Милі гості, просимо сісти заварні вареники будемо їсти....Смак мого дому.

Кожна країна світу може похизуватися переліком оригінальних страв, які складають її національну кухню. Серед розмаїття традиційних українських смаколиків особливе місце займають вареники.

Вареники – одна з головних страв української кухні. Всі ми з дитинства їмо їх з картоплею, вишнею, сиром, капустою. Але звідки взагалі взялася ця страва? 

За деякими даними, вони з'явились в Україні на основі турецької страви дюшвара.

Перша назва українських вареників - варанікі. Ці вироби з тіста з начинкою з м'яса, овочів, фруктів та ягід також популярні в інших поезії слов'янських країнах. 

НІЖНЕ, ЕЛАСТИЧНЕ ТА СМАЧНЕ ЗАВАРНЕ ТІСТО ДЛЯ ВАРЕНИКІВ.

Це дуже легкий рецепт приготування заварного тіста на воді. Гарно тримає форму та не розварюється.

Складові: 1 яйце, 0.5 ч.л. сіль, борошно 400 гр., вода (кип'яток), олія 3 столові ложки.

Як приготувати тісто?

Просіюємо 400 грам борошна.

До борошна додаємо пів чайної ложки солі та перемішуємо.

Вливаємо 150 грам кип'ятку та перемішуємо лопаткою.

Додаємо 3 столові ложки олії та продовжуємо вимішувати.

Коли тісто вистигло додаємо одне яйце. Починаємо замішувати тісто. Вимішуємо доки тісто не стане еластичним.

Начинка була приготовлена зазделегідь: смачна картопелька зі смаженою ароматною цибулькою.

Тісто готове до роботи. До роботи!

Розкатую тісто.

Віримо в Перемогу. Слава ЗСУ. 

НЯМ-НЯМ!

Зроблені з любов'ю!

З даної пропорції рецепту виходить 50-60 вареників. Заварні вареники можна морозити.

Чекаю поки закипить вода. Поки кипить вода, нарізаю ще одну українську страву - нашу визітівку. Невеличкий екскурс в історію.

Сало — один з головних символів української кухні. Його споживають сирим, соленим, копченим. Та головне, що при будь-якому способі приготування сало залишається незмінно смачним.

Археологічні дослідження показують, що сало українці споживають з прадавніх часів. Тоді ця страва мала символічне значення: кабан уособлював силу, хоробрість та відвагу. Згодом сало високо цінували за довгий термін зберігання та можливість запастися їжею на майбутнє. А сьогодні вчені наполягають на унікальних корисних властивостях цього продукту. Регулярне споживання невеликої кількості сала є профілактикою тяжких захворювань, в тому числі атеросклерозу.

Милі гості, просимо сісти,

Вареники будемо їсти.

Вареники непогані ,

Вареники у сметані.

В кожній хаті в Україні

Вареники варять нині.

 

ВАРЕНИКИ В ЛІТЕРАТУРІ

Вареники займають не останнє місце не тільки на столі, а й в українській літературі. Багато письменників так полюбляли вареники, що присвячували їм вірш та гуморески, і навіть описували їх у своїх творах. Наприклад, Гоголь у своїй повісті “Вій” детально описує вареник діаметром 40 сантиметрів, розміром з капелюх. І це не дивно, адже спочатку, не було визначеного розміру вареників, і кожен робив такі, які вважав за потрібне. Український письменник Руданський писав у своїй гуморесці:“Сидить москаль на прилавку,Прищурює очі....Так і знати: москалина,Вареників хоче.Хоче бідний вареників....”Як ритуальну страву, люди їли в час жнив вареники, і гадали, що це впливає на долю врожаю. Саме тому у великій кількості жниварських пісень люди згадували про вареники.ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ВАРЕНИКИ- вареники були запозичені українцями у турків;- вараники — таку назву носили перші українські вареники;- у Черкасах є пам'ятник у вигляді двометрового вареника;- золотим вареником нагороджують найкращих кулінарів нашої країни. Ця традиція була розпочата у 1999 році;- є багато різновидів вареників, вушка, манти та равіолі одні з них;- для вареників не існує визначеного розміру та форми. В різних регіонах України вони різні;- вареники з сюрпризом українці готують на Старий Новий рік, який святкують 14 січня. В такі вареники до начинки додають різні речі, наприклад ґудзик чи квасолину;- офіційним символом міста Глендон, в Канаді є вареник. Його висота складає 9 метрів, а вага – 2700 кілограмів.

 

 

 

 

Темы: Смак дому 2022


Теги: конкурс, смак дому на kashalotcom

4 коментаря

  • Polina_Andreeva 25 листопада 2022, 23:54

    Смачного!!!

  • Ambition_16 26 листопада 2022, 21:31

    Дякую

  • Efemerall 26 листопада 2022, 21:25

    Дуже цікавий екскурс в історію, дякую, люблю вареники ) їсти:sunglasses:

  • Ambition_16 26 листопада 2022, 21:31

    ДЯКУЮ

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу