Проект "Твої вірші, мої ноти"

Чомусь захотілось поділитись. Я не слухаю зараз музику фоном, як раніше. Більше того, почула під вікном "Дєвочка малінка" і зрозуміла що вона мене дуже роздража, якесь тупе гуцання просто не сприймається, а про текст взагалі мовчу. Іноді слухаю нові українські пісні, під час війни їх народжується багато- всі гарні, мелодійні, душевні й про насущне, нажаль без сліз іноді слухати неможливо, але це частина нашого болю, який зараз невід'ємний і це треба пережити, тому слухаю крізь сльози. Сьогодні ось так, слухаючи в ютубі "Думи" Дорофеєвої й Пивоварова натрапила на цей проект. Він був запущений ще до війни...І,о Боже! Це ж щось неймовірне!!! як гарно звучать вірші, як проникливо!  "Арфами, арфами" за Тичиною (так, той самий Тичина-кирпичина))) там просто ж, як пророцтво..."Буде бій вогняний"... Я не знаю чому присвячений вірш, але зараз я відчуваю його рядки саме, як про сьогодення і про майбутнє- "Буде сміх, буде весна". Відразу захотілося почитати і про вірш і про Тичину. А пісні з проекту слухаю далі, що не пісня, то відкриття й суцільні мурахи...і душа! вона просто в піднесенні. Які ми талановиті!!! Ми можемо! можемо! Тому ділюся, можливо хтось теж зацікавиться. Це не якась нудна інтерпретація, все в сучасному стилі, але таке наше українське! 

Нажаль не виходить завантажити відео, посилання вставлю https://www.youtube.com/watch?v=xSDkNsT57bc

Арфами, арфами —золотими, голосними обізвалися гаїСамодзвонними:Йде веснаЗапашна,Квітами-перламиЗакосичена.Думами, думами —наче море кораблями, переповнилась блакитьНіжнотонними:Буде бійВогневий!Сміх буде, плач будеПерламутровий...Стану я, гляну я —скрізь поточки як дзвіночки, жайвороняк золотийЗ переливами:Йде веснаЗапашна,Квітами-перламиЗакосичена.


Теги: музыка, поэзия

10 коментарів

  • Svetlana044 10 червня 2022, 10:06 3

    Крутий проект, слідкую за ним з самого початку, там багато дуетів. Артем дуже талановитий музикант, дуже люблю його україномовні пісні.

  • Ka3a_ 10 червня 2022, 16:52

    Хорош...может даже будет следующим представлять Украину на Евровидении 8)

  • Lamantina 10 червня 2022, 11:07 1

    Дякую, що поділились
    :heart_eyes:

  • ElenaPre 10 червня 2022, 11:49 1

    Дякую!

  • Vikkitorry 10 червня 2022, 13:03 1

    Про Тичина не читайте, щоб не розчаровуватись. Він мав надзвичайні поетичні задатки, але перейшов на ''темний бік'' і писав потім про дружби народів всякі, ко кінця життя підтримуючи комунізм

  • Vikkitorry 10 червня 2022, 13:12

    І сказав Богдан на Раді в місті Переяславі:
    І султан, і хан, і шляхта — вороги напасливі.
    В українського народу здавна було мрією —
    побрататися з Москвою, в дружбі жить з Росією
    Тож скажіте свою волю: чи лихе терпітимем?
    Чи з російським старшим братом, як із сонцем житимем?

  • nataliko 10 червня 2022, 15:25

    @Vikkitorry Ого. Трішки заглянула в інтернет. Стало ще більш цікаво. Сподіваюся зможу не розчаровуватись й просто читати, як про частку нашої культурної історії.
    ,,Василь Стус у своїй літературній розвідці «Феномен доби: сходження на Голгофу слави» на початку1970-х писав про це більш категорично: «Як би там не було, Тичина — така ж жертва сталінізації нашого суспільства, як Косинка, Куліш, Хвильовий, Скрипник, Зеров чи Курбас. З однією різницею: їхня фізична смерть не означала смерті духовної. Тичина, фізично живий, помер духовно, але був приневолений до існування як духовний мрець, до існування по той бік самого себе. Тичина піддався розтлінню, завдавши цим такої шкоди своєму талантові, якої йому не могла завдати жодна у світі сила. Починалася смуга подальшої деградації поета, причому деградував покійний поет так само геніально, як колись писав вірші»

  • R9bina 10 червня 2022, 13:23

    О, а я в школі цей вірш вчила. Послухаю

  • AlenaShudrenko 10 червня 2022, 22:12 2

    Дуже крутий проект,слухаю все ще давно...а зараз це все звучить ще більш пронизливо і чуттєво

  • nataliko 11 червня 2022, 06:33

    Так, дуже пронизливо.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу