Хто переїхав жити до Польщі?

Усім доброго ранку, цікавить чи є тут люди які переїхали жити до Польщі. Моя сім"я ніколи не думала про переїз, але до Польщі переїхали дві знайомих сім" ї та активно агітують нас. Розказують, що там легше та простіше життя-дітям легше навчатися, більше перспектив вступити у вуз та знайти потім по фаху роботу на рівні з поляками, більше можливостей дітям за менші гроші-гуртки,в школі є майже безкоштовні гуртки за які у нас потрібно чимало платити. Харчування, одяг дешевше і ніякого поганого відношення як до емігрантів. Мова вчиться не важко. Спочатку поїхали чоловіки, а потім перетягували сім"ї. Один чоловік працює логістом-добре в цьому розуміється, вивчив достатньо польську та є англійська, а другий в цій же фірмі далекобійником. Одного дружина уже офіційно влаштувалася поварем в садок-її усе влаштовує, хоча ще вчить мову і з часом планує, щось пробувати інше. Не погано стриже. Друга поки вчить мову та працює на складі-пакує хлібо-булочні товари, але це як підробіток, дітям ще нема по 10 років, щоб самих залишати. Вона класний фотограф,має мед.освіту з часом може влаштуватися. Але на даний час їх все влаштовує, житло знімають, на 90% забезпечують чоловіки, але навіть того на більше вистачає чим мали дома працюючи обоє на кращих роботах. Розказують, що там багато українців, якщо не лінивий то легко знайти підробіток, нігті-стрижки, зачіски,швачки, курси кулінарії і можна влаштуватися на кухню в школи, садки-це зовсім інші кухні чим у нас. От чи на все життя переїхали-не знають, так як все ж таки тягне додому, але з Польщі не так далеко приїзати в гості, уже туди їхні батьки їздили до них, можливо, дадуть дітям кращу можливість, зароблять грошей, пенсію якусь та на "старість" повернуться в Україну. Тут житло не продають. От і мене почало цікавити питання чи справді там краще? Знайомим вірю, так як подорожують,відпочивають,рідним гостинці передають, бачу що не погані одягнуті, замученими не виглядають, від дітей не чую, щоб просилися назад. Можливо,їм просто повезло. Якщо тут є такі хто переїхав чи справді там можна нормально влаштуватися? Звичайно мову вчити, старатися, зразу на важчі роботи. Як відношення поляків до нас? Як адаптуються діти? Які найбільше виникають проблеми? В Україні ми живемо нормально, не голодуємо, занадто не шикуємо, є житло, робота, можемо позволити собі відпочинок але нема спокою, впевненності, ціни ростуть, вечорами страшно прогулятися, якість продуктів чим дальше тим гірша, якось не бачу просвіту в нашій державі, порівнюю життя в загальному за останніх 10 років то заробояємо майже у двічі більше чим мали 10 років тому, але тоді могли позволити собі більше. Сумно. От і закрадається думка, яка раніше ніколи не цікавила. 

Темы: Дім і побут

67 коментарів

  • Chococo 20 жовтня 2021, 10:00

    Ще допишу, переїщд мене в першу чергу приваблює безпечністю, не знаю, що з людьми робиться але страшно новини дивитися-вбив, спалив, зарізав, напав, украв і сплошні дтп. Дитину саму страшно на гурток відпустити. Я розумію, що і там таке є але значно менше, все ж таки думаю безпечніше.Хочеться жити там де офіційно заплатив податки і не скидаєшся на штори. Щодо роботи то я готова фізично попрацювати, руки з правильного місця виросли-можу і шити і готувати і якщо прийдеться то вчитися і перекваліфіковуватися, чоловік має різні навики з якими можна влаштуватися в кожній країні.

  • 21 коментар
  • Коментар видалено

  • neSanta 20 жовтня 2021, 23:07 1

    @Antonina777 На самом деле ничего плохого нет в желании переехать в другую страну, мигрировать по странам, узнавать что-то новое, приобретать опыт - why not?
    Другой вопрос, что причина переезда это опыт друзей. Мне кажется, что надо снять розовые очки и изучить этот вопрос со всех сторон.
    Допустим, моя мечта жить в Турции. Но это мечта. Почитываю разных людей, туда переехавших, реально оцениваю свои возможности, и понимаю, что нет. К сожалению.
    Но! Если б у меня были неограниченное количество денег, то махнула бы с удовольствием. И без укоров совести. Но не потому, что здесь все плохо, а там мёдом помазано, нет. Просто люблю ту страну, и частичка моего сердца там. Ну и другие причины есть. Кроме финансов меня тут ничего особо не держит.

  • maromash 21 жовтня 2021, 11:29

    @Chococo в России мигрантами до 30-40 % совершается преступлений, поэтому их там так не любят.
    про Польшу, смотрю блогера, он хвалит Польшу, но говорит проскальзывает плохое отношение. говорит мы сами виноваты, что к нам так относятся. почитайте сколько преступлений совершается в Польше украинцами...

  • Lydmila408 20 жовтня 2021, 10:03 7

    Ні...мені туди не треба.
    Пусть на мене не розраховують..ха ха..
    Мені подобається коли так..

    Зображення
  • Chococo 20 жовтня 2021, 10:07 3

    Ну це найкращий варіант, але так мабуть, не буває).
    Хотілося б найбільше, щоб у нас була і робота і стабільність і порядок, безпека, щоб жити у своїйкраїні і геть думок не виникало. Але в нас не так:disappointed_relieved::disappointed_relieved::disappointed_relieved:.

  • Wikanema 20 жовтня 2021, 10:21

    Знакомые так переехали тут был дом хороший новый ,машина не плохая.
    Продали все за копейки ,переехали незная ни языка,такое.Дом смогли купить в плохом состоянии только небо и земля что было и старую машину...
    Итог через 2 года вернулись опять все продали ,купили машину и смогли обратно у нас купить только 1 комнатную квартиру..
    Были проблемы с работой и документами на дом.
    Я сама жила пол года в Польше .
    Честно качество жизни намного лучше чем у нас магазины ,парки ,цены на все меньше. Отлично для больших семей скуповыватся по скидкам, там в больших объёмах много.Жила в небольшом городке 20 мин до Варшавы.
    Я бы переехала у меня впринципе там подработок был,но мужу некуда пристроиться ,как у нас например работает у нас на постоянной. Ну и квартира конечно, лучше жить в своей..
    Много кто с друзей там живет ,некоторые остались на ПМЖ.Кому как ,кого родина зовет))
    Но без языка я считаю там делать нечего ,если на ПМЖ.

  • 1 коментар
  • Chococo 20 жовтня 2021, 10:31

    @Chococo Я розумію що там дешевше, так як купую польські речі та продукти, тут у нас в Україні і розумію, що на них уже половина націнки.

  • Chococo 20 жовтня 2021, 10:34

    Щодо мови, то для переїщду звичайно підемо на курси. Я і чоловік нормально говоримо англійським, дитина посиленно вчить англ, переїзд не робиться за місяць, це діло 1-2 років, за цей час можна польський підучити

  • Wikanema 20 жовтня 2021, 10:50

    @Chococo Там вообще история такая была переехала их дочь с мужем, наговорили родителям, что там все классно, круто.
    Родители и все продали ,тоже переехали.
    Итог с детьми разругались, и ничего не получилось ((
    Дедушка даже внучку не видел, которая родилась ,запрещают видеться.
    Дети им многое пообещали открыть и фирму ,помочь с работой. Ничего не делали.
    Нам с Польшей я считаю тоже не повезло в плане работы ,а это очень важно.
    Так что прежде переезжать, надо там пожить немного и понять.

  • Chuchasonya 20 жовтня 2021, 10:28 11

    Кому-как повезёт. На самом деле везде хорошо где нас нет. Мне больше Украина нравится- здесь свободы больше. Поедьте на пару месяцев, поживите, присмотритесь, тогда принимайте решение. Опыт других людей -ни о чём, совершенно.

  • 4 коментаря
  • Chuchasonya 20 жовтня 2021, 11:22 2

    @Chococo Ну, знаете, никто вам не расскажет, как сложится учёба у ваших детей. Мой племянник и с Украины успешно поступил в канадский ВУЗ. Я вам так скажу- если ребёнок умный, целеустремлённый, стремится учиться- он везде сможет поступить ( если у родителей есть деньги), а если нет- тогда просто родительские деньги решать вопрос, но уже не везде, скажем, не в лучших ВУЗах.

  • Chuchasonya 20 жовтня 2021, 11:32

    @Chococo Смотрите, расскажу вам как поступила моя сестра. Она живёт во Владивостоке, там своя шикарная квартира с видом на море, свой бизнес успешный и двое деток. Решили переехать в Москву, так как для старшей дочери там больше перспектив. Поехали сразу на новогодние каникулы, сняли квартиру и пару недель там повеселились. Очень понравилось, всё очень круто, Москва как-никак- красота. Вернулись домой, обсудили и таки решились на переезд. летом переехали, сразу сняли квартиру, потом купили своё жильё. Сейчас она стонет и воет- не хочу Москву, хочу домой. Решили дочь оставить в Москве, а сами вернутся домой. Это всё в одном государстве! Один менталитет, одна валюта и т.д.....Вот поэтому я вам как вариант предложила поехать как в отпуск и самим всё посмотреть. Я бывала в Польше, но не жила там. Жила в Германии и в Чехии. Там хорошо живётся, но, только при условии наличия денег, стабильной работы.... Подводных камней очень много. Да, медицина местами лучше, но не всегда. Когда у вас нет свободы выбора- это плохо. В Германии , например, на приём к врачу вы можете стоять в очереди неделями и пофиг, что у вас болит. В Польше не лучше. А у нас хотя бы есть возможность посещать частные клиники без особых напрягов ...Да и бытовуха....Скажем так, кто здесь ничего не имеет- для них там рай наверное, а те, кого и тут неплохо кормят- в Польше долго не задерживаются.

  • Chococo 20 жовтня 2021, 11:51 2

    @Chuchasonya Я це все розумію. Пост написала з ціллю, поспілууватися з тими хто конкретно переїхав сам, хочеться задати кілька питань побутових та конкретних, можна в лс. Те що всі влаштовуються по різному, я розумію. Так кругом,.

  • samsanty 20 жовтня 2021, 10:45

    А ви жили за кордоном взагалі? Просто комусь це легко дається, а когось ностальгія замучує. В мене був досвід проживання протягом більш, ніж двох років у іншій країні. Мені там дуже подобалося, якби не обставини, які змусили вирішувати лишитись чи повертатись, то може б і довше затрималась би там. Але як варіант назавжди я не розглядала. Для мене важливе відчуття "вдома", легкість пересування країною (яка була до цього моменту ))), рідня тут, батьківська домівка, і хоча я від неї за сотні кілометрів, але це все одно не те ж саме, що інша країна. Важливо для себе розуміти ці моменти. Діти швидко пристосуються, і напевно їм там буде краще, а як вам буде? В мене є чимало живих прикладів еміграції до інших країн, серед них знаю і тих, хто жалкує, але повертатись все одно не планує. Знайомий тривалий час працював у Польші на судобудівному заводі, через багато років вони все одно продали своє житло тут, і жінка та дочка переїхали до нього. Інший друг уже рік працює в Польші, готує документи на карту поляка (чи як там воно правильно називається), дружина та син планують теж до нього переїхіти через рік, хоча в Києві власне житло, і була постійна робота.

  • Chococo 20 жовтня 2021, 10:57

    Ні, не жила. Лише подорожувала. Міняла місця проживання в Україні, до нових місць адаптуюся швидко. Можу як в хоромах так і в шалаші головне, щоб воно потім того вартувало. Сама зірватися та обпектися не боюся, за дитину більше переживаю як для нього таке буде. Зірвати тут, а якщо то як потім повертатися йому назад, це ж пропустить тут школу, дитина не конфліктна, але всерівно дитина, боюся як там адаптується, переживаю чи нема якогось відношення польських дітей до наших.

  • OksanKa 20 жовтня 2021, 10:49

    Коллега уехала в Польшу с семьей, очень довольна, назад не хочет.
    Сначала дочь поступила в универ там, потом муж нашел работу классную, год тоже жил в Польше, а потом она сама с младшим сыном уехала, уже в школу тоже пошел.

  • Chococo 20 жовтня 2021, 11:15

    Не знаєте, як дитина адаптувалася?

  • OksanKa 20 жовтня 2021, 11:18

    @Chococo Супер. Сначала пошел в адаптивный класс, малой польского вообще не знал. С детьми сам во дворе играл. Во 2 класс там он пошел.

  • natajnna 20 жовтня 2021, 11:31 2

    На примере многих знакомых, которые переехали вместе с детьми в другие страны, детям адаптироваться легче всего. Они быстро находят знакомых/друзей, быстрей, чем взрослые вливаются в местную среду, быстро начинают понимать местный язык. И, практически, не скучают по Украине. А, вот многим взрослым очень хочется назад. Когда уезжали, уровень языка у всех был разный. Этим летом, друг мужа забрал семью, так они несколько лет ходили на языковые курсы. Теперь у ребенка очень хорошие оценки в школе, а жена работает в офисе. А некоторые уезжают и не знают и десятка слов. У всех складывается все по разному.

  • elena111 20 жовтня 2021, 12:43

    Жена брата надела супер розовые очки.продала квартиру в центре,взяла детей пол мышку и полетела в Варшаву.детям год и 8 лет.сняла шикарную трешку в центре.за месяц просрала все деньги от продажи квартиры.и все родственники слали ей деньги с Украины в Польшу.потрм малой сильно заболел,вызов врача скорой дорого.брат бросил работу и поехал к ней.и... уже слали деньги им ... на всех.так они там пожили полгода и вернулись на Украину.в съёмную квартиру

  • Chococo 20 жовтня 2021, 13:00

    Ну, тут дійсно розові очки. Ніхто не планує житло продавати тут. Тема не про розові очки, хочеться почути тих хто переїхав. Цікавлять побутові питання, конкретні.

  • Innet55 20 жовтня 2021, 12:46 1

    50х50. Многие уехали и осели, взяли ипотеку, назад не вернутся. А есть и те, кто проработали год-два и вернулись. Не тот менталитет, часто слышу что поляки злые. Если там уже есть друзья, то переезд будет намного легче. Также многое зависит от коллектива на работе и уровня з/п. Правильно пишут, если у нас з/п достойная, то уезжать нет смысла. Минусы и плюсы есть везде.

  • Nata_allisa 20 жовтня 2021, 12:46 1

    Мы с мужем с 2003го в Англии, с перерывами живём, в общей сложности 15 лет ,и мы уверены в том что вернёмся в Украину!
    В обоих уже работа нормальная, с языком проблем нет, ребёнок в школе уже адаптировался ,родители каждый второй месяц у нас живут, с дочкой помогают но мы хотим обратно!!! Я учусь, ещё 3 года почти буду ,как закончу ,так и вернёмся, пока держать подкопим

  • Innet55 20 жовтня 2021, 12:51

    ого, 15 лет - это прям много.

  • Mira_Bella 20 жовтня 2021, 13:42 1

    А почему хотите вернуться?

  • Nata_allisa 20 жовтня 2021, 13:59 5

    @Mira_Bella Куча причин. Бешеный темп жизни .Постоянная работа, без просвета ,сейчас ещё и учёба, сплю по 4 часа в сутки, ребёнка не вижу.
    Те кто думает, что все это временно, ошибаются, так буде всегда .
    Бесит медицина
    Люди
    Погода

  • Kvetka 20 жовтня 2021, 13:33 1

    Меня посещают абсолютно такие же мысли как и автора, прям все те же предпочтения, те же приоритеты, тоже раздумываю над переездом. Муж обещает, что поедем попробуем пожить 3-6 месяцев, чтобы понять нужно нам это или нет. Он работал пару месяцев в Польше, потом год в Германии, сейчас в Израиле, как только вернётся, обещал что попробуем. Ему нравится в Европе, видит больше плюсов, чем минусов. Но в первую очередь самый жирный минус для него - это съёмное жилье. Он не хочет отдавать огромную сумму денег за это в месяц, а если посчитать в год, то это прям очень много по его расчетам. Планируем работать оба и мне, как и автору, не влом попробовать работать на заводе, например, или упаковщицей чего-нибудь, хотя здесь я работаю не руками. Но, вот мне, как и автору, кажется что там будет лучше жизнь, в плане того, соблюдаются законы и прочее, о чем писала автор. И да, мне кажется, что ребенку будет лучше. В общем, повторюсь, что полностью согласна с автором в ее желании переезда.

  • 1 коментар
  • Chococo 20 жовтня 2021, 13:57 1

    @Kvetka Тоді давайте разом думати та ділитися думками, інформацією)))

  • annushka777 20 жовтня 2021, 14:37

    @Chococo Ми теж плануємо переїзд сім'єю :hugging: давно збиралися, але тепер вже точно вирішили навесні їхати. Спочатку чоловік поїде, потім ми з дитиною. Наразі до Познані і містечок, що поряд схиляємося. Там і знайомих та родичів трошки є

  • Chococo 20 жовтня 2021, 14:42

    @annushka777 Як там ваші знайомі влаштувалися? З дітьми переїхали?

  • Mom_of_2_kids 20 жовтня 2021, 16:19

    Краем уха слышала, что школы там очень слабые.

  • Svetlik555 20 жовтня 2021, 21:48

    Школы здесь не слабые, здесь другой подход к детям и к учебе. Сын учится в третьем классе, математика абсолютно вся на логику и мышление. Дети учатся 8 классов в школе подставовой, а затем идут в лицей или техникум уже по конкретному направлению, с уклоном на те предметы.

  • Chococo 21 жовтня 2021, 08:10

    @Svetlik555 А як з польською мовою? Дитина одразу пішла в звичайний клас чи мовний?

  • Svetlik555 21 жовтня 2021, 10:27

    @Chococo Мы учили с репетитором ещё в Украине, в Польше сразу пошел в польский класс

  • Esteer 20 жовтня 2021, 16:52 3

    Автор, не обижайтесь, но вряд ли такие как Вы уедут, собирать информацию это одно, подруга сказала, друг уехал. Кто хотел уже свалил, и ни у кого ничего не спрашивает, каждая история индивидуальна. Сама с семьей уехала в Израиль, ничего не узнавала, собрались, собрали документы и адьес. При этом скажу, есть у меня одна знакомая с сайта(пишет в личку) уже лет 8 собираются в Израиль, и то одно мешает, то другое. Но, кудахтает знатно, как все осторченело, все достало, и надоело... :) Было бы желание :)

  • Wikanema 20 жовтня 2021, 18:04 2

    У нас свекровь переехала в Израиль лет 5 назад.
    Нас звать нельзя, даже в гости((
    Еще 2 года проверки пока..

  • Chococo 20 жовтня 2021, 18:42 10

    Переїду чи ні покаже час та обставини, хто питає той лишній раз не блудить. Ви для мене не експерт, щоб ставити мені висновки. Переїхали-молодці! Вітаю!

  • Joyful 20 жовтня 2021, 20:14 5

    Хорошо там, где нас нет...

  • Marusia2002 21 жовтня 2021, 02:59

    Язык, вроде, и похож на украинский, но до переезда очень рекомендую дойти хотя бы до А2. Грамматика необходима. Ложные друзья переводчика могут сбивать с толку и нюансы с окончаниями. Латиница плюс носовые звуки...мне поначалу английский казался проще. Поляки говорят быстро, с нуля не поймете ничего.)

  • Chococo 21 жовтня 2021, 08:17

    Звичайно мова різна, граматика, акцент, мову можна вивчити, але акценту уже не набудеш. Я це все розумію.
    Ми один раз в готелі відпочивали, а поруч жили поляки, увесь відпочинок спілкувалися як могли)) Мова різна, але якщо говорити по волі-не спіша, то більш-менш зрозуміло. Полячка була з однієї частини Польщі, а поляк з іншої, жили в Любліні то казала полячка, що навіть між ними мова трохи різна-різний діалект. Це мабуть як у нас западна та центральна чи східна українська теж мова різниться.
    Людина таке створіння, що може вивчити все якщо є бажання та наполегливість, китайську вчать. З мовою не бачу проблем,розумію що треба вчити і готова, навіть піти на курси до.

  • Chococo 21 жовтня 2021, 08:26 1

    Готова мову вчити, працювати. Найбільше боюся зверхнього ставлення, не те щоб з нами носилися як з писаною торбою, а не терплю приниження, я вище писала, що бачила таке в Росії до бідних емігрантів. За дитину боюся, щоб не відчув приниження. Я ж не знаю як там менталітет в Європі, бачила лише по фільмах.)))

  • Nata_allisa 21 жовтня 2021, 11:38 1

    О,вспомнила, у меня знакомая полячка есть ,так она говорила ,что очень много решает церковь у них .У неё это первая причина ,почему уехала с Польши и возвращается не хочет

  • Chococo 21 жовтня 2021, 11:41

    Про церкву чую вперше, що є якісь притиски.

  • maromash 21 жовтня 2021, 11:40

    Знакомых уехал работать врачом в Польшу, недавно вернулся, чтобы продать здесь жилье. Ему так нравится.

  • Chococo 21 жовтня 2021, 11:50 1

    Лікар-це гарна професія і потрібна, можна підтвердити диплом. Лікарі емігрують в Німеччину.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу