Ціноутворення Собівартість продукції підприємства

Девочки ХЕЛП ХЕЛП ХЕЛП. Эта удаленка жесть. Преподаватель дал задание, но оно пришло в спам и она теперь ставит не допуск. Надо срочно, еще до 1 числа сдать. Начета не было, как делать не знаем, книг нет. Помогите молю)))

                       Практичні завдання 

1.    Повна собівартість виготовлення одного виробу складає 90 грн. Собівартість річного обсягу виробництва продукції - 166,5 тис. грн. Річний випуск – 1850 шт. Визначити як зміниться собівартість річного випуску продукції при збільшенні обсягу виробництва на 20 %, якщо частка умовно-постійних витрат в собівартості складає 25%. Як при цих же початкових даних зміниться собівартість одиниці продукції?  

2.    Собівартість виробу — 130 грн., рентабельність — 40 %, ПДВ — 20 %. Визначити відпускну ціну виробника. 

3.    Собівартість виробу — 300 грн., рентабельність — 20 %, ПДВ — 20%, націнка посередника— 10 % ціни виробника, торговельна надбавка — 20% ціни посередника. Визначити роздрібну ціну. 

4.    Витрати на виробництво і реалізацію одного виробу, що випускається на вітчизняному підприємстві, складають 60 грн. Рентабельність 30%. Витрати і прибуток підприємства оптової торгівлі становлять 20 грн., а роздрібної торгівлі – 25 грн. з розрахунку на один виріб. Визначити ціну роздрібної торгівлі одного виробу. 

5.    Визначіть кількість виробленої на підприємстві продукції, якщо виручка від її реалізації з урахуванням ПДВ склала 118080 грн., витрати на виробництво одиниці продукції 40 грн., на збут – 2,5 % витрат на виробництво, рентабельність продукції – 20 %. 

6.    Визначіть, яким повинен бути прибуток товаровиробника при випуску 2000 шт. виробів, якщо витрати на виробництво і збут одного виробу складають 7 грн., роздрібна ціна з ПДВ – 18,72 грн., націнки збутова і торговельна – відповідно 20 і 30%. 

7.    Повні витрати фірми на одиницю виробу становили в поточному році 

3000 грн. Розраховуючи ціну, фірма закладає коефіцієнт прибутковості (частка прибутку в ціні) 25 %. В умовах інфляції спостерігається зростання витрат на 750 грн. 

Темы: Освіта

3 коментаря

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу