Школа... і я на роздоріжжі...

Я розриваюся на частини. Як вчинити. Донька закінчила 4 клас за програмою Інтелект з відзнакою. Але навчалися ми в НВК( при садочку). Прийшов час іти в велику школу( ліцей). 

І сталося найнеприємніше з усього нашого класу в 5 клас Інтелект беруть лише мою доньку.( клас переповнений) Деякі дітки нашого класу йдуть до інших шкіл, деякі виїхали і десь +/- 10 діток ідуть в це й же ліцей але звичайний клас. До них додаються ще дітки з іншого НВК( сворюють новий клас)

Як бути? Травмувати дитину( а вона важко перенесе новий колектив) і йти в Інтелект. Чи зі своїми дітьми але завідомо слабша програма... Розумію, що навчання буде скоріше всього онлайн і не так відчується той новий колектив... Але доньці майже 11 починається отой максималізм і вона точно буде мати свою точку зору... Буде і плач, і образи...

І я менше всього хочу аби вона страждала та плакала за своїми друзями...Але їй справді давався той Інтелкт.  Сама ледь не плачу.

Темы: Освіта


Теги: школа, образование

53 коментарі

  • Elena_Q 29 липня 2022, 13:35 16

    Ну я в таких случаях всегда дочку спрашивала, как она считает как ей лучше-пусть подумает, устраивает ли ее вариант видеться с друзьями на переменах и при этом учится в интеллекте

  • 9 коментарів
  • panya 30 липня 2022, 13:24

    @bondar_vv От не погоджуся з вами зовсім. Батьки відповідають за дитину на стадії розвитку. Майбутнє дитини закладається зараз, а не потім колись. Якщо батьки вважають, що для розвитку саме їх дитини краще буде Інтелект, то цікавитися думкою дитини, в данному випадку, не доречно, тим паче, що відповідь дитини ви знаєте. Йти треба однозначно в Інтелект, який дитина здатна подужати, а от для пояснення дитині ви повинні знайти форму і слова. Життя на цьому не закінчується, попереду багато випробувань, дитину треба і до цього готувити. Тільки Ігтелект. Пишу так ультимативно, тому що сама через це пройшла і тепер дуже жалкую, що пішла на поводу у дитини. Дитина зрозуміла, що можно цим користуватися. Але коли вона і сама підросла (майже виросла), то я бачила, що вона жалкувала за тим, що вчинила тоді по-своєму, батьки підтримали, а не треба було. Дивіться самі, але привід про друзів до яких звикла, колу спілкування- не для подальшого життя. Ось це і поясніть дитині. А друзі, якщо вони друзі, нікуди не дінуться.

  • bondar_vv 30 липня 2022, 18:00

    @panya Дякую.
    Ми вже розмовляємо. Я ще вчора їй все розповіла. Сьогодні продовжуємо. Вчора плакала...Сьогодні вже починає погоджуватись та розуміти.

  • panya 30 липня 2022, 21:33 1

    @bondar_vv Продовжуйте ненав*язливу бесіду, потороху і бажано на якихось прикладах.

  • maksim 29 липня 2022, 13:49 6

    Идите дальше своей дорогой . Я за это и не люблю эти переходы в школах . Это детям все сначала начинай. Но знания на первое место ставьте , а друзья будут

  • 1 коментар
  • ElenaPre 29 липня 2022, 14:05 1

    @bondar_vv Я теж відчула принади переходів, тому віддала би в клас з з її друзями

  • maksim 29 липня 2022, 14:10 3

    @bondar_vv Идите в свой 5 по вашему уровню.. вы уже ж опытная Мама и знания сейчас дорого оплачивать , чтоб получить . У меня сын сейчас выпускник и это жесть . Что пристойное то все только контракт . И это госсвузы. И надо ж не просто выучится , а и уметь потом , то есть знания на первом месте . Друзья будут у неё новые .

  • Nika_147 29 липня 2022, 22:26 2

    @bondar_vv так она и дальше может с теми друзьями общаться

  • Oks19 29 липня 2022, 13:56 7

    У кращий клас за програмою.
    А дитині пояснити, що гратися на перерві з друзями з інших класів не заборонено.

  • bondar_vv 29 липня 2022, 13:59 5

    Чоловік каже приблизно так само... Якщо не вийде , то завжди можна буде піти до "своїх дітей". Тим паче там має бути не великий за кількістю клас.

  • Nirvanka 30 липня 2022, 01:10

    @bondar_vv И я за такой вариант, друзья всегда меняюися

  • JuliaLesnaya 29 липня 2022, 13:59 5

    А я вважаю, що потрібно знайти аргументи і трохи полірнути батьківським авторитетом) і йти туди, де сильніша програма. Дівчинка її тягне, а з іншим Ви, як доросла людина, розумієте, що будуть і нові друзі, і старі нікуди не дінуться. Тим більше, якщо буде багато онлайну, спілкування між дітьми зараз має інший формат і не залежить від того, хто де навчається.
    В кінці кінців, зараз дуже ймовірно, що в любий момент її друзі або поїдуть десь далі, або перейдуть до онлайн шкіл, бо пропозиції таких шкіл будуть розширюватися і батьки віддадуть перевагу більше сучасним школам і плані дистанційної освіти. І тоді буде школа, що втратили шанс на сильніше. Звісно, завжди можна знову кудись перейти, спробувати щось ще сильніше або просто краще для себе , але в цьому році мій син сказав як раз, коли я сама буксувала перед змінами для нього ))) " Мама, я в шоке, такой шанс и ты дала заднюю? А как же не упускать, как же стремиться?")))) Правда це стосувалося змін в комфорті, з можливістю безболісно повернутися до звичного. Щодо від'їзду закордон та шансу навчатися там він казав зовсім інше :joy:

  • panya 30 липня 2022, 14:55

    Згодна повністю з Юлею. Спочатку знання, а друзі будуть. Але, автор, я бачу ви сама себе умовляєте: "Ми ще й живемо на околиці, далеко від школи...тому друзі у неї це лише або шкільні, або діти наших кумів/ друзів. Біля дому бабки старенькі))) або геть малі діти....", ви пріорітети спочатку для себе розставте. Сьогодні друзі є, а завтра поїхали, або ще якось. Життя потребує знань, а друзі діло наживне. Дивно, що для вас аргумент друзів переважає ніж майбутнє доньки.

  • bondar_vv 30 липня 2022, 18:05

    @panya Дякую за думку.
    Але Ви помиляєтесь. Я не вмовляю себе. Я всіма руками за розвиток. Я розумію, як їй важко. Вона не знає, що таке разом з подругою йти до школи, або назад. Що таке гуляти на вулиці з кимось з однокласників, чи однолітків( просто так ввечорі коли уроки зроблені). Не знає, що таке прийти в гості до когось з класу.
    Я росла в багатоповерхівці і в моєму будинку жило 7 однокласників...
    А старша моя донька досі згадує, що їй було важко бо всі її друзі жили далеко від нас. Так склалося. Околиця міста, приватний сектор...

  • panya 30 липня 2022, 21:40

    @bondar_vv Я вас розумію, але ви не можете змінити ситуацію, то змініть свою думку про неї. Зараз ніхто не знає як буде далі, як будуть працювати школи, де будуть друзі, тому треба підлаштовуватись під реалії і не накручувати себе. А якщо ваша дівчинка така здібна, то ці здібності розвивати треба.

  • Doryarina 29 липня 2022, 14:01 7

    Краще послухайте доньку. Зараз в так у наших дітей (можливо підсвідомий) стрес у всьому. Ще й новий колектив. Якщо буде онлайн не думаю, що дуже відчується слабша програма. Повірте, краще буди врівноваженою людиною сссереднім IQ, ніж психопатом-генієм

  • Nika_147 29 липня 2022, 22:26

    это принципиально разные методики обучения

  • mmaxaon 29 липня 2022, 14:02 14

    Однозначно в Интеллект. Её берут, у каждого свой путь. Очень важно, чтобы в коллективе было за кем тянуться, с кем соревноваться. Не обижайтесь, но при садиках и так слабее обучение. И если ребёнка берут, глупо отказаться от шанса из за друзей (и не факт, что они останутся друзьями дальше т.к. класс будет сборный).

  • Liliya35 29 липня 2022, 14:09 2

    Идти в новый коллектив и на программу которая интересна ребёнку.
    Со старыми друзьями будет общаться в свободное время.
    К тому же, у НУШа в 5 класса у 98% печатных учебников не будет.

  • Equitable1 29 липня 2022, 14:12 8

    Интеллект... Действуйте в интересах своего ребёнка...Моя дочь тоже хотела с подружками... но, она прошла в математический класс гимназии, а подружки нет... уже через две недели учёбы, передружилась со всеми, одноклассники выбрали её старостой класса... при этом осталась дружна и с детьми из параллельного класса (подружками с начальной школы)...

  • 1 коментар
  • yulcha01 29 липня 2022, 17:26 1

    Таня что говорят про гимназию? Будут продолжать онлайн обучать? Я не в том смысле что могут офлайн, а в том что вообще обучение будет после случившегося((( я тоже очень хотела и планировала ребенка сюда отдать. Но обстановка планы подкорректировала. А подружка, вернувшаяся в Харьков, таки дочь перевела. Нет не то что конкурса, недобор... Теперь вопросы как будет учеба проходить, им ничего не говорят вообще.. .

  • Equitable1 29 липня 2022, 18:52 6

    @yulcha01 Будет онлайн обучение, как было при ковиде... Директор подключила всех кого могла, документы, уцелевшую мебель, технику, всё вывезли... Если наша директор переживёт войну, школу отстроят заново... она добьётся этого... директор живёт нашей школой, чтоб ничего не разграбили, она ночевала в своём кабинете, с начала войны... чудом осталась жива...

  • Equitable1 29 липня 2022, 19:02 5

    @yulcha01 Весь пед.состав остался в гимназии, ни один учитель не уволился...

  • Коментар видалено

  • Ryda_ 29 липня 2022, 14:39 3

    Яка різниця які дітки будуть по той бік екрану. Якщо їй легко дається знання, йдіть далі по інтелекту.

  • Shat_ 29 липня 2022, 15:34

    В минулому році переїхали в інше місто, донька перейшла в 6 клас, а син в 4. Нікого не знали, дуже переживала за обох, донька дуже прив'язується до людей, хоча і товариська, легко знаходить мову з дітьми, а син навпаки не вміє знайомитися, важко заходиться з незнайомцями. Але влилися в колектив дуже легко, тому можливо варто спробувати сильний клас, зазвичай для мам це важче ніж для дітей

  • ElenaT77 29 липня 2022, 16:40

    Маю таку ж думку, діти в своїй більшості краще пристосовуються до змін. Мине місяць в новому класі і ви навіть не згадаєте про теперешні переживання. А дитина буде навчатись і прагнути кращого. Тим паче, можливо в класі будуть "сильніші" діти і дівчинці буде за ким тягнутись, конкурувати, розвиватись.
    Вдалого і легкого вибору! Все буде добре!

  • GlamKid 29 липня 2022, 16:54 2

    Моя кричала, что только друзья и все, никуда не пойдёт. А в связи с войной все разъехались и дочка спокойно со всеми новыми детьми дружит.
    Я дочку постоянно спрашивала и жалею об этом, надо было просто смотреть по ней, но решать самой.
    Сейчас выбора никакого нет, друзей нет, надо смотреть по уровню знаний, в класс слабее бы не отдавала.

  • Julia_2014 30 липня 2022, 09:22

    +++

  • bondar_vv 29 липня 2022, 18:32

    Дякую дівчатка..
    Мої думки збігаються з більшістю порад. Пробуватиму переконати та запевнити, що все буде добре, що вона не втратить всоїх друзів, а ще й здобуде нових в новому класі....

  • Nika_147 29 липня 2022, 22:28 4

    вы не пробуйте, а поставьте ее перед фактом. Не травмируйте ребенка необходимостью решать

  • GlamKid 30 липня 2022, 09:46

    Ещё лучше описать новые перспективы. Чаще всего страшно новое, но если иметь хоть какое-то представление о предстоящем, то уже не страшно.

  • iryna_b 29 липня 2022, 19:19 1

    Мой ребенок 2 раза шёл в класс сильнее и мы игнорировали друга с которым росли, друзей с садика,друзей с начальной школы.
    1 класс было тяжко в плане адаптации в коллективе. я мужу мозг выносила,что выбрали не тот класс , что надо было идти с ребятами из садика. Там кстати тоже была хорошая первая учительница, но другая программа. Но! Мы не прогадали с учителем. Учитель был супер, программа супер.
    5 класс , поступили аналогично, но спросили ребенка. Он сам сказал,что в сильном классе, должны быть адекватные дети,которые хотят учиться.мнение ребенка я спрашивала прям перед учителем и при нем писала заявление. У нас был рейтинг и согласно рейтингу у ребенка был выбор класса. Выбрали математический класс,где были дети из 6 разных классов. Я переживала, что все новые дети,но все сложилось хорошо. И опять не прогадали с учителями, с учениками .

  • GlamKid 30 липня 2022, 09:47

    У Вас очень умный ребёнок;)

  • GlamKid 30 липня 2022, 09:48

    Моя постоянно жаловалась, что все орут, стоят на голове и мешают нормально учиться. Из-за этого я пыталась хоть куда-то её перевести.

  • Wild_fairy 29 липня 2022, 20:10 2

    відкинувши лірику скажу - йдіть за сильною програмою. Друзі в такому віці справа наживна і хай в неї з'являться нові друзі її інтелектуального рівня, це на краще. Мій син, як переходив у ліцей, то був просто щасливий у новому колективі. А середовище для підлітків грає визначальну роль. Ну і хай переплаче в дитячому віці таку подію, як зміна оточення, ніж потім у дорослому житті буде труситися від найменших змін. Усюди соломки не підстелиш, нові обставини сприятимуть виробленню адаптивності психіки дитини. тим більше, що то зміни на краще

  • Wild_fairy 29 липня 2022, 20:26 3

    а ще спитайте у своєї дитини, чи знехтували б її подруги унікальною, наданою лише їм можливістю, заради спілквання з нею? ;)

  • Galina88 29 липня 2022, 21:05 2

    Як мама, дійте відповідно до інтересів дитини. Я б йшла за сильнішою програмою. Тому що, якщо слабка програма їй буде не цікава, вона може втратити інтерес до навчання.

  • Vanilla_doll 29 липня 2022, 22:16

    Боже, Ви ще вагаєтесь... моя донька теж закінчила 4 клас, але ми не вдома, дома в нас немає більше і за школу я взагалі не думаю, думаю, як вижити... всі однокласники зарубежом, ми єдині в Україні...

  • Valia 29 липня 2022, 23:45

    Обираючи клас для сина, я віддала перевагу тому, в який йшли діти з його групи в садочку. Але я зрозуміла, що можна було не перейматись, з колишніми одногрупниками спілкувався не більше, ніж з іншими дітьми, а то й менше. Наразі теж закінчив 4 клас, в п'ятий подали заяву в математичний, на скільки мені відомо, мій син один з класу, хто переходить до нового. Я подала заяву не питаючи його, але наступного дня він сам мені цю ідею озвучив. Вважаю, що потрібно пробувати і тягнутись до кращого, а далі буде видно, завжди можна кудись перевестись.
    З особистого. Мій брат в свій час дізнався про ліцей, виявив бажання йти туди на навчання, ходив на протязі року на підготовку, батьки підтримували, потім передумав, але батьки вже були налаштовані і не дали змоги дати задню. Він і в колектив влився і отримав непогану базу для подальшого навчання і ще й певні пільги при вступі до вишу. Я теж виявила бажання там навчатись, батьки були не проти, але пустили все на самотік, ніхто не зайнявся серйозно цим питанням, а я сама злякалась і відмовилась від ідеї, знову ж таки ніхто не заперечував. І до цих пір мені трохи образливо.

  • koritsi11 30 липня 2022, 00:05

    В моїй школі після третього всіх дітей мішали і в 5 ішли вже іншими наборами (4 клас перескакували). Пам ятаю, як дізналась це перед вереснем (прийшли по книги з мамою, а там нові списки висять). Як я ридала, це була трагедія вселенського масштабу, бо жодна з моїх подруг не була в моєму новому класі. А я дитина була/є сором язлива, дуже прив язана до своїх і зміни не любила. Але оскільки всі були трохи патєряшки, клас намішаний, то якось добре пішло)) З тих молодших класів ледь пам ятаю дітей, а з новими доузями вже 20 років не розлий вода) тим більше з карантинами і цим всім діти (принаймні в малого в школі) менше разом спілкуються і дружать, ніж в нормальний час. Так що я б дивилась по програмі)

  • Dariya 30 липня 2022, 00:21 1

    Обирати сильнішу програму. Діти в 10 років ще не взмозі передбачити наслідки прийнятих рішень. Але потім дуже жаліють про втрачені можливості. Ви доросла людина, тому і рішення зараз приймати Вам.

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу