На лыжи с двухлеткой. У кого есть опыт?

Темка Валентины натолкнула на написание этого поста:).  

Очень хочется в Карпаты. Мысли по этому поводу давно крутились в голове, но страшно решиться. Не была там почти 4 года. Соскучилась по лыжам. Но оставить сынулю на бабушек и поехать хоть на 2-3 дня ударно покататься пока никак не возможно. Значит, либо наш папа снова едет в холостяцкой компании, либо берем чадо с собой.

Понятно, что это совсем другое катание. Это катание у одного и гуляние с сыном у второго, затем наоборот. Бабушек почти 100% вытянуть в такую даль не удастся. Есть у меня идея взять нашу крестную (она же сестра мужа) на подмогу. Возможно, она могла бы ненадолго занять малыша, чтобы мама и папа сделали хоть один спуск вместе. Других вариантов нянек у меня нету. 

В общем, у кого есть опыт поездки в горы с ребенком 2-2,5 года? Куда ездили, как все прошло, какие особенности  и риски, и стоит ли вообще затевать? Дорогие заграничные курорты типа австрийских не потянем. Украина или ближнее зарубежье. Буковель наверное был бы идеален, но там жить под подъемником очень недешево. 

Короче, посоветуйте, уговорите или наоборот отговорите. Заранее всем спасибо.

Темы: Відпочинок і подорожі


Теги: отдых, горы, лыжи

61 коментар

  • Yanusya 25 листопада 2016, 00:28

    послушаю , тоже едем с детьми 2,5 и 5 лет. но с нами едет бабушка

  • JuliS 25 листопада 2016, 00:34

    Родственники ездили с малышами 2 и 4 месяца+3 бабушки на эти две молодые семьи, чтоб няньчить деток пока родители катаются.

  • Pogodkimag 25 листопада 2016, 00:29

    С малышней лучше беговые лыжи, санки пластиковые на пояс прицепить и вперед по лесу. Мы так катаемся. В горы только если один катается, втрой с ребенком. Есть специальные санные спуски, там где не ездят лыжники. Если бы ребенок был на год-полтора постарше, я бы Вам посоветовала беговел страйдер на лыжах, но 2 года с высокой горы еще рано.

  • 1 коментар
  • Mariland 25 листопада 2016, 00:37

    Скажите, а Вы пробовали лыжи на беговел (т.е. ребенок)?

  • Pogodkimag 25 листопада 2016, 00:43

    Да, мои катаются, поделить его не могут.

  • Solovyova_Irina 25 листопада 2016, 00:57

    Страйдеры рулят :)

  • Fifo4ka 25 листопада 2016, 00:53

    А услуга аниматоров есть на горнолыжных курортах?))

  • Tanser 25 листопада 2016, 01:03

    В Буковелі є Ігрова кімната з можливістю залишити дитину- ціну незнаю: треба дивитися на сайті

  • JuliS 25 листопада 2016, 08:00

    Наш все одно з чужою тьотьою не лишиться.

  • Solovyova_Irina 25 листопада 2016, 00:57

    Хотите действительно отдохнуть, езжайте с мужем вдвоем.
    А крестной можно оплатить 2-3 дня и пусть она у вас дома нянчится с ребенком.
    Потому что вы удовольствие от отдыха не получите.

  • 1 коментар
  • Solovyova_Irina 25 листопада 2016, 08:08

    Все возможно :)
    Отдохнете с мужем за то отлично ;)

  • elili 25 листопада 2016, 08:11

    Це вам так здається що неможливо, перший раз залишили у бабусі, доньці 1,7 був, поїхали в Прагу. В 1,10 на тиждень поїхали на лижі. Вона про нас тільки один раз згадала за 5 днів нашої відсутності. А жити не обов'язково на Буковелі, ми який рік поспіль живемо в Ясинях, їхати 15 хв машиною до курорту.

  • JuliS 25 листопада 2016, 08:35

    Так, звичайно, якщо їхати без малого, то можна жиьи і не під підйомником. До народження дитини ми їздили кілька разів, то знімали будиночок аж у Микуличині. А коли чоловік їздив вже без нас, то вони здається жили в котеджах якраз у Ясинях.

  • Ymkaa 25 листопада 2016, 05:13

    У мене є. Їхали компанією в Славськ, вмбирали будинок на всю компанію біля спуску. Будинок супер, спуск поруч але крутий і снігу мало було - всі їздили кататись на інший. Брали таксі. Якщо не помиляюсь ми були біля Погар, а наші катались на Тростян. Біля Тпостян там виборудитла все одно мало ( я про безпосередню близькість бюджетного). Тож всі їхали на день щоб покататись, я лишалась.

  • Ymkaa 25 листопада 2016, 05:15

    Лиш раз поїхала до гори і вернулась на тому ж таксі назад! На спуски брались абонементи на день. Всі снідали і їхали. Обідали там шашлик, глінтвейн, на вечерю вертались

  • Ymkaa 25 листопада 2016, 05:25

    З дитиною брати абонемент на день сенсу нема! А разові підйоми дорожчі. Якщо чесно то це було б не мені не чоловіку не покататись нормально, так тіпа зїхати для галочки. А ціна лиж оплочена, ціна підйомників оплочена! Ще ! Як Ви підніматись будете на гору з дитмною? На підйомнику золодно поки їдеш і випасти можна! Тож хтось поїхав вгору, а другий внизу з дитиною ? Ок! Але якщо це сезон то черга на підйомник в якій можна і 30 і годину стояти! За цей час дитя змерзло!!!! Да навіть поки Ви взяли лижі в прокаті - теж черги бувають. Далі перевзулись, а чоловік втикає з своїми лижами і дитям ? Ви думали де перевзуватися ? Скільки дитина на морозі буде гуляти 30хв ну нехай годину! За цей час хтось зїде один раз !!!! ( бо поки візьме лижі, обується, підйомник) А далі ? Дитину треба в тепло. А чоловіку йти здавати лижі щоб сидіти ще десь годину поки Ви візьмете лижі собі і раз спуститесь!!!! Накатались ? ))) А вже обід! Чим кормити дитину ? А спати класти ???

  • JuliS 25 листопада 2016, 08:02

    Ну так, ви все вірно написали.

  • Ymkaa 25 листопада 2016, 05:27

    Звісно можна їхати на Драгобрат! Там Ви вже на горі дивете. Або на Буковель і під самий спуск - ціна вийде не нижче закордонного курорту точно.

  • Ymkaa 25 листопада 2016, 05:34

    Тож мої всі поснідали й поїхали. Я могла завантажити в мультю вечерю, або під настрій зготувати на дитину супчик на обід, ливлячись що снідали - сніданки чоловіки готували ))) Далі погратись з дитиною в дворі, зліпити сніговика, тощо. Раз пішли до спуску! Йти там 5хв реально але взимку з дитиною 2р виходило близько 10-15! Сані нам дали але по самій дорозі не було снігу ( Тому я на них не возила - а так було б зручніше звісно. По дорозі сніг то є то нема. ( тоді було так ) От ми прийшли - могла собі взяти шашличок ) навіть глінтвейну стаканчик! Мішка грався. Це ще хвилин 10-15! І назад бігом грітись додому )))) От вже нодина на холоді з дитиною!

  • Ymkaa 25 листопада 2016, 05:36

    Даваоа обідати й клала спати! Після обіду приїзжали наші. Грілись, пили чай, їли те що в мульті + робили там всякі саоати, мясо жарили. Збирались всі в холі біля каміна

  • Ymkaa 25 листопада 2016, 05:38

    Нас було декілька пар. Було що я поїхала на риночок , пішки з малим далеко, поки наші скуплялись продуктами то Мішка сувеніри роздивлявся, потім на таксі назад

  • Ymkaa 25 листопада 2016, 05:42

    Ударно покататся 2-3 дня ? Тут або Ви їдете з папой і він насолрджться катається або день він, а день Ви... Цілий день катання чоловік мабуть в захваті буде.... Як би Ви хоч на тиддень їхали щоб і він і Ви покатались! А так тільки подразнити - імхо - не собі не людям.

  • JuliS 25 листопада 2016, 08:06

    Ударно, це якби малого вдома лишити з бабусями, але поки що це не можливо. Без малого я б надовго не поїхвала, т.к. ще нікоди його так не лишала, тому лише 2-3дні.

  • Ymkaa 25 листопада 2016, 05:45

    А сестра мужа на подмогу це як? Ви оплатите проїзд, харчування і житло її? + презент що вона витратить мінімум 3 днів на Вас ? Бо день дорога туди, день назад і там мінімум день з дитиною, то вже 3 дні потрачені на Вас, за цей час в неї ж могли би бути свої інтереси - то не годину посидіти, а три дні мінімум

  • JuliS 25 листопада 2016, 08:10

    Ні, не ми б оплачували. Це якби вона сама захотіла поїхати з нами ( а такий варіант, знаючи її можливий). Я не розлядаю невістку як нчньку на 2-3 дні. Я ж писала, цн варіант, щоб мені 1-2 рази спуститися. Довше понянчити могли б бабусі, але вони тяжкі на підйом, не поїдуть.

  • Ymkaa 25 листопада 2016, 05:46

    Я б не тягла сестру чоловіка бо можна так розсваритися що огого!

  • Ymkaa 25 листопада 2016, 05:54

    Варіант Драгобрата. Там спуски поруч з житлом - можна нс лижах прямо в отель. Але не кожен ризикне з дитиною - це гора! Лікарні нема. Ми в Славську вибили зуб! Йшли спати, Міша побіг до ліжка і сам собі поставив подножку, падаючи з відкритим ротом бо сміявся ударився об ліжко деревяне і верхні зуби гуд бай! Секунда буквально. Славськ, ніч, компанія жаре шашлик, повний рот крові в литини 2 роки ! Я визвонюю швидку, нас везуть в Сколе! Там визвонюю через Львів - знайомих приватного зубніка що посеред ночі виходить нам робити ренген в приват клініку! Лікарня. Поки їхали туди малий плаче, а я думала сама свідомість втрачу! В нас все обійшлось - кормила потім через трубочку бо з ложечки було не бажано. Три зуби лишились , четвертий тіліпався на нерві і в Києві в шелепно мозговій його вирвали ( всі інші лякались як бачили)

  • Ymkaa 25 листопада 2016, 05:57

    Я була біля дитини в момент коли він впав. Дитина була весь час під наглядом. Але стрес я запамятала на все життя! Я Вас не лякаю. Бо сама з ним в 9міс піднімалась на говерлу ) Самий ранній підйом жартував спасатель що нас вів ! Малий був в ергорюкзаку !

  • Ymkaa 25 листопада 2016, 06:04

    Як їхати то з чоловіком без сестри. Або з Вашою мамою. Або з няньою яка за це отримує гроші! А за допомогти краще не треба )
    Розуміти що кататись буде чоловік, а у Вас просто зміна обстановки. Ви з дитиною в карпатах це вже нові враження.
    Якщо теж плануєте кататись то їхати хоча б на тиждень Вам день-два, чоловіку решта !
    Якщо по фінансам тягнете то Буковель. Як ні то подумайте про Драгобрат. Там чоловік буде кататись, а Вам природа ) Але є багато але. І в першу чергу це питання екстренної медицини. Тут все залежить від Вас, є ті що й з груднічками туди їздять ))))

  • Ymkaa 25 листопада 2016, 06:08

    А може розглянути варіанти під Києвом ? Є ж якийсь новий ...не памятаю але багато хто казав щт поруч з Києвом відкрили новий лижний курорт. Дитину чоловіку, а самі на день кататися !!!! Можна з подругами )))) Ще краще щоб з кимось і з ночівкою там! Поясніть чоловіку як Вам хочеться відпочити. ...а потім можна його відпустити холостяцькою компанією )

  • JuliS 25 листопада 2016, 08:30

    Є у Вишгороді. Я не була, але кажуть, що там одна назва, а не гірськолижний курорт. Навіть не знаю, чи він ше працює. Насправді, якщо символічно зробити кілька спусків, то є Протасів Яр прямо у центрі Києва. А хочеться побачити гори, вдихнути повітря...

  • Ymkaa 25 листопада 2016, 06:11

    Ще варіант їхати з чоловіком вдвох на не лижний курорт але де є лижі поруч. Накшталт Верховина, Свалява. Воєводино. ....

  • JuliS 25 листопада 2016, 08:31

    Дякую, що ви стільки написали:).

  • Funtick 25 листопада 2016, 10:47

    Ездили в 2.11, но ездили большой компанией - мы с мужем и сыном, сестра мужа со своим мужем, и свекры. Сын "катался" пару часов до обеда, потом с бабушкой шел кушать и спать, а я еще немного каталась просто с мужем и сестрой. Самим ехать можно, но нормально Вы не покатаетесь с малышом, разве что утром один катается нормально ,второй с ребенком, потом ребенка спать с откатавшися и катается другой родитель:)
    Ну и в 2 врядли ребенок поедет. Нашему было почти 3, поговорили с инструкторами, они подтвердили, что в 4ре становятся почти все на лыжи, в 3 редко еще. Потому катали сына сами, он между ног мужа стоял на своих лыжа и так и ездили:) Сыну нравилось, папа уставал сильно:) Сам понемногу совсем ехал:)

  • JuliS 25 листопада 2016, 13:00

    Нашему зимой два с половиной будет. на лыжи пока ставить не собиралась. Во-первых, помню свою адскую крепатуру после катания. Во-вторых, именно с ножками есть небольшие проблемы (плоско-вальгусная стопа+по неврологии).
    А большой компанией конечно классно было бы поехать.

  • Funtick 25 листопада 2016, 13:05

    У нас тоже плосковальгус, но врачей выбрала таких, которые из этого трагедию не делают, а называют физиологической нормой. Жду, надеюсь и верю, что все будет хорошо.
    Сыну нравилось "кататься":) Особенно на креселках ездить:) Были в Буковеле, с ним только на 7й горке катались, она как раз удобна для начинающих - широкая и пологая.

  • JuliS 25 листопада 2016, 16:18

    Ну никто трагедию пока не делает. Буквально на днях были у невролога, по этой части тоже есть вопросы к голеностопу, назначили массаж. Поэтому в сумме, думаю, и катание на лыжах в 2,5 пожалуй будет лишним. Хотя между папиных ног нашему моему бы тоже наверняка понравилось ездить:).

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу