Я – вчитель, і я обожнюю свою роботу!

Всім привіт) А я до вас із оглядом ігор, які я використовую в своїй роботі в школі і не тільки)) Повторюсь, для тих, хто не знає, - я вчитель англійської мови, працюю в гімназії, а ще маю свій рідний центр вивчення англійської мови ‘Way to Go!’.  Як я і обіцяла раніше, починаю серію оглядів своєї роботи. Богу дякувати, нас з вами розділяють десятки або й сотні кілометрів, тому рекламою це вважатись не може) з мого міста тут, мабуть, нікого і нема)

Цикл я розіб’ю на декілька частин. Сьогодні буде перша – ігри. Чому? Тому що багато клумбомамочок  самі дома займаються з своїми дітками англ. мовою, надіюсь, якісь ідеї їм прийдуться до душі. Сьогодні йтиме мова про настільні ігри, а також інші готові матеріали. Аналог деяким дуже легко буде зробити самим, інші ігри продаються в різних місцях- від секондів до інтернет магазинів, і на нашій Клумбі їх теж є досить.

Це моя колекція найходовіших ігр, які регулярно мною використовуються. Частина є захована, бо ще нерозпечатана, частина є відкладена за непідходящістю до вікових критеріїв (я займаюсь лише з 10-11 класами та дорослими через відсутність місця). Це буде так званий Топ-10 ігр. (решта ігр на фото теж вартісті, але в топ-10 не попали, або будуть фігурувати у наступних оглядах)) Так от.

 

№ 1. Найпочесніше перше місце хочу віддати грі 'Don't Say It!'- варіант багатьом відомої taboo game.

Суть гри проста- потрібно пояснити слово, не називаючи тих, які вказані під ним. А ви б моли пояснити слово «мама», не кажучи слів «жінка», «дитина/діти», «батьки», «народжувати» ? ;) Задача не з легеньких, особливо якщо це на час і твоя команда чекає, а таймер пищить )) Ця гра дуже популярна в нас, її всі люблять, і дорослі, і діти. Вона допомагає долати мовний бар’єр, а я як вчитель бачу, що треба корегувати чи наголошувати надалі. Якщо група слабша, ми використовуємо слова як підказки, якщо сильніша- то домовляємось про рівень складності і відкриваємо слово-табу або 1 або 2 і тд і не використовуємо його чи їх в поясненні. Слайдер на кейсику нам в цьому помагає. Ця гра дуже виручає, коли приходиться на роботі зводити докупи діток із різних груп)) Я практично весь час ношу цей кейсик із собою))

№ 2. Мегакрута гра ‘Guess Who?’

Це найкраще видання- Extra, найширше, яке має 6 змінних панелей для різноманітності. Швидка гра на тренування теми «Зовнішність», «Предмети побуту», «Тварини» - залежно від вікової групи і поставленого завдання. А найкраще- це те, що вона тренує ЗАДАВАННЯ ЗАПИТАНЬ. Ну і вміння відповісти теж) Суть гри- вгадати, кого вибрала інша людина/команда перш ніж вгадають, кого вибрали ви. Змінні панелі додають інересу: є панельки із  монстриками, і анімовані предмети вжитку, смішні обличчя чи дуже красиві, різні тваринки і тд..

№ 3. Ця ж серія ігор, але тепер вже ‘Guess Where?’.

Затреновує орієнтування в просторі, тему «Будинок+ прийменники місцезнаходження », «Сім’я» + запитання. Суть та ж : вгадати, де і в які кімнати вмістили всіх членів сім’ї- від бабусі з дідусем до домашніх улюбленців)) Питання строго загальні, відповіді по типу ‘yes/no’. Гра ідеальна для учнів різного рівня.

№ 4. Далі- Last Word.

Є карточки із категоріями, а є із літерами. В ідеалі, носії мови її грають так: вибирають категорію і літеру, і називають всі слова з категорії, які підходять. Для прикладу, тема Vegetables. Літера C. Це буде cabbage, carrot, cauliflower, celery, corn etc. Але навіщо демотивовувати учнів, і ставити такі суворі ліміти? Ми називаємо всі слова з категорії по колу, вилітає той, хто не придумає слова за 20 с таймера (піс.годинник, в мене їх декілька), або той, хто повторить слово. Той, за ким останнє слово, тобто той, хто протримався до кінця гри, просуває фішку вперед. Фішки в нас під настрій- або пластикові, або мультяшні фігурки, або фігурки із Шкільного Мюзикла)) Час йде швидко, слова тренуються чудово. Звичайно, я відбираю категорії, дописую ті, які підходять під саме цю групу учнів.

№ 5. Це гра Bob it! Extreme.

Це не так гра на тренування англ. мови, як для того, щоб включитись в процес і навчитись залучати 2 півкулі свого мозку. Я рекомендую цю гру всім вам, вашим дітям і друзям) спочатку ви зненавидите її, потім себе, потім ви ввійдете в смак і не відірветесь, поки не поб’єте всі свої рекорди. Вона рекомендована американськими психологами через вищеперечислені мною причини)) я її дуууже довго шукала і знайшла цього року на секонді) гра полягає в тому, щоб правильно виконати всі команди, які звучать із динаміка: twist it, flick it, bop it, pull it, spin it, та pass it (якщо це гра на вибивання суперників). Не все так просто, як здається. Щоб кидати справжній виклик мозгу, треба кожен раз цей «апарат» інакше тримати. Діти її обожнюють, дорослі не менше)) Чим більше команд ти вже виконав, тим швидше вони звучать. Вона дуже розігріває і піднімає адреналін)) і на тій хвилі з учнями можна перевернути гори))

№ 6. ‘Write-abouts’ & Talking cubes.

Як я люблю ці книжечки і кубики. Це завдання для письма (ті, що книжечками) і кубики для опису чи дискусій прочитаного від всім нам відомої фірми LR. Книжки з завданнями- це просто знахідка.  Я їх замовляла з Америки років 10 тому, на початку своєї кар’єри і кожного разу вони мене тішать по новому. Є два рівні складності- для старших діток і молодших. Частіше використовую для молодших. Це все-таки розраховано на носіїв мови. Так от, суть в чому. Всі три колонки є перекидні і кожна дитина формує собі завдання сама. Це може бути щось веселе, абсурдне, серйозне або просто неймовірне. Наприклад, «напиши віршик» «про свою маму», «яка нарешті виспалась вночі» ))) це я так, про наболіле)) насправді, завдання є «напиши лист, промову, пісню, 3 цікаві речення, статтю з глянцевого журналу, смішну історію, інструкцію до використання, обкладинку книжки, страшну історію і тд. «про слоника, острів, ложку, ліжко, ресторан, комп’ютер, дзеркало і тд.», «яке вміє говорити, невидиме, на смак, як шоколад, дуже забруднилось, не слухало маму, боїться дітей, вміє читати думки і тд» От що таке розвивати уяву і використовувати здібності на повну! От я щойно вибрала випадкові сторіночки і мені вийшло таке завдання: Опиши день, повний проблем, який ти провів із черевиком, який вміє здійснювати бажання», або як на фото «Опиши, як би тобі жилося поруч із цуценям, яке вміє розмовляти». Дітки мене кожен раз дивують своїми історіями. Вони дуже люблять це завдання, навіть не вважають, що це якесь домашнє))  Використовую це і на роботі, і в «себе»)

№ 7. Мовні розрядки/зарядки/розминки.

Матеріали від моєї однієї із улюблених фірм Melissa & Doug ‘Family Box of Questions’, який можна використовувати і на заняттях та уроках ))  і Speaker’s Box, знову ж таки наші Learning Resources. ))

Тут треба описати, пояснити, розказати, придумати, проінструктувати і тд. Гарний time saver для вчителів. Дуже багато чого можна взнати додаткового про своїх учнів в процесі розмов. Вчителі ж і психологами мають бути, тому важливо моніторити стан своїх учнів і корегувати прояви чи то деструктивної поведінки, чи то чогось іншого. Рівень довіри до вчителя зростає, коли не боятись бути відкритим до дітей. Я вже не раз переконуюсь, діти тобі відкриються рівно на стільки, на скільки ти відкриєшся їм. Варто пам‘ятати, що зараз зовсім інше покоління дітей (постнеокласична особистість), на це треба зважати.

№ 8. Серія ‘… in a jar’- Teen Talk, Choices, Leadership Lessons.

Знову ж таки- обговорюєм усно, або пишем. Завдання, для прикладу із Choices. «Що краще- коли тебе поважає 100 людей,які тобі байдужі, чи 1, хто тобі важливий?». «З ким ти би провів день – з Королевою Британії чи голлівудською зіркою?», « Ти б краще повернувся в минуле чи заглянув у майбутнє?» і тд.

№ 9. What am I? – треба задати 20 питань, щоб ідентифікувати, ким є людина стосовно картки, яку витягла )) Це або тварина/людина, або річ або мінерал/їжа/щось пов’язане з природою.

№ 10. Гра Alphabet Soup & Boggle it. Складати слова із букв, які випадуть, акцентує увагу на правописі.

А ще в мене є ось що))

Це не гра і не завдання, це комплект для нагородження- Teacher’s Reward Kit. Містить багаааато наклейок, вітальних листівок, сертифікатів та закладок. Теж замовляла років 8 тому з США, залишилось не так і багато вже)) Це все стосовно готових ігр в плані «роздала і бавимось», а є ще огогоооо скільки в плані «сіла, відірвалась від світу на багато годин  (коли Темчик спить), склала, перевірила, родрукувала, порозрізала, роздала і бавимось» )) але про них –іншим разом.

Для того, щоб могти використовувати хоч якусь із цих ігор, потрібно проробити шалену роботу «на совість» в начальному плані, інакше  навіть і побавитись не вийде, якщо бази нема.

Це все на сьогодні. Надіюсь, комусь пригодиться мій пост))

Хто осилив весь - вам віртуальна вітальна листівка, ось! ;)

Темы: Розвиток дітей


Теги: развивающие игрушки, иностранные языки

174 коментаря

  • mishanya_mama 8 травня 2016, 22:11

    Спасибо

  • 15 коментарів
  • Lifeline 9 травня 2016, 20:27

    Дружимо)

  • lyuda_pr 10 травня 2016, 01:48

    дружим

  • Lifeline 10 травня 2016, 09:31

    Дружимо))

  • Rybka83 8 травня 2016, 22:13

    Ольга, мне очень интересно:-) добавьте, пожалуйста в друззья https://kashalot.com/club/post-1494529/
    С нетерпением жду ваших обзоров. Вы - молодец!!!

  • 9 коментарів
  • Lifeline 9 травня 2016, 20:28

    Без питань )

  • Ludmila_L 9 травня 2016, 23:56

    И меня))

  • Lifeline 10 травня 2016, 09:31

    Додаю)

  • Svetik_K 8 травня 2016, 22:13

    Почетное место в избранном. Жаль, что Вы не из моего города.

  • Lifeline 8 травня 2016, 22:30

    Дуже Вам дякую, мені надзвичайно приємно)) Моя мрія - сітка подібних центрів)) всяке може бути ;)

  • Коментар видалено

  • Magdalina 8 травня 2016, 22:14

    Ви така молодець. Дякую вам!!!!!!

  • Lifeline 8 травня 2016, 22:30

    Дякую і Вам))

  • kseniya87 8 травня 2016, 23:06

    Игры ,канешно ,бомба!)))

  • Lifeline 8 травня 2016, 23:09

    дякую)

  • Lutsik 8 травня 2016, 22:18

    добавьте в друзья меня)

  • 2 коментаря
  • Lifeline 8 травня 2016, 22:40

    ви знаєте, я навіть не пригадаю) це все накопичувалось роками)) замовляла з США дуже багато матеріалів, прям дуже)) 10 років тому, мріяла про власний бізнес і по-тихеньку все стягувала)) в мене є чек збережений, всі ті матеріали обійшлись разом із пересилкою в 250 доларів) але тоді долар був по 5,5))

  • Lutsik 8 травня 2016, 22:47

    ого,я такого курса і не пам,ятаю))))) мені все наче він по 8)))) Ви молодець,може ще все здійсниться);)

  • Lifeline 8 травня 2016, 22:48

    мусить)) я з 3х років мріяла бути вчителем)) домріялась)) тепер треб розширяти обрії))

  • lolatiny 8 травня 2016, 22:19

    Дякую вам!!!!!!

  • Lifeline 8 травня 2016, 22:31

    Будь ласка :)

  • EShvetz 8 травня 2016, 22:20

    Чекала від Вас подібного посту вже давно. Вивчу детально. Дякую дуже!
    П.С. Як справи з приміщенням? Все гаразд?

  • 9 коментарів
  • Ekaterina_Anokhina 8 травня 2016, 23:41

    Напевно))))

  • Ekaterina_Anokhina 8 травня 2016, 23:42

    Таки точно треба на заняття)

  • Lifeline 8 травня 2016, 23:43

    Приїжджайте :)

  • Eliya 8 травня 2016, 22:22

    І мене в друзі!огляд-бімба!!!дуже дякую!!

  • Lifeline 8 травня 2016, 22:34

    Додала))
    Кам'янець-Подільський- круте місто)) я свій клас возила туди минулого року на 2 дні)) у вас дуже гарно.

  • Eliya 8 травня 2016, 23:30

    О даааа;)))дякую;)дуже приємно!!

  • Irina_ilovebooks 8 травня 2016, 22:29

    Класс! Спасибо огромное за такой полезный обзор!

  • Lifeline 8 травня 2016, 22:35

    Завжди будь ласка))

  • Eva_P 8 травня 2016, 22:30

    Оля, я бы очень хотела стать вашей ученицей и моего бы ребенка вам доверила) думаю вы болеете лушой за свое дело! Обзоры и игр (были ранее) и сегодняшний -просто великолепны.с нетерпением жду новых!

  • Lifeline 8 травня 2016, 22:36

    Це найвищі слова похвали, мені дуже приємно)) Буду старатись робити ще огляди))

  • Len_ok 8 травня 2016, 22:32

    ваш пост просто находка !спасибо )добавьте в друзья ))

  • Lifeline 8 травня 2016, 22:36

    Дякую вам)) добавила)

  • Marika 8 травня 2016, 22:32

    Добавьте в друзья. Спасибо за такой интересный обзор. Уже в избранном.

  • Lifeline 8 травня 2016, 22:37

    Дякую і вам) добавила.

  • R9bina 8 травня 2016, 22:34

    просто супер вибірка!

  • Lifeline 8 травня 2016, 22:37

    дякую))

  • IceToy 8 травня 2016, 22:39

    Тоже хочу в друзья)! Обожаю талантливых людей! Жду с нетерпением продолжение) наконец-то толковая заметка на клумбе, спасибо!

  • Eva_P 8 травня 2016, 22:41

    Точно про толковую заметку!

  • Lifeline 8 травня 2016, 22:42

    Дуже дякую і Вам) біжу додавати в друзі ;)

  • Cherol 8 травня 2016, 22:43

    И я дружу

  • Lifeline 8 травня 2016, 22:45

    Дружимо ;)

  • Tatyana_mom_of_3kids 8 травня 2016, 22:44

    Как маме детей-билингвов мне оооочень интересно. Добавьте и меня https://kashalot.com/club/post-2340965/
    Как это я не видела Ваши посты раньше?

  • 2 коментаря
  • Eva_P 8 травня 2016, 22:51

    Татьяна и меня добавьте в друзья)

  • Tatyana_mom_of_3kids 8 травня 2016, 22:55

    Добавила:)

  • Lifeline 8 травня 2016, 22:57

    Так, не буду прибіднятись, любов'ю учнів чи повагою я щедро наділена :) але це все тому, що я дуже люблю їх, вони мені всі рідні. І роботу завжди теж на совість роблю. Я інакше не вмію. )

  • Olgga2480 8 травня 2016, 22:53

    Спасибо, дружим)))

  • Lifeline 8 травня 2016, 23:00

    дружим))

  • ElenaBigMammy 8 травня 2016, 23:01

    Спасибо большое, добавила в избранное!

  • Lifeline 8 травня 2016, 23:02

    Дякую і Вам))

  • IrinaSav 8 травня 2016, 23:05

    Дружим! Очень интересно и познавательно! Спасибо за то, что делитесь с нами!

  • Lifeline 8 травня 2016, 23:10

    Будь ласка)) рада, що комусь потрібна інформація )) добавила в друзі. Вас.

  • Mari_87 8 травня 2016, 23:12

    Другим. Все очень интересно

1 2 3
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу