
    І ще питання ..це ж буде вкінці атестат держ зразка?але їм висилати наші доки ніякі не потрібно, я маю на увазі фізично, а не фото ?

  • Oksana_S 27 серпня 2023, 13:38

    @Mariika Я подавала заяву в липні, але попередила, що особову справу школа віддасть у серпні. От тільки минулого тижня відправила скани, то адміністратор відповіла, що прийняли в роботу.
    Оригінали наш сусід від нашого імені відправили НП в Харків.

  • Mariika 27 серпня 2023, 17:37

    @Oksana_S Ага зрозуміло
    Вони пишуть що на смарт всі зараховані автоматично і не встигають всім відповісти бо дууууже багато заявок.. але все одно хочеться якоїсь конкретики

  • Gguty5 27 серпня 2023, 11:46

    Ми забрали документи з державної української школи, в цьому році
    Без онлайну, без навчання в українській школі, цей рік будемо вчитися в Польщі, в далі не знаю, не думаю що буде проблеми повернутися в українську школу.
    Також багато залежить від школи, і вчителя, нажаль наша школа в Києві не була зацікавлена в навчанні, взагалі, постійно якісь зміни , без попередження

  • Mariia_k 27 серпня 2023, 13:11

    У наших школах в Києві все більш меньш організовано, але теж багато пішли.

  • Gguty5 27 серпня 2023, 13:48

    @Mariia_k Ну знаю як в інших, у нас жах , даже писати не хочу

  • Mariia_k 27 серпня 2023, 16:08

    @Gguty5 У нас в молодшій школі золота вчителька, але 4 клас скінчиться, школа тільки молодша, а далі все одно щось прийдеться вирішувати.

  • Justyna 27 серпня 2023, 12:09

    Ми трималися до останнього, щоб не йти в польську школу, я думала до нового навчального року вже будемо вдома. Але ні. Цього року діти підуть до польської школи (молодша школа), бо їм катастрофічно не вистачає спілкування. В українській ми будемо на екстернаті, тобто вчитись самі і раз на місяць писати контрольні. Іншого варіанту в нам не пропонували, бо всі інші діти вчитимуться онлайн в першій половині дня, як і було минулого року. Ми плануємо повернутись додому, тому кидати українську школу не хочу, бо придумають якісь іспити чи ще щось, не хочу ускладнювати для дітей, тому ускладнюю для себе.

  • Mariia_k 27 серпня 2023, 13:10

    Мої спочатку вчились в Польщі в "Незламній Україні", але з червня 2022 пішли в інтеграційний клас польської школи, потім в іншу звичайну польську школу і вже рік провчилися і підуть далі. Більше всього не хочуть нічого змінювати, тому ще звикають.
    Але українська школа вся на самонавчанні або на мені. Тому і цікавлюсь додатковими можливостями.

  • Amourka 27 серпня 2023, 21:28

    Мой в 4й перешел.
    Буду брать ,как и в прошлом году ,три дисциплины у Оптимы. Тянуть весь курс укр школы сложно, учитывая основную школу за границей до пол пятого

  • 2 коментарі
  • Amourka 28 серпня 2023, 22:01

    @Amourka А! И я брала три дисциплины С Проверкой. То есть иногда были контрольные, надо было написать контрольную и закружить фото или видео записать (пересказ укр. или рассказ по англ.) и их проверяли и комментировали.
    Можно и без проверки взять (но мне надо что б он понимал что за этим всем стоит учитель и оценка знаний, а не просто вольное слушанье..)
    У них есть еще пакет для тех кто учится за границей «Ми з України» там выборочные (основные) дисциплины тоже и он направлен как раз на то что б не грузить ребенка полной программой, но при этом засчитать ему учебу

  • Mariia_k 29 серпня 2023, 00:08

    @Amourka Дякую! це ідеальний варіант, потроху займатись. Я б вляла математику, українську і може англійську.

  • Amourka 29 серпня 2023, 12:37

    @Mariia_k Матем., у нас свои тетради (Скворцовой) будем по ним, плюс в очной школе математика.
    В том году брали матем - мне не очень..
    А ядс взяла что б слушал язык больше ну и темы интересные ( в средней школе это будет уже История и она обязательная).
    Английский мне очень нравится, там дают доступ до family and friends (доп.500 грн на год) и очень разнообразные упражнения на (развития разных навыков: говорение, аудирование…)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу