Полуниця . Які сорта вибрати

Добрий день. Завжди мріяла на дачі вирощувати полуницю,але ніяк не виходить((

Навчіть як правильно її садити, які сорта вибрати, щоб плодоносила зразу,  а то в мене якісь 10 кущиків уже 2 рокиа полуничка була тільки одна((

Може хтось розводить куплю у Вас 

Темы: Сад і город


Теги: полуниця

7 коментарів

  • Happpyi 17 лютого 2023, 19:02

    Купуйте ремонантну полуницю.
    У мене вже 2 роки росте - не можу натішитися!
    Плодоносить з кінця травня і аж до кінця жовтня, тобто майже пів року.

  • lilia_tov 17 лютого 2023, 21:13

    + у нас був сорт Альбіон, плодоносив 3 рази в рік. Ягоди великі, в міру солодкі, але твердуваті, зате транспортабельні)

  • ta_la_ 17 лютого 2023, 19:54

    Садити краще в серпні-вересні, тоді в травні вже буде перший урожай. У мене ранній сорт Розанна Київська, дуже урожайний і смачний, перші ягоди достигають в середині травня. І пізній Мальвіна, достигає в червні і приблизно до середини липня, ягоди дуже великі і солодкі.

  • Olya_lya 18 лютого 2023, 00:06

    Мама пару років назад посадила сорт Гранд Роса, дуже смачна і велика клубніка.

  • mandarina 18 лютого 2023, 14:14

    В мене багато сортів, деякі викинула бо не подобаються, деякі згоріли. Восени нових сортів кілька взяла. Зараз у мене ростуть такі - Квікі, Корі, Флоренс, Клері, Брілла, Сан андреас, Мармелада, Дивна, Мальга і Нью айленд.

  • mandarina 18 лютого 2023, 14:20

    Тут лише методом спроб і помилок. Нью айленд подобається - продовгувата і солодка ягода. Сан Андреас - велика і солодка. Мальга це сорт НСД, але тверда блискуча ягода - діти скубуть до пізньої осені. Ще Еверлі була теж НСД -ця смачніша, але хрущі зжерли. Ще з сортів КСД солодка і смачна Лія та Мармелада

  • Коментар видалено

  • Alladr 20 лютого 2023, 09:56

    Мені подобається "Вікторія", але в кожного свій смак, тут тільки пробувати. А от що до посадки, то розкажу свій метод, до якого я прийшла за пару років, і який переняли сусіди і всі дуже задоволені. По перше, це грядки, вони в мене в деревяних коробах. Коли буду переробляти, то буду робити в пластикових коробах. В ідеалі відразу зробити теплу грядку, але якщо немає сасу та можлисостей, то хочаб додати до грунту органіки, може бути просто скошена трава, все добре перемішати та пролити "Фітоспорином" від хвороб і "Байкалом" щоб швидше і краще спрацювала органіка. Все це застилити плотними чорним агроволокном, воно не дасть можливість проростати бурянам і приживатись вусикам, що зменшить ваші затрати сили і часу. та обовязково провести капельний полив, він може бути і з бочки.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу