Копірайтинг українською (питання до тих, хто займається цим або має пропозиції)

 

 

Загалом, історія така. Колись, з року 2009 кілька років займалась написанням статей, це був гарний заробіток в часи мого декрету. Заробляла десь на рівні нормальної зарплати по моєму місту. Але в основному були замовлення російськю мовою, українською рідше набагато, бо і сайтів рідною було менше. З часом вийшла на роботу, прохання від колишніх замовників були, але я відмовлялася: і часу не було, і не хотілося поповнювати російськомовний сегмент.

Хотілось би вчастково вернутися до цієї роботи, але вже з рік аналізую: нічого не змінилося, так само замовлень українською катастрофічно мало. Нічого не змінив закон про обслуговування державною мовою, власники сайтів не кинулися перекладати свої тексти чи замовляти нові.І війна теж, на жаль, нічого не міняє. Наприклад, на сайті фрілансу фрілансехант заблокували замовників з росії та білорусі, але це не додало замовлень українською

Тож у мене такі питання в першу чергу до тих, хто працює зараз копірайтером.

1. Де ви знаходите замовлення? Підкажіть, якщо це не надзвичайна таємниця, місця - біржі, форуми, соцмережі тощо.

2. Якщо ви займаєтесь давно, на які тенденції в сфері копірайтингу варто звернути увагу, почитати щось?

Темы: Поиск идей


Теги: копирайтинг укранською, статьи

2 коментаря

  • Lynxx 9 квітня 2022, 14:04

    На жаль, саме з цієї причини зараз майже не працюю.
    Російськомовний контент - це ще нічого, аби не для рашки. Писала для Казахстану, для діаспори в Ізраїлі, в Туркменістані тощо. Ну, і звичайно, український контент. Але на фрілансі його дуже мало.
    Я тримала запасний варіант, розповім, може, вам згодиться. Бо я поїхала без ноута...
    1. На біржах фрілансу шукати вакансії копірайтера віддалено. В українські фірми. Це можливо. Багато хто хоче ще й англійську, але не всі. До війни було досить багато пропозицій, зараз не знаю.
    2. Шукаєте сайти, що близькі вам за тематикою. В розділі Контакти знаходите електронну адресу і пишете листа. Що ви, гарний копірайтер, могли б принести користь їх контенту, оновити головну, писати статті в блог тощо. Прикладаєте приклад вашої роботи. Встановлюєте приблизну вартість. І чекаєте відповіді.
    Таких листів треба написати якнайбільше, якщо з 10 2 відгукнуться, то вже добре.
    Можна пошукати сайти в інших країнах, що працюють також і на нашу аудиторію.

  • ledijulija 9 квітня 2022, 15:45

    Дякую, з бірж починала, але дуже швидко перейшла на другий спосіб. Сподівалась, що з тих пір (десь з початком війни 2014 і завершила роботу) щось змінилося. На жаль, ні(((

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу