З Фейсбуку. Я плакала

Баба, дізнавшись про першу вагітність невістки, звонить подрузі: «Так, Галю, вагітна Наталя. Щастя то яке! Нарешті Боженька послав діточок. Надіюсь, буде подібне на мене. Галю, я її одразу попередила, що про вагітність нікому не можна розказувати, нікому, особливо перші 3 місяці. Головне, щоб ніхто не знав. На облік підем ставать під покровом ночі, в мене в реєстратурі є связі. Я за коробку Червоного маку все порішала. А шо я? Я лише тобі розказала, Ліді з кутка, Марусі Петькиній і Матушці в церкві. Але це великий секрет, то ти ж нікому. Так, так, знаю, що не можна їй стригтись, фарбуватись, ноги схрещувань, як сидить, шить, в’язать, через бульбу переступать, фотографуватись... Шо ще забула? А! Любиться теж не можна! Кончилось, вже долюбились. Можна 9 міс і потерпіть. Я Альошку налякала, що як ще раз побачу, що він її за попу щіпає, то принесу в їх спальню розкладушку, вмощусь  і буду пильнувати...»

Невістка вагітна 2 внуком: «Алло, Галю! Так, знов! Єсть контакт. Невпильнувала баба! Ну де єдин, там двоє. Діти - то щастя. Сказала невістка, що на цей раз не буде мене слухать, а піде підстрижеться, нігті і рєснічки наростить. Бо всю попередню вагітність проходила, як висрана ягода, а в цю хоче бути красівой і спокусливой для Альошки. Колись чистого фартуха вділа і вже спокуслива, а тут бач шо треба видумувать? О часи пішли!»

Невістка вагітна 3-м внуком: «Алло, Галю, алло? Шось погано чую, алло! Слухай шо! Наталя з тими рєснічками, видно, така вже Альошці гарна була, що другому внуку 3 міс, а вони вже третє склепали. Я в шокові! В неї кожна вагітність, або коли картоплю садить, або як буряки чистить. Коли вже ця богиня плодородія на город покажеться? Ну, але то щастя велике, так. А я шо? Я радію, але якось швидко все стало. Баба не вспіла опаментатись. Ну, так, два внучка є, то третя хай буде дівчинка. Галю, мо і я на рєснічки піду? Може таки ще пару раз з дідом переморгаєм, на старості років?»

Наталя чекає 4-те дитя: «Галю, за три літа штири діта! Мої діти помішались, ґвалт! Невістка сказала, що вона -вєдіческая женщіна. Вона Альошці дарить любов і насолоду, а він їй достаток і безопасность. Мені дід щороку сервіза дарить, а оказується можна було безопасность заказувать. Дурдом якийсь! Вони помєдєтірували і вирішили, що родить будуть стільки, скільки всєлєнна їм пошле дітей. Бо всєлєнна їх забезпечує і оберігає. Хай би ще та всєлєнна їх картоплею забезпечила, щоб нам з дідом менше тих городів тримати. Що вони будуть робить з 4-ма дітьми? Це ж їх накормить, одіть, вивчить... Живе одним днем , молодьож!  Роблять бабі нєрви...»

Невістка вагітна 5-м: «Галю, алло, буде п’ятий. Мітька, капни мені Барбовал на цукор, бо серце зробилось, як горішок. Да, Галю, чуєш? Вони його в Непалі намедитірували. Називається «дурне поїхало в турне». Так, памятаєш вони влітку «просвітляться» їздили, поки я гляділа 4 онуків? Просвітлились!  Поки Наталя з Альошкою, як горні козли, по непальським схилам лазили,  ці малі спиногризи всі закрутки ще в серпні зжерли. Льох пустий. Ага! Ми там з дідом від них часом переховувались, то я знаю, що кажу. Пустий! Вони корову пробували осідлать, в неї аж молоко пропало.! А кури їм зразу в жмені неслись, з переляку. Вони ж бідного кота вчили плавати в цебрі з водою. Нявчик після цього заліз під стелю, за образи, і не вилазить. Бач, заглянув в очі смерті і став до Бога ближче.  Пішли нарвали мені букетів, кажуть хотіли зробить приємно, зарази такі. Як чого я серджусь, Галю?! Як це чого? Бо букети були з цвіту картоплі! Короче, робим з дідом паспорти і їдем в Італію на заробітки. Хоч отдихнем там трохи. Бо бачу, що Альошкіна всілєна закругляться з подарками не збирається, а ми ще хочем пожить...»Автор: Kateryna Burrell

Темы: Гумор

43 коментаря

  • Kseniya 20 листопада 2019, 22:48 2

    :joy:

  • Tanjushka 20 листопада 2019, 22:49 1

    :)))

  • Vinn87 20 листопада 2019, 22:52 15

    :hatching_chick::hatching_chick::hatching_chick::grin::joy:
    Перше купаня 1-го внука - подія важлива, а особливо для баби. З його народженням у неї відкрились нове дихання, сила, як у Конана Варвара, і бажання озаряти всіх «темних» своїм безцінним материнським досвідом. Невістці і сину баба одразу дала зрозуміти, що керувати процесією буде саме вона, бо баба знає краще.
    «Запам’ятай, - каже вона мамі- купати дитинку треба лише в кип’яченій воді». Мама переконувала, що американські вчені довели, що кип’ятіння не має ніяких переваг, але баба відрізала: «Американці давно нас хочуть знічтожить! Я в послєдніх вістях чула». Дід отримав розпорядження принести ванночку прямо в спальню і поставити її під батарею. Слідом за дідом, татові було наказано знайти калорифери і дуйчики і вмикнути їх на всю. В хаті 35С, всім дурно, а баба радіє: «Треба ж діток вигрівати. Навіть ципля крепше, коли вигріте». Дід приніс каструлю з кип’яченою водою і вилив у ванночку. Баба, восомнівшись у способностях градусника, перевірила температуру води ліктем. Кивнувши вольовим підборіддям, дала сигнал, що купель готова. Мама взяла пінку для купання немовляти і збирається лити у воду. Баба з криком «стоп», груддю перегородила мамі путь. «Не дам дитя калічить хімією! От я Альошеньку купала: в понеділок в ромашці, у вівторок в череді, в середу в любистку, в четвер в чебреці, в п’ятницю в м’яті...» Тут мама не видержала і перебила: «Добавить спирту і получиться Бітнер». Баба гумору не оцінила. «А в суботу купати не будем, грамотна ти така, бо він в суботу народився! От вмру, тоді закусите» - пригрозила баба і линула у ванночку відвару з ромашки. Почався процес купання. Тато вхопивши камеру, хотів сфотографувати цю хвилюючу мить. Баба, наче орлиця, вирвала фотік з рук. «Ніяких фото до хрещення. Мені матушка так сказала». Перехрестившись зі швидкістю вентилятора, баба кинулась злизувати дитині чоло і спльовувати через ліве плече, прямо дідові в очі. Дід, рукавом протерши діоптрії, зрозумів, що тут розберуться без його експертної оцінки і вийшов геть.
    Покупавши, мама почала витирати дитину. Синок ікає. Баба, не розгубившись, заводить пісню: «Ікота, ікота, іди до болота. Напади чи коня, чи корову, чи жидівку здорову...!» Мама, оговтавшись від вокальної атаки, просить бабу не співати її сину антисемітських пісень. По бабі видно, що вона не знає, що таке антисемітизм, але пісня хороша і в репертуарі лишається. Тепер одягаємо. Першим ділом підгузник. Баба: «Яка ж гадость ці памперси? Це ж хімія! Казала мені Зінаїда Никоновна (педіатр, яка працювала ще коли люди ниткою хліб різали і на лампочку дмухали, але в очах баби другий по значимості експерт, після неї самої ж, звичайно), що хлопчикам їх категорично не можна одягати. Бо спарить яєчки і не буде дітей. Всьо, конець роду. Але ж хто бабу слухає? Ніхто! Зате того наркомана Комаровського слухають! Робите мені нєрви. От вмру, то згадаєте, що баба як луччє хотіла». Закінчивши при читання, баба вийняла з шафи теплу шерстяну шапочку і нап’ялила на внучка. «Треба гріти тім’ячко, бо якщо тім‘ячко змерзне, то все - дитина не буде балакать». Тепер мамі стало зрозуміло, чому дід переважно мовчить. Не тому що баба залізною хваткою його тримає за кадика вже 25 років. Ні! Просто в нього тім’ячко змерзло. Пазл склався.
    Тим часом, тато взяв ванночку і збирався злити воду в умивальник. Баба прибігла з відром. «Лий воду сюди, сказала!»- закомандувала вона. «Боже, мамо, нащо?»-опєшив тато. «Як нащо? Першу воду з купання, обов’язково, тра вилити під молоду вишеньку, щоб дитинка була здорова.» Тато посміхнувся: «Добре, що хоч вилить, а не випить». Баба цього не почула, тому що, з відром наперевєс, поспішила надвір шукати молоду вишеньку. Вона знала, що треба встигнути до заходу сонця, після заходу нічого виливати не можна. У січні темніє рано, дерева голі, яка з них молода вишенька -хєр там знає.
    Тут із-за паркана показується сонцелікій образ сусідки Галі. «Ну шо? Покупали?»- цікавиться сусідка. «Баба покупаЛа!» - гордо відповіла вона і шмальнула воду з відра під дерево. «Так хіба це вишня? Це ж антоновка!» - зауважила сусідка, в якої явно відсутній інстинкт самозбереження. «Галю, бля, не розказуй мені тут! Тебе хтось питав? Ти шо, сама грамотна? Це вишня! Я краще знаю!» - сказала баба так, що аж сама повірила і почеберяла в хату «допомагати» невістці з внуком.
    Автор: Kateryna Burrell

  • 13 коментарів
  • zlatazaika 21 листопада 2019, 20:56

    Ржу не могу:grin:

  • Ludo4ek 21 листопада 2019, 21:30

    @i10na Не сумуйте, мені теж багато чого відвоювати не вдалось
    Але то батьки, якось переживемо.

  • Rosinka 21 листопада 2019, 23:09 2

    Откуда автор знает мою свекровь?:joy:

  • Vikkulichka 20 листопада 2019, 22:52

    :crazy_face: супер!

  • Arlana 20 листопада 2019, 22:52 1

    :joy::joy::joy::joy:

  • Svetlin 20 листопада 2019, 23:18 1

    Умора)))))

  • Apriori 20 листопада 2019, 23:26 19

    Колись чистого фартуха вділа і вже спокуслива, а тут бач шо треба видумувать? О часи пішли!»
    Истину баба глаголит!

  • MaruSianka 20 листопада 2019, 23:30 1

    :rofl::rofl::rofl: Перл на перле:rofl::rofl::rofl:

  • Nel79 20 листопада 2019, 23:59

    Спасибо, класс.

  • Sophia_125 21 листопада 2019, 00:17

    клас!
    дайте, будь ласка посилання на фб на автора. піду підпишусь

  • 1 коментар
  • TaNyusha_Dekor 21 листопада 2019, 00:41

    @Sophia_125 Киньте в мене,не знайду(

  • vvalush 21 листопада 2019, 00:53

    @TaNyusha_Dekor https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3040786506145942&substory_index=0&id=2616171308607466

  • TaNyusha_Dekor 21 листопада 2019, 09:39

    @vvalush Дякую ;)

  • Brend 21 листопада 2019, 03:04 5

    Як висрана ягода)))) я именно Так себя чувствовала пока первый триместр не закончился та и похожа наверное была))

  • Brungilda 21 листопада 2019, 04:40 4

    Висрана ягода))))

  • batyur 21 листопада 2019, 06:50

    Дякую))) Зранку позитив саме те)))

  • para_solka 21 листопада 2019, 08:08 4

    Почему - то не смешно и действительно жаль бабу с дедом.

  • Kaori 21 листопада 2019, 08:41

    C утра насмеялась до икоты

  • Tatka0912 21 листопада 2019, 08:53 5

    Соплі у першої дитини. Мама, перепитавши подруг як боротись з недугом, сидить плаче, заломуючи руки. Батько,з телефоном в руках, бігає по хаті, робить дзвінки, шукає «связі», щоб вийти на главврача області, тому що треба дитинку рятувати сію минуту. Баба вже згодувала внучатку свячену проскурку, перечитала всі молитви, злизала лоба і варить дубову кору, щоб цим відваром закапати дитині носа, бо вона знає краще.« Я так Альошу лікувала і бач, якого сина виростила? Як дуба!» - каже баба. Мама миттєво в голові провела паралелі. «Це багато чого пояснює...»- подумала вона. Діда і собаку виселили в хлів. Підозра є, що саме вони принесли в хату мікроба.
    Соплі у другої дитини. Мама вже не плаче, але регулярно промиває носа морською водою. Сама подругам дає поради. Батько нікуди не дзвонить, але для підтримки свого авторитету в хаті сказав «якщо нада, то наберу». Баба запропонувала зварити дубової кори, мама сказала НІТ. Баба промовчала. Вона то знає, що вона краще знає. Втіхаря злизала внукам лоба. Пішла нажалілась сусідці, що невістка дитині носа капає «заморской водой», «нащо тая хімія?!», «тра пити малини і дубову кору». Сусідка погодилась і, в знак солідарності з бабою, обісрала свою невістку теж. Собака спить в хліві, але діду дозволили ночувать у веранді на дивані. Знов вони принесли мікроба.
    Третя дитина сидить і намотує на кулачок густі жовто-зелені соплі, а потім ту руку витирає об щасливого пса, якого вже ніхто з хати не жене. Мама посварилась з подругою, тому що доказувала їй, що соплі - це не хвороба. Вона нічого в ніс не капає, бо за ці роки вивчила, що таким чином організм бореться з інфекцією і треба йому дати шанс справитись самотужки. Батько і дід дивляться футбол, час від часу проганяючи сопливе дитя від екрану. Слідство вже не встановлює, хто саме приніс мікроба в хату. Баба мовчить і періодично зникає з хати, тому що варить дубову кору наничку, в літній кухні. Скоро мама піде в магазин і, нарешті, в неї буде нагода закапати бідній дитині носа. «Правда, я знаю краще?» - спитала вона сусідку, яка стояла на стрьомі біля літньої кухні, щоб подати сигнал у випадку облоги «точки» мамою. «Правда!» - відповіла вірна і сопереживающа сусідка.

  • Malenkaya 21 листопада 2019, 09:00

    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

  • Ka3a_ 21 листопада 2019, 09:10

    =)

  • Lemurchik 21 листопада 2019, 10:44 1

    "Висрана ягода"..... Ору :joy:

  • Katorina 21 листопада 2019, 11:13 5

    Закрутки ще в серпнi зжерли :D

  • Julia_ 21 листопада 2019, 19:09

    )))))))

  • Brusnyca 21 листопада 2019, 21:34

    Эт про нас)))

1 2
Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу