Чайка 142 м

Доброго вечора. Донька 12 р зацікавилась шиттям, не знаю, чи надовго.  Хочу придбати недорогу швейну машинку Чайка 142м. У нашій місцевості якраз продається. Варто купляти чи ні?

Темы: Питання-Відповідь

11 коментарів

  • JuliaSha 5 червня 2023, 22:44 1

    У моей бабушки такая, потом и я на ней шила. Давно не не доставала, но лет 10 назад она отлично шила. Мы ещё мастера приглашали, он ее настроил. Это рабочая лошадка. Обычную строчку прекрасно сделает. И довольно мощная, т.е. и джинсы толстые прошьет, и занавески тонкие я на ней подшивала. Свою не продаю, если что)

  • Inessa_vis 5 червня 2023, 23:51

    В моєї мами така є з електричним приводом. Я на ній вчилася шити. Досить просто було. Проте я коли була дитиною,іноді дуже запитували нитки у ній, мама сварилася...а підшивала і джинси, і інші тканини.

  • Ta_ta 6 червня 2023, 00:25

    Я на такій вчилася шити. Тато мамі подарував, як мене ще не було. Досі справно шиє. Шила на ній від тонкого шифону до натуральної дублянки. Але для останньої приходилося вирізати маленькими ножицями хутро, де мав прокладатися шов. Бо дуже товсте не бере. А джинси без проблем прошиває у декілька підгинів. Але їх уже давно не випускають. Запчастини, в разі чого, не знаю чи знайдете. Тому дуже добре перевірте перед тим як купувати. В ідеалі спробувати шити на ній. Чи не стукає нічого, чи не заплутує нитку. І ремінь перевірте. Я маю три машинки. То ця довгенько стояла. А ремінь від часу як пересох. Починаєш шити, а він потріскався і розсипався. Вже давно то було, але ще тоді проблема була його знайти для цієї моделі. Я знайшла. Замінила. Машинка знову працює справно.

  • maritschka 6 червня 2023, 07:25

    Дякую за відповіді дівчатка)

  • Ta_ta 6 червня 2023, 10:35

    Якщо не секрет,то скільки за неї хочуть?

  • Rossa 6 червня 2023, 10:12

    У мене така працює. Але...вони старенькі і потрібно якось перевірити її. Я міняла натяжувач, чи як він там називається, що на колесі чорний. І в продажі, на диво, були замінники для таких старих машин.

  • Rossa 6 червня 2023, 10:14

    Ремінь, да, зверху написали. Він розтягнувся і висох чи то що.

  • Rossa 6 червня 2023, 10:19

    @Rossa А ви самі знаєте як нею користуватися? Як нитку заправляти ?

  • Vista 6 червня 2023, 10:24

    У мене така. Дістась від покійної бабусі. Шиє вона жахливо((не всі тканини бере, довго настроювати. Таке собі задоволення((. Якщо що, в мене є ще жаномка, то мені є з чим порівнювати. Я б не радила купувати Чайку.

  • wellwisher 6 червня 2023, 10:37 1

    Самое главное- найти толкового мастера и заменить/смазать/настроить и тд. Такая была у бабушки, и ещё две чайки новее выпуском. На них я и училась, но поверьте, чем дольше машинка не используется- тем сложнее ее настроить. вечно ломающиеся иголки и запутывающиеся нитки отобьют всю охота научиться

  • Коментар видалено

  • Cvetlena 7 червня 2023, 08:23

    Моя мама ще досі на ній шиє і їй більше 30 років. Шиє все і дуже часто, тому що все життя є клієнти. Для дитини вчитись можна. Нас дома 3 дітей і ми завжди мучили мамину машинку, поки вона була на роботі. Але якщо є змога купити щось із новіших, то раджу пошукати ще щось компактніше. Шифон на тій машинці шити не дуже, тому що вона для більш цупких тканин

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу