Мій ангел-охоронець (2009)

Обставини в нашій країні і без цього фільму - це суцільний стрес, але все ж таки наважусь написати про фільм "Мій ангел-охоронець".    

Попереджаю, що фільм емоційно тяжкий для перегляду.

Коротко про сюжет:Фільм відзнят за мотивами однойменного роману Дж. Піколта. Сюжет розповідає про 11-річну дівчину Анну, яка подала позов до суду на своїх батьків. Дівчина була зачата в пробірці з метою забезпечення органів для своєї сестри Кейт, хворої на лейкемію. Адвокат, який взявся за цю справу, був  дуже збентежений проблемою і суттю позову.     

Власні відчуття:Не дивлячись на всю трагічність і драматичність сюжету, у фільмі все ж таки присутня легкість та доброта. У фільмі показані різні точки зору і різний погляд на ситуацію всіх членів сім'ї: відчуття матері, яка відчайдушно рік за роком бореться за життя своєї дитини будь-якою ціною; відчуття батька, який розуміє, що ситуація переходить етичні межі. Брат Кейт, який дуже любить свою сестру, але з дитинства обділений увагою батьків, намагається підсвідомо привернути до себе цю саму увагу. Ну і сетра Кейт - Анна, яка в свої 11 років розуміє, що зачата з пробірки лише з однією метою, але вона все-одно любить свою сестру та має теплі, чисті почуття до неї.      

Насправді фільм підіймає серйозні проблеми моральних цінностей, етично-правових, внутрішньо-сімейних. Це фільм, який заставляє замислитись. А ще цей фільм на кожному етапі свого життя ти сприйматимеш по-різному.       

Так, книга має дещо інший фінал, дещо інший сюжет, завдяки коментарям до фільму та гуглу можна швидко дізнатися відмінності. Але я рада, що режисер відійшов від кінцівки по роману та відтворив своє бачення фіналу.  

 

Темы: Обговоримо фільм

4 коментаря

  • Rossa 11 січня 2023, 17:46

    Дякую, загляну.

  • InSel 11 січня 2023, 20:03

    О, читала книгу, плакала... не знала, что есть фильм, спасибо!

  • panya 11 січня 2023, 21:11

    Дякую, знайду час-подивлюся.

  • malawova 11 січня 2023, 22:04

    Бачила цей фільм дуже давно, цікавий але дійсно важкий після нього кілька днів ще думала, осмислювала. Його варто подивитися.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу