Наші осінні вечори.

От знов прийшла похмура осінь, і хоча я її люблю,  бо люблю свою роботу, свій клас, свою власну школу, вересень для мене - початок марафону на цілих 9 місяців (з вагітністю тут нічого спільного нема, це тривалість навчального року :) ) Мені дуже бракує літнього часу, проведеного з Артемком. Ми, звісно, на вихідних весь час разом, і мама тільки його  і нічия більше, але частіше це лише в неділю, або в суботу. Знаю, що всі скажуть, що це у більшості так, але все ж.. Особливо коли в лс питають, чи зі мною все ок, бо я кудись зникла і нічого не розповідаю, не роблю огляди і тд)) Так от, ось трошки того, що ми робимо з Артемком у вільні від роботи години. Це саморобний трек/гараж для Hot Wheels)) при черговій акції я купила 10 машинок і коли їх отримала, замовила ще 10 matchbox) Оскільки Артем, звісно, любить машинки, але побільші, я не була впевнена, чи будуть саме такі йому актуальні. Я замовила на алі скотч, який імітує дорогу, колію, стежку і зробила з коробки ось таку примітивну річ)) ця штука мали мені показати готовність Темки до подібного роду машинок, треків і тд.

і зараз це одна із найбільш обіграних забавок мого сина)) Машинку спочатку дала одну) . Оскільки йому сподобалось, зараз він вже бавиться декількома (штук 7, мабуть) Машинки в нас возять буквочки, проїжджають крізь саморобні тунелі. 

За це літо ми досягли неабиякого прогресу в розвитку мовлення, обома мовами- українською та англійською, і навіть затяті противники "мого експерименту над власною дитиною" (читай бабусі і дідусі, "чоготимучишбіднудитинутоюанглійською")  бачать результат і не переживають, що не розумітимуть внука, а він їх. 

 Алфавіт вже знаємо весь, всі літери, зараз проблемно вимовляти лише L,M,N , але це якщо ізольований звук, якщо в словах, то проблеми нема. Алфавіт-вкладанка в нас зараз теж серед фаворитів. Виймаєм буквочу, озвучуєм, говорим декілька слів з нею (правда, по бажанні)) і відкладаємо на бік. Або беремо будь-яку літеру, шукаємо її на нашому трафареті і замальовуєм, принаймні стараємось. 

Трафарет теж дуже любимо. Різними кольорами малюємо літери. Ще не навчились фіксувати собі картку і сам трафарет, я іноді підтримую.

 Ще ми любимо ось такі дерев'яшки))

Вчимось їх розставляти по-різному, складати один на одного чи по боках.  Або старатись утворити такого роду трикутничок. 

Вони не є ідеально правильної форми, алея їх знайшла за 20 гр і в мене претензій до них нема жодних)) просто треба акуратніше підбирати кут і балансувати, а це, зрештою, плюс))

Ще нарешті в нас є наші ЛР! Артемчик їх нааааааавіть не розкидає. Навпаки. Він любить сортувати. Все таки, всі наші літні "заняття" не пройшли даром і повз нас. Сортуємо по різному. Наприклад, я починаю співати Row, row, row your boat... і він шукає човник, або Alphabet train, або Ten little dinosaurs... Або він грає за своїми правилами. )) як от сьогодні. Просто складав колекцію транспорту, коментуючи при цьому процес.  Він дуже любить шукати в купці фігурок ту, яку назву я, але не розсувати фігурки, а придивлятись уважніше, такий собі 3D Wimmelbuch (Wimmeltisch у нашому випадку ;) )

Більше нічого нового нема( в мене ідей тааак багато, а часу так мало на їх втілення, жах( Артемко вже старший,  і весь час питає мою маму, коли я буду, або йде закриває двері і імітує, що ховає ключ, щоб я не йшла, або просто ходить, як хвостик, за мною. Ну нічого, ми прорвемся. Ми мусимо.

Темы: Розвиток дітей

17 коментарів

  • Sanechka 11 жовтня 2016, 23:49

    "чоготимучишбіднудитинутоюанглійською"-ахаха, ох уж эти бабушки)

  • Lifeline 11 жовтня 2016, 23:51

    це точно)) при чому, стільки трагізму в тій фразі)) але мій хитрий жук "просік фішку" , і коли хоче повреднічати, говорить до них по-англійськи)) або коли мені якийсь секрет намагається сказати))

  • Montimei 12 жовтня 2016, 01:41 1

    Класс)) понравились игрухи! Сама люблю малому придумывать всякие развивалочки) Фигурки последние суппер! Где заказывали подскажите?

  • 4 коментаря
  • Lifeline 12 жовтня 2016, 13:53

    Не забуду. Ось, Женя. https://kashalot.com/users/jen4ik14amazon/

  • Montimei 12 жовтня 2016, 22:51

    Дякі)

  • Lifeline 13 жовтня 2016, 09:31

    ;)

  • Pauk_Marina_ 12 жовтня 2016, 08:27

    Молодці. Доречі, в Україні випустили теж ігровий скотч http://www.kidstaff.com.ua/allusertems-139240.html
    Можна по всій квартирі наклеіти

  • Lifeline 12 жовтня 2016, 09:48

    О, спасибі)) будемо знати.

  • Puhik 12 жовтня 2016, 10:02

    Класс, а где деревянные нашли?

  • Lifeline 12 жовтня 2016, 13:54

    на олх) шукала різні штучки прикольні)) часто використовую на уроках іграшки, навіть з дорослими) а тут знайшла цих 10 чоловічків і зраділа))

  • eLENKA_ 12 жовтня 2016, 11:04

    Класс! А мой максимум 3 минутки спокойно посидеть может, а потом как ветром снесло(((
    Кстати, как там Ваша школа? Отремонтировали?

  • Lifeline 12 жовтня 2016, 13:55

    в нас теж так було, і далі є, але він собі вибрав мене для таких ігор, більше ні з ким на місці сидіти не буде. І то його на довго не вистачає, але чуть-чуть, і то вже прогрес крок за кроком.

  • Lifeline 12 жовтня 2016, 14:00

    Коштів вистачило лише на відновлення даху, на жаль. Наразі ми в старому маленькому приміщенні, але старатимусь змінити ситуацію якнайшвидше, хоча це буде важко, я свідома того.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу