Лицей Лидер на Печерске

Расскажите мне про лицей Лидер. Интересует начальная школа, второй класс. Какие там программы обучения, есть Интеллект Украины? Кого из учителей можете посоветовать? Какие дополнительные кружки? Есть ли продленка? Качество питания в столовой? И правда ли, что начальная школа находится в другом здании? Буду благодарна за любую информацию!

Темы: Освіта

11 коментарів

  • Lamantina 2 серпня 2021, 09:59

    Начальная школа находится в другом здании? - это да, у подружки малая ходит в этот лицей
    За остальное - ничего не знаю)

  • Jurassica 2 серпня 2021, 11:29

    Спасибо! Уже чуть-чуть информации)

  • Jurassica 2 серпня 2021, 11:30

    @Jurassica А дочке подружки нравится там учиться? Спросите, пожалуйста, что расскажет

  • Esmeralda27 2 серпня 2021, 23:32

    Доброго вечора. Маю там двох учнів - вже 6 і 3 клас.
    Поки що роблю для себе висновок, шо початкова школа там не краща за інші початкові школи будь де, а в чомусь і гірша (стара будівля, відсутність спортмайданчика на вулиці, відсутність повноцінного спортзалу). В класі молодшої по 34-36 дітей. Хоча з минулого року ніби-то вже по 24, за наказом.
    Єдине, чому вожу туди дітей щодня в початкову школу за 17 км в одну сторону - інше оточення. В нашому спальному районі років з 5-ти діти розпивають РедБул на майданчиках і говорять матом. Ці ж діти навчаються в місцевих школах.
    В Лідері ж дітям з першого дня дають зрозуміти, що вони кращі, вони взірець, на них усі рівняються. Вони справді пишаються тим, що вони навчаються в такому елітному ліцеї (все це з подачі вчителів та адміністрації школи).
    Як і в будь-якій початковій, багато залежить від вчителя. Обоє вчительок моїх дітей мені не подобалися/-ються, але вибору Вам ніхто не дає. А ще Вам дадуть зрозуміти, що коли щось не влаштовує, то Вас там не тримають. В них конкурс такий високий, шо бажаючих на Ваше місце завжди буде декілька.

  • Esmeralda27 2 серпня 2021, 23:45

    З приводу програми. Старший син вчився за Ростком та додатково іх особисті лідерські розробки.
    Донька (3 клас) іде по НУШ+Росток.
    Це математичний ліцей і вся увага там завжди була і буде на математику.
    І хоча НУШ дуже сильно знизив рівень навчання порівняно з часом, коли його не було, планка все ще досить висока. Якщо дитина байдужа до математики -краще не мучте, таким діткам там дуже складно, багато переводяться потім, бо не тягнуть програму.
    Гуртки в школі: бальні танці Лідер-Данс, гімнастика в студії Серебрянськоі, шахи/шашки, тхеквондо, англійська/німецька, Майстерня Лідер-Кідс (цікава математика+малювання+поробки).
    Продовжена група є, туди іде десь 70-80% всіх дітей. Працює до 18:00 щодня.
    Харчування з цього року змінилось на краще (судячи за описом, ідуть по Клопотенку), дочка дуже нахвалює. Син там не їв і не їсть, але він взагалі не їсть ніде, крім дому.
    Молодша школа (включно по 5-й клас) в окремій будівлі за 10-15 хв неспішної ходьби від старшої школи. І це навіть краще, оскільки головна будівля на Лейпцизькій і тісна, і аварійна. А будівництво добудови не Лейпцизькій влада заморозила вже 2 роки як. Тому молодша школа навчається у відносно кращих умовах, ніж старша.
    Якщо ще щось захочете розпитати - будь ласка. В мене в свій час питати не було в кого, тому готова допомогти.

  • 3 коментаря
  • Jurassica 4 серпня 2021, 11:18

    @Mariia_k Це державний ліцей

  • Esmeralda27 4 серпня 2021, 21:26

    @Mariia_k Все вірно відповіли, це державний ліцей. Навчання безкоштовне.
    В них є благодійний щомісячний внесок, але він добровільний. Більшість батьків здає, бо з цих грошей іде доплата вчителям (може, саме тому там взагалі нема вчителів, які чекають «подарунків» чи натякають на «вдячність») і ще ми не здаємо на ремонт/штори/парти/шафки. Все це забезпечує школа.
    Є батьки, які не платять (їх одиниці). Вчителі не в курсі, хто платить внесок, хто ні. Ставлення до всіх дітей рівне. Цим займається виключно батьківський комітет.

  • Mariia_k 4 серпня 2021, 21:35

    @Esmeralda27 Це чудово! Я щось вважала, що Лідер - приватна школа, тепер буду знати.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу