Дівчата, поділіться досвідом з паралельним навчанням

Всім привіт. Чиї діти ходили закордоном в оффлайн школу і паралельно навчались дистанційно в українській, поділіться відгуками, будь ласка. На скільки складно дитині? На скільки сильно завантажувала оффлайн школа?

Дякую 

Темы: Освіта


Теги: параллельная учеба

67 коментарів

  • ChildrensPlace 13 травня 2023, 11:12 1

    Здравствуйте. Мы в Словакии в 6 классе и в Украине тоже в 6 классе. В местной школе проблем нет, тут размереная школьная программа домашних заданий задают мало, в основном все успевают делать в школе, есть разные опыты и проекты. В онлайн школе дурдом. Задают очень много. Ребёнок не успевает многое делать я помогая. Но это не учёба уроки посещать не может, темы изучаем новые вместе. Учиться по обысной программе. У знакомой 5 класс нуш говорит все без проблем.Смешанную или семейную нам почему то не предложили, практическт все кто обучаеться на две школы забрали документы из украинских.Этот год доучится и заберу документы. Одни нервы.

  • 1 коментар
  • ChildrensPlace 13 травня 2023, 13:15

    @GlamKid Пока возвращаться не планируем. Но 7 класс онлайн думаю не потянем. В частную не хочу т.к. ну очень дорого выходит если брать полный пакет. А не полный так опять нужно самой всё объяснять.

  • GlamKid 13 травня 2023, 13:34

    @ChildrensPlace Я тут постила безкоштовну школу туго, у них можна офіційно бути, онлайн, дистанційка. Ми влітку спробуємо і потім опису досвід, бо є з чим порівнювати. Моя оптіму закінчує, пробувала ще одну, мені не зайшла, тестуємо інші платформи також.

  • ChildrensPlace 13 травня 2023, 14:24

    @GlamKid Дякую

  • samsanty 13 травня 2023, 11:29 2

    Тиждень тому спілкувалась з викладачем англійської мови з університету. Вона каже, що наші люди не розібравшись в системі освіти за кордоном забирають документи з укр.шкіл, а потім буде сюрприз, бо в Європі є школи з простими программами, після яких дитина може вступити лише в ПТУ, бо в університет її не приймуть з документами з такої школи. Тому варто обов'язково розібратись наперед, які перспективи після отримання атестату зі школи, перш ніж здавати туди дитину. Що там не так як в нас.

  • 4 коментарі
  • samsanty 13 травня 2023, 14:13

    @GlamKid Ще багато від дитини залежить. Колега в Іспанії, малий в 3му класі, навчається на 2 школи, і в нього все добре поєднується.
    А в знайомої в Польщі син такого ж віку, лише польську школу відвідує, мову погано розуміє, знань ніяких.

  • mama_Tanya 14 травня 2023, 14:53 3

    @maksim Чого він має бути закритим? Якщо діти в Україні закінчують навчання в середній школі їх також не візьмуть до університету. Для того щоб навчатися в університеті дитина в Україні має піти до 10-11 класу або ж в принципі до будь якого навчального закладу, так само в більшості європейських країн, після закінчення школи дитина має піти або до ліцею або ж до технікуму і після того вже до університету.

  • Ekatrudenko 17 травня 2023, 02:06 2

    @maksim Дивно , якщо ти закінуєш повну середню освіту ( 11/12класів) , то після здачі ЗНО приймають в ВУЗ

  • Dariya 13 травня 2023, 12:13

    Дистанційно не витримали, дуже велике навантаження. Після оффлайн уроків приходилось весь вільний час витрачати на домашні завдання з української школи. Перевелись на сімейну форму навчання, стало набагато легше.

  • GlamKid 13 травня 2023, 12:16

    Просто тестування?

  • Dariya 13 травня 2023, 13:33

    @GlamKid Раз на чверть контрольні по всім предметам

  • Ptasha 13 травня 2023, 12:16

    Діти в Німеччині навчались очно в інтеграційному класі, наступного року вже переходять до місцевої школи. Паралельно вчаться в дистанційній "Оптімі", закінчують 9 і 6 класи української школи. Справляються. Може десь знання українські і не сильно високі, більше акцент на оцінках і табелі, але для нас зараз це найкращий варіант. Наступного року також будуть вчитись на дві школи

  • GlamKid 13 травня 2023, 13:01

    :thumbsup:

  • Oksana_S 13 травня 2023, 13:04 1

    Старші 2-й і 8-й класс вчаться в британській школі і на екстернаті в Україні. У молодшого репетитор з української, у старшої - з математики. Дітям непросто, у вихідні доводиться проходити навчання за тиждень. Намагаємся не відставати, щоб не накопичувати.
    Минулого тижня закінчились річні атестації в українській школі - все онлайн, навіть фізкультура і труди. Дітям довелось пропустити частину уроків у місцевій школі. Ну, таке. Є відчуття, що украінській школі геть плювати на знання дітей тим більше психологічний стан чи комфорт. На батьківських зборах в хід йшли залякування, що не переведуть в наступний клас, вчителі деякі коментували в стилі "оце повиіжджали та й сидять". Донька спілкується з дітьми з класу, що вчаться оффлайн - вчитель розказувала на уроках як "екстернат жахливо написали всі контрольні" :woman_facepalming:Я на емоціях готова забирати документи і винайняти репетиторів з української і і історії.
    Ще подумаю кілька тижнів, схиляюсь до екстернату в Оптимі, хоча би буде доступ до навчального матеріалу.

  • 15 коментарів
  • GlamKid 14 травня 2023, 18:46

    @Amourka А, прикол. Наша теж казала, що можна підключатися, а потім дитині сказала, що вона на сімейному, тому оцінки не ставить. І, очевидно, так сказала, що у дитини був дисонанс і розпач. А потім каже, що оцінки неважливі) я за цей рік стільки разів була в шоці, що вже збилась.

  • Oksana_S 14 травня 2023, 19:34

    @GlamKid І наша така казала:woman_facepalming:

  • GlamKid 14 травня 2023, 19:49 1

    @Oksana_S Я коли про вашу ситуацію читала, то як про нас))) іще і на місці скрізь всі вштики впо приймають, хоча ми наче ні на чиє місце не претендували, просто дитина хоче займатись, спілкуватись.

  • maksim 13 травня 2023, 13:22

    Якщо плануєте повертатися, то не кидайте нашу школу . Бо по приїзду це або повторний клас , або не знаю навіть як це буде . Подруга забирала малу на навчання в Польщу ще до війни в жовтні і в березні повернулися , то скандал був. Тільки на повторний курс брали і через великі скандали дозволили славити академ різницю і дитина повернулася в свій клас. . Але було знущання повне .

  • My_land 13 травня 2023, 13:51

    Син так рік вчиться. Продовжили в нашій школі екстернатну форму і школа за кордоном. Йому подобається офф лайн школа більше за українську. Єдине, що заважає - недостатнє знання мови. А система подобається більше. Зараз закінчує 7 у нас і якщо я розумію, що не повертаємось, то документи забираю і переводжу в оптіму. Бо треба кожну контрольну, самостійну здавати, та ще й домашку деяку. Важко.

  • 6 коментарів
  • GlamKid 13 травня 2023, 18:58

    @Amourka Не знаю, я ще тільки записалась

  • My_land 13 травня 2023, 20:58

    @Amourka Так, саме про нього.

  • Tutkatut 14 травня 2023, 08:34

    @maksim За дітей які на екстернаті школа не отримує коштів зовсім. Так нам казала директор.

  • Lynxx 13 травня 2023, 19:00

    Донька закінчує в Україні 3 клас. В Нідерландах шкільна освіта обов'язкова, контроль за відвідуванням досить суровий.
    Я перевела її на сімейне навчання, 4 рази на рік здає діагностичні роботи.
    Домовилися з групою наших однокласників, що теж виїхали (хто в яку країну), а також домовитися з нашою вчителькою, двічі на тиждень ввечері такі збірні онлайн-уроки, допомагає втримати рівень, щоб не відставали по програмі, були готові до діагностичних робіт.
    Як на мене, то оптимально.
    Старшим дітям, думаю, з цим важче.

  • GlamKid 13 травня 2023, 20:43

    Гарна ідея.

  • Sanechka 13 травня 2023, 20:00

    Обидва сина навчались так, в укр школі онлайн і офлайн закордоном. Офлайн школа ніякого навантаження не давала, в основному все робили в школі, багато завдань було з української школи. 2 і 9 клас.

  • Fialka345 13 травня 2023, 22:23

    Навчається син у польській школі, в другому класі. Програми схожі. Навіть в польській трохи складніше. Наприклад, таблиця множення до 10, в українській до 5. Важко буде якщо захочете в українській школі вчити всі предмети. Ми встигаємо робити тільки українську мову і математику. Але я ще хочу щоби дитина гуляла і ходила на гуртки. У знайомих вчаться всією родиною , роблять всі завдання і предмети , але реально щоб встигнути все, то пишуть і малюють і мама і тато.користі від такого не бачу.

  • Ta_ta 13 травня 2023, 22:32 3

    Що у вас за програма в українській? НУШ другий клас таблиця множення до 10.

  • GlamKid 13 травня 2023, 22:47

    У нас теж нуш і точно у другому вже все таке вивчали.
    Моя зараз в декількох школах+муз+будинок творчості, тому для мене головне адекватність і чіткі теми.

  • Olgaval1991 13 травня 2023, 23:02

    Донька перший клас в Німеччині і 2 в Україні. За німецьку школу сама відповідальна, їй легко. Українську ідемо за програмою Інтелект, самостійно. До весни, ще встигали іти разом з усіма , тепер відстали, бо не вистачає ні сил ні часу . Здаємо діагностичні, вірші по можливо. За вересня тільки репетитор чи своя вчителька чи інша з укр мови та математики буде, бо я так більше не витримаю. Англійською окремо ще займається онлайн, плюс гуртки тут після школи

  • toffee 14 травня 2023, 00:30

    Донька вчиться в двох школах вже четвертий рік. Почала в 3 класі, зараз в 6. Цього року стало важко поєднувати, бо раніше програма більш-менш перегукувалася, а зараз це абсолютно дві різні програми. Тому вирішили, що наступного року вже будемо відмовлятися від української школи, будемо лишати лише заняття з української мови і літератури та історію України, але це з окремим викладачем. Складно поєднувати стало через великі навантаження в спорті, в неї тренування 14 годин на тиждень плюс дорога, тому часу майже не лишається. Це все виливається в нерви, бо є дедлайни. До 6 класу досвід був абсолютно позитивний.

  • 3 коментарі
  • GlamKid 14 травня 2023, 09:41

    @toffee Тоді так, важкувато все встигати. Молодчинка:thumbsup:

  • toffee 14 травня 2023, 10:31

    @panya Серйозна дівчина, з сильним характером!

  • toffee 14 травня 2023, 10:35

    @GlamKid Важко, тим більше, що ціль української школи для нас полягала саме в збереженні та підтриманні мови. (Дитина виїхала в 8 років, а зараз вже 12 і бачу, що з українською все чудово в неї) Тому планів обов'язково закінчувати українську з самого початку не було.

  • IuliiaD 14 травня 2023, 08:47

    Залежить від віку. Син закінчив успішно ( зі знаннями та гарним настроєм) другий клас . Ніжно люблю обидві школи. Українська школа розробила окремий пакет для дітей закордоном . Навчання було вівторок та четвер - 2 уроки ( Укр мова та математика ) та у суботу 4 уроки( Укр мова , математика , природа , читання). Звісно це важко дитині . Але у такому форматі реально.

  • GlamKid 14 травня 2023, 09:42

    О, як добре, що йдуть назустріч

  • IuliiaD 14 травня 2023, 09:52

    @GlamKid Як на мене, це дуже адекватно та здОрово. І головне, що є сенс у такому навчанні.

  • Julia2004 18 травня 2023, 17:41

    У меня дети так учатся. Честно? Это издевательство над детьми. В местной школе дети до 17.00, и до 17.00 это уроки, не продленка. старший до 17.40. К 19 дома. Пришли поели, нужно переключиться. Когда делать укршколу? В конце семестра учительница хочет всех с семейной формы в зуме на контрольные. Проблема в разнице времени, отпроситься со школы и работы/курсов. Если бы было принято решение не возвращаться, то я бы только укрмову учила .

  • GlamKid 18 травня 2023, 17:48

    Розумію. Я зараз розглядаю варіанти поєднання закордонної і укр, наші вже відкривають подібне. Навіть в Польщі вже є на англійській школа з укр та канадським атестатом.
    Напевно, краще в одному місці.
    У нас ще музична школа дуже поглиблена, то все встигати важкувато

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу