Особлива дитина

ОСОБЛИВА ДИТИНА - ЦЕ ДОРОГО(Про гроші:Особлива дитина - це дорого. І це правда. Будь-який діагноз «тягне» за собою низку додаткових витрат. І сума цих витрат може сягати захмарних сум. Особлива дитина однозначно потребує великих вкладень. Бо адаптувати, лікувати, реабілітувати, соціалізувати таку дитину дорого. І це все крім тих звичайних речей, на які ви витрачаєтесь для інших  здорових дітей.

Повірте, мало який бюджет, може «витягнути» таку дитину. Навіть, якщо діагноз не дуже важкий. Навіть, якщо лікування не дуже потужне і ви не реабілітуєтесь у Козявкіна.

Що робить родина особливої дитини, коли власних коштів не вистачає? 

Тут два варіанти: або робить в рамках своїх можливостей або просить про допомогу.:exclamation:️Обидва шляхи дуже важкі,насамперед, морально.

Знати, що ти можеш дати дитині краще і реально їй допомогти і просто не маєш на це грошей, ДУЖЕ ВАЖКО.

Просити ДУЖЕ СОРОМНО, бо можна наштовхнутись на зовсім різну реакцію.

І найчастіше можна почути, знаєте що?:see_no_evil:

Немає грошей на ліки, зато манікюр у неї є. Немає грошей на реабілітацію, а сукня нова з’явилась. Немає грошей на спеціальні заняття, а от на похід в кіно знайшла ж.

І слава Богу, що знайшла, бо вигорання мами особливої дитини таке шалене, що може потягнути за собою такі важкі наслідки, як суіцид, депресія і тому подібне. :heart:Бо особлива мама – не тільки мама, вона ще і жінка, дружина, подруга, сестра, дочка тощо. І забути про ці всі ролі означає втратити себе. А от це плаття, кіно, манікюр – це ковток свіжого повітря, шанс хоч на годину, на дві години забути, що ти – особлива мама. І стати просто жінкою, згадати, як це – подумати про себе.

:exclamation:️:exclamation:️Ніколи не засуджуйте таку особливу маму, бо може це єдина її віддушина і останній шанс не втратити себе у своїй особливій дитині.

Не розгубити себе серед безкінечних буднів покладеного життя у пожиттєвий догляд 24/7 важкої дитини.Зберегти силу духу,залишатись жінкою,бути прикладом незламності,посміхатись,коли хочеться закрити очі і ніколи не прокидатись, одягати рожеву шубу і не думати про осуд оточуючих, бо третина твого продуктивного життя, як пісчаний годинник збігла, залишатись тією, котру тебе знали до, а не відірвану від світу з сивим волоссям та пожиттєвою дипресією.

Просто намагатись жити у своєму «особливому світі з особливою дитиною».

P.S Кожне слово - це наше з Сашою життя!!!(хоча текст частково з просторів інтернету, автора Ю. Дякун).

Дівчатка ,ще хочемо разом з Сашою ,кожну маму,бабусю,дочку,просто жінку ,привітати з наступаючим 8 Березня,бажаємо міцного здоров'я ,жіночого щастья,та скорішої перемоги.Всим нам миру.

 

Темы: Самостійні мами

4 коментаря

  • juliytut 7 березня 2023, 17:38 5

    Я вас розумію.
    А ще важче, коли дитина з вадами, а інвалідність тобі не дають. Не положено.
    А ось коли просто приходить і жалієшся лікарям:
    мамочка , что вы хотели у вас ребенок инвалид!
    Так дайте інвалідність!
    Вам не положено
    Потім ти збираєшь себе до купи і робиш все ,що є в твоїх силах.
    А вночі, коли всі сплять , ридаєш в ванній, закусюючи лоскуток тканини, щоб нікого не розбудити. І питаєшся у Бога, за що???!!!
    А відповіді не має.:pensive:
    Зранку, ти знов посміхаєшся дитині і робиш свої буденні справи і віриш у краще, бо відповіді все рівно не отримаєш....

  • saha777saha 7 березня 2023, 17:42 1

    Тримайтеся,нажаль такі реалії нашого життя,і некожен може це зрозуміти. Лише наші діти відчувають нас по справжньому,тому потрібно вірити в себе в них і що Господь нас почує.

  • Odri_yana 7 березня 2023, 20:23 4

    @saha777saha Девочки, держитесь! Это безумно тяжело и морально, и материально, тут даже не поспоришь! Иногда не знаешь, что тяжелее...
    Для меня мама особенного ребенка - Героиня!

  • Ptasha 8 березня 2023, 00:45 3

    @Odri_yana Ні, вони не героїні. Їхні подвиги -це природня нескінченна любов до своєї дитини, як і в інших жінок.. Так, вони роблять просто надможливі речі, але будь-яка особлива мама відмовилась би залюбки від усіх своїх подвигів, просто заради того, щоб бути звичайною мамою. Так хочеться скинути з себе ці лати, і бути просто жінкою. Просто сміятися по-справжньому, а не на людях; просто викинути броню і вдягти легкість. Так хочеться, щоб тебе не сприймали, як недосяжного героя, а бачили в тобі звичайну дівчину, якій дуже потрібна підтримка. Не шана з медалями, а допомога.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу