Буковель, Яремче, Дземброня . Травневі свята

 

Буковель

   Вирішила я поділитися враженнями від поїздки у Буковель. Мушу сказати, шо відпочинок дуже вдався. Свіже повітря, смачна місцева їжа, досить привітні западенці, скрізь відчувається український колорит. 

   У Буковелі ми вперше, враження дуже приємні. Це така собі маленька інша країна. Саме Прикарпаття це одне велике бездоріжжя, АЛЕ, як в"їзджаєш до Буковеля починаєтся добрий асфальт, цивілізація. До речі, на в"їзді стоять шлакбауми і пост як на митниці, наче заїхав десь у іншу країну. На пості тобі кажуть "добрИй день".

  Хат у Буковелі немає, місцеві не живуть. Лише готелі, розваги та гори. Отже треба брати побільше грошей, адже тут є де їх витрачати. Є навіть платне облаштованне озеро із шезлонгами. Але саме цікаве, шо в травні місяці можна покататися на лижах у купальному костюмі, працює 2й підйомник. Він працює увесь рік для прогулянок. 

Озеро для купання влітку з проточною водою, виглядає чистим

Околиці Буковеля (вигляд з підйомника)

Це, начепто, знайомі мені люди

Отже траса на 2му підйомнику. На самій горі є ресторан "Фільварок", смачно можна поїсти, ціни доступні 

Погана якість фото, але трохе видно - люди катаються у купальниках - дивина та й годі )

 

Файні хлопці у шортах

До речі, із сином нам допомагала моя мама

Дземброня, рафтинг по ріці Черемош

   Сплавлятися гірною річкою ми поїхали до Дземброні. Це таке собі село за Верховинським перевалом, у самих Карпатах, хащі одним словом. Сказати шо дорог там немає, це нічого не сказати .

Не рідко трапляются ось такі місцеві жителі

Для хоробрості трохи віски не завадить

 Отже, річка Чорний Черемош це трасса для сплаву 3-ї складності, хоча, я б особисто сказала 2ї, не більше. Це улюбленне місце багатьох туристів. Вздовж ріки багато наметних таборів. Є табір росіян (москалів) і навіть білорусів. Усі пруть на Україну.  Кожної години хтось сплавляєтся, траса більше 20 км. Ми славлялись 10.

 На річці є цікаві моменти для спаву: пороги, гостре каміння, місцями було трохи моторошно і навіть майже не перекинули рафт, АЛЕ гарний інструктор допомагав) Раджу усім спробувати. 

Сплавлятися також можно на Пруті та Тисі. Але Черемош більш повноводний влітку і травні.

Табір "Тернопільський спортКлуб" організовують сплави по річці Черемош. До речі, там є свое наметове містечко для любителів екстриму

Наш інструктор Юрко - кремезний дядько) 

Гідро костюм, головне шоб сидів) 

Ми сплавлялися на такому ж рафті  на 4 чоловік 

більш продвинуті сплавляються на катамарані 

Яремче

  Дуже гарна місцевість. Там є скеля та печера Довбуша, гора Маківка, річка Прут та гарний водопад. А також дитячі розваги навколо: облаштовані майданчики та усякі стрибалки, гойдалки.

Тут ми оселилися на 3му поверсі. 

Найвища хата на цьому фото, під самим лісом - це наша хатинка (майже не видно)

Під"їзд до нашої хати, водії мене зрозуміють - круто до низу і знову круто на гору..У Києві погані дороги? Облиште))) 

Гора Маківка , наш котедж був біля її схилів

Річка Прут

Поруч струмок, воду з якого ми пили) 

Пороги на ріці Прут

Для шопінгу тут є де розгулятися. Особисто я, звичайно, не встигла купити все що треба...Гарні шкіряни сумки. одяг зі шкіри, посуд ручної роботи, та багато іншого. 

Головне моє придбання це  шерстяний килимок і оцей набір посуду авторської роботи (так мені сказали) і багато Закарпатського чаю. Смакую вдома

Отже, всім раджу відвідати чудове та мальовниче Прикарпаття.)

 

Можливо, москаль в мені, наробив багато граматичних помилок, то вже вибачайте на доброму слові) 

Дороги

Самый оптимальный маршрут это Киев- Ровно - Дубно- Кременец- Тернополь по обьездной- Микулинцы- Дружба - Яремча. Если кому надо могу подробней описать маршрут. На этих участках терпимая дорога.  Есть мысль, что через Стрий еще лучше

Темы: Відпочинок і подорожі

Коментарі

    Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

    Повернутися до Клубу