Експериментаріум

​​​​​​Трохи поділюся цікавинкою.

Хто не був. Тут порекомендували, то тепер і я рекомендую. Екпериментаріум. Київ. Ціни не маленькі на білети, але є одна плюшка: на день народження і + 6 днів після - :100: безкоштовно. Тому можна зекономити. 

Ця штука на перших фото як в фантастичних фільмах. Скляна куля,  торкаєшся і воно яскравішає і до руки йде ще один промінь. Постійно рухається в середині і гіпнотизує тебе. А якщо іншою рукою торкнутися далі когось, то відчувається трохи-трохи поколювання в руку. Передаємо ток другу.

Там дуже багато чого, ми були 3,5 години. Магнітизм, людина, водна частина, музичні інструменти, фізичні явища,  кімната с лазерами, які потрібно обійти, кімната- зеркальний лабіринт, як впливає звук на мотузку....Все потрібно трогати руками, просовувати голову, дивитися в отвір, жмикати кнопки і т.д.... Тому так довго там сидиш.  Дуже сподобалася арфа, де струни - не струни, а як прозорі лазері, я аж підскочила, бо простягла руку в пустоту, а звідти мелодія на мене ....

Зовсім трохи фото, чисто для своїх відправляла. Бо сама була зацікавлена в цьому музеї.

3д принтер працював, робив якусь іграшку:

Водна воронка. Треба нажимати кнопку і дивитися, як ця воронка зароджується

Фокус: видно тільки голову:

Там де людина. Прикольна штука, але не було фото, що де потрібно складати, а я не дуже конструктор і мед знаток. Тут мінус, але можна подивитися на внутрішні органи людини. І також вони є окремо. Як виглядає зуб, сердце, як росте дитина в утробі, зацінити рукою вагу мозку (1300 грам). Все в 3Д, можна зуб на частини розбирати і бачити як корінь в середині виглядає. І інше там є.

Археологія

Є пожежна машина, чисто посидіти за реальною машиною, без ефектів

Цю штуку крутишь і ефект зрозуміли який буде. Гіпноз. Шутка. Так, візуальні ефекти також можна побачити. Наприклад, крива кімната: якщо одні стануть в один кут, а інші - в інший, то перші будуть малими за зростом, а другі - великі. Це також візуальний обман. 

Крива кімната (не моє фото):

А це типу воно сканує руку і на екрані рукою граєєшся с кулею яскравою:

А тут маленькі кульки пенопласту починають різноманітно танцювати під впливом різного рівня гучного звуку:

Від себе. Для зовсім малих ще рано, треба щоб дослідничок був. Щоб було цікаво побачити ефекти. Зовсім малі будуть просто жати кнопки і бігти далі.... І ще, треба обирати дні не масового відвідування. Нам пощастило, було дуже мало людей, доступ до експонатів хоч по три рази. Бо мені казали знайомі, що черги чекали, а це відбиває бажання.

Тому, рекомендую. У день народження і після відвідати. Плюшка для всіх, не тільки дітям. Для дітей достатньо копії свідоцтва про народження (або по віку вже паспорт)

Темы: Розваги і прогулянки


Теги: експерементарiум

8 коментарів

  • serbova 24 серпня 2023, 23:11 1

    Дуже класний музей, хотіла б побувати з сином.

  • lenycj5000 24 серпня 2023, 23:34

    Цікавий музей і для дітей, і для дорослих. В музеї є один із трьох в світі зоотропів. Ціна в будній день ніби дешевша, ніж в вихідний.

  • Barbus_ 24 серпня 2023, 23:39

    Так, в будні дешевше. Але на сайті є варіанти. Тобто там 2+1, 2+2, Трохи дешевше буде, аніж купувати окремо кожному. Я платила тільки за себе 290 грн сьогодні

  • lenycj5000 25 серпня 2023, 07:19

    @Barbus_ Ми теж ходили по сімейному квитку (2+1).

  • Emma____ 25 серпня 2023, 09:47 1

    Дуже там круто, були ще до війни

  • Tetiana87 25 серпня 2023, 09:58 1

    Мені колись подарували таку кулю, як у вас на першому фото. Треба буде знайти її, дітям показати.

  • Ta_ta 25 серпня 2023, 16:07 1

    Туди частенько є знижка на Покупоні. Нам найбільше сподобався вимірювач гучності крику. Засовуєш голову у ящик через дірку. Кричиш якомога голосніше. А зверху вмикається така кількість лампочок, як голосно ти крикнув. Ми з дитиною накричплися досхочу))). Перемогла мама:joy:. А ще дуже сподобалися барабани. Син реально круто зіграв.

  • Barbus_ 25 серпня 2023, 16:27

    А ми по одному разу крикнули. Я старалася, але ні одна лампа не загоріла :joy:, то я вирішила не напружуватися, але так, де ще можна громко рявкнути)))

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу