Моя історія, якій скоро 19 років, і тільки зараз я можу все написати весело і з посмішкою. А тоді…

Частина перша.

Ми вже були одружені, а чоловік ще був студентом, навчався у Москві, хоч це вже була інша країна. Я покинула роботу у школі і поїхала з ним, він працював і навчався, а я дуже швидко зрозуміла, що скоро нас буде 3 і поїхала сама до дому.

У районному пологовомуі мені підтвердили всі мої підозри і я залишилась у батьків, а чоловік залишився захищати диплом. Хто в нас буде лікар не сказав, у нас була така практика і ось чому. Одному татусеві (якийсь сільський королевич мабутьJ) лікар пообіцяв хлопчика, а народилась дівчинка, ну кому спадщину залишати? І татусь побив лікаря. Тому було вирішено не казати батькам стать майбутньої дитини.

Це була весна, почувалася я прекрасно, в червні приїхав чоловік з дипломом і поїхав шукати роботи у столицю. Робота знайшлася, жив у родичів під Києвом, на вихідні - до мене.

Я читала багато літератури про вагітність, мені 24 було, але це як зараз 17,  і була в мене книжка з таблицею за якою я визначила що наш син народиться 5-6 грудня. Я так вирішила і спокійно собі жила. Була одна річ яка не давала мені спокою, з весільних грошей я собі купила джинси, справжні, ледве на себе їх надівала, бо до цього мені батьки купували на 2 розміри більші і ремінь, все з надією що я поправлюсь, а тут вони на мене зовсім перестали налазити, але в селі можна обійтися.

Далі напакостила наша акушерка в амбулаторії, вона дуже боялась коли їй звонили і повідомляли що хтось народжує, їй доводилось викликати швидку і везти до пологового будинку 20 км породіллю, тому вона всім за тиждень або 2 писала погані аналізи і відправляла у райцентр. Були розумні дівчатка і не погоджувались, але в мене керували батьки і тато сказав - збирайся. Тато в мене добрий, просто він теж «настраждався» від цих породіль. У нього в селі в одного з найперших з*явились Жигулі і він часто возив народжувати жінок, коли прибігали чоловіки і просили його про це, але одного разу він не довіз… І приймав роди разом з чоловіком у полі, все добре закінчилось, але тато став нервовий.

Я зібралась і мене завезли. Поклали мене до пологового, мама поговорила з завідуючою. Першої ночі народжували дві жінки, я не спала, вранці я думала вони померли, бо я не думала що так кричать, але дівчата з мене посміялись і сказали що я звикну. Другої ночі я знову не спала, тиск стрибав, мене трусило і я подзвонила батькам, приїхали, перевели у гінекологію. Так пройшов тиждень, мені за моїми розрахунками ще один, а завідуюча вирішила справу прискорити, і почали мені колоти якісь гарячі уколи, я собі спокійна, мені ніхто нічого не пояснює, але бачу в них щось не клеїться, підслухала розмову, вирішили мене не чіпати бо не реагую я на їх уколи.

Так пройшов ще один тиждень, мене поклали в окрему палату, реанімаційну, в мене була високе тверде ліжко і я читала все підряд. Народжувати мені сказали з еластичними бинтами, я їх і не знімала, у мене був  варикоз. П»ятниця 5 грудня минув і в суботу зранку, десь о 5 годині я зрозуміла що мій день прийшов. А в мене голова не мита, а душу в лікарні нема. Але в мене було багато скляних банок і кип’ятильник. Я накип*ятила води, розвела її у тазику, спочатку помила свою шевелюру над раковиною, потім помилась як змогла. Спину прихвачувало, я все зібрала і чекала чоловіка зі свекром. Вони приїхали але свекір поспішав, я шепнула чоловікові що сьогодні все станеться і взявши у руки 1 номер журналу Наталі, такий яскравий, синій, новорічний і пахучий (бо там були смужки туалетної води hugo boss woman та hugo boss man) пішла його читати, години на дві я забула де я і навіщо, а потім мені стало не до журналу. Віддала я журнал дівчатам, лікаря не було, бо це субота, але пологове навпроти гінекології, сусіднє відділення, далеко йти не потрібно. Взяла свої пожитки і пішла…

Темы: Вагітність

17 коментарів

  • Sophia_125 13 серпня 2016, 23:42 1

    заінтригували) і повернули мене в ті роки)))

  • NathaliaYa 13 серпня 2016, 23:50 1

    найшло на мене:) роки - тримайся, як то кажуть.

  • HP2016 13 серпня 2016, 23:51

    Як все знайомо:)

  • diana2510 13 серпня 2016, 23:53

    Коли друга буде?)

  • NathaliaYa 13 серпня 2016, 23:57

    https://kashalot.com/club/post-4047359/

  • Tanya_mother_Sasha 13 серпня 2016, 23:56

    Наташенька, сьогодні чекати? Бо не засну.)))

  • NathaliaYa 13 серпня 2016, 23:57

    тавже є
    https://kashalot.com/club/post-4047359/

  • Sanechka 14 серпня 2016, 00:39

    Вы и журнал запомнили) надо же) спасибо за историю..

  • NathaliaYa 14 серпня 2016, 00:45

    я його берегла багато років, він загубився при переїзді на іншу квартиру(

  • NathaliaYa 14 серпня 2016, 00:49

    тоді все було таке сіре, сумне а той журнал - то була бомба, його перечитали всі у пологовому і думаю не тільки, я його у неонатолога забрала пошматованим

  • Sanechka 14 серпня 2016, 01:18

    ) я выписывала помню его..

  • JuliS 14 серпня 2016, 15:48

    Синій номер Наталі! Я його пам'ятаю!Новорічний, там були такі гарні фото і інтерв'ю з Кроликами (здається). І оцей запах - мені він здавався найноворічнішим у світі.
    Це приблизно 96-97 рік?

  • 2 коментаря
  • JuliS 14 серпня 2016, 15:55

    Як же воно буває цікаво, коли з памя'ті щось таке виринає:).
    Мені тоді було 11 років і виявляється я пам'ятаю той журнал.

  • JuliS 14 серпня 2016, 15:56

    А історія цікава, от тільки умови в пологовому якісь нелюдські.

  • NathaliaYa 14 серпня 2016, 16:07

    коли я читаю коментарі - то таке було майже всюди в ті роки

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу