Як спілкуватись з “ватою”? (спойлер - ніяк). Але якщо все ж таки…

- Як спілкуватися з людьми які підтримують війну в Україні, або вважають, що Україна бомбить сама себе, або Росія воює в Україні з НАТО, масонами чи НЛО?

- Ніяк, відправляємо відразу в бан. 

- Що не так з цими людьми, чому вони себе так поводять?

- Такі люди, в своїй більшості, мають психічне захворювання, так званий індукований психоз. Індукований психоз — це різновид психогенного захворювання, при якому маячні ідеї психічно хворої людини (індуктора) сприймаються іншою особою, котра раніше не страждала психічною хворобою. Тут є деякі важливі моменти. По перше, це індуктор. Перша головна умова індукованого психозу полягає в тому, що сам індуктор має психічний розлад, в нашому випадку це психопат Путін. Головною рисою психопата  є вроджена відсутність емпатії. Говорячи простою мовою - це люди які не мають жалю до інших, вони не здатні співчувати. Другою умовою є те, що індуктор повинен бути авторитетом для індукованих (тих на кого він впливає). Приведу простий приклад - чому психіатри не бувають індукованими? - тому, що їхні пацієнти не є для них авторитетом. Третя умова - це сам індукований. Це психічно здорова людина, але з високим рівнем піддатливості до впливу інших, з не критичним мисленням і як правило, з посереднім інтелектом. Тому не всі росіяни індуковані, є й адекватні люди, які проти Путіна та його маразму, але, на жаль, вони в меншості. І четверта умова, це постійний зв'язок між індуктором та індуковамим. Тут російське телебачення справилось з своїм завданням на всі сто відсотків, а той більше. Для того щоб вилікувати індукованих, як правило достатньо ізолювати від них індуктора, в нашому випадку - відправити на той світ. І тільки в дуже рідких випадках потрібна допомога психіатра. Крім того, існують просто психопати яким подобаються страждання інших людей - тут вже навіть психіатри безсилі.

- Чому не варто з таким людьми вступати в діалог?

- Поки від них не забрали індуктора, переконати їх в тому, що чорне - це чорне, а біле - це біле, нереально. Переконуючи їх ви забираєте самі в себе час та енергію, які можна витратити на більш корисні справи. Доводити їм правду це все одно, що руками зупиняти вітряний млин. Їм ви все одно нічого не доведете, а себе можна довести до емоційного вигорання, яке є небезпечним, особливо в наших сьогоднішніх умовах. 

- Що робити, якщо цими людьми виявились наші близькі, батьки, діти і ті, з ким по якихось причинах нам психологічно важко розірвати зв'язки? 

- Уявіть собі сейф, міцний, великий, броньований, і уявіть собі свій зв'язок з цими людьми, як щось таке, що ви можете взяти в руки. В своїй уяві покладіть це в сейф і замкніть замок, ключ покладіть в кишеню. Так ви зменшите почуття провини, адже ви не розірвали зв'язки, ви їх відклали і зможете до них повернутись після перемоги, або після того як ці люди “виздоровіють”.

- А що робити якщо все ж таки неможливо не спілкуватись з такими людьми?

- Тоді в наш уявний сейф кладемо тему війни і політичних відносин, чітко даємо зрозуміти, що до перемоги сейф зачинений і ні в якому разі ця тема не обговорюється. Інколи це потрібно буде повторювати ще декілька разів.

 

Зараз наше завдання полягає не в тому, щоб “вилікувати” цих людей, яких вилікувати неможливо (тих кого можливо було вилікувати - вже вилікувались), а вижити самим і зберегти своє психічне здоров'я. 

 

Бережіть себе!!! Все буде Україна!!!

 

 

Темы: психологічна підтримка

13 коментарів

  • dyspet4er 26 березня 2022, 14:28 4

    Очень просто , не обсуждать раздражающие темы.

  • Zhanna85 26 березня 2022, 19:33 4

    Навіть "учитися" цьому не хочу, в час війни не обговорювати війну в мене так і не вийшло, послала таких "співрозмовників" вослєд рузькому кораблю.

  • dyspet4er 26 березня 2022, 20:39 2

    @Zhanna85 Смотря кто, родственники бывают и любимые

  • Tasania 26 березня 2022, 14:31 1

    Мне всегда было плевать что кто думает там, они не знают ничего, о чем вести речь... А вот кто тут в Украине несёт бред цепляет. С родней с России не общаюсь с 14 года после "Крым наш", даже не пыталась что-то донести. Но в 14 году меня нашла сестра с России и мы сдружились, хотя не видели друг друга много лет. Началась война, я ей ничего не доказываю и не пишу ужасы, она и так на нервах, её родная сестра в Киеве все дни была с детьми. Ей мозг не забили там ничем, потому что она по жизни умная, адекватная, добрая и порядочная.

  • Alladr 26 березня 2022, 14:43

    Так, тут важливу роль відіграє розум і адекватність, але не всіх то мають (((

  • Tasania 26 березня 2022, 14:57 2

    @Alladr Она украинка и всегда живя там это помнила. А ещё она давно говорила, что мы очень разные по менталитету. Муж с под Луганска, все его предки чистые украинцы, он воспитан соответственно. Мне стыдно за тех, кто жил в Украине, а потом несут бред

  • oksana_14 26 березня 2022, 16:38

    Класно пояснює. Дякую!

  • Oksanat 26 березня 2022, 18:12 1

    Вот мое решение

  • 2 коментаря
  • Alladr 26 березня 2022, 19:22

    @ElenaPre Всі ми різні, хтось може відразу послати за російським кораблем, а комусь не зручно. Пост напевно більше для других. Мені подобається вислів про інтелегентів: "Інтелегент це людина яка переживає за те, як допомогти "не втрати лице" людині, яка щойно набила лице йому.

  • Annushka9 26 березня 2022, 19:48

    @Oksanat Я уже как-то писала тут что у мужа брат в России живёт, так вот он думает что его обманывают/разыгрывают 3! Брата и мать, которые живут на Украине.
    Один из них тоже написал ему идти за кораблем.

  • Alladr 26 березня 2022, 22:24

    @Annushka9 Це не дивно, і вихід тільки один, ліквідувати індуктора.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу