Інформаційна згода для вагітних

Тема навіяна попередніми темами: взяття на крісло при постановці на облік, обговорення Доул і відношення медиків при пологах. При ставанні на облік лікар ЖК дає підписати таку собі Інформативну Згоду, яка "декларує" повне безправ'я вагітної і широкі права акушера-гінеколога. Інколи це відбувається в такій нетерпеливій формі: "Зараз ось тут підпиши, тут і тут!" В самій Згоді сказано, що її можна змінювати необмежену кількість разів. І ми з чоловіком переробили її на документ, який насправді буде захищати мої права як вагітної. Не претендую на Істину, ми не юристи. В ЖК я прийшла з цією формою, і ніяких питань у лікаря не виникло. 

 

Для порівняння наведу уривки документів. Це з оригіналу:Я підтверджую, що для прийняття рішення про Згоду, я достатньо інформована в доступній для мене формі:-про мету, метод і терміни запропонованих мені обстежень і втручань;-про прогнозовану для мене перевагу медичних втручань;-про ризик можливих ускладнень медичних втручань, а також можливих негативних наслідків лікування;-про професійну кваліфікацію медичного персоналу.... Я підтверджую, що можлива шкода від медичних втручань для мене менш значуща, ніж обставини, які спонукали мене погодитися на них, і тому я ДОБРОВІЛЬНО І СВІДОМО даю свою згоду на застосування по відношенню до мене запропонованого комплексу медичних втручань, а також інших медичних втручань, які будуть доповнювати і забезпечувати адекватний лікувальний процес.

Тобто, лікар ще нічого не сказав, а вагітна, яка бачить його, можливо, 1-2 раз, вже про все проінформована, з усім погоджується і т. д. Натомість, цитата з переробленої форми: 

Стосовно запропонованих мені обстежень, медичних втручань втручань чи призначеного лікування (надалі «Медичні заходи») я завжди повинна попередньо(!) бути інформована в доступній для мене формі:-про мету, призначення, методи і терміни Медичних заходів-про прогнозовану для мене перевагу Медичних заходів-про ризики та можливі ускладнення в результаті Медичних заходів-про можливі та прогнозовані наслідки у випадку моєї відмови від Медичних заходів;-про професійну кваліфікацію медичного персоналу,-про наявність пільг, якими я можу скористатись під час здійснення Медичних заходів,-про інші альтернативні способи вирішення моїх медичних проблем, а також про лікувальні заклади, де вони виконуються (державні і приватні). ... Добровільно і свідомо, я не можу погодитися наперед на невідомий мені - на даний момент - комплекс медичних втручань, але Я ПОГОДЖУЮСЬ НА АДЕКВАТНИЙ, ОБҐРУНТОВАНИЙ І МАКСИМАЛЬНО БЕЗПЕЧНИЙ ЛІКУВАЛЬНИЙ ПРОЦЕС, який керується основним медичним принципом: «Не зашкодь!», а також моїми інтересами як вагітної та інтересами майбутньої дитини. Лікувальний процес апріорі неможливий без етичного ставленням працівників акушерсько-гінекологічної та інших медичних служб до моєї особистості та почуття людської гідності.

Для перегляду обох варіантів перейдіть за посиланням. Там оригінал Згоди і перероблена версія:

https://drive.google.com/drive/folders/0B3BwM_wpqlPjSWhRalJya0puSEE?resourcekey=0-Pb6ud0aeX7tpUryKHsLndA&usp=sharing

Темы: Вагітність

8 коментарів

  • Puppy_in_the_bush 22 січня 2017, 15:20

    Я теж змінювала згоду. Дописувала, що відмовляюсь від деяких процедур, крім випадків, які несуть загрозу здоров'ю чи життю моєму чи дитини.

  • Dariya 22 січня 2017, 19:17

    Я тоже

  • Majchuk 22 січня 2017, 15:22

    я з собою на родах мала юридично завіреней документ при двох свідках де були виставленні мої вимоги до лікаря.цей документ був у кількох екземплярах.лікар(який приймав роди)отримав за тиждень до родів 1 екземпляр і підшив до справи.
    зі мною був чоловік і потім мама.всі лікарі булипильними і ввічливими..платила як усі.

  • Zhiruchka 22 січня 2017, 15:29

    Добре, що ви знали в кого будете народжувати. А якщо з черговою бригадою?

  • Majchuk 22 січня 2017, 16:13

    цей документ можна мати з собою в принципі але якщо зазделегідь домовитись то все простіше..

  • Irishka20 23 листопада 2017, 00:36

    Я народжувала з черговою бригадою, і скажу одну пораду! Головне щоб хтось з рідних чи близьких був присутній, та по можливості знімав увесь процес на камеру) потім собі видалити його змоожете ))) , але та бригада яка приймала у мене пологи була шовкова! Вони чомусь настільки трепетно до мене відносились , що мені і зараз не віриться, що ні з ким ні про що не домовлялась :wink:і все у нас пройшло на вищому рівні !

  • Olga_Gris 22 січня 2017, 15:24

    Ого! А що означає юридично завірений документ? Типу розписка чи заява?

  • Majchuk 22 січня 2017, 16:16

    ні.це укладається цілий документ при двох свідках і крім свідків є два представники(якщо б не дотримались моїх вимог-ці представники у судді могли підтвердити моє волевиявлення).мої вимоги були простими але дуже важливими для мене.
    документ від лікаря я теж підписувала але зазделегідь прочитавши і відредагувавши.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу