Про якість іграшок, або краще одна - але якісна

Бажання написати цей пост виникло після того, як я побачила фото іграшок через рік після користування і паралельно я зустріла інформацію з роз'ясненнями та відео неякісних іграшок від "Стоп контрофакт". https://www.facebook.com/442386066299622/posts/934026073802283/     Хочу почати з того, що всі продавці іграшок в Україні декларують відповідність вимогам Технічного регламенту безпечності іграшок і в підтвердження цього розміщують значок " Трилісник" на маркуванні ( етикетці, пакуванні, іграшці). Якщо ми візьмемо іграшки, зроблені в Китаї, то щоб розмістити цей трилісник на іграшці, іграшка ще на виробництві проходить випробування, які підтверджуються спеціальними протоколами компаній зі світовою репутацією. Іграшка отримує Сертифікат відповідності Європейським регламентам EN71. А український техрегламент гармонізовано з Європейським.

Тому наш трилісник стоїть серед знаків якості інших країн. Чи перевіряються іграшки в Україні? Ще й як перевіряються! Регулярно представники Держпродспоживстандарту виймають іграшки в магазинах і відправляють їх на експертизу. Експертиза перевіряє все - і вміст речовин, і наявність інформації на маркуванні, і попередження. Якщо чогось нема - імпортера і продавця очикують штрафи. Наприклад, відсутність трилісника може коштувати 8-16 тисяч грн.  Чи дорого коштує задекларувати відповідність? зараз ця процедура спростилася, але імпортер повинен отримати від виробника весь пакет документації на продукцію. 

Тобто, любий імпортер якісних іграшок, який хоче довести їх якість покупцеві може це зробити і йому не треба сильно збільшувати ціну іграшки через вартість сертифікації. Головне, щоб були документи якості від виробника. А ось їх авторитетні випробувальні компанії не видадуть, якщо іграшка не відповідає стандартам.

Тому, купуючи іграшки, придивляйтесь до того, що на них написано. У всіх відомих торгівельних мереж дуже високі вимоги до якості іграшок. Тому якщо ви купуєте наприклад в Сільпо, або Метро, Ашані або Будинку Іграшок, ви можете бути впевнені, що іграшка відповідає тех. регламенту.  Якщо ж з ляльки вилазить волосся, ви знаєте, куди звернутись - це написано на маркуванні. 

Зупинюсь тут, хоча можу довго говорити на цю тему, перечитавши сотні протоколів випробувань і не раз стикнувшись з Держпромспоживом на тему іграшок. Але бажаю всім обдуманих рішень і не купуйте дітям іграшки невідомого походження!

Темы: Іграшки

2 коментаря

  • Sofiko 15 грудня 2020, 16:53

    Не знала, что трехлистник такое обозначает. Спс за инфо.
    Но наверно, может быть вариант, что его просто напечатали на коробке в том же Китае ?

  • Mariia_k 15 грудня 2020, 17:23 1

    Его наносят на коробку вместе с маркировкой в Китае, если импортер в Украине уже выпустил декларацию на этот товар, она обновляется раз в год. Более того, трилистник должен быть нанесен на товар ДО таможенной очистки товара " введення в обіг". Во всех магазинах есть копии этих деклараций, можно всегда проверить.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу