Єгипет/Шарм/ Sultan Gardens Resort 5* /квітень*16

Обережно, багатезно фото.

Дівчата, обіцяла і я написати про пляжний відпочинок. От нарешті зібралася.

Прошу під кат.

 

Отож, моїми критеріями вибору готелю для відпочинку були і залишаються два основних, але вирішальних:

- харчування (щоб можна було відкопати харч для дитини);

- пляж (піщаний і пологий вхід - аби дитині було де таляпатися і ліпити ліпаки з піску).

Довго обирала саме за цими ознаками цього разу Єгипет. Восени відвідували Туреччнину. Але нам з чоловіком тепер захотілося і себе побалувати - поплавати з масками з-поміж коралів і риб. З огляду на останнє, довелося попотіти аби знайти готель на першій лінії з пляжем, що поєднав би і піщаний вхід у море, і, водночас, мав би понтон з рифом і рибами. Також, під час пошуку локації для відпочинку, яка б відповідала нашим запитам, вималювався ще один критерій - недалеко від аеропорту (в межах години їзди). Адже, погодьтеся, аеропорт-переліт-аеропорт+дорога до готелю неаби яке випробування для дитини і психіки її батьків ))).

Тож вибір був невеликим - Шарм.

Шарм не може похвалитися своїми "золотими пісками"))). Тож підходящих нам готелів виявилося не так вже й багато. Обирали серед двох-трьох варіантів вже по бюджету.

Зупинилися врешті-решт на Sultan Gardens Resort 5* .

Не буду описувати дурниці типу "переліт", "поселення", "золоті унітази-надщерблені двері". Скажу коротко - ціна-якість цілком відповіла нашим очікуванням. Єгипетські п*ятірки дещо різняться зі світовими і, навіть, турецькими.

Щодо хурчування скажу, що знайти підходящий набір страв можна було завжди. Як би там не було, зуаважу одне: у мене вдома немає щодня такого різноманіття. Нам за 9 днів не приїлося. На сніданок малому кип*ятком запарювала вівсянку (там є с сухому вигляді, кип*яток-поруч), додавала туди меду і молока, іноді бананів. Зранку завджи є йогурти (я брала без наповнювачів і додавала або фрукти, або кільця-сухі сніданки). Іноді брала омлет. Завжди були варені яйця. Свіжі огірки-томати, руккола, петрушка+сир фета, кропиться соком лайму = смачний свіжий салат власного приготування. На оібд часто були овочеві супи-пюре, рис з овочами, овочі на пару, тушені котлети - було з чого обрати раціон дитині. На вечерю також не залишали малого голодним. Відшукувала кілька разів білу рибу чи то тушковану, чи парову з картоплею під сметанним соусом. Часто бувала типу печена картопля. Неопгана. Пюре у них чомусь штучне. Солодощів смачних було на вибір багато. Особисто я "налягала" на еклери )). Вцілому - непогано. Туреччина, звісно, тут має більш виграшну позицію, але там немає риб-коралів). + як би там не було, ми не голодували і привезли із собою назад заготовки типу "печиво Марія" і т.п.)...

Щодо пляжу: нас не розчарував. Малий товкся у воді при березі, не випускаючи з рук водяний насос, куплений у нас в "форі". Там теж продаються, раптом що). На нашому пляжі спец.взуття не потрібне було. Лежаки в першому ряду "розбиралися" швидко. Якщо вийти до опів на восьму ранку, два вільних лежака знайти можна. Там всі займають, залишивши речі/рушники, і потім приходять коли заманеться. Не зовсім по-людськи, але "с волками жить - по-волчьи выть"...

Анімація, хоча ми не долучалися до "розваг", непогана. З фото видно, що можна знайти заняття до душі: і настільний теніс (ми грали вечорами до сну), і танці пуза, і дартс, і йога на пляжі, міні-гольф (не бачила, щоб там хтось грав). Є баскетбольно-волейбольний майданчик (вечорами бачила грали у волейбол). Є невеличка гірка в дитячому басейні. Ми басейнами на відпочинку не страждаємо, тож не можу дати оцінку такому виду розваг). Є вечірня анімація дитяча, потім - доросла. Дітей гарно розважають. Аніматорка там славетна - вона і "швець, і кравець, і на дуді грець" )). 

Територія, як для Єгипту, дуже зелена і доглянута.

Найкрутіше це те, що росіян немає взагалі ). Більшість наших і арабів (не напряжних). Хоча, це не перевага готелю, але жирний +.

Ми брали лише одну екскурсію: занурення на батискафі. Хотіли сину показати підводній світ - риб і корали, те, за чим ми з татом ходимо на понтон і десь зникаємо)). Вартість за двох дорослих і дитину - 90 дол. Їздили на таксі в олд маркет (по сувеніри і так прошвирнутися) за 10 дол. в обидва боки (той же таксист чекає вас).

Вцілому все, якщо коротко.

Відпочинок вдався! Якщо не завищувати очікування від Єгипту, то і розчарувань не буде. Ми не розчаровані. Мій син умудрився не захворіти - це автоматом говорить про те, що відпочинок склався!) 

Спотіваюся моє ессе стане для вас у пригоді.

Гарного відпочинку!

Пі.Сі. Звиняйте за якість фото - не хотілося волокти із собою "бандуру", тож мильниця прийшлася нам в поміч).

гірка в дит.басені

гарна ілюстраця наслідків пірнання в басейн)))

типу 3-д інсталяція

там, в далині, о.Тиран

пляжна йога

місце збору для занурення на батискафі

вид з дна батискафа. по ходу, ця риба з мене преться))

Почєму?))

мечеть в районі олд маркета

наша улюблена післяпляжна зона відпочинку)

Юкрейн із евріве))

цей скатик припливав щовечора до берега і тут тусив

територія сусіднього готелю (санрайз, здається)

світ-навиворіт

трохи суміші романтики та інтиму)

цю рибу я тихенько підгодовувала аби зфотати - прибіг охоронець і хотів оштрафувати, але обійшлося. головне - притворитися "шлангом". риба виявилася небезпечно кусючою.

вид на готель та пляж з понтону

мечеть, що будується на території олд маркета (її ж і видно з борту батискафа фотками вище)

До нових зустрічей в ефірі!)

Темы: Відпочинок і подорожі


Теги: отдых с детьми, египет, детский пляж, все включено

12 коментарів

  • YevA_com_ua 27 травня 2016, 15:57

    шикарно!

  • Fenya 27 травня 2016, 15:58

    Спасибо за интересный рассказ, сейчас для нас как никогда актуально! После завтра летим с малым в Турцию, моему 3,5 года а вашему? Переживаю, не ест никакой непонятной еды, только проверенные каши, супы, и еще так далеко его не возили, нам еще до аэропорта 19 часов поездом :(.

  • cachOLA 27 травня 2016, 16:03

    мда, потяг -ще та додаткова незручність... накачайте мультів-ігор на тел/планшет, щоббуло чим час "забивати". нам на момент поїздки було 3,3 )

  • Mama_Ollya 27 травня 2016, 16:23

    здорово)нам тоже очень понравилось (были в другом отеле).открывать мир с детками очень здорово)

  • Tanser 27 травня 2016, 16:37

    Клас)
    Молодці!

  • Aquarius_Blonde 27 травня 2016, 18:41

    Хороший фотоотчет! :) Особенно некоторые комментарии- "Романтики та інтиму.." :) Улыбнуло!

  • Vasilisa_3 27 травня 2016, 18:45

    очень за вас рада!
    спасибо за фоточки )

  • Oksana_Ls 27 травня 2016, 19:58

    Класс! Как же я жду что бы скорее пролетели эти две недели и я наконец то буду наслаждаться нормальным отдыхом и замечательным морем.
    Переживала тоже немного как с малым младшим (3 года), но ваш пост меня вдохновил)))

  • cachOLA 27 травня 2016, 20:38

    )

  • Aneshka 27 травня 2016, 21:10

    мой любимый отельчик в Шарме)

  • te_elena 29 травня 2016, 16:14

    Класна розповідь,насміялась) зачем?? и почему??
    Цікавить 1. Назва готеля2. Скільки вам обійшлося щастя?

  • cachOLA 30 травня 2016, 00:30

    Назва у заголовку. Обійшлося на 8 ночей 32 тис. двоє дорослих і дитина 3.3 роки

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу