Лоток

Вірю в силу Кашалота в черговий раз)))

 

Дівчата, підкажіть, допоможіть, порадьте. Маю чудо, мале- їй лише місяць і пару тижнів. Шукали таку давно і ось знайшли ту саму Мішель, висловуху кішечку чорного кольору(було заявлено, що вона шотладка, але трохи сумніваюсь). Як цю малечу привчити до лотка? Ні в яку не хоче....з лотка тікає і робить свої справи, де душа побажає! Час іде і я розумію, що далі буде проблематичніше. Є ще одна киця в сім"ї- вихована, акуратна, але ж вона її не навчить, не покаже. Можливо якісь лайфхаки є у вас, перевірені способи? 

В кицюнь різні лотки. Спрей для привчення до туалету молодшої не допоміг.


Теги: домашние животные, кошеня, кошка туалет, приучение кота к лотку

33 коментаря

  • Equitable1 5 червня 2023, 15:23 3

    Красавица)))

  • Pustogor 5 червня 2023, 15:31 5

    По суті питання нічим не допоможу, але не зайти в тему неможливо з таким фото))) просто диво))) головне тепер - відшукати поради з раціональним зерном в купі мімімі, яке зараз на Вас посиплеться))
    Вибачайте за офтоп)))

  • Ptasha 5 червня 2023, 15:51

    А у кішок різні лотки? Може змінити підсипку, може саме в цьому справа. А так сідати поруч, гребти лапою і шалено хвалити, і розказувати словами, що саме ви хочете

  • marinelle 5 червня 2023, 15:54

    Звісно різні і в різних місцях стоять)

  • Zhadana 5 червня 2023, 15:56 2

    У котиків мають бути особисті лотки. Для такої маленької краще не використовувати сілікагель, а пісок, що комкається.
    Спробуйте зібрати її сечу, де вона попісяє і додати її до наповнювача в лотку. І начебто є ще спеціальні спреї для привчення до лотку.

  • 2 коментаря
  • marinelle 5 червня 2023, 16:07

    @Zhadana У нас різні лотки

  • Zhadana 5 червня 2023, 16:12 5

    @marinelle ви не всі вихідні дані написали одразу, звідси і питання. Спробуйте її ж сечу дати до наповнювача і покажіть їй ще раз лоток з її запахом вже.

  • marinelle 5 червня 2023, 16:23

    @Zhadana Відредагувала у дописі. Дякую.

  • Olya_lya 5 червня 2023, 15:58 3

    А в який лоток ходила кішка (мама маляти) ?
    Ми свою як взяли то пару днів також мучились бо ну ніяк не йшла і пісок сипала, і силіконові гранули, а вона вилазила і все тоді я подзвонила до хазяїв де купляли і виявилось що кішка їхня ходить на пустий лоток із сіткою, поставили своїй і все пішло.
    Спробуйте вимочити скики салфеткою і ту салфетку покладіть у лоток, і туди малечу щоб понюхало що то туди ходити треба

  • marinelle 5 червня 2023, 16:10

    В лоток з деревним наповнювачем- в нас саме такий наповнювач

  • optsale 11 червня 2023, 22:18

    У мене так. Без наповнювача, 2 лотка. Ще ходить і перевіряє, щоб той лоток був не просто чистим,а ще й вологим:laughing: отакі дворові чистюлі бувають))
    В брудний не піде, тому і напомнювач не варіант для неї.

  • GlamKid 5 червня 2023, 16:27 2

    Промокнути писюлі серветкою і в лоток. Там, де пісяє, прибрати добре, щоб не було ніякого аромату. Слідкувати, щоб зрозуміти, коли вона хоче в туалет і сажати в лоток відразу.
    Така пусічка)))) Хай росте здоровою.

  • GlamKid 5 червня 2023, 16:29 2

    По наповнювачам: моя дерев'яний розсипала і потім все брудне, вона брудна...
    Тому ходить на сітку і трішки сбоку кладу туалетку або паперовий рушник. Виходить, що вона чистенько сидить, робить свої справи. Дуже чистоплотна

  • marinelle 5 червня 2023, 16:31 2

    Дякую) Серветка з пісюлями у нас замість іграшки в лотку разом з гранулами:slight_smile::slight_smile::slight_smile::slight_smile:

  • GlamKid 5 червня 2023, 16:35 1

    @marinelle Спробуйте сітку з папером. Моїй відразу зайшло. Я не знаю, чи привчала її матуся до чогось.

  • Torri 5 червня 2023, 16:44

    Наш другий кіт став під двері в коридорі калюжи робити іноді, хоч до того все в туалеті робив. Прийшлося купити ще горшок( 4 всього тепер)...мене аж коробить,я проти... але я маю сухі поли, тепер слідкую, щоб там не пропустити. Обрав місце і хоч що роби...тепер то в туалеті, то в коридорі... Можливо вам поставити лоток туди, де вона хоче?

  • 1 коментар
  • Torri 5 червня 2023, 16:54 1

    @marinelle В мене своя методика, як в нас з'являється кошеня, я ( тепер вже і діти) перші сутки не залишаємо ні на мить котю. Слідкуємо, після сну, або після їжі висаджуємо на лоток. Це заморочливо, але потім значно легше з туалетом)) Пояснюйте, говоріть до малої. Вони все добре розуміють... Терпіння!

  • marinelle 5 червня 2023, 16:59

    @Torri Дякуємо

  • optsale 11 червня 2023, 22:21

    @marinelle Вона маленька. Явно хоче в чисте містечко ходити))
    Спробуйте спреями "місце тут" або подібними, вони з запахом аміаку.
    А місця де ходить невпопад - обробити сармою,або чимось хлорованим, якщо це не паркет.
    Я ще могла аромамаслом змазати. Цитрусові вони не люблять.

  • Missis 5 червня 2023, 17:27 1

    Так, слiдкувати за нею весь час, особливо коли погодували або вона пила. Нести одразу до лотка. Зачиняти дверi та поки не сходить не йти, саджати до лотка знов i знов. Пробуйте рiзнi наповнювачi, ставте два лотка.

  • Missis 5 червня 2023, 17:31 1

    Наша ходила в пiсок, потiм я його замiнила на тирсу. Можна газету рвати, можна в лоток «сухi лапки» пробувати, на унiтаз. Подивiться в ютубi, як люди привчають. Але не бити. А коли сходить в лоток, хвалiть, можете дати щось смачненьке, одразу, щоб розумiла, що вона молодець.

  • n_sale 5 червня 2023, 18:04

    На тирсу не всі коти ходять, купіть бентонітовий наповнювач самий мілкий без аромату. Потім посадіть дитя туди і покажіть як ви пальчиком загрібаєте той пісок. І якщо в неї є якесь особливе місце куди вона часто ходить туди і горщик ставте.

  • Wild_fairy 5 червня 2023, 20:15

    Кошеняті краще наповнювач типу пісочка, барсик якийсь. Лоток з них кими бортиками. Ну і попервах треба ловити момент. Кошеня ще дуже маленьке, кудись піде і забулося. Можна обмежити територію проживання, це дуже добре працює. Наприклад - кухня і лоток там. Перші рази прям її лапками взяти і погрести в пісочку.

  • Svan1 5 червня 2023, 22:07

    Ой,бы такая же проблема,рано от кошки забрали.
    Правильно советуют где пописяла,промокнуть салфеткой или туалетной бумагой и положить в лоток с наполнителем.
    Перепробовала разные наполнители, подошёл бентонитовый,ходит с удовольствием,покупаю( кет лидер).
    Место,где кот сходил в туалет,это было ещё одной проблемой.
    Что помогло....:rofl::rofl:
    Сначала залить уксусом и оставить высохнуть, потом хорошо вымыть водой, попшикать термоядерными духами и + я все обманывала гевкаменом ( звёздочка),прям слой такой наносила и сверху разбрасывала шкурки лимона,апельсина. Чуть позже просто везде ставила сухой корм( они не ходят там где едят). Если вы не против потерпеть запах всего этого, то поможет :rofl::rofl::rofl:

  • 1 коментар
  • Svan1 5 червня 2023, 22:10 2

    @Svan1 А ещё я ща ней просто следила и не выпускала с поля зрения, когда видела,что садиться,то относила в лоток. А ещё просто брала ,садила кота возле лотка и рукой в самом лотке шкрябала,показывала,что нужно рыть. Фух,как я это все перенесла, целый месяц, капец.

  • Svan1 5 червня 2023, 22:14

    @Svan1 А самое главное,поверьте помогает,это ограничить пространство,она сильно маленькая,не может ещё сориентироваться. Нашему было 1,5 месяца мы перекрыли часть коридора с туалетом и кухней. Для котенка нужно пока маленькое пространство и постепенно его открывать.

  • marinelle 5 червня 2023, 22:28 1

    @Svan1 Та я вже зрозуміла, 200 гривень в прірву- краще б ще 2 лоточка купила на ці гроші)

  • Gramochka 6 червня 2023, 12:58 1

    В мене на перетримувати було двоє котів (брати) і вони почали ходити не в лотки. Дуже засмучувалась, порадилась з зоопсихологом і ось, що вона казала:
    - коти-індивідуалісти за своєю природою і коли ходять не в лоток це може бути ознакою показу домінатності, «забукати» територію, де вони знаходяться, показати, хто в домі головний. Ця проблема може пройти сама собою, коли коти домовляться за територію.
    - спреї, аромасла - не допоможуть. Я придбала спрей, що вбиває запах з уже помічених місць. Побутова хімія пере, вбиває запахи, а ці спреї працюють саме з котячими запахами, які нам не відчутні, та кіт їх чує
    - змінила лотки на більші за розміром
    - проаналізувала, куди тварини ходили - це були мʼякі та гладкі поверхності, замінила наповнювач на мʼякий (тирса), прибрала сітки
    - вільний доступ до усіх верхніх полиць (зверху кішка почуває себе в безпеці)
    - не наказувала котам, лише пропонувала різні варіанти розміщення лотків
    Допомогло, промахи були, але коли було сильно гучно на вулиці.
    В кінці-кінців стали обидва ходити в один лоток.
    Може, ці поради зоопсихолога стануть у нагоді

  • Kotayara 11 червня 2023, 22:04

    какашкі котика кинути до його лотка.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу