Тема Розлучення 2

Можливо комусь з особистого досвіду,а кому зі сторони видніше, поясніть чому людина не хоче розлучитись.  Не знаю з якого боку мені  ще до нього підійти. Прошу,давай підемо до юриста,обговоримо все,домовимось,перенесено на папір, і з готовим документом в суд. Ні,і все... 

Я розлучатись не хочу, на моє запитання навіщо я тобі,якщо від нашої  сім'ї нічого не лишилось,відповідь "не знаю " 

Ділити окрім дитини нам нема чого,в шлюбі 13 років,але все що він має,будинок, машина все на його батьку оформлено. Все порішала мама,ще на самому початку. Мама,це єдина жінка яку він слухає. Як вона скаже так і буде. Все що є у будинку,ділити я не хочу, не хочу прокльонів по сьоме коліно і масу бруду яку на мене вильють,хоч це буде і без цього. Житло своє маю,але інша область,далеко і це аж ніяк не варіант. Роботу маю, сподіваюсь що зможу потянути оплату окремого житла та той рівень життя моєї дитини який вона має зараз.  Всеріно всі ці роки,я всім цим займалась. Лікарні,садки, школа,репетитор, відпочинок,все сама. 

Він одразу заявив,спокійного розлучення не вийде. Я знаю що він прийде з адвокатом,і буде робити все щоб максимально відгородити мене від дитини. Я травмувати дитину не хочу,вона вже доросла,їй 10 років,модель жити якийсь час то у мене то у нього.  Налаштовувати її проти тата я не збираюся.  Маю власний досвід в цьому питанні у своїй сім'ї. Мама все дитинство розказувала мені,який мій тато поганий,але це все обернулась проти неї. Моя любов і повага  до тата, ні на грам не зменшилась,бо я його дуже любила завжди. Так само і наша дитина любить свого тата,і якось травмувати її відсторонюючи її від нього,це не мій варіант.  

Я морально виснажена, спустошена, ображена.. 

Нічого хорошого і так не було,але ситуація в якій мій чоловік дозволив собі мене дуже принизити при нашому куму,мене просто змусила задуматись і прийняти вже саме це рішення.  Ну і до цього всього, за останні дві неділі я вже зрозуміла що є хтось на стороні. З роботи приїхав помився,побрився в машину і до 23 або 24 його вдома нема. Поведінка змінилась,сьогодні мив машину,комусь звонив зі словами "я вже майже закінчив,якщо ти вдома,то скоро  виходь"

Я  ж прошу,розведись і роби що хочеш,відповідь ні і все.  Ще мене бісить,що з його зарплатою,а це майже 34000 я дитину тягну сама,їжа,одяг,школа. Прошу навпіл розділити підготовку до школи,каже нема грошей. 

Можливо у когось була подібна ситуація,як ви з неї вийшли,а головне, чому чоловік займає таку позицію? 


Теги: розлучення

104 коментаря

  • maksim 23 липня 2023, 21:11 1

    1. Ви повторюйте помилки своєї мами, все по її шаблону , будь він не ладен.
    2. Навчіться жити для себе а першу чергу , потім дитина і десь там чоловік на третьому
    місці. Бо інакше ви не встигнете озирнутися , як життя промайне в згадати нічого.
    3. Чого прямо горить розлучатися? Є поняття жіноча хитрість і як так вийшло , що за 10 років ви тільки фінансову відповідальність несете за дитину . Тобто декрет наприклад чоловік давав кошти чи як ? І б поїхала за кордон , так щоб не мучити себе тим розлученням , а якщо не хочете /не можете , чоловік не хоче, то відкладіть на потім , якщо є терпець у Вас. Ну і не зрозуміло живете Ви з батьками чи ні . Якщо ні , то с початку треба було будувати стосунки окремі , а як не вийшло , то треба зараз щось міняти . От я б не розводилася би . Батьки не вічні , а Ви б спробували нормально поговорити з ним. Кошти хоч якісь він витрачає на сімʼю ? Чи ні? Я розумію , що є те , чого ми не хочете озвучувати , тоді просто тікайте за кордон , поки ж шанс .

  • Vanilnaya 23 липня 2023, 22:07 1

    А що тут говорити,якщо дурної з самого початку була і за течією плила,тепер маю те що своїми ж руками побудувала. Визнаю! Я вже настільки морально виснажена,що немаю сил це все терпіти. Була вже хитрою,але те чого б хотіла, і що хотіла б в ньому бачити,вартувало мені величезних зусиль,і потрібно було максимально переступати через себе і свої бажання. Я тисячу разів до цього приходила,і тільки зараз це усвідомила, я навіть собою бути не можу. Це не я,я зовсім не така була.

  • maksim 23 липня 2023, 22:15 2

    @Vanilnaya Якщо так, то не варто чекати і витрачати своє життя на все це . Одне добре, що ті 13 років подружнього життя дали доню 10 річну і вона повинна мати інший приклад , щоб збудувати свою щасливу сімʼю . А ви повинні бути собою в жити для себе . Чоловік це не кров від крові , не плоть від плоті і тому хай відпустить вас і не забирає роки вашого життя , якщо не здатен зробити вас щасливою . Подавайте все як дівчата пишуть , аліменти , на розлучення і таке інше .

  • Dastish 23 липня 2023, 21:11 1

    зі мною перший чоловік не хотів розлучатися, бо на той момент їздив на моїй автівці та возив своїх бл...дей. на мої питання - в тебе хтось є, давай розлучемось, я буду влаштовувати своє життя, відповідав - в мене нікого не має. думайте, що його може тримати біля Вас. не в емоційному плані, хоча може він садюга емоційний

  • Vanilnaya 23 липня 2023, 22:13

    Дитина біля нього,але ніякої відповідальності за неї він не несе,фінансової в першу чергу. Я так розумію,що він боїться аліментів,а платити доведеться,бо заберуть права. Плюс, платити я так розумію доведеться не мало. Я ще не цікавилася яким відсоток з його 34000 офіційних йому доведеться щомісяця ділитись з дитиною. Так то всі фінансові питання на мені,я все порішаю і сама за все заплачу.

  • OlalyaOlya 23 липня 2023, 22:22 3

    @Vanilnaya 25% від усіх доходів (зп/премії/лікарняні), якщо офіційно працює)

  • nikalina1986 24 липня 2023, 00:25 20

    @Vanilnaya Ви маєте право подати на аліменти перебуваючи в шлюбі.

  • Tanyssshhhka 23 липня 2023, 21:15 3

    А шо Ви маєте на увазі, що Ви все сама в плані дитини ?
    Не хоче розлучення, бо йому так зручно .
    Багато хто думає що якщо не розлучатися, то не буде аліментів .
    Подавайте на аліменти і розлучайтеся - ніхто не має право принижувати Вас.

  • Vanilnaya 23 липня 2023, 22:15

    Та все,я за все домовляюсь,за все плачу. Школа,лікування,репетитор,відпочинок все я, як фінансово так і організаційно.

  • Tanyssshhhka 24 липня 2023, 05:17 1

    @Vanilnaya Розлучайтеся , він же нічого не робить виходить

  • Pozitiff 23 липня 2023, 21:22 25

    Так подавайте до суду на розлучення. Ніхто не змусить вас бути заміжньою , якщо ви цього не хочете.
    І на аліменти також. Може він їх і боїться? Бо зараз нічого не дає, з ваших слів, а так буде змушений виплачувати

  • Kowwka 23 липня 2023, 22:36

    +++++++++

  • Kowwka 23 липня 2023, 22:40 7

    @Kowwka А для начала сразу же подавать на алименты

  • Larisa0906 24 липня 2023, 08:30 8

    @Kowwka Я теж вважаю, що треба відразу подавати на аліменти, якщо грошей не дає на дитину.

  • evita 23 липня 2023, 21:31 23

    А подайте на аліменти без розлучення, так можна і ще й крім 25% відсотків і на гуртки має давати. Може тоді сам розлучитись забажає, а зараз думає нема розлучення, нема і аліментів...

  • R9bina 23 липня 2023, 23:51 2

    Гарна порада

  • tanushasl 24 липня 2023, 08:25 3

    @R9bina +++ подайте на аліменти ( судовий наказ 1/4 від доходів, але не менше 50 % прожиткового мінімуму), в суд не треба ходити, наказ виноситься швидко, вступить в силу, віднесете у виконавчу. На розлучення можете і не подавати або пізніше

  • Gayka_ 23 липня 2023, 21:46 2

    Ви хочете піти від чоловіка чи розлучитись на папері?

  • 6 коментарів
  • Julia_ 24 липня 2023, 01:44

    @Torri Ви про цю тему?
    https://kashalot.com/club/post-74899387/

  • maksim 24 липня 2023, 01:50

    @Vanilnaya Да плювати на те, що вони будуть казати . Ви не повинні все життя на нього стратити , бо вони виховали його не для сімʼї . Живе для себе , ви для годиться . От хай йому знайдуть гідну пару і звалить від вас особисто . А ви маєте повне право жити як вам хочеться . І не їх проблема є в вас хто чи ні.

  • Torri 24 липня 2023, 08:21 1

    @Julia_ Так, ця, дякую. Думала це продовження

  • Apriori 23 липня 2023, 21:48 1

    хотіла б я подивитися як він з такою ЗП "прийде з адвокатом" і почне вставляти палки в колеса. Усі "палки! коштують грошей в головне ЧАСУ: це піти, написати, ще раз прийти, час, кошти...

  • 3 коментаря
  • zaxscdvf 23 липня 2023, 22:44 7

    @Vanilnaya Знайдіть собі толкового адвоката і хоча би проконсультуйтеся з ними. Може вам щось вони толкове скажуть.

  • Ameli 30 липня 2023, 13:21

    34тис звичайна нормальна зп, прям олігарха зробили з нього) це менше тисячі доларів.

  • Ameli 30 липня 2023, 13:23

    @Vanilnaya І що що в них є збереження? Це дуже складно забрати у матері дитину, яких би вони адвокатів не наймали. Ви ж не хвора, не наркоманка.
    Згори пишуть їхати закордон, я думаю гарна думка. Поїхали, там влаштовуйтесь, і розлученням займаєтеся

  • Apriori 23 липня 2023, 21:49 4

    На скільки я знаю, ви можете подати на розлучення без його згоди, якщо нічого ділити не будете. Раз визвуть, - не прийшов, два, а на третій і без нього розведуть. А вже після розводу подати на аліменти.

  • 2 коментаря
  • cheesecake 24 липня 2023, 00:01 1

    @Apriori Розлучення займе час ( може і півроку), а так автор зможе отримувати аліменти швидше.

  • Apriori 24 липня 2023, 00:19 6

    @cheesecake ви розумієте, що ті аліменти можуть їй шкоди наробити? По-перше батько буде в тонусі - як це так? Почне науськувати дитину і робити життя автора нестерпним. По-друге - там ще хитрожопі батьки чоловіка, які теж грошей з рук не випустять, ще й заможні: почнуть шукати як побольніше вдарити. А що найбольніше - відсудити дитину. А так, типи, по-тихому развелася - нічого мені не треба, а після розводу - подала на аліменти, і нічого вони вже не вдіють.

  • Brend 26 липня 2023, 02:39

    @Apriori Та там и так по тихому не выйдет, они будут кабениться независимо от алиментов, сразу уже ж понятно

  • Коментар видалено

  • 1 коментар
  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Tanyssshhhka 24 липня 2023, 05:57 5

    @Vanilnaya Юридично ніякої відмови від дитини він написати не може.
    Якщо Ви не подасте на аліменти, то це не гарантія що він потім не подасть на своє утримання.
    Це лише означатиме що він платив добровільно

  • Marina_Gifts 23 липня 2023, 22:08

    Автор, вам есть куда идти?

  • 2 коментаря
  • Apriori 24 липня 2023, 00:20 1

    @Nothing +++++

  • Alena_odegki 24 липня 2023, 21:22

    @Nothing ++++++++++++100000

  • Ameli 30 липня 2023, 13:24 1

    @Nothing Згодна, так хочеться розлучення що досі живуть разом

  • O_L_Y_A_ 23 липня 2023, 22:20 3

    Он ведёт себя так потому что ему удобно так..
    А чего нет? Его все устраивает..
    Если вы созрели на развод, разводитесь..
    По поводу детей мы часто себя накручиваем. Да это не просто развод и смена жилья, но и жить так тоже..
    Однозначно ничего не изменения, люди не меняются...или меняются очень редко...
    Но решать только вам как быть..

  • Julka 23 липня 2023, 22:21 5

    Робіть, що надумали. Не зважайте ні на що. Не марнуйте своє життя. Не бійтеся нічого. Жити без "валізи без ручки" то надзвичайне почуття волі і власної гідності. Все буде добре.

  • bondar_vv 23 липня 2023, 22:23 1

    Якщо він слухає свою маму... то чи не можете Ви її переконати, що родини вже не має, що Ви ні на що не претендуєте...А вже вона переконає його?
    А чому не хоче? Бо то його его... Типу не він вирішив, а - Ви...Як це так він головний...а Ви маєте нахабність просити про розлучення...Не хоче, бо самозакохана скотина , а не чоловік.

  • Vanilnaya 23 липня 2023, 22:37

    Ні,хочу щоб про розлучення його батьки дізнались останні,бо якщо до,то мама почне діяти на випередження.

  • bondar_vv 23 липня 2023, 23:01 3

    @Vanilnaya Тут Вам вирішувати... Але розлучення то серйозно...і зазвичай, про таке батьки всеодно дізнаються, якщо не від Вас, то від нього. А якщо мама готує йому судочки на роботу, що тут вже приховувати? Вона ж не дура повна і розуміє що у вас там в домі не все норм.
    Про судочки та маму згадалось...
    Як подруга розповідала про свого колегу мущину))) типу вони в колективі( а колектив жіночий в більшості), по яйцях Іванова дізнаються з жінкою він живе , чи переїхав до мами...У мене очі округлились , челюсть відвисла...Кажу: "як по яйцях? Що ви робите тим яйцям?)))". А вона каже ))) якщо живе у мами - яйця на обід приносить домашні, а якщо з жінкою- то магазинні))) Я довго сміялась...А він виявляється не їсть ні ті, ні інші)) дівчата- колеги їли...

  • iryna_b 23 липня 2023, 22:42 2

    Простите, а кто ему сейчас готовит еду, стирает? Спит он отдельно от вас,на другой кровати,белте постельное чистое,потому что вы постирали?
    Это наводящие вопросы почему он с вами до сих пор. Удобно.

  • 2 коментаря
  • Vanilnaya 23 липня 2023, 23:05 1

    @samsanty Я хочу спокою,для себе і дитини,все..

  • R9bina 23 липня 2023, 23:50 12

    @Vanilnaya Це виглядає, вибачте, як дитячий садок. Ви дорослі люди, котрі прожили разом шмат життя., а замість домовитись чи хоча б просто роз'їхатись продукти один від одного ховаєте.

  • Alena_odegki 24 липня 2023, 21:20 1

    @Vanilnaya А почему вы не уезжаете ?
    Вы нашли жилье ?
    Зачем жить вместе при разводе ?

  • Iolanta 23 липня 2023, 23:27 18

    Я что-то ничего не поняла. Вы вместе 13 лет , но кошельки разные? Ребёнок на вас, как вы говорите. То что вы тогда от него имеете? Только бесплатное проживание в его недвижимости? А почему деньги не даёт, чем аргументирует? Дорогая девушка, на алименты можно подать даже без развода, он здесь вообще роли не играет. Подавайте и не будьте тягловой конякой!

  • Ka3a_ 24 липня 2023, 00:43

    Вам нужен план, сейчас по вашим комментам у вас эмоциональные качели, даже не понятно хотите ли вы в реальности развестись то. Проще, но не дешевле, нанять адвоката как минимум консультация у него, он вам ответит на многие ваши вопросы и посоветует как именно поступить в вашей ситуации, конечно же за ваши деньги. Возможно даже в вашем окружении есть люди кто может посоветовать человека с которым работал(разводился), так вам будет спокойнее эмоционально. Конечно в идеале разговор с мужем итогом которого договоренность о подаче заявления, но если муж не идет на контакт, то берите всё в свои руки, ищите адвоката-подаете заявление развод\алименты-пока идут слушания ищите жилье, на всё про всё до полугода, а может и меньше. если получится съехать быстро будет вам легче морально, в идеале конечно бы в другой город, вероятность что ребенка будут тянуть на себя отец и родители большая и это будет не на пользу ни вам, ни ему- оптимально в другую страну и редкие встречи-каникулы и т.п.

  • Коментар видалено

  • Ioaana 24 липня 2023, 07:47

    Вам у будь якому випадку розлучатися через суд, незалежно від того є згода чи немає. Якщо вам треба визначення місця проживання дитини то це треба вказувати в позовній заяві. Чому не хоче розлучатися я не знаю , всі вони дивні . Я подала на розлучення коли він вже 2 роки жив у іншої , але всеодно розлучення давати не хотів . На аліменти можете подавати вже , там здається якась спрощена процедура без присутності

  • SvFaberlic 24 липня 2023, 08:12 2

    Якщо навіть він на суд не йтиме, все одно через 2 слухання розведуть..Досвід нашого друга.Вперався як ваш...не дам розлучення і все.
    Тепер у нього інша родина і у колишньої.

  • neSanta 24 липня 2023, 09:50 7

    Он не хочет разводиться потому что его все устраивает. Потому что когда женщина уходит, это ударит по мужскому самолюбию. Потому что «а что скажут люди». Потому что мудак. Потому что Вы прыгаете вокруг него с бесполезными попытками договориться, и ему это льстит.
    Что нужно сделать, если Вы точно решили поставить точку:
    -раздельное проживание. Либо уезжаете, либо он в квартиру больше не заходит.
    -нанимаете адвоката и подаете на развод. Пока что только на развод.
    -ищете психолога ребенку чем раньше, тем лучше. При этом общение отца с ребенком или ограничить, или убрать совсем пока страсти в его голове улягутся.
    -на свидания с ребенком пусть иск подает сам. Почему сам? Сэкономите деньги на адвоката. Как правило, такие обиженки когда видят, что женщина реально уходит, начинают мстить через детей. Если Вы первая подаете на определение свиданий, то они начинают искать компроматы и вытаскивать всю грязь из-под ногтей. Причем в 99% случаев оно высосано из пальца, если мы говорим об адекватной не наркоманке/алкоголичке. И потом приходится в суде доказывать что ты не верблюд и водка столетней давности в серванте стоит для компрессов, ребенок голодный потому что не хочет котлеты, а только бургеры, синяк на ноге от катания на велосипеде, чужой дядя в хате это родственник и тому подобное.
    Поэтому, когда мужчина первый подает иск о встрече с детьми, он вываливает все козыри разом и у Вашего адвоката будет больше времени подготовиться и ответить на заседании. И тут же на суде договаривайтесь свободно о графике, идите на встречу его желаниям видеться с ребенком. Пусть он думает, что он победил.

  • neSanta 24 липня 2023, 09:54 8

    И с момента, как Вы решили уехать и подать на развод, вы больше не общаетесь, не отвечаете на его провокации, полный игнор его родственников, никаких просьб о помощи. Поменьше информации вашим общим друзьям и знакомым. Сухого «да, мы разводимся. Почему? Так получилось» будет достаточно. Потом, когда страсти улягутся, если кто-то захочет поговорить, можете общаться.

  • Sirochka_ 24 липня 2023, 10:07 1

    А может вам пока не стоит спешить разводиться? Живите своей жизнью, своими интересами, ребёнком, встречайтесь с подругами/друзьями. Можете завести любовника))
    Собирайте факты его измен (на всякий случай). Может эта краля сама уведёт вашего мужа из семьи. И вы не будете виноватой в глазах своей дочери, в том что разрушили семью. Наберитесь терпения.

  • 17 коментарів
  • Azalia 24 липня 2023, 20:09

    @maksim Где я написала, что он может иметь любовницу ?

  • maksim 24 липня 2023, 20:39 2

    @Azalia Да не вы, а она сама писала , что подозревает его. Просто он себе живет, а она мучается .

  • maksim 24 липня 2023, 20:40 1

    @Azalia К тому что может , если бы был друг /любовник как советуют, то она бы точно поняла да /нет. А так автор вроде бы и да , но уйти пока не решается .

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу