Дощ залив квартиру.Потрібні поради.

Я лише на початку шляху.Можливо,хтось доводив справу до кінця і зможе допомогти порадою.

Вчора в нас була сильна злива.Зливна труба,яку по договору обслуговує ЖЕК,була забита.Вся вода лилась в квартири,загальний коридор.То був жах.Що в мене сьогодні?Залиті і зіпсовані 4 стелі і стіни в під тими стелями,дерев'яний світильник розбух від води,гіпсова плитка зі стін вже відвалюється,плитка в туалеті поки що тримається.На той час дома була лише 10 річна дитина,яка пережила страшний стрес.Спочатку рятувала все сама,але то дитина.Дякую сусідам,які прибігли на допомогу.Найбільше постраждало 2 квартири.

Сьогодні вже була написана заява в ЖЕК(дякую юристу чоловіка,який вчора нас проконсультував).В заяві прописали про відшкодування збитків,що стало великою несподіванкою для ЖЕКу))))Ми наполягли на складанні акту пошкоджень.Зараз він пишеться,прослідкую щоб детально описали кожну пошкоджену стіну і стелю.Вони мені розказують що в мене нічого страшного не трапилось і банка фарби вирішить питання.Я знаю що ні,бо потрібно зняти шпаклівку,обробити хлором,знову пошпаклювати і пофарбувати(тато займався ремонтами,я в тому тямлю).

В чому питання.Акт перевірю 10 раз.Якщо все ж будуть відмазуватись від відшкодувань(точно будуть),які мої подальші дії?Зрозуміло суд,але що мені потрібно буде,поки воно свіже?

 

 

Темы: Дім і побут

36 коментарів

  • Eri_Baby_Smile 11 червня 2021, 11:53 21

    Так у вас есть свой знакомый юрист
    Вот он в этом вопросе вас подготовит лучше, чем жители клуба

  • 4 коментаря
  • vobasok 11 червня 2021, 13:44

    @panya Фото і відео наробили дуже багато.Чоловік так і пояснив що з моменту як вони прийняли зливну без захисту,вона стала їх проблемою.Цей тиждень чекаємо,бо мають ще раз прийти,а тоді переходимо до медіа підтримки)))Поки клянуться що все буде ок і чоловік сказав що тиждень тримає себе в руках і статті не пише,а далі все буде залежати від їх висновків.Сказав їм правду - скандальні матеріали приносять більше грошей)))

  • MIstIk_ 11 червня 2021, 13:55

    @panya Лучше видео.
    Лет 20 назад затопило так же квартиру,поднялся паркет. ЖЭК перекладывал его

  • vobasok 11 червня 2021, 14:00 1

    @MIstIk_ Є і відео.Як текло.Зараз назнімаю ще відео наслідків.Дякую за підказку

  • Juliaa88 11 червня 2021, 12:18

    У меня было. Но я не довела дело до конца. Нужно было бросать работу и этим заниматься. У меня сильно паркет пострадал. Очень дорого обошлась реставрация. И ещё я за свой счёт наняла рабочих и поставила решетку на ливневку, чтобы туда не попадали посторонние предметы и она не забивалась.

  • vobasok 11 червня 2021, 12:27

    От в тому і була проблема.Через ту решітку я і підняла кіпіш.Вони мені намагались розказати що їх вини не має,бо хтось в трубу кинув пляшку.А далі був шедевр:"Хтось ходить на дах".Після тої фрази мене понесло.Наче я маю почесний караул виставити біля труби.Вони прийняли роботу у фірми,яка ремонтувала дах,без решітки.То їх проблема.Я оцінила вже ту суму,яку мені доведеться вкласти в повторний ремонт і додала незручності,які мені потрібно буде переживати від цього.Буду воювати.

  • Juliaa88 11 червня 2021, 12:33 2

    @vobasok Я на начальном этапе поняла, что всё бесполезно, проще самой сделать. Тоже кстати бутылка в ливневке была. Может у вас и получится. Но готовьтесь, это очень долго и занимает много времени.

  • MIstIk_ 11 червня 2021, 13:57 4

    @Juliaa88 Поступили точно так же как и вы и 2 раза в год лазим на крышу и если надо ,то заметаем. Это сделать проще,чем потом делать ремонты

  • Mamzelka 11 червня 2021, 12:21

    Ну мабуть фото і відеофіксація. Я вам бажаю успіху. Але навіть після суду, ЖЕК не відшкодував ні копійки. І це добре що ЖЕК, бо якби ОСББ. То зовсім нічого б не доказали.

  • vobasok 11 червня 2021, 12:30

    Фото і відео ми зробили одразу як приїхали додому.Більше того,дитина зняла на відео коли воно все лилось в квартиру(донька журналіста,знає що зняти))).Ви подавали в суд і виграли справу?

  • Mamzelka 11 червня 2021, 13:54

    @vobasok Так, але нам нічого не відшкодувати. Правда, то було давно. За все платили самі, і за суд і адвокату, і потім ремонт своїми силами. Ні копійки.

  • vobasok 11 червня 2021, 14:01

    @Mamzelka Я сподіваюсь до суду ми не дійдемо.Хоча і до цього готові теж

  • Likiya 11 червня 2021, 12:21

    Зробіть фото і відео фіксацію з датою

  • Fistashka85 11 червня 2021, 12:32

    У нас было на прошлой квартире. Залило через ливнёвку. ЖЕК ничего не компенсировал, но крышу отремонтировали и не текло больше.
    Не компенсировали, потому что не было желания этим заниматься. Ущерб был небольшой. Мне было главное добиться ремонта крыши, и они его сделали.

  • vobasok 11 червня 2021, 12:42

    В нас дах відремонтували 2 роки тому,а от зі зливом порядок не зробили.

  • vobasok 11 червня 2021, 12:44

    Ситуація на цю хвилину така.Чоловік під'їхав туди з обладнанням і офіційним запитом.Пояснив чим це може повернутись для них.Акт швиденько відредагували.В межах тижня складуть кошторис на відшкодування.Чекаємо

  • Fistashka85 11 червня 2021, 12:47 6

    Напишите потом, какую сумму посчитает ЖЕК и какую Вы. Они будут всё по-минимуму считать,а уж об компенсации Вашего времени и морального состояния речи идти не будет. Готовьтесь к суду.

  • vobasok 11 червня 2021, 13:34

    @Fistashka85 Однозначно будуть рахувати по мінімуму.Наступного тижня викликаю майстра хай рахує по матеріалах і роботі.Побачимо як будуть розвиватись події.

  • toffee 11 червня 2021, 12:51

    У батьків була така ситуація, років 10 тому. Була чи то тріщина між панелями, чи просто неякісне будівництво. Але під час дощу почало сильно заливати. Тоді ЖЕК складав акт, також довго відмовлялися від своєї вини, але врешті решт зовні відремонтували все, що було не так на фасаді і відшкодували витрати на ремонт в квартирі.

  • toffee 11 червня 2021, 12:52

    Зовні ремонт проводили разів зо три, бо спочатку користі від того не було, то писали повторні заяви

  • vobasok 11 червня 2021, 13:35

    @toffee Дякую.Приємно читати що вирішити можна.

  • Ole1Ole 11 червня 2021, 13:15

    Пару лет назад была такая проблема в 16ти этажке. После сильного дождя и забитой трубы в квартиры верхнего этажа полилась вода, попала и в лифтовые шахты.
    Лифты починили. С квартирами было сложнее, обратились к депутату. И о чудо.... депутат помог компенсировать убытки. Жэк пошел на то, чтобы жильцы пострадавших квартир на сумму убытков по обоюдному согласию не платят СДПТ. Точно не знпю, о каких суммах идет речь, но лет 5 они еще точно СДПТ платить не будут.

  • vobasok 11 червня 2021, 13:36

    В нас мер в друзях)))Поки вирішуємо без його втручання,а там побачимо

  • just_Tanya 11 червня 2021, 15:46 2

    @vobasok С такой поддержкой все будет ок)))

  • Iva777 11 червня 2021, 16:25

    Не знаю як у вас, але в нас ніколи жек чи осбб не вирішували нічого. Нажаль це лише проблема людей...

  • Esteer 11 червня 2021, 20:54

    +++++ В 2017 таже проблема была, написали и мэру, и в жек, потом меня 2 года не было в стране, приехала в гости, как оно текло, так и течет, только больше, было пятно см 40,а уже метра 2..Вызывала кровельщика за свой счет:cry:.
    Узнала у соседа, что жек ответил, ввиду некоторых долгов за коммунальные услуги в вашем доме, ни хрена вам делать не будут:((((

  • vobasok 11 червня 2021, 16:50

    Акт підписала.Всі проблеми дуже чітко зафіксовано.Після дзвінка чоловіка вони дуже змінились)))Навіть не проти щоб ми покликали свого майстра,який порахує вартість матеріалу і роботи.Начальник жеку дуже мило розповіла нам що вони вже придбали захист для труби і в понеділок його встановлять.Через тиждень прийдуть ще раз,щоб побачити який об'єм робіт потрібно виконати.Навіть не проти була прийти до нас в свій вихідний в суботу (в інші дні я на роботі).І ще сказала що дуже сподіваєть що ми вирішимо цю проблему мирно)))

  • Missis 11 червня 2021, 16:50

    Может, если дойдет до суда, можно вызвать комиссию ремонтную, чтоб вам официально написали сумму, которая покроет ремонт или собирать все чеки... А если жэк откажется компенсировать траты, то просить возврат средств за счет коммунального платежа за квартиру. То есть, например, ремонт 3 тысячи грн, жэк официально оформляет вам переплату по квитанции на 3000 грн и вы опр количество месяцев не оплачиваете квартплату...
    Но как это сделать?
    И объединяйтесь со вторыми соседями обязательно.
    И пишите сразу жалобы, что у посторонних лиц есть доступ на крышу.
    Все фиксируйте в 2х экземплярах и разговоры с жэком записывайте на телефон.

  • vobasok 11 червня 2021, 16:53

    Ми разом об'єднались.В них значно гірша ситуація ніж у нас.Сподіваюсь все вирішиться.Якщо,не дай Боже,в когось таке трапиться,знайте що в жодному разі не можна навіть частково усувати пошкодження.Я навіть двері-вікна не відкривала до їх приходу,щоб розуміли який в хаті сморід від тої води

  • Julia2004 11 червня 2021, 21:43

    У знакомой была ситуация с жеком. Соседям сверху сантехник из жена поменял какой-то кран, ночью кран сорвало и залило всю трёхкомнатная квартиру нашей знакомой, так, что вода в квартире стояла и , когда она открыла входную дверь, вытекает в подъезд. Разбухла вся мебель, шкафы, тумбы, двери. Паркет ведутся во всей квартире. Она подавала в суд и присудили компенсацию, не знаю сколько и покрыло ли ремонт, но дело выиграла. Денег , правда ,у Жека нет, то ей на несколько лет вперёд аванс квартплаты защитали

  • vobasok 11 червня 2021, 22:51

    Про немає грошей,то казки ЖЕКу.Знаєте яка зп їх керівника?Дізналась вчора ввечері - 40 000.Не дуже пильна в них робота

  • Nadinveresk 12 червня 2021, 06:49

    А что ещё жеки существуют? У нас все переведены в осбб. И уже при осбб сами стелили крышу , ливневую, отмостку утепление фасада ,подвала. И на крышу никого председатель не пускает как и в подвал

  • VeraK 13 червня 2021, 14:31

    Квартира на последнем этаже.Лопнула труба и залило квартиру. Жек составил акт и смету.Они оценивают очень дешево и я заказала независимую экспертизу.Сразу оплатила сама услуги экспертов.Были эксперты по мебели и ,,ремонту,,.Сейчас не помню суммы,но это было раза в три -четыре больше ,чем оценил ЖЭК. Подала в суд. Пока длится суд ничего делать нельзя было.Через два года суд присудил выплатить мне все деньги за мебель,ремонт,Экспертизы и тд. Выгодно ли это? Не знаю.За два года все подорожало,а я получила те же деньги,что и 2 года назад.Квартира в центре Киева сдавалась в аренду и я за два года потеряла намного больше,чем если бы сама восстанавливала.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу