Болгарія-Що станеться із вами після 31 травня-Офіційно. Відео з субтитрами.

https://www.facebook.com/groups/ukraine.bg/permalink/392860906186453/

Що станеться із вами після 31 травня?

+3599055555; +380322465075;support@ukraine.gov.bg, report.bg@pm.me

Абсолютно нормально те, що це питання вас турбує на сьогоднішній день. На жаль, недоброзичливi люди використовують ситуацію, що склалася, і відповідають замість нас на ваші запитання. А найгірше те, що вони надають недостовірну інформацію.

Милі українці, матері, які втекли з дітьми від жахiв війни, сьогодні я офіційно прошу вас не вірити жодному прочитаному чи побаченому слову в публічному просторі, крім тих, які промовила особисто я чи мої колеги. 

Паніка, яку сiють серед вас недоброзичливi люди, має на меті завадити нам надавати вам допомогу та підтримку всіма засобами, які нам надає Європейський Союз.

Я вірю, що ви оцінюєте всі наші зусилля і у ваших інтересах допомагати нам і надалі справлятися з цією ситуацією якнайкраще. Ніхто i ніколи не давав обіцянок готельєрам, місцевій владі чи будь кому, що у вас буде можливість залишитися в готелях після 31 травня на умовах гуманітарної програми. 

Вона була створена терміном до 31 травня з першого дня її оголошення. Якщо хтось дав вам іншу інформацію, вас просто ввели в оману. Єдиним варіантом для вас залишитися в готелі, в якому ви на даний момент знаходитесь, це якщо готель погодиться утримувати вас за його рахунок або запропонує вам індивідуальні ціни на проживання. 

Це його особисте рішення, і ви самі вирішуєте, погоджуватися на нього чи ні. Рішення розмістити вас у готелях було нетрадиційним, але категорично було най-правильним з низки причин – поселення проводилося швидко та стабільно і дало нам можливість подбати про вас, надати вам дах над головою та їжу, впевненість та спокій. 

Але для Болгарії туристичний сезон відіграє важливу економічну, культурну та міжнародну роль. Туристична галузь дає можливість болгарам та їхнім сім'ям заробляти кошти для існування. Вона має суттєвий відсоток у ВВП, і я вважаю нашим обов'язком забезпечити успішний літній туристичний сезон для Болгарії.

Але це ніколи не означало, що вас залишать на вулиці. Державна програма надання гуманітарної допомоги людям з тимчасовим захистом після 31 травня триватиме у державних, муніципальних та відомчих санаторіях.

Як це станеться?

Найближчими днями буде запущено цифрову платформу, яка збиратиме та оброблятиме в режимі реального часу інформацію про ваші конкретні потреби, які враховуватимуться при плануванні переїзду та загального логістичного плану вашого перемiщення по країні. 

Ви вже працюєте у цьому районі або у вас є пропозиція про роботу від власника готелю, який вас розмістив?

Ваша дитина вчиться у школі?

У вас є хронічне захворювання?

Це лише деякі питання, на які вам необхідно відповісти, щоб забезпечити найкращий варіант для Вас.

Чи обов'язково переїжджати на держбази?

Звичайно, ні.

Ви вільні люди та тимчасова закрила дає вам право вільно проживати в нашій країні, дає вам право працювати та бути незалежним.

Ви маєте право знайти житло або жити там, де ви оберете, за власними коштами.

Але якщо ви ще не встигли знайти роботу і у вас немає можливості орендувати квартиру, ми розмістимо вас на відповідній відомчій базі країни. 

Чому ми не розпочали з опитувань раніше? 

Ми знаємо, що кожен із вас, якби у вас був вибір, негайно повернувся б до України.

Саме тому раннє опитування не дало б нам правильну статистику, адже ви самі живете день за днем і ми це чудово розуміємо.

Ми хочемо надати вам максимальний комфорт, безпеку та турботу.

Ми віримо, що ви теж цього хочете, і якщо ви допоможете нам швидко і точно отримати дані вашого опитування, завдання буде набагато простішим не тільки для планування, але і для виконання.

Що далі?

Як тільки ми отримаємо дані, на їх основі ми складемо спільну дорожню карту, якою поділимося з вами.

Для отримання найбільш достовірної та повної інформації слідкуйте лише за порталом Ukraine.gov.bg та шукайте інформацію на національній гарячій лінії - +359 029055555

Наша команда вчасно інформуватиме вас про кожен наступний крок.

Я хочу запевнити вас, що Болгарія продовжує бути поряд з вами. 

Я сподіваюся, що ця війна, що шокує, скоро закінчиться і ви зможете повернутися до своїх близьких. 

А доти ми подбаємо про вас та про ваших дітей, так само як я хотіла би, щоб хтось подбав про мене і мою дитину, якщо його батько на фронті.

Ми разом упораємося з цим завданням.

Болгарія з Україною.

Темы: Війна в Україні


Теги: болгария

7 коментарів

  • Innusya 13 травня 2022, 22:48 1

    Наташа, дякуємо за інформацію.

  • Ksenya 14 травня 2022, 06:57 5

    Я в Україні. В більш спокійному місті. Завжди читаю Ваші теми. Безмежна вдячність болгарам і тобі за допомогу.

  • Juliazanoz 14 травня 2022, 11:37

    Вдячна за інформацію та допомогу!

  • DvornikS 14 травня 2022, 16:42 1

    Болгарія і так зробила найкращі уиоаи проживання нашим переселенцям
    Так,3 місяці,але в комфорті і з харчуванням!

  • panya 14 травня 2022, 19:46 3

    Ну это не только в Болгарии. Подруга в Риме, в гостинице, все, включая питание-бесплатно. Но уже предупредили, что только до конца мая, а потом переселят, можете снимать что-то за свои деньги и ищите работу. Я считаю, что страна не может безразмерно столько народу содержать, кто может пусть работает. Ньюансов много: мамочки с малыми детьми и т. д., но есть знакомые, которые просто путешествуют, так путешествуйте за свои деньги.

  • Goldennuts79 15 травня 2022, 23:40 1

    Спасибо Болгарскому правительству за программу для для беженцев из Украины.И отдельное спасибо всему руководству и персоналу за тёплый приём Украинцев в Хотел Аква Парадайз Резорт. Здесь было крутое гостеприимство.

    Зображення
  • Ashatan1983 16 травня 2022, 20:36

    :heart::flag-ua::flag-bg:

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу