10 мотивуючих фільмів

Нещодавно, розмовляючи з вами про мотивацію й жагу до життя, я дійшла до висновку, що в багатьох із нас вичерпуються сили. І це цілком нормально відчувати певний занепад сил під час війни.

Втомлюються всі, навіть наші непереможні воїни на фронті. Інколи потрібно просто відпочити, а інколи — знайти мотивацію.

Сьогодні я зібрала 10 цікавих фільмів, де якраз про те, що які б не були проблеми, не варто опускати руки, здаватися і просто продовжувати жити.

:question:Чи бачили якийсь із цих фільмів? Можливо порекомедуєте ще якусь стрічку? Як завжди, чекаю ваших рекомендацій у коментарях.

 

1. У гонитві за щастям (2006) драма, біографія

 

В основі фільму лежать реальні події із життя біржового брокера Кріса Гарднера (Вілл Сміт). Ідею фільму можна передати фразою, яку головний герой говорить своєму синові «Якщо в тебе є мрія, ти повинен захистити її. Люди, які самі не можуть нічого зробити, казатимуть, що тобі це не під силу. Хочеш чогось? Іди й досягни цього. Крапка».

Після того, як Кріса кидає дружина, йому доводиться виховувати маленького сина самому. Єдине джерело доходу — від продажу медичної апаратури, яка не користується попитом. Йому із сином ніде жити й нічим платити за їжу. Кожен день Кріс зустрічається з новими труднощами, але не втрачає надію, тому що в нього є мета — забезпечити синові те, чого не було в нього самого.

 

2. Стажер (2015) драма, комедія

 

Бену Віттакеру вже сімдесят, проте він не може спокійно сидіти без діла. Бен вирішує найнятися стажером в офіс інтернет-магазину модного одягу.

Хоча Віттакер мало що знає про мережеву комерцію, його життєвий досвід, старомодна мужність і батьківська дбайливість виявляються досить корисні для молодих співробітників фірми. Особливо для Джулс, якій конче потрібен хтось, хто б її вислухав, пожалів і підтримав

 

3. Недоторканні (або «1+1») (2011) драма, комедія

 

Паралізований багатий аристократ Філіпп, який став інвалідом після того, як розбився на параплані, шукає собі помічника, який повинен його доглядати. Одного з кандидатів, Дрісса, робота не цікавить — йому потрібна формальна письмова відмова, щоби й далі отримувати допомогу з безробіття. Але зненацька саме його Філіп бере на роботу.

Вихідцю із Сенегалу з кримінальними нахилами, любителю марихуани, жінок і ритмічної музики зовсім невідомі гарні манери — він грубий, нетактовний і далекий від будь-яких умовностей. Але саме його природність та безпосередність залучили Пилипа.

Страждаючи від ув’язнення всередині власного тіла, жалю оточуючих і внутрішньої самотності, Філіпп хоче чогось нового. У розкішний і манірний палац Філіппа Дрісс приносить частинку хаосу, а в життя Філіппа — дух пригод, спонтанності та легкості ставлення до будь-яких проблем.

 

4. Король говорить! (2010) драма, історія

 

Дія картини розгортається в першій половині XX століття у Великій Британії. У центрі сюжету герцог Йоркський Альберт. У нього є всі передумови стати майбутнім королем, проте один неприємний момент псує всю картину: кожен раз, як Альберту доводиться виступати на публіці, він починає мимоволі дуже сильно заїкатися. Він звертався до всіх кращих фахівців, проте так і не зміг позбутися дефекту мови.

Одного разу його дружина Єлизавета пропонує чоловікові звернутися до австралійського фахівця Лайонела Лога, який не має медичної освіти, чиї методи хоч і суперечливі, однак дають результат. Після кількох сеансів Альберт починає робити великі успіхи, і його недуга починає відступати…

 

5. Мільйонер із нетрів (2008) драма, мелодрама

 

Відмінна життєствердна та пригодницька драма про невдаху з нетрів, на долю якого в провидіння були щедрі плани.

За сюжетом, будучи в одному кроці від перемоги на телевізійному шоу «Хто хоче стати мільйонером?» тихий та сором’язливий хлопчина Джамаль опиняється в поліцейській дільниці — ведучий програми підозрює, що той шахрай. На кону 20 мільйонів рупій, а хлопець, що виріс у нетрях і немає освіти, відповідає на всі питання.

Коли стусани й електрошок не допомагають, офіцер поліції садовить хлопця перед телевізором, ставить запис шоу і вимагає пояснити, звідки той знає відповіді. Джамаль не проти. Він охоче все розповість, адже до цього дня доля вела його через страшні випробування, кожне з яких ставало відповіддю на питання та наближало хлопця до перемоги.

 

6. Марсіянин (2015) драма, наукова фантастика

 

Після початку піщаної бурі екіпаж експедиції НАСА Ares III екстрено покинув Марс без біолога Марка Уотні, якого вважали загиблим. Коли вітер стих, астронавт прийшов до тями, повернувся в житловий модуль і почав вести відеощоденник свого виживання.

Не маючи зв’язку із Землею й не уявляючи, коли прийде допомога, Марк починає займатися на червоній планеті сільським господарством. Урожай картоплі — його єдиний шанс не померти від голоду.

 

7. Побачення наосліп (2017) драма, комедія

 

Ця чудова комедія з елементами драми заснована на реальних подіях і розповідає про цілеспрямованість і волю людини. Якщо дуже сильно хочеш і готовий усе для цього зробити, тебе обов’язково буде супроводжувати удача, і ти досягнеш успіху, ставши прикладом для інших. Просто потрібно трохи віри в себе й побільше активних дій.

Цим і керується головний герой кінострічки, молодий і амбітний хлопець Салія. Найбільше в житті він хоче досягти успіху й побудувати кар’єру в готельному бізнесі. Його заповітна мрія — потрапити на стажування і влаштуватися працювати в найпрестижнішому готелі Мюнхена. Однак, як часто буває, на шляху до великих звершень у людей встають перешкоди. У хлопця дуже серйозні проблеми із зором, який постійно гіршає.

Саллі не впадає у відчай і вирішує приховати цю недугу від потенційного роботодавця, всіляко пристосовуючись і намагаючись не видати свій поганий зір. Але це не так просто, і на допомогу упертому хлопчині приходять друзі, які готові підтримати його у всьому, аби він прийшов до заповітної мети.

 

8. Джой (2015) драма, комедія, біографія

 

У центрі сюжету — дівчина Джой. Саме вона започатковує власну бізнес-династію та починає її очолювати.

Зради та розчарування відкривають для персонажа нові горизонти та можливості. Джой стає лідером у своїй сім’ї. А справа життя змушена пройти через світ комерції.

Союзники та противники міняються місцями й лише внутрішня сила та сподівання на саму себе допомагають головній героїні пройти всі перешкоди.

 

9. Життя Пі (2012) драма, пригоди

 

Головний герой переїжджає на морському лайнері разом із батьками в Канаду. Але в середині їхньої подорожі трапляється трагедія: корабель потрапляє в сильний шторм і терпить лихо.

Хлопчик непритомніє та приходить до тями тільки вранці, прокинувшись поруч із рятувальною шлюпкою. Він хоче перебратися на судно, але воно виявляється зайнято бенгальський тигром, гієною, зеброю й орангутангом: тваринами, які перевозилися в трюмах морського лайнера.

 

10. Нокдаун (2005) драма, спорт, біографія

 

Зазнавши кількох поразок поспіль, боксер-важкоатлет Джим Бреддок, який подавав надії, змушений кинути спорт. За часів Великої депресії Бреддок береться за будь-яку роботу, щоби прогодувати свою дружину Мей та дітей. Водночас він усе ще сподівається повернутися на ринг. Й одного разу йому надається такий шанс. В останню хвилину він замінює іншого боксера та виходить на поєдинок із претендентом на титул чемпіона світу. На подив, Бреддок перемагає вже в третьому раунді. Незважаючи на те, що він важить менше за своїх суперників і до того ж страждає від численних травм, Джим продовжує битися і вигравати. Апофеозом його спортивної кар’єри стає поєдинок із чемпіоном світу Максом Бером, який убив на рингу двох людей.

 

- А.

Темы: Серіали і кіно


Теги: кино, фильмы, что посмотреть, що подивитись

10 коментарів

  • Marusa77 14 жовтня 2022, 18:22

    Просто продовжувати жити, а нафига в принципе, просто наплодиться? Просто что? Всё-равно закопают на кладбище, смысл в чём?

  • 4 коментаря
  • Marusa77 15 жовтня 2022, 00:50

    @Neonilla Не могу

  • Ameli 15 жовтня 2022, 09:48 4

    @Marusa77 Обратитесь к психологу. Ваши размышления похожи на депрессию. Смысл жизни в любви. В любви к себе в первую очередь, своему делу, к детям (если они есть), к природе, ко всему что окружает.

  • Marusa77 16 жовтня 2022, 00:42 2

    @Ameli Да нет никакого смысла, люди сами смыслы эти придумывают, как и всё остальное

  • IRINA_F 14 жовтня 2022, 22:43

    Мне оставил сильное впечатление фильм Столкновение. Не новый, но актуальный на все времена. Из разряда таких, что когда фильм закончился- сидишь под впечатлением, и мысли в голове, и чувства и эмоции.

  • IRINA_F 14 жовтня 2022, 22:45

    Единственный момент - "канва" фильма типа о расизме, но если на это не облращать внимание, то остальные события - очень сильные.
    Вообщем, рекомендую!)

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу