Донор крові. Протипоказання.

Свого часу хотіла стати донором крові. Але перечитавши інформацію натикаюся на протипоказання "Хвороби ендокринної системи у випадку порушення функцій і обміну речовин". У мене вже більше 20 років діагноз АІТ, гіпотиреоз. Приймаю Еутирок. Спочатку я думала, що не можна бо то щось із кров'ю не так. Ну типу через захворювання може вона якась неповноцінна, не годиться для переливання. Потім сходила в Центр крові спитала, то мені сказали, що справа не в крові, а в тому, щоб мені погано не стало коли візьмуть значну кількість крові.

А як насправді? Хто може напевне сказати можна чи не можна бути донором крові при гіпотиреозі. Адже людина може і не знати що має таке захворювання. Здоров'я в мене хороше. Хочеться бути корисною.


Теги: донорство, донор крови

11 коментарів

  • Allunya 5 вересня 2022, 19:11

    В мене хвора щитовидка.
    То я Можу й в обморок впасти. Й падала, коли просто кров з пальця брали.

  • Vombat 5 вересня 2022, 19:13

    Це не про мене. До крові ставлюся спокійно. Ніколи ніяких проблем із здачею крові.

  • Allunya 6 вересня 2022, 12:39

    @Vombat Так я спокiйна)
    Це така дiя втрати кровi на мене

  • Leto25 7 вересня 2022, 04:46

    @Allunya У меня тоже самое,сразу темнеет в глазах и как буд то сознание теряю.. если в лежачем состоянии берут ,то никаких проблем

  • Ptasha 5 вересня 2022, 19:42

    Я здавала на тому тижні. Поряд була дівчина, абсолютно здорова. І їй стало недобре, позеленіла,побіліла, здачу зупинили, відкачували її. Сказала, що колись були проблеми із щитовидкою, але все вже давно добре .
    Буває по-різному

  • Eugenia_K 5 вересня 2022, 21:15

    Ми колись зі співробітниками пішли три мужчини, три дівчини. Всі дівчата здали, все ок. Мужчини - одного не допустили (там потрібно дієту два дні витримати, а він наївся всякої їжі), двоє здали - але одного пів дня в офісі відкормлювали і відпоювали - було погано.

  • Xxaaa 5 вересня 2022, 20:14

    Якщо і вас гормональний фон компенсований еутироксом- шкоди реципієнту не буде, кров є придатною для переливання. Щодо вашого самопочуття - це індивідуально і залежить не тільки від гіпотеріозу, а й загального здоров'я.

  • Eugenia_K 5 вересня 2022, 21:18

    Моя порада - піти. Там є лікарі, все опитують і обстежують. Спочатку беруть з пальця і перевіряють показники (потрібна дієта декілька днів), лише потім з вени, якщо все ок. Я два рази здавала, хочу ще потім (зараз кормлю і це є протипоказанням)

  • Neonilla 5 вересня 2022, 22:01

    Я дурна, молода...как то побежала сдавать в период конца м. :see_no_evil: - отправили домой

  • Olya_la 5 вересня 2022, 22:08

    Там меряют давление, берут кровь на группу крови и гемоглобин. С низким гемоглобином - ниже 124 не берут. Заполняешь анкеты, там есть вопросы о перен заболеваниях, беседуешь с врачом, если принимаешь таблетки на пост основе - спрашивают, какие. В зависимости от этого могут отказать. Это мы были на берлинского в центре переливания крови или как там он называется.

  • Sanechka 7 вересня 2022, 05:26

    Можна з Аит здавати.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу