Опять подорожание НП? Деливери уже подорожало - минимально теперь 21 грн

https://novaposhta.ua/news/rubric/2/id/3378

Законопроект «Про поштовий зв’язок» потребує термінового і суттєвого доопрацювання – гравці ринку поштово-логістичних послуг

16.11.2016

У разі прийняття в поточній редакції він загрожуватиме підвищенням цін на послуги доставки. До такого висновку дійшли приватні компанії сфери доставки, що взяли участь у круглому столі на тему «Як нова редакція законопроекту «Про поштовий зв’язок» вплине на ринки поштово-логістичних послуг та онлайн-торгівлі» 15 листопада у Києві.

Причиною можливого здорожчання послуг доставки стане запровадження внеску на регулювання галузі поштового зв’язку, що закладений в поточній редакції документу на рівні 0,2% від доходу кожного гравця. Стягнені гроші планується направляти на фінансування діяльності регулятора – Національної комісії з регулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ).

Серед ключових ризиків, які вбачають у законопроекті компанії сфери доставки, також є впровадження практики прихованого ліцензування. Це означає, що для роботи на ринку операторам потрібно буде отримувати аналог дозвільного документу від регулятора – НКРЗІ. Загалом, у разі прийняття законопроекту в поточній редакції гравці ринку працюватимуть в умовах жорсткого нагляду та контролю з боку регулятора, на них посилиться адміністративний тиск.

Темы: Пересилка товарів

Коментарі

    Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

    Повернутися до Клубу