Хабар чи вдячність???

Доброго дня,дівчата допоможіть розібратися,участвувала в темі,і почуває себе непроханою гостею,тому вирішила створити своє обговорення,дякую хто прийме участь:))) суть така:

мама не може оприділитися чи нести конверт вихователю в садок чи краще подарунок,просто за те що декілька разів заспокоїла її дитя...

навіяло попередньою темою:))))))

PS.Коли народжується дитя,то мають присутність лише безумовні рефлекси,далі набуває умовні. Дитина зростає і йде в садочок -це перше місце роботи,далі школа,вуз і т.п. Пізнає життя,здобуває навики і стикається з першою несправедливістю.Дорогі мами і тати не пришвидшуйте цей час,щоб діти уже із садочку пізнали це  відчуття несправедливості, коли за їх рахунок,будуть приділяти увагу тій дитині,у котрої мама чи тато живе за переконанням :" НОШУ,ДАЮ І БУДУ НОСИТИ" не потрібно потайки ділити малюків на гатунки, ви виробите цей умовний рефлекс у вихователів в садочку, такий як уже є у вчителів,лікарів ,урядовців, згадайте яка ціна вашого поступку...

https://www.youtube.com/watch?v=moOARdbUaKc -  це наслідок,так званих знаків уваги...

ВЕЛИКЕ ПРОХАННЯ: ОБГОРЮВАТИ ТЕМУ,НЕ АВТОРА,ЛИШЕ ВКАЗАНУ ПОДІЮ,ЧИТАЄМО УВАЖНО !!! ТЕКСТ...

Темы: Дитячі садки


Теги: потрбна допомога

234 коментаря

  • Anjuta91 19 січня 2017, 14:58 8

    Как мне не нравится, сплетни и обсуждения за спиной. ...
    А по теме мы 3 года ходим в садик и увидев отношения к ребенку я дарю на праздники, крем для рук, шоколадку или на день рождение например подарочный набор туш и подводка или духи т.д.

  • 15 коментарів
  • Anjuta91 20 січня 2017, 09:19

    Змінила бо бачу як реально добре до дитини ставляться , третій рік без усіляких "благодарочок" тай змінила трохи думку. Чому б не подарувати крем для рук і шоколадку на 8 березня? В старшій групі три вихователя дуже хороші. Няня, та шо за їжу відповідає, теж дуже хороша, знає що моя дочка буде любить заріканку, то коли йдем на танці і не встигаємо поїсти, то завжди в пакетик і дає нам, каже знаю шо Даша любить , то дома з'їсте. А от той самий садочок, молодша група куди син ходить, не дуже подобаються ні вихователі ні няні. Відношення якесь таке: і навіщо я сюди прийшла, скоріше би до дому. Тому не всім мені хочеться робити приємне.

  • Anjuta91 20 січня 2017, 09:19

    Запіканку

  • Anjuta91 20 січня 2017, 09:27

    Ну хіба ж то хабар 30-40 грн, ))))) так то їх не даш, а купити щось приємне можно.

  • Solovyova_Irina 19 січня 2017, 14:58 12

    Это ее работа :)
    За что благодарить? :)))

  • 8 коментарів
  • Katusha 19 січня 2017, 21:35

    Ирина, извините, пожалуйста

  • Solovyova_Irina 19 січня 2017, 22:25

    Да все ок :))) бывает

  • Helena 20 січня 2017, 16:01

    Согласна с Ириной

  • OksanKa 19 січня 2017, 15:04 3

    Скопировали чужую тему? Зачем?
    В основной не так уже и много комментов

  • lidiyaI 19 січня 2017, 15:12

    Доброго дня,дівчата допоможіть розібратися,участвувала в темі,і почуває себе непроханою гостею,тому вирішила створити своє обговорення,дякую хто прийме участь:))) ось пряма мова:

  • VIKANA 20 січня 2017, 09:44

    У нас заведующая запретила подарочки .подарки благодарочки

  • irina1969 19 січня 2017, 15:15

    подарочек лучше, чем деньгами.....считаю это нормальное отношение

  • 8 коментарів
  • MamaOlya 20 січня 2017, 08:14 1

    Взятка и благодарность в данном случае- одно и то же. Вот когда на выпускном подарите от себя- вот это будет благодарность

  • Elfik 20 січня 2017, 09:18 1

    взагалі-то- по психології "хабар" - це винагорода "наперед", коли тобі від людини щось потрібно, вона може тобі бути чимось корисною. а "подяка" - це опісля наданої послуги, коли ти вже віж неї не залежиш. Тобто подаяка у садочку мала б в відбутись на чи після випускного. А чи публічночи потайком значення не має.

  • Alino4ka88 20 січня 2017, 10:37 1

    Лидия, Вы что не понимаете что большенство за благодарность и я в их числе. И что вы пытаетесь этой темой найти больше единомышленников чем в предыдущей теме.??? Переубедить людей делать иначе чем они поступают?? Не даете-не давайте. Уверенны что это правильно-продолжайте в том же духе. Зачем навязывать свое мнение? ??

  • nikooo 19 січня 2017, 15:18

    Если есть возможность и желание -то деньги .Или сертификат в магазин .Я против кофе и прочего -не люблю дарить что попало .Крем или шампунь -это индивидуально .Или кофе с чаем .
    Я сертификаты покупала -на день учителя ,новый год и 8 марта .Ну и от группы тоже сдавала деньги
    Но не в благодарность -чтобы на сына меньше жаловались .Помогало кстати .

  • 8 коментарів
  • MamaOlya 20 січня 2017, 10:10

    Мммда

  • Olenka1986 20 січня 2017, 12:36

    Ок. Якщо вона добре відноситься до всіх дітей, то це звичний стан для неї, який не потребує "окремої" подяки індивідуальної мами.

  • Irinka_kartinka 20 січня 2017, 13:57

    ну , она же не требует эту подяку,она делает свое дело и все! решение мамы отблагодарить ее! Я поздравила с НГ консъержек, педиатра, работницу укр.почты, частных преподователей, тренера по плаванию, потому что Я так хочу, хочу сделать приятно хорошим людям, которые хорошо относятся к моим детям и я знаю,что если я их не поздравлю,то отношение не поменяется, а если б они намекали или требовали, то не дарила б принципиально.

  • Marischka 19 січня 2017, 15:23 2

    Я работала учителем. Работа не из легких. Все эти благодарности считаю взяткой. Кто-то считает для себя допустимым платить (давать) взятки, кто-то нет. Это дело индивидуальное и , по-видимому, в нашей стране уголовно не наказуемо))

  • 3 коментаря
  • Marischka 19 січня 2017, 19:18

    Я не слідкувала за іншими. Тому не можу сказати пр відносини з батьками інших вчителіів. Сама приймала презенти від дітей: саморобні блокноти (дуже гарні, якісні), прикольно дарували шоколадку у саморобному конверті (хендмейд, досі його зберігаю, шоколадку розділила з дарувальниками), хлопчик зробив підстаканники з дерева, ще зберігаю дошку з петриківським розписом. В клас дарували квіти у вазонах, книжки... Коли йшла, то все це там залишила. Цукерки прикольно оформлювали, як квіти(здається на уроці праці), тому таке теж дарували. Про всіх дітей згадую з посмішкою, хоча є такі, яких терпіти не могла. Але ніхто ніколи не дізнається, хто ці діти. Навіть вони самі не знають))) Вважаю, що вчитель має поважати і дитину, і її батьків. І навпаки теж має бути. Тому не вітатися і відвертатися це якось дико.

  • lidiyaI 19 січня 2017, 19:54

    для мене теж дико коли не вітатися з учителем чи вихователем з яким ти проводив більшу частину свого дня,періоду життя,але з таким я стикалася,у нас були такі яким "робили" медалі,от так тихенько в коридорі вдячність в ковертах передавали,то опісля,ті ж люди, коли цей вчитель був непотрібен, відносились як до пустого місця,і розказують,що скільки вже можна давати,а я запитую,а не ви почали,а не кожен встоїть перед спокусою,візьме,але чи не ваша вина була в тому,то потім пояснення,що я не розумію:"що не знаєш не дамо,то толку не буде і т.п "а в результаті тепер минуло 20 років ,і вчителі не соромляться називають або суму або подарунок,який їм належить дати...

  • OlStep 18 лютого 2017, 03:08

    У нас никогда в садике ничего не просили, делали только общие подарки к праздникам. На выпускной я от группы сделала всем работникам детсада грамоты с фотографиями обладательниц. А для воспитателей и заведующей грамоты с фотографиями деток из группы.
    Сын очень хотел зайти к своей воспитательнице, но за четыре года мы туда дошли только позавчера. Она его с радостью встретила, мне обрадовалась (даже по холоду со мной из окна общалась, пока я не "прогнала" её греться). Это при том, что я никогда ничего ей не носила, сын "сложный", но она искренне к нему хорошо относилась и ребенок помнит это уже полжизни) Когда он вышел - сообщил, что моя грамота висит в группе на самом видном месте))) Было приятно и мне, и ему.

  • yayamp 19 січня 2017, 15:24 5

    Разница между взяткой и благодарностью- дача взятки, это противозаконное действие, связанное с получением каких либо благ, получение и дача взятки карается законом. Благодарность- это личное дело каждого, никому не запрещается благодарить человека за хорошо проделанную работу. Улавливаете разницу? Если вы устраиваете ребенка без очереди в садик, и за это платите заведующей деньги, это взятка, а если вам очень нравится, как организована работа всаду, если вы видите, что та же заведующая прикладывает смассу усилий, чтобы сделать этот садик классным, уютным, то почему бы и не отблагодарить человека? Но это сугубо по желанию

  • 5 коментарів
  • lidiyaI 19 січня 2017, 17:27

    я розвинула на стільки на скільки мені хотілося, а чи зіпсується,то на моїх очах псувалися,гроші псуюють людей ,повірте,я бачила і лікарів і вчителів і вихователів,яких псували самі батьки,а потім за спинами возмущалися,що ці такими стали,а не вони стали,а а батьки їх такими зробили

  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Lorik1982 19 січня 2017, 15:57

    я благодарила сертификатом на N сумму. я посчитала, что деньги как-то не то, а с сертификатом купить, что посчитает себе нужным.

  • lidiyaI 19 січня 2017, 16:04

    добре,а давайте ще такий приклад,теж прочитала тут на сайті,хлопчику в садочку відірвало дверима пальчик,не будемо розбирати чи це вина вихователя,чи того що у нас групи по 30 дітей,а в нас вдома одне двоє,і то не вслідкуєш,АЛЕ що зробити вихователю,(тут уже не до вдячності,хоча вона теж можливо і була уважною до дитини до того випадку),відірвати руку?

  • 7 коментарів
  • lidiyaI 20 січня 2017, 18:31

    ol4ik0599,доброго вечора,читайте текст,а не робіть висновки з коментарів,а мене коли зарплатня перестала влаштовувати , я змінила роботу...

  • ol4ik0599 20 січня 2017, 20:27

    Если воспитатели в детских садах будут рассуждать как Вы, наших деток некому будет смотреть.

  • lidiyaI 20 січня 2017, 21:47

    Буде кому.ви будете платити.але ту суму що буде декларована.а ні.то вдома.ваш вибір

  • Maryhanchik 19 січня 2017, 16:25 2

    Давайте все свои коментарии выносить в тему,
    По теме - вам то какая разница? Я благодарю, считай те это взятками, но я от этого меньше носить не буду. Поэтому при чем тут небажана гостя? С вами мало согласилась и в этой теме хотите себе цветы и славу?

  • 31 коментар
  • skyyy 20 січня 2017, 01:53

    Якби ж не ці торби та конверти...В садочку, школі у Вузах носять, а потім маємо "спеціалістів".

  • lidiyaI 20 січня 2017, 01:56

    так так..,дякую за приємне завершення бесіди, приємно було читати ваші коментарі дівчата:))) надобраніч:))...

  • skyyy 20 січня 2017, 02:04

    Дякую за підняту тему.

  • lidiyaI 19 січня 2017, 16:29

    Maryhanchik ,давайте просто обсудим тему,якщо вам цікаво,пройдіть мимо,носите носіть,я вам не перечу,але хамити вам я не дозволю,я самодостатня людина,мені не потрібно:"хотите себе цветы и славу",я доступно пояснила?

  • 9 коментарів
  • Alino4ka88 20 січня 2017, 11:00

    Ника и я думаю все довольны) может пусть платит

  • Nika_Polska 20 січня 2017, 11:09

    Та 100% все довольны, не в ущерб же других деток.

  • Alino4ka88 20 січня 2017, 11:53

    Ты вот и я о том же. Будет человеческое отношение родителей к педагогам иду ребенку будет хорошее отношение.

  • lidiyaI 19 січня 2017, 16:30

    Maryhanchik,не цікаво,я так підозрюю, що ні,то я вам не нав"язуюсь

  • TaNyShA1990 19 січня 2017, 16:44

    Я не ношу, к моему ребенку нет особого отношения, ребенок сам со всем справляется, сама кушает, сама одевается. Не считаю что должна что-то за такое "простое" отношение.

  • 2 коментаря
  • Lemurchik 19 січня 2017, 17:06

    Теж не вважаю, що потрібно носити за особливе ставлення. Те, що я давала, це суто за д.н сина.

  • TaNyShA1990 19 січня 2017, 17:31

    Ну на ДР ребенка ношу каждый год торт для воспитателей. Но это один раз в год. Я и так сдаю деньги на подарки: ДР, день учителя, Новый год и т.д.

  • Wild_fairy 20 січня 2017, 13:16

    а я нииикогда не носила ничего в садик. но не вижу ничего в этом зазорного, вот честно. в школу пару раз корочку конфет носила учительнице в конце года и на день учителя. не считаю, что я обязана нести и никто мне не намекает. но если у меня в этот момент есть возможность и я искренне, в душе чувствую чувство благодарности к этому человеку, то мне самой приятно угостить его своими любимыми конфетками. я это делаю, можно сказать, для себя, мне от этого приятно. а ей... не знаю, может её и обременяет, а может она и конфеты то не любит. но это уже такое

  • Marika 19 січня 2017, 16:59 3

    Автор, Вы как минимум бестактично себя ведете по отношению к девушке,которую процитировали.
    Это из разряда того как люди обсуждают тут свою личную жизнь, а Вы скопируете, создадите тему с прямым текстом спросите:"Как Вы считаете автор темы дура или нет?" Зачем Вы вообще ссылаясь на тему, которая не закрыта, не удалена начинаете новое обсуждение. Вы ждете порицания девушки,которая хочет благо для своего ребенка. И думаю мало кто умышленно будет думать и носить взятки.

  • 2 коментаря
  • lidiyaI 19 січня 2017, 21:09

    якщо тут винесено темою,то перепрошує,про яке особисте життя мова???

  • Marika 19 січня 2017, 22:58 1

    Про такое,что Вы свой нос сунете, да еще пытаетесь автора позаимствованной темы пристыдить? Вопрос был как отблагодарить? А Вы создали отдельную тему, чтобы сказать я-королева,а остальные, кто подаруи дклают какашки.

  • lidiyaI 19 січня 2017, 23:06 1

    Marika,досить... я що хочу і де хочу пишу,тема на сайті уже винесена на публіку!!! припиніть мені хамити,а то нагадуєте мені примітивну істоту,що не здатна ні мислити ні аналізувати,ви в житті хоч раз твір на тему САМОСТІЙНО писали? в принципі,можите не відповідати,мені не цікаво від вас нічого чути... я не люблю обмежених людей,ціню свій час,і трачу його на цікаву дискусію,а не на перепалку з матронами

  • Lemurchik 19 січня 2017, 17:00

    Звичайно, що взятка. Людина на роботі. Є багато свят, на які можна привітати вихователя і принести щось від себе. А просто носити "вдячності", вважаю це взяткою від якої потім може залежати ставлення до дітей.

  • lidiyaI 19 січня 2017, 18:21

    ++++ на 100 %,я ще знайшла тему,де уже дітки закінчуюють садок,тобто про наслідки...

  • Коментар видалено

  • lidiyaI 19 січня 2017, 18:23

    https://kashalot.com/club/post-5729517/ почитайте цікаво,а це лише про перший заклад,не втомитесь? далі школа,вуз...

  • Maryhanchik 19 січня 2017, 18:47

    И что там такого? Кому много сдавать - не сдавайте. Как по мне - не проблема вообще.

  • Wild_fairy 20 січня 2017, 13:13

    у нас в классе две многодетные семьи. они в фонд школы не сдают. но сдают в фонд класса, на то, что именно для наших деток. это их выбор. никто их не заставляет.

  • Maryhanchik 19 січня 2017, 18:48

    Такое впечатление что это лично вас заставояют благодарить финансово, и вы всеми силами сопротмвляетесь

  • lidiyaI 19 січня 2017, 20:26

    Maryhanchik ,перше там йшлося не про солодке,друге,ви праві,що ви носите,ви за себе таки зобов"язані доплатити

  • Kalina 19 січня 2017, 19:35

    Ничего плохого не вижу, я на сад как на Бога надеюсь, я б уже сдохла сама с детками) так почему вкусняшку не принести? Деньги...ну вот незнаю

  • lidiyaI 19 січня 2017, 20:10

    я про гроші запитувала,адже там було в переліку

  • Коментар видалено

1 2 3
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу