Поїздка маршрутом Київ-Каунас. Багато запитань)

Хто їхав автобусом з Києва до Каунаса, розкажіть, будь ласка, про свій досвід. Буду їхати з двома дітьми 10 і 4 роки. Багато запитань про далеку поїздку в цілому, бо це по часу близько доби в дорозі. 

1. На якому перевіреному сайті замовити квитки і як це відбувається? Я проплачую і мені приходять електронні квитки на пошту?

2. Які продукти і і грашки взяти в дорогу? Більше цікавить молодша дитина, чим її зайняти.

3. Чи, зазвичай, в таких автобусах є туалет? Думаю, що потрібно взяти декілька підгузків, про всяк випадок.

4. Таблетки від захитування, потрібні? Ніби ні в кого такої проблеми не було, але ж і на такі далекі відстані не їздили.

5. Ну і якісь поради від мам, щоб поїздка пройшла для всіх якомога комфортніше.

Уточню, що на кожного буде братися окреме місце, тобто діти зможуть повноцінно спати.

Усім наперед дякую:heart:

 


Теги: киев - каунас

19 коментарів

  • nataliko 30 листопада 2022, 14:58 1

    Ми плануємо їхати з ось цим перевізником. У них є група в вайбері, більшість відгуків позитивна. Пару раз ними передачі отримувала. Буси невеличкі на 8 місць здається.
    Туалет на заправках, перекус з собою, вони стараються швидше проїхати і не затримуватись. Крісла розкладуються.
    Є ще Еколайн з туалетом, але там сестра їздила пару років назад, казала, що крісла незручні й не дуже розкладаються.
    Мої діти їли досить мало в дорозі, хоча може ми тоді виїзжали в стресі і їхали двоє суток. І вони видохнули вже в Польщі і там вже апетит такий проснувся, що по дві порції замовляла.
    А так щось таке сухе, лаваші з сиром, бутєр, круасан, йогурт питний, термосок. Дуже виручали чупіки і всяка така несолодка пастила равлик боб.
    Їхати не так важко, от як застрягти на митниці, то вже нили.
    Гратися я б щось таке типу дорожного варіанту смарт гейм взяла, просто герої маленькі чи машинки, розмальовка для молодшого.
    І дуже рятували домашні улюблені мякі іграшки, вони їх і як подушку, і обійняти і гралися.
    І плед невеличкий пригодився, вкриватись

    Зображення
  • Solne4naja 30 листопада 2022, 17:05

    Мені зручніше було б бусом, але подумала, що дітям комфортніше буде в автобусі саме із-за крісел і можливої наявності туалету всередині. Можливо я помиляюся.

  • vikingviking 30 листопада 2022, 15:40 2

    Повноцінно спати то ви розсмішили.
    Кожні 3 години є зупинки на заправках. Туалет, поїсти, розімяти ноги.
    Головне зручні подушки з собою, пледи тоненькі. Носки.
    Планшет з мультиками, розмальовки. Їжу ну печиво, крекер. Все інше по дорозі можна купити.

  • Solne4naja 30 листопада 2022, 17:01

    Ну то я так написала, маючи на увазі, що діти не на руках сидітимуть в мене)) звичайно, розумію, що "як вдома" не буде. Дякую за поради.

  • vikingviking 30 листопада 2022, 19:29

    @Solne4naja Так і не буває в міжнародному перевезенні. Окремі місця навіть груднічкам

  • Nothing 30 листопада 2022, 16:24 2

    Повноцінно спати не вийде.Крісла ви не зможете розкласти на повну лише трішки опустити зможете (якщо не поламаний механізм буде).З собою брати пледик для дитини і щось під голову.Ми їхали втрьох я,донька 10р і син 15р. Сиділи з донькою,а син позаду нас біля вікна(тому доньці змогла розкласти крісло до напів сидячого положення).Я брала пледик,вночі прикрила доньку, син і я вкривалися своїми куртками і кожному подушку на шию(не пам'ятаю назву).
    Ми знімали взуття і діти сиділи в різних позах,і ногами на сидінні теж.В автобусі було досить тепло,сиділи без верхнього одягу.
    З їди брала дитяче пюре в стіках(брала багато і різні смаки.Поїли все),печиво Марія чи вівсяне(щоб не солодке),соломку солону,яблука,банани, мандарини.Ще брала бутерброди (хліб/масло/сир/Ковбаса).Чай в термосі, воду не газовану і колу.
    Обов'язково візьміть таблетки від захитування(навіть якщо ніколи не закачувалися в транспорті).Я і мої діти ніколи не закачувалися але цього разу таблетки Домрид стали в пригоді,якби не вони,то була б біда і мука.Я на всякий випадок купила таблетки і вони пригодилися і мені,і дітям і ще іншим жінкам/дітям які їхали в автобусі з нами.Роздала всі 10табл.Вони мають легкий снодійний ефект, тому години 4 після прийняття табл ,ми спали.
    Туалет в автобусі був але водії не дозволяли ним користуватися.Люди просили,благали пустить дітей але ні.Ставали,по можливості на заправках кожні 4год.Але стояли 5-10хв ,не більше.Тому щось купити на заправці не зможете. Водії дуже поспішають і через ситуацію в Україні бояться затримуватися на заправках.
    На рахунок іграшок не підкажу,для моїх достатньо було смартфонів(був моб.інтернет.Інтернет в автобусі слабий і ним не можливо користуватися).Донька закачала собі різні фільми ,мультфільми і дивилася.Слухала книгу закачану.Брала поп іт.Зарядки були не над кожним сидінням але над нашим були,тому заряджали без проблем телефони.

  • 8 коментарів
  • Ameli 1 грудня 2022, 15:48

    @Nothing Я їздила у кінці жовтня)

  • Nothing 1 грудня 2022, 15:51

    @Ameli Моя сестра їхала 27.11.22
    Тому,так я знаю,що пишу.Зупинки були рідко і за вимогою не зупинялися,на скупитися на заправках часу не давали і туалет в автобусі не працював.

  • Ameli 1 грудня 2022, 16:09 1

    @Nothing Вихід один, не їздити з такими перевізниками.

  • natajnna 30 листопада 2022, 17:42 1

    Гугл каже, що маршрут буде через Польщу Варшава. Може вам розглянути варіант поїздом до Варшави, а потім або поїздом , або автобусом далі. Кордон в поїзді проводиться на ходу/ не зупиняючись. Є туалет. В деяких поїздах є купе. Якщо автобусом, то це може бути ніч. Дитину прийдеться будити, стояти в черзі, спочатку витягувати всі сумки, потім назад. Зупинки часто знаходяться на заправках, але дивіться, якщо не буде світла, то, можливо , вас не пустять у туалет, так було на нашому рейсі.

  • Nothing 30 листопада 2022, 18:00

    Згідна,так було б найкомфортніше для дітей і для вас.Якщо є білети на потяг Київ-Варшава, то купляйте і їдьте потягом.А білети на автобус Варшава-Каунас купіть наперед.Тільки рекомендую вам купляти білети не впритик по часу,а з різницею в +-4 год.Тому що на кордоні можуть затримати потяг і запізнетеся на автобус. А так без паніки доїдете з жд вокзалу на автовокзал у Польщі і сядете в автобус.Рекомендую Фліксбус.Там і туалет всередині,і WiFi, і комфортні сидіння.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу