На Вінниччині безкоштовно лікують дітей хворих на ДЦП.

Девочки, сегодня увидела вот такую статью. Возможно кому-то будет полезна эта информация. Далее копирую.

"На Вінниччині безкоштовно лікують дітей хворих на ДЦП

На території Барського машинобудівного заводу функціонує безкоштовний фізкабінет в якому лікують дітей із хворобами ДЦП й реабілітують солдатів АТО після отримання важких тілесних травм. Особливість цього лікування в тому, що хворі займаються фізичними вправами у спеціальних костюмах, які розподіляють силові навантаження й допомагають зміцнити певні групи м'язів, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

– Декілька років тому їздив до знайомого в місто Тула. У нього швейний цех, де шиють дуже цікаві дитячі костюмчики – спеціальні комбінезони, які допомагають лікувати хвороби ДЦП у дітей. Попросив, щоб він подарував мені один такий. Коли привіз його до Бару, пішов на консультацію до головного лікаря. Той сказав, що це дуже потрібний одяг, подібні такі можна придбати в Одесі в центрі реабілітації, – розповідає голова правління Барського машинобудівного заводу Ілля Лук. – Домовився, щоб моя медсестра пройшла курси, як правильно доглядати за «особливими» дітками й користуватись такими костюмчиками. Коли вона пройшла курси, я закупив шість таких костюмів різних розмірів, аби надати допомогу якомога більшій кількості хворих. Навіть придбав спеціальний костюм для дорослих. Найбільша проблема в лікуванні діток хворих на ДЦП – пізнє діагностування хвороби лікарями й не правильно поставлені діагнози. Чим раніше вдасться розпочати курс лікування для дитини, тим швидше можна отримати бажані результати. Найкраще піддаються лікуванню малюки до року, зазвичай таким хворим вистачає курсу масажу.

– За освітою я медсестра – реабілітолог та масажист. За весь період функціонування нашого центру встигла надати допомогу 18 діткам зі всього Барського району. За один день можу прийняти четверо дітей. Повноцінне заняття триває дві години, – говорить медсестра Богдана Дзулинська. - Спочатку ми вдягаємо на хворого костюмчик й починаємо ходити: в залежності від стану хворого сеанс триває від 5 до 15 хвилин. Є особливо важкі діти, то з ними спочатку імітуємо ходьбу лежачи. Потім робимо спеціальний масаж, підчас якого напружуємо або розслабляємо необхідні м'язи. В самому кінці проводимо легку фізкульт-хвилинку, щоб все закріпити. Перші результати можемо побачити вже через два місяці. Неймовірне відчуття, коли батьки приносять до нас дітей на руках, а через пів року вони можуть зробити перші кроки самостійно. В кабінеті надають допомогу не лише місцевим діткам, а й всім, хто звертається за допомогою. За кошти заводу виділили машину, яка кожного дня привозить й завозить маленьких пацієнтів та їх батьків із найвіддаленіших сіл району.

– Три роки тому я народила двійняток, одна донечка повністю здорова, а ось в Богданки діагностували важку форму ДЦП. Окрім цього вона має проблеми із зором, майже нічого не бачить, реагує лише на світло та тінь. У районній лікарні мені порадили звернутись за допомогою до підприємства, вони погодились й почали курс лікування, – каже мати хворої на ДЦП дівчинки Ірина Лук'янова. – Цьогоріч вже проходимо другий курс лікування. Спочатку нам було дуже важко, але медсестра максимально шукає всілякі методи, що б відвернути увагу від навантажень й заохотити до занять. Це не просто фізкультура, кожне заняття повне сліз та криків. Ви навіть не уявляєте, яке це щастя, коли донечка почала самостійно рухати ніжками й ставити їх на підлогу. У майбутньому дирекція заводу планує відкрити ще дві кімнати – ігрову - для малюків та спеціальну фізкультурну із дзеркалами на всіх стінах."

Не знаю на сколько это правда, но "А вдруг?". Вот эта статья.


Теги: лечение, дцп, физкабинет

Коментарі

    Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

    Повернутися до Клубу