Доїзд зі Львова до кордону.

Пишу інформацію, як волонтер червоного хреста, що працює на головному вокзалі Львів.

 

Якщо ви доїхали до Львова, на головному вокзалі вас зустрінуть волонтери, якщо ви з дітьми, вас проведуть в кімнати матері і дитини, якщо без дітей, або зі старшими дітьми, є зали очікування. З волонтерами, що є на вокзалі є лікарі, які можуть надати медичну допомогу, також вас погодують, дають пити, дають засоби гігієни, одяг при необхідності, та можливість відпочити, чи переночувати. Також в тих волонтерів є транспорт доїхати до кордону, але всіх деталей про їх довіз я не знаю, бо я не їх волонтер.

Коли закінчиться комендантська година (22:00 до 6:00) ви можете рухатися далі. !!! Важливо не намагайтеся пересуватися по вулицях в комендантську годину!!!, навіть якщо вам дуже треба, ви дуже втомлені і вас десь чекають, всеодно залишайтеся на вокзалі, тяжко зараз всім, не створюйте проблеми ні собі ні іншим. Пам'ятайте, що в комендантську годину у Львові на кожному кроці є патруль, тероборона, для того щоб вас захистити, а не для того щоб тріпати один одному нерви.

Перед головним входом вокзалу стоять сині палатки червоного христа. Там ви можете погрітися, випити теплого чаю, поїсти, зарядити телефон, отримати інформацію по поселенню у Львові або Львівський області. Отримати медикаменти, засоби гігієни, одяг, та інші речі, не завжди, але бувають переноски для дітей, тварин, візочки. Одним словом, якщо вам щось потрібно, запитайте, деколи в них є такі речі які би навіть не міг подумати.

Доїзд до кордону.

До кордону Ви можете доїхати:

- Електричками з жд вокзалу, інформації отримати можна в 26 касі.

- Платні автобуси, куди саме вони їдуть я не знаю, інформація на вчорашній день була, що квиток коштує 2500 з людини. Беруть тільки сидячих і комфортні умови.

- Безкоштовний транспорт. Є великі автобуси які надала міська рада, також є багато транспорту легкові автомобілі, буси, волонтерів. Вони везуть на кордони на яких найменші черги. Вони везуть тільки до кордону, кордон в пересікаєте пішки самі, з польської сторони вас зустрінуть волонтери Польщі, та нададуть допомогу і всю необхідну вам інформацію. Ви можете вказати на який саме пункт пропуску ви хочете поїхати, але маєте розуміти що це затягнеться в часі, і знайти транспорт саме до того пункту пропуску який вам потрібен є більш проблематично. Також, іноді є транспорт до Чехії, Німеччини та інших країн. Але цей транспорт тільки волонтерів, тобто це людина говорить волонтерам, що їде до Чехії чи Німеччини і має вільні місця, такий транспорт це лотерея може бути може не бути, але запитати у волонтера про це варто. На будь-який транспорт волонтерів перевага надається сім'я з немовлятами, сім'ї, родини, групи не діляться.

З будь-якими питаннями чи сумнівами які у вас виникають обов'язково звертайтесь до волонтерів!!! 

Якщо у вас є ще якісь питання по цьому тексту, що я написала або вам потрібна психологічна підтримка ви можете писати тут, якщо особиста інформація, мені в особисті. Але маєте розуміти, що відповідаю я не швидко, так як в мене дуже багато волонтерської роботи, але обов'язково відповім. 

Бережіть себе!


Теги: война, львов, транспорт, граница

4 коментаря

  • Ksyuchka 6 березня 2022, 10:06 1

    Дуже дякую за інформацію!

  • lena4_ 6 березня 2022, 10:39

    Скажіть, розклад автобусів, що їдуть до Греції і вартість квитка

  • Alladr 6 березня 2022, 12:31

    Я не знаю про такі автобуси.

  • Anyxgreww 26 червня 2022, 12:46

    Скажіть будь ласка, чи може дитина 15 років перетнути кордон сама? (Звичайно з дозволу батьків).

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу