Школа з 6 чи 7 років

Доброго дня, дівчата! Знаю,що тем таких купа кожного року і половину з них я перечитала.Але цей рік особливий,як і минулий, через війну.І всі наслідки пов'язані з нею.Сину 26 липня буде 6.І ми з чоловіком вирішили ще минулим літом,що в школу поведемо в 7. він півроку ходить на заняття і вже зараз готовий по знаннях,але ще дитина як не крути.Я хотіла ще рік залишити його в садку,а сама вийти на роботу.Щоб і самій адаптуватися,і він підріс.На заняття вожу,бо вважаю в цьому віці вже не тільки гратися треба,а і мозок тренувати.тобто не для підготовки до школи,як такої.

І ось сюрприз від держави та садка.За дитину,яка залишається ще на рік в садку в тій же віковій категорії крім оплати за харчування треба платити приблизно 4,5 тис.щомісячно.Звичайно до такого ми були не готові.Щоб піти туди погуляти і поспати такі гроші платити-це здирство.Бо більше там ніхто нічого не робить.

І ось останні дні думаємо що робити.Я так вже хочу на роботу+гроші як ніяк треба, враховуючи ціни і урізану за чоловіка.Мабуть в школі є подовжений день (я ще не дізнавалася),але це такий стрес для нас обох.Залишати його на цілий день в школі не хочеться.Зараз він не готовий точно(і на заняттях важкувато висидіти..і так в самообслуговуванні),але вихователь каже що за пів року він зміниться і за це не переживати.Сидіти і водитися ще рік не можу,бо плануємо відкривати кав'ярню літом.тому зовсім не до школи.Це зовсім інший графік уже і життя для дитини і родини.Голова обертом,одним словом.Та ще і війна.Звісно всі сподіваємося,що скоро перемога..але,але..

Є ще варіант приватний садок, але не потягнемо.Думала з батьками 50/50 та вони наполягають на школі.

Хто в такій же ситуації як будете діяти?

Дякую усім за відгуки 

 

 

 

 

 

Темы: Освіта


Теги: первый класс

140 коментарів

  • Olya_lya 14 березня 2023, 11:14 9

    Сину 26 серпня було 6 років а першого вересня пішов у школу. Зараз вже шостий клас.
    Ви думали про те що коли ваш син закінчить школу то йому буде 19 років?

  • 22 коментарі
  • Yanka 21 березня 2023, 18:28

    @Yanka У моєї щодня 5 уроків,доречі 2й клас

  • Zhadana 21 березня 2023, 21:57 2

    @Yanka Так я з вами не сперечаюсь, просто висловлюю свою думку. Ну і реагую на "що там робити в 7+" :)
    У мого 4 дні по 6 уроків, один - 4. Третій. В другому було на один урок менше на тиждень.

  • Ludaluda 21 березня 2023, 22:39 3

    @Zhadana Теж підтримую,відправила в 6,бо ж не піде в старшу групу ще раз.Спочатку було норм,а далі тягнули все те,як кота за хвіст.Жалкую,що в 6,з донькою 6,7 буде в вересні,простіше,і то подивлюсь по ситуації в країні.Вчителька на зборах казала,що відразу по дітях видно,кому 6,а кому 7,якими б підготовленими і розумними не були.

  • leto_ 14 березня 2023, 11:17 17

    Я б вела у школу. Йому буде не цікаво ні в садочку далі, ні в школі не з своїми однолітками. Програма легка, групи продовженого дня в основному є, для першого класу у нас навчання очне, шо вже +. За пару місяців втянетесь

  • Lilka 18 березня 2023, 11:53

    :grimacing:

  • Коментар видалено

  • Julia_ 14 березня 2023, 11:25 8

    Цікаво, а як буде через рік, у Вас тоді буде час на дитину? Бо школа нікуди не дінеться, хоч ви й відтермінуєте її.
    Як на мене, то школа. Моїй в липні теж буде 6, теж ще півроку є, щоб "дорости". Піде в школу, я вже заяву написала.

  • Zaina 14 березня 2023, 11:26 2

    Вибачте, а де це треба сплачувати 4500 на місяць, у державному садочку?

  • 7 коментарів
  • ALENATORT 14 березня 2023, 17:43

    @Wild_fairy Нажаль це все,що вдалося відкопати.ніякого підтвердження на рівні держави я не знайшла..що,де,коли невідомо.хочу з понеділка дьорнути завідуючу..бо якщо це так,то пора б вже обнародувати.Але ж і в тех.підтримці мабуть знають що кажуть.

  • Wassabi 14 березня 2023, 17:58

    Бровари, теж написали таке, але я особливо не цікавилась, бо мій однозначно в школу.

  • muzik 17 березня 2023, 15:13

    @Samhayne законно
    бачила на фб обговорення цієї ситуації в батьки сос.
    в принципі можна схитрувати і залишити дитину на рік додатково в яслах або молодшій групі.
    а якщо два роки в старшій то да, оплачуєш цей додатковий рік.

  • olenka_best 14 березня 2023, 11:39

    В мене сину 6 років буде 1 вересня, ми йдемо в школу але на сімейне навчання.
    Тому і написала "ми" :slight_smile:. Програма для дітей 6 років як раз. А от вміння висидіти уважно на уроках у старшого сина з'явилося у 8.5 років.

  • Malinka_orijinal 14 березня 2023, 11:39 21

    Що перший клас, що садок, ви не будете вільні від малого, якщо нема помічника (няні або бабусі).

  • 1 коментар
  • Olya_lya 14 березня 2023, 12:49

    @Iness33 Мій в шостому класі і я ще не вільна :grinning:

  • ALENATORT 14 березня 2023, 13:40

    @Olya_lya Так тому,розуміючи це я і хочу відкласти на рік.По-перше сама адаптуюся і свій графік зможу налаштувати або врешті буду мати змогу заробити на ту помічницю.Я взагалі не знаю як раніше вчилися..мої батьки працювали і в школу я ходила з ключем на шиї.і залишалася на продовжений день.А зараз треба водитися до десяти років або і не водитися,а забезпечити онлайн дома.А там і пенсія на горизонті

  • Olya_lya 14 березня 2023, 13:51 2

    @ALENATORT Ну от тільки що була триврга і бігала забирати дитину додому бо сам йти не буде, і дома не залишиш самого

  • Natalienka 14 березня 2023, 11:40 7

    Зараз у 1 класі фактично практично програма садочку. Я б віддавала в школу

  • iryna_b 15 березня 2023, 09:05

    Такої самої думки. Віддавати в 6

  • Xxaaa 14 березня 2023, 11:48 13

    Пока еду в поезде есть время рассказать и поделиться. Этим летом провела множество диагностических встреч с семьями потенциальных и будущих первоклассников.Часто ко мне звучит такой вопрос. "Нам год до школы, что важно подтянуть". Что хочу сказать с порога:
    1. Пять лет это рано!!! 5,8; 5,9; 5,10 — это все равно 5 лет. Они не хотят учиться, они хотят играть! Даже если это альтернативная школа. Есть множество вещей, которые НАДО делать, даже если не хочется. А если ребенок говорит что хочет в школу, то скорее потому что "к деткам" или "красивый пенал, портфель, форма". Это внешняя мотивация.

    2. Шесть лет тоже чаще рано, чем пора. По тем же причинам.
    3. Умение читать и писать не повод идти в школу! Можно не уметь читать и писать и быть готовым к школе.
    3. Родителей удивляет что я спрашиваю не те вещи, которых они ожидали. Ведь, их мальчик знает о паровых двигателях, а составить рассказ по картинке не может.
    4. Внимание. Это то, к чему я пристально присматриваюсь. Родители говорят, "да он 2 часа внимательно и безотрывно смотрит мультфильмы или лепит любимых персонажей", но внимательно послушать 5 предложений не может. Или это, мое любимое, я закрываю ребенку глаза спрашиваю в чем одета мама, с которой ты пришел и вот, она сидит рядом. Многие не знают.
    5. Пространство. Выше-ниже, право-лево. На, под, в, за. Скажи как будет наоборот добрый-злой, горячий-.... Сложи квадрат или сложи по образцу. "Ой, а мы этому не учили". Так и не надо учить! Очень часто этому дети обучаются в быту, без специально организованного процесса. Потому что рано ему просто в школу.
    6. Графика. Ручка выпадает из руки или ребенок так сжимает сильно, что ломается карандаш. Тут да, стоит поработать. Научиться копировать образец рисовать прямые, волнистые линии. В идеале - свое имя печатными буквами.
    7. Восприятие текста на слух. Умение поговорить о прочитанном. Умение повторить предложение на слух. Умение повторить простой ритм, как на барабане.
    8. Какой сегодня день недели? Какой был вчера? Какой будет завтра? Да ладно с днями неделями. Какое сейчас время года? Какое после? Какое до? Когда у тебя день рождения?
    9. Поведение. Малыш расплакался после первого трудного вопроса...или сказал "да ну, не хочу". Или хватает все предметы со стола. Встает, ходит по комнате. Или с интересом принимается за задание. Пусть не получается, но, старается!
    10. А теперь от мамы. Для меня важно, что бы ребенок был организован утром. Что бы утро было добрым и без суеты. Хорошо вставал, делал без проблем утреннюю рутину, мог следить за своими вещами. Был самостоятелен во многих вопросах

  • 16 коментарів
  • ALENATORT 15 березня 2023, 10:30

    @panya Дякую за Вашу думку і увагу.Я звичайно для себе така ж важлива як і дитина.Хоча почуття провини є,нажаль.Коли була вагітна,то в одного психолога вичитала,що дитина приходить в родину не для того щоб батьки навколо неї крутилися,а для того щоб прийняти уклад родини.Це все гарно звучить, тільки на практиці так не виходить.П'ять років присвячено повністю дитині(на що няня в садку сказала "а для чого ви народжували якщо хочете собі полегшити життя"). і так, зараз я думаю трохи і про себе.Чи так вже критично буде для дитини ще рік не йти в школу щоб я знову не пожертвувала собою і своїми бажаннями.Тим більше зараз якраз тенденція іти в школу в 7 років.В нашому випадку це не 7,6.а 7,1..я сама пішла в 7,2.так,діти зараз інші, звичайно.І я не чекаю,що через рік буде легше.Але дитина буде більш самостійна,емоційно зріла.Зможе залишитися на продльонку,а не в шість років день сидіти в школі.В нас в групі мами навпаки планують звільнятися з роботи щоб приділяти час дитині.В мене дружина чоловікового брата так зробила.І я не бачу великої різниці між моїм і його другом,якому в лютому шість виповнилося.Ні одягтися самостійно,ні поїсти без підштовхування.Про уважність і посидючість я мовчу.Тому десь розумію,що через пів року разючих змін не відбудеться.Якби можна було хоч ту заяву писати в серпні,а так строк до кінця травня.
    І моя думка,що виховувати впевненість дитини в собі треба не кидаючи її на амбразуру(це так мене виховували і результати плачевні,ходжу до психолога),а даючи міцну землю під ногами.
    Звичайно шукаю однодумців.щоб зрозуміти чи я не одна така "біла ворона".Але прислуховуюся до всіх думок.щоб почути досвід і приміряти на себе.І ще раз прислухатися до себе.

  • Коментар видалено

  • panya 15 березня 2023, 16:52

    @netel +++++++++

  • Doryarina 14 березня 2023, 11:59

    Вот соглашусь на 100%. Дочка пошла ровно в 6 лет. Было сложнее мне чем ей. Из-за изменения графика и логистики. Я была беременна вторым ребёнком… а она ещё ходила 4 раза в неделю на большой теннис и рисование. Сейчас в 6 классе и стрессов намного больше чем в 1. Возраст, гормоны, капризы…

  • GlamKid 14 березня 2023, 12:02 4

    Перший класс був дуже легкий і зовсім дитячий, в 7 років дитині там буде нудно

  • Beautiful 15 березня 2023, 06:35 1

    У вас яка програма. У нас Інтелект) вони вчать 1 класі материки/океани, географія України, вже додають з переходом на десятки, багато пісень вивчили, розбивають речення на члени …

  • Vetochka75 14 березня 2023, 12:22

    Школа+ приватна група продовженого дня. У нас наприклад це коштує 2400 за півдня плюс харчування.

  • Justyna 14 березня 2023, 12:24 1

    Мій пішов у 6 років, зовсім малий, ще пухкі малишковські щоки, я не можу сказати, що йому легко, як тут пишуть, хоча програма нуш. Наприклад він ще не читає словами, а вже вимагають не по складах. Але якби можна було повернути час назад, все одно віддала би в школу.

  • Justyna 14 березня 2023, 12:26

    Написала і подумала, що але ж моя дитина жодного разу не була в школі, в нас у всіх школах дистанційне навчання, це Харків.

  • Samhayne 14 березня 2023, 12:48

    https://sovet.kidstaff.com.ua/advice-396873 ось тут колись на Кідстафі колись все пояснювали

  • Samhayne 14 березня 2023, 12:56

    Я вже мрію про роботу ,бо в "декретах" 10 рік. І вічно як не срачка, то понос, то золотуха....
    В малих різниця 4 роки. Коли старший в 19 пішов в школу, менший пішов в садок, а далі ковід-карантин-війна, і всю молодшу школу я займалась з малим не менше як вчителька, а то і побільше і поякісніше. Бо малий в Інтелекті. Тепер мені знову йти в перший клас... і все по колу :(

  • ALENATORT 14 березня 2023, 13:30

    В мене теж саме..віддала дитину в два роки,щоб з часом піти на роботу.а тоді як почалися соплі,а тоді карантин,а тоді війна.І вже мені 40 і далі сидіти куди вже.. тільки на пенсію потім.

  • Samhayne 14 березня 2023, 13:37 1

    @ALENATORT Мені майже 42, кому ми на пенсії треба і хто нам її дасть без стажу :(
    А на роботі треба молоді і задорні і без дітей.

  • Nata_allisa 14 березня 2023, 12:58 1

    Моя пішла в 0й клас в 4.8 роки ,бо так треба тут де ми живемо.Школа з 8.30-15.30 ,в школі не спали ,вчили алфавіт,почали читати ,але більшість грали ,малювали і.т.д , повноцінний перший клас був в 5.8 ,це вже і таблиця множення і читання книжок вдома . З школи ніколи не хоче йти додому , дуже подобається.

  • 3 коментарі
  • Aklera 14 березня 2023, 16:20

    @Nata_allisa Я в Україні подумовую чи віддати в школу в 4,11, всі мене відмовляють, але дитина каже хоче, проситься з своїми з садка дітьми, буду з вчителькою через тиждень про це говорити. Каже, що є діти готові в 4, а є лиш в 7...старша пішла в 6, перші два класа було дуже легко, потім вже важкіше. А зараз з 4 випускається, то хотіла малу до тої ж вчительки. Дитина посидюча, уважна, спокійна, знає букви, цифри, додає і віднімає в межах 20, прописи прописує, але...психологічно і фізично чи потягне...

  • Nika_147 14 березня 2023, 16:26

    @Nata_allisa в карантин были зумы/уроки/зумы. Но у меня 2-й класс. В школу ходил 5 недель суммарно в 1-м полугодии 1-го класса. Потом дистанционка. 1-й класс- в школе был 1 раз. Познакомился с учительницей, а через 2 дня учителя поменяли.
    я с 8 до 12 утра превращаюсь в фурию,

  • Nika_147 14 березня 2023, 16:31 1

    @Nika_147 и еще скажу, мой младший на зумах сидит сам, за урок все успевает, (сейчас 1-й класс, пошел с 6) я с ним за домашку и не слышала. Со средним (почти 9 лет, 2-й класс) уроки занимают 4-6 часов в день, это кроме зумов. Он за урок успевает написать число, месяц и классная работа, если стоять над душой. Или только число, если не стоять

  • samsanty 14 березня 2023, 13:15

    Звичайно в школу ведіть.

  • Nikki 14 березня 2023, 13:29 2

    Моя пішла в школу в 6 років , але до війни. Не ведіть в школу цього року , почекайте ще рік , можливо ситуація зміниться , буде меньше тревог чи не буде взагалі. Під час кожної тривоги діти йдуть у підвал...

  • SVET333 14 березня 2023, 15:04 1

    Треба дивитись по дитині. В мене обоє пішли в 6 років. Одна навчається прекрасно, сама все робить. Іншій дуже важко, неуважна на уроках.. І тут я зрозуміла що зробила помилку, дитина була не готова в 6...
    Тим паче зараз війна, постійні тривоги, не ведіть в цьому році, вся учоба на плечах батьків!!!

  • Reina 14 березня 2023, 16:00

    Зараз така програма у перших класах, що варто вести у 6 років. Що в садочку вивчали літери і рахування в межах 10, що у першому класі. Занадто слабка програма як на мене.

  • 1 коментар
  • Reina 16 березня 2023, 02:24 2

    @Lilka До того, що програма надлегка, і що в садочку сидіти, що в першому класі, навантаження ніякого, тому я за те, щоб віддавати в школу у 6 років. + є групи подовженого дня, де вони більше граються, спілкуються.

  • Lilka 16 березня 2023, 08:38 2

    @Reina Щось з цією "надлегкою" програмою діти довго адаптуються, мабуть бо програма складна, а вимоги є, більш того дуже видно не готовність до школи в 4-5 класах і ось тоді починаються веселощі

  • Nika_147 22 березня 2023, 04:49

    Не скажу.
    1-й класс. Сегодня разбирали задачи на 3 действия. Перед этим неделю учили уравнения. На английском начали читать и писать.

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу