Віза в Канаду

УРЯД КАНАДИ ОГОЛОСИВ НОВУ ПРОГРАМУ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ, ЯКІ ВТІКАЮТЬ ВІД ВІЙНИ (CUAET).

У відповідь на повномасштабне вторгнення Володимира Путіна в Україну Шановний Шон Фрейзер, міністр імміграції, біженців та громадянства, сьогодні оголосив про запуск Canada-Ukraine authorization for emergency travel (CUAET)

CUAET – це особливий, прискорений шлях тимчасового проживання для українців, які шукають безпечного притулку в Канаді, поки триває війна в їхній рідній країні.

Основні деталі програми:

З CUAET українці та їхні найближчі родичі будь-якої національності можуть перебувати в Канаді як тимчасові резиденти до 3 років.

Заявники, які перебувають за кордоном, повинні подати онлайн-заявку на візу в Канаду та надати свої біометричні дані (відбитки пальців і фотографію). Заявникам пропонується подати заявку на 3-річний відкритий дозвіл на роботу одночасно з подачею заяви на візу. Цей дозвіл дозволить їм працювати в Канаді. Відповідно до цієї спеціальної програми, багато звичайних вимог, пов’язаних із звичайною візою або дозволом на роботу, були скасовані. Учні початкової та старшої школи можуть зареєструватися та почати відвідувати школу відразу після прибуття до Канади, а будь-хто, хто бажає навчатися на вищому рівні, може подати заявку на отримання дозволу на навчання один раз на канадській землі.

Заявники, які не мають дійсного паспорта, все одно можуть подати заявку, а відділ імміграції, біженців та громадянства Канади (IRCC) видасть єдиний проїзний документ у кожному окремому випадку, якщо це необхідно.

Українські працівники, студенти та гості та члени їхніх сімей, які вже перебувають у Канаді, також виграють від цих заходів. Вони можуть подати заявку на продовження свого статусу відвідувача або дозволу на роботу на 3 роки, подати заявку на отримання нового дозволу на роботу чи навчання або продовжити свій існуючий дозвіл.

IRCC відмовиться від усіх зборів за подання заявки на дозвіл на роботу або навчання. Щоб полегшити навантаження на заявників, IRCC відмовляється від усіх зборів за заявки на ці програми.

Уряд Канади також закликає роботодавців, які бажають підтримати українців пропозиціями працевлаштування, зареєструвати ці пропозиції на веб-сторінці Job Bank Jobs for Ukraine. Після цього Job Bank працюватиме з місцевими організаціями та роботодавцями, щоб допомогти їм налагодити зв’язок з українцями, які шукають роботу у своїх громадах.

Уряд також обговорює з партнерами, зокрема провінціями та територіями, бізнес-спільнотою, українсько-канадською громадою та організаціями поселень, як найкраще підтримати тих, хто прибуває з України, і незабаром буде доступна додаткова інформація. IRCC продовжить уважно стежити за кількістю мандрівників та їхніми потребами та вживатиме відповідних заходів.

Українці та члени їх сімей звільнені від вимог Канади щодо вакцинації проти COVID-19. Однак вони повинні відповідати всім іншим вимогам охорони здоров’я для подорожей, таким як карантин і тестування. За обмеженими винятками, всі мандрівники до Канади, включаючи тих, хто прибуває за CUAET, також повинні використовувати ArriveCAN аплікацію.

Темы: Війна в Україні


Теги: виза, канада, виза в канаду

7 коментарів

  • smetanka 18 березня 2022, 08:09

    Спасибо за инфо. Муж давно хочет в Канаду. Сейчас как раз есть возможность. С чего начинать? Я сообще чайник.... Вот бы с кем то скооперироваться, чтоб помогать друг другу подсказками

  • Dasha 18 березня 2022, 14:57 1

    Я вам допоможу. Також в мене в місті є імміграційний консультант, яка безкоштовно для українців робить візи. Можете написати в приват.

  • smetanka 18 березня 2022, 16:12

    @Dasha Спасибо

  • Nataliya_pokupatel 18 березня 2022, 09:31

    пыталась подать заявку, вот ответ:
    Судя по вашим ответам, вы не можете подать заявку на eTA. Вам может понадобиться виза или другой тип проездного документа для поездки в Канаду., может кто-то знает как?

  • zueva 18 березня 2022, 10:46

    Вы точно заполняли правильную форму? https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/ukraine-measures/portal-application-ukraine-cuaet.html

  • panya 18 березня 2022, 11:00

    @zueva Спасибо, Наташа.

  • Sebekka 31 березня 2022, 12:08

    нашла подробное заполнение визы, для чайников))) (прям для меня) https://www.youtube.com/watch?v=DGHTHh-J8yk

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу