Болгария та ЄС-Оновлено правила в’їзду.

:exclamation:️Для перетину кордону з країнами ЄС необхідно мати закордонний паспорт - Укрзалізниця очікує на оновлені правила від Державної прикордонної служби України. 

Винятки є можливими на розсуд прикордонників за умови наявності інших документів, що посвідчують особу, та наявності бойових дій у регіоні, з якого прямує пасажир.

Оскільки Укрзалізниця не отримувала від ДПСУ попереджень про зміни у правилах перетину кордону громадянами України, очікуємо від колег більш чітких пояснень щодо недопуску біженців без закордонних паспортів.

Для залізничників основна місія з 24 лютого - порятунок і доправлення десятків тисяч людей з-під лінії обстрілу до безпечних місць. Важливо надавати кожному пасажирові гарантію того, що він дістанеться місця призначення. 

Сьогодні вже зафіксовані випадки висадки пасажирів на кордоні. Вважаємо це неприпустимим без прозорого інформування пасажирів і перевізника заздалегідь. 

Закликаємо колег по держсектору до згуртованості й чіткої комунікації у всьому, що стосується порятунку українців.

 

:black_small_square:З 2 по 15 квітня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули більше 900 тис. осіб (в Україну в‘їхали близько 400 тис. осіб, виїхали - понад 500 тис. осіб).

:black_small_square:

Збільшення пасажиро-транспортного потоку здебільшого пов’язана з поверненням в Україну на Великодні свята тих, хто працює або навчається закордоном. Також відмічається повернення раніше евакуйованих українців з метою відвідування родичів та своїх домівок.

:black_small_square:Наголошуємо, що пропуск повнолітніх громадян України здійснюється по закордонним паспортам відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#Text :black_small_square:

У виключних випадках щодо осіб, які прямують за кордон з метою евакуації, лікування можуть прийматися окремі рішення щодо їх пропуску із укр.паспортом.

:black_small_square:Будь ласка, відстежуйте завантаженість пунктів пропуску для перетину кордону до ЄС і Молдови (у Чернівецькій області) на фейсбук-сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон. Дані оновлюються кожні три години.

https://www.facebook.com/100066866381279/posts/319363603635850/?d=n

Темы: Війна в Україні


Теги: болгария, пересечение границы, граница, въезд

8 коментарів

  • TanUlia 18 квітня 2022, 00:15 2

    Цнапы в Днепре не работают, точней работают люди, но сама система висит по всей Украине, паспорт получить не возможно, никто толком не может сказать когда все заработает...

  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • LuLuda 18 квітня 2022, 11:18

    По телеку выступал нач. пограничной службы: только по загранпаспортам. Из зоны боевых действий - принимают решение пограничники по каким доком выпускать.

  • 3 коментаря
  • Ashatan1983 18 квітня 2022, 12:30

    @LuLuda Ну просто писалось-на усмотрение. То , Слава Богу, пропускают

  • Darynka_M 18 квітня 2022, 15:40

    Цікаво, як вирішують прикордонники. Зараз вже вся країна майже щодня слухає сирени. До Дніпра та Львова сьогодні "прилетіло", чи вважають їх "зонами бойових дій"?
    Для мене це не актуальне питання (і в мене і в дитини діючі біометричні паспорти), ала цікаво.

  • LuLuda 18 квітня 2022, 16:17 6

    @Darynka_M активні бойові дії і шось прилетіло - різні поняття

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу