Відпочинок по-українськи, або будьте обережні.

На днях відпочивала я в рідних Карпатах.

смт. Східниця – бальнеологічний курорт, який славиться своїми мінеральними джерелами (доречі хто не знає, вони набагато цінніші і кращі по лікувальних властивостях ніж Трускавецькі). Місцеві жителі розказували, що престижні готелі Трускавця набирають воду саме в Східниці, і я схильна їм вірити.

Вибрала хороший готель, тому що їхала з дочкою майже 2 років.  А з малими дітьми і вимоги побільші.

 

Почнемо з приємного – красива природа, краєвиди, повітря. Погода не підвела. Гуляли по лісі, відпочивали коло басейну, пили воду (доречі діткам до 3 не рекомендується).Тому, якщо у вас є проблеми з нирками, печінкою, шлунком... камені, пісок, і т.д. – то варто поїхати оздоровитись однозначно. Питання тільки в тому чи варто платити за «престижний» готель. Проживати в часному секторі з пристойними умовами та 3 разовим харчуванням можна від 150 грн на день з людини.  В готелях за номер ціни стартують від 400-500 і до 2 тис за добу!

Тепер про неприємне... Харчування дієтичне покращене = ну дуже скромне)) І хоча все парове, варене, і т.д. – всеодно в дитини почались проблеми з травленням (то 2 дні запор, то 5 разів на день понос..), хоча давала я по чуть-чуть з дорослої тарілки (як пед прикорм). Можливо причиною стала місцева вода, я ще годую на сон (тому якусь частину отримувала і дочка). Ну і апогеєм став неприємний інцидент, який залишив неприємний слід і практично зіпсував мені враження про весь відпочинок. Ми брали 2 кімнатний номер, тому що відпочивали не самі з чоловіком і дитиною, а ще і з моєю мамою.

Ось такого плану вигляд – спочатку мене не насторожив. Сподіваюсь ви тепер будете підковані.

Ця висока майже 2м шафа з телевізором на горі чуть не стала останнім, що я побачила в житті.. (може перебільшено...але). Вона зроблена з дсп, тонка і легенька. Всередині полички. Я відкрила дверки і діставала рюкзак із нижньої полички. Коли намагалась піднятись механічно схопилась за ручку і шафа почала падати на мене (а я майже присіла, тобто встати на повний ріст я не втигала). Шафа то півбіди, а от телевізор зверху уже наполовину зїхав і летів мені на голову. Слава Богу збоку чудом стояла мама (в 1,5 рази більша і сильніша за мене). Вона затормозила його падіння і ми разом поставили все на місце. Я була в шоці. Побігла на ресепшин і :

1) Не виявила книги скарг...сумніваюсь, що мені б її дали ( тут я згадала, що відпочиваю в Україні). Тому просто сказала про це черговій дівчині (вона казала, що запише і передасть начальству, в чому я теж сумніваюсь).

2) Зрозуміла, що всі ці дні поруч бігала моя дочка, яка любить гримати дверками чи тягнути за ручки... і перед очима став хлопчик з відділення черепно-мозгових травм на голову якого впав телевізор з висоти тумбочки! і лише завдяки лікарям він має шанс на повноцінне життя.. Тому будьте дуже обережні на відпочинку, в нових місцях! Все не передбачиш... але цього я не очікувала..

3) Подякувала мамі, що моя голова чудом ціла, як і я сама... Блін. Але де техніка безпеки? Дивуюсь, як там раніше не було ніяких ЧП. За такий випадок, в Європі можна було б подавати на власника в суд за моральну травму і стягувати тисячі доларів. А тут навіть виду не подали і не вибачились...

Я не конфліктна, тому не хотіла іти до власників (які доречі в той момент теж відпочивали в готелі, і в них є внучка теж 2 річного віку),  а от зараз сиджу собі і думаю.. а якби на мому місці виявилась чиясь дитина... (причому готель позиціонує себе як для дітей, з дитячою кімнатою та площадкою). Мабуть треба було писати скаргу. .. Наступного ранку ми спакували речі і виїхали. Хоча готель і намагається ставити перед собою високу планку, і серед інших може притендувати на звання одного з кращих. Але більше я туди не хочу повертатись...

Дякую, що вислухали. Виговорилась...

 

Краса для Ольги...

Вигляд з мансардного номера.

 

Темы: Відпочинок і подорожі


Теги: отдых, карпаты, сходница

50 коментарів

  • linavita 20 липня 2012, 00:48

    Все це добре, що ви виговорились. Але чому ми не можемо захищати своїх дітей? Думаю, що обовязково мав бути проінформований власник. Інакше, як в майбутньому уникати таких ситуацій. І після Вас приїхала інша сімя з дітьми... А чи передала та чергова дівчина комусь із начальства????? Проте, в нас (на Україні) а не можемо за себе постояти. Хоча, самі плекаємо таких власників.

  • Maryasya 20 липня 2012, 00:53

    Окрім того я заповнила "гнівну" анкету з відгуком про готель, де описала ситуацію. Думаю вони це читають, якщо залишають анкети з опитуванням в номерах.

  • Anna_St 20 липня 2012, 00:49

    Марьяся, хорошо, что хорошо закончилось...

    скажу пару слов на эту тему. делаем же мы ремонт в садике. вот... клеим обои и я рассказываю, как меня раз лупило током на одной нашей бывшей квартире во время поклейки обоев, как тутже начинаю чувствовать, что от стены тоже лупит током(( срочно побежали к руководству: замдиректора и завхоз прибежали, послушали, сами трогать побоялись, что естественно...

    на требование пригласить электрика последовал дивный ответ: " а в нас такого раніше не буууулооо"

    дальше... красим батареи. к вечеру начали замечать, что подтекает вентиль. утром с просьбой о сантехнике услышали, что бы вы думали?:)

    - а в нас такого раніше не буууулооо

    ------------------------------

    занавес(((

    такой ответ мы получали на любой наш вопрос. поэтому я совсем не удивлена, к сожалению...

  • Irina16 20 липня 2012, 02:04

    млин, они жалуются, что мало платят. так а что они там делают, и делают ли вообще?

  • Anna_St 20 липня 2012, 02:06

    @Irina16 походу, ничего...

    хотя, сейчас директор, зам и нянечка сами все моют и мебель расставляют. а потом коридор красить сами планируют...

    в итоге оказалось, что наша группа первая почти готова, в остальных конь еще не валялся

  • Irina16 20 липня 2012, 02:19

    @Anna_St вы молодцы, однозначно

  • Sophia_125 20 липня 2012, 01:09

    дякую за попередження. мені б і в голову не прийшло, що шафа може падати. тепер буду звертати на такі моменти увагу.

    і чому б ту шафу до стіни не прикріпити? досить висока і вузька, значить небезпечна. але ніхно про це не подумав, бо роблять аби було.

    добре, що все добре скінчилось.

  • 4 коментаря
  • Anna_St 20 липня 2012, 02:06

    @Irina16 ага, было дело)))

  • Anna_St 20 липня 2012, 02:07

    @Irina16 а, главное, она даже не заплакала, сидит там внизу тихонечко...

  • Anna_13 20 липня 2012, 15:29

    @Anna_St вот, начитавшись рание про ваш случай, мы и дома комод к стенке прикрутили и в поездках все осматриваю-проверяю))

  • татьяна 20 липня 2012, 08:20

    Напишите отзыв на сайте Правда тур.Там в основном и читают правдивые отзывы все отдыхающие,может можно и фото туда поместить.

  • Maryasya 20 липня 2012, 14:47

    Дякую... Але як це не парадоксально я відпочивала в готелі з найвищим рейтингом..http://www.turpravda.ua/ur/shodnica/

  • татьяна 20 липня 2012, 16:06

    @Maryasya Я тоже отдыхала в санатории Айпетри,который на 4-е года выиграл тендер(может не так написала,но вообщем самый лучший).Вот они и расслабились и стали хуже всех.

  • Evgeniiay 20 липня 2012, 08:30

    А мне б это первое, что пришло в голову.

    Приходя в любое помещение, я первым делом смотрю, что мой ребенок может уронить-сбить-положить в рот. У нас в этом плане очень талантливый мальчик и приучил уже всех родных и близких.

    Мы всегда приходим к моей маме с рулончиком скотча, что б позаклеивать шкафчики и шухлядочки.

    И в отпуске так же, зашли в квартиру и бегом ее осматривать, обклеивать, перестановки делать:)

  • Evgeniiay 20 липня 2012, 08:32

    Я вот еще на фотке увидела чайничек в розетке. Это для нас вообще не реально. Утюг включаем, когда малой спит. Или сильно занят. НА крайняк в другой комнате закрываемся.Иначе гладить не даст, а вот руки под утюг засунет. Чайник бы точно сам включил.

  • Irina16 20 липня 2012, 11:49

    @Evgeniiay да, кипяток в чайнике, стоящем на полу - это жесть(

  • Maryasya 20 липня 2012, 14:50

    @Irina16 :-) Чайник - це тимчасове явище, поки за столом працював наш тато.

    Дочка взагалі ніякого інтересу не проявляє до побут. приборів. Але навіть якби він і був, то це ми контролюємо постійно.

  • Mariia_k 20 липня 2012, 08:45

    Пару лет назад показывали случай, когда в дорогом пансионате на море на девочку упал шкаф. Поэтому совсем не лишнее, приехав на отдых (вроде временное жилье), проверить безопасность и мебели, и балконов, и розеток. Марьяся, а почему вы не пишите название отеля? В этом случае это будет антиреклама.

  • Brungilda 20 липня 2012, 09:38

    Кошмар какой, я бы тоже съехала с такого отеля!козлы какие то, и уверенна.что никто ничего не будет там менять!

  • Brungilda 20 липня 2012, 09:39

    даже идиоту понятно .что это т шкаф не телевизионная тумбочка!!!!!!!!!!!

  • Marilena 20 липня 2012, 10:30

    А нас в Сходнице поселили в номере на 2м этаже, куда нужно было подниматься по винтовой лестнице без перил. С ребёнком, которому на тот момент был годик и три, это был тот ещё экстрим, а на 1м этаже,увы, для нас ничего не оказалось. И это у знакомой хозяйки, к которой я не первый год ездила. Но больше не поеду однозначно. Сходницу нежно люблю, первый раз там были в 1998 году, но её превратили в последние годы в непонятно что:(

  • Asenka 20 липня 2012, 10:41

    Марьяся, а я конфликтная! я бы этот шкаф с телевизором поставила бы на голову собственнику отеля, и еще бы кулаком сверху пристукнула. Это даже не вопрос личной безопасности, свою голову еще как-то отремонтировать можно, а дитё... нет, я серьезно, просто в шоке. Это спасибо Боженьке, что всё обошлось легким испугом!

    повторно убеждаюсь, что на отдыхе с ребенком кроме того, что нужно самой готовить еду, обрабатывать все помещения Доместосом и Рейдом, еще и нужно дёргать за всё, что висит, стоит, и лежит, дабы изначально удостоверится в какой-никакой безопасности окружающих вещей.

  • Maryasya 20 липня 2012, 15:20

    Настя, в твому стані хвилюватись не можна :-)

    Я от зараз теж шкодую, що не виклилала власника в 10 вечора на розбор польотів. Але мені здається, що окрім потрачених нервів, я б нічого не добилась. Як писала Анна "а у нас раніше такого не було"....

    І це актуально не тільки для діток. Я доросла тьотя) так попала. Мабуть не вмію я користуватись шафою ;-)

  • Asenka 20 липня 2012, 15:24

    @Maryasya мне бы оно было за милую душу, что-то в последнее время эмоции просто зашкаливают))) так что поругалась бы я в сласть))) хоть бы пар выпустила!

    просто одно дело, когда реальный недосмотр со стороны самого отдыхающего, и совершенно другое, когда это халатность персонала и собственников.

  • Anna_13 20 липня 2012, 16:42

    пока не прочитала про комод рассказ анны.ст.- не задумывалась даже))))

    и я конфликтная))))

  • Алена 20 липня 2012, 10:48

    Мы как то на отдыхе в Одессе снимали квартиру , вернее бронировали ее из Киева , приличная по фото двушка , с нормальной мебелью , все устроило , сделали предоплату , приехали .... мама дорогая !!!!!!!!!??????????!!!!!!!!!! балкон выносной , не лоджия ,а перила с металических прутиков . Так вот дверь выходящая с комнаты на балкон не закрывается , а стеклопакет потрескавшийся и что б осколки стекла не выпадали на скотч !!!! приклеены . Сказать , что я в шоке была !!! ...ничего не сказать . А если я ночью усну , а ребзик ( младшей 2 года и 3 мес тогда было ) на балкон вздумает выйти ? ... 4 этаж , дверь не на балкон не закрывается , а перила с такими проемами между прутьями , что при желании и я со своими 57 кг пролезть могу . Знаете , что хозяйка квартиры сказала ? Что это я за мать , что буду спать и не слышать , что ребенок проснулся и вообще мы должны сказать ей спасибо за то , что она обезопасила нас от осколков стекла и все оккуратненько на скотч склеила , и вообще этот балконный блок не она специально стояла и ломала , что б нам отдых испортить , а предыдущие квартиросъемщики . Предоплату нам не вернули , поскольку хозяйка квартиры из за того что думала , что здесь будем жить отказала другим потенциальным жильцам .... На улице вечер , почти ночь ( часов 9 , наверное было ) , а мы с двумя детьми , в чужом городе , без жилья .... БЕЗ НАСТРОЕНИЯ ...как Вам старт отдыха ? Правда нашли другое жилье , на первой улице от моря ( пляж Ланжерон ) , отдохнули чудненько , первый раз были в Одессе ( очень колоритный город ) , море прекрасных воспоминаний , но ... начало отдыха было такое себе .....

  • Улясік 20 липня 2012, 11:57

    Когда открыла пост и посмотрела на фото, сразу подумала о падающем шкафе :((

    ОЧень неприятный факт.

    Вообще, у наших семейных знакомых упавший комод задавил ребенка.

    У нас в квартире приставных шкафов нет, и если куда-то приезжаю с детьми, первым делом сейчас смотрю на углы, шкафы, розетки. Хотя, конечно, всего не предусмотреть.

    Пусть Ваш следующий отдых будет без потрясений, Марьяся!)

  • Maryasya 20 липня 2012, 15:00

    Дякую за побажання, відпочинок буде не скоро...)

    Хотіла б ще на море, але бачу зарано з такими дітками - втомлююсь бігати за нею + ніколи не можна передбачити проблеми (як от з травленням)

    Добре, що є можливість сісти на машину і поїхати додому, а закордоном такого не буде (

    А хлопчика задавило на смерть? (( маленького?

  • Улясік 20 липня 2012, 15:04

    @Maryasya да, то була дiвчинка. було рокiв 8 тому :((

    я не можу уявити, як вони пережили; але зараз у них маленький хлопчик

  • olga 20 липня 2012, 14:50

    Марьяся, во-первых - с хорошим отдыхом Вас! Самое главное, что Вы отдохнули, ребенок подышал свежим воздухом)))А во-вторых - хорошо, что все обошлось. Конечно, от такого никто не застрахован и могу только представить, как вы с мамой перепугались((( Но - главное, что все позади. )))

  • 1 коментар
  • olga 20 липня 2012, 14:59

    @Maryasya ой, я как представила , какая там красотища))))))))))) и тишина наверное)))))) и воздух пахнет)))))

  • Maryasya 20 липня 2012, 15:13

    ви праві! ;) Ось вам навіть реальне фото прикріпила ;-)

    От би вам десь вибратись з дітками.. правда слідкувати за трьома одночасно. Я поки це слабо собі представляю.

  • olga 20 липня 2012, 15:13

    @Maryasya ))))))))за одним - старшие уже взрослые)))))))))

  • olga 20 липня 2012, 15:16

    ух ты, красота-то какая! завидую, завидую)))) очень хочу поехать когда-нибудь в эти края, обожаю, когда природа такая...обалденная))))

  • Anna_13 20 липня 2012, 15:32

    ех, если у них есьть внучка, то они бы это исправили после вашего спокойного объяснения о случившемся(верю я еще в людей). а "книгу" выдать были обьязаны по требьованию.

  • Asenka 20 липня 2012, 15:35

    Анянечка, я себе представила "спокойное" объяснение, после того, как на голову летит телевизор со шкафом)))) как в анекдоте про двух слесарей:"Иван Петрович, будьте добры, не капайте мне раскаленным оловом на голову"))))

  • Anna_13 20 липня 2012, 16:13

    @Asenka каждьая из нас ьпоьстьупильа бы поь ьсвоьему))))

    но автьоьр сама пишьет:

    - "Я не конфліктна, тому не хотіла іти до власників (які доречі в той момент теж відпочивали в готелі, і в них є внучка теж 2 річного віку),"

    - "Мабуть треба було писати скаргу. .."

    (не уверьенность, сомнение, "не конфликтность")=все осталось по прежнему, а хозяева даже не знают, что еще кому нибудь моьжеть упасть тв на голову, и, не факт, что все обойдеться.

    п.с.-можно просто "аня".

  • yaptitsa 20 липня 2012, 15:40

    знаєте ... добре, що обійшлося без серйозних наслідків для Марійки ...

    а от "неконфліктність" - це не зовсім правильний термін ...

    настояти на негайне усунення небезпеки, яка загрожує життю дитини, на компенсації пережитого страху і цієї самої небезпеки - це зовсім не скандальність, це - норма!

    це те, що називають свідомістю ..

    не можна ж на авось сподіватися ... тут пронесло, ми промовчали, авось - в іншому місці теж пронесе ... щоб ніхто і ніде ось так не халтурив потрібно постійно халтуру цю помічати і виправляти ....

  • 1 коментар
  • Anna_13 20 липня 2012, 16:06

    @Maryasya после драки кулаками... нужно было сразу.

    может, сейчас позвонить и пьоговориьть. рьассказьать о случившемся именно владелььцьаьм.)?

  • Maryasya 20 липня 2012, 16:30

    @Anna_13 я повідомила на ресепшині, і в анкеті гостя.

    А те що власник теж відпочиває там я догадалась інтуєтивно по її вказівках і тому як навколо бігав персонал.

    Доречі я не думаю,що вони не в курсі, планування номерів вони знають і затвердили якось. І книгу підписали з техніки безпеки.. І всі ж кудись дивились.. тільки питання куди

  • yaptitsa 20 липня 2012, 16:34

    @Maryasya відгук на саті - теж сходинка до нашого майбутьнього відпочинку...

    залишайте і на сайті готелю, і на сайті відгуків.

  • Nastik 20 липня 2012, 16:51

    Мы на море никогда малую не оставляем без присмотра. И, даже проверив крепкость мебели, найдя все розетки и пр. интересности, малая умудряется что-то учудить.

    Так что на отдыхе все предусмотреть невозможно.Просто нужно быть очень внимательными.

    п.с. у нас дома малая умудрилась вчера всунуть палец в игрушку так, что доставали его(палец) минут 5, а игрушка - месяца 4 уже у нас в обиходе :)

  • Maryasya 7 серпня 2012, 00:13

    Коли писала цей пост (більше 2 тижні тому), аналогічний по змісту лист-скаргу написала на сайт готелю.

    Сьогодні сталось диво і мені подзвонив представник готелю і хв 10 вибачався за мій зіпсований відпочинок.

    Сказав, що подзвонили так пізно, тому що виправляли мої зауваження.

    Перевірили всі номери, і прикрутили всі шафи ;-)

    Основним проханням у мене було "Якщо уже позиціонуєте себе як готель для відпочинку з дітьми, то прошу пам'ятати ПЕРЕДУСІМ ПРО БЕЗПЕКУ НАШИХ ДІТЕЙ!"

    Начальник не пам'ятаю якого відділу(скарга по його частині) мене запевнив, що окрім того вони подивились на готель очима дітей, і прийняли всі міри для їх безпеки (на сходах, в номерах, на території).

    Запрошували перевірити правдивість цієї інформації особисто :))

    Я подякувала і попросила, щоб ще покращили меню, особливо для дітей... тоді я подумаю ;))

    Порадував той факт, що моя писанина не пройшла стороною.

    І готель готовий до спілкування з клієнтом, сприймає критику і готовий виправляти свої помилки.

    Буду щиро сподіватись, що готель дійсно зазнав покращень, і моя небайдужість спасла не тільки мою голову))

  • Александра 7 серпня 2012, 01:12

    увы, не всегда такие "нежности" со стороны владельца от чистого сердца. Чаще всего, это "замыливание глаза" потерпевшему, чтоб он дальше не шел по инстанциям.....

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу