Подскажите пожалуйста кто знает по украинскому языку

Всем доброго дня! Девочки кто силен в українській мові. Делаю контрольную, не пойму что тут от меня требуется и как написаить. Может оно и просто, а я туплю)) Очень благодарна за помощь! Итак вот что имеем..

        Дайте функціонально-стилістичну характеристику виділених займенників. З'ясуйте відповідність займенників сучасним нормам української мови.

1. Йому ще не було й тридцяти п'яти років, коли його призначили завідувати сектором усілякої інформації на заводі залізобетонних виробів (В. Чепіга). 2. А може, я й екзамену не здержу в технічне! – подумалося йому.— Ні, хіба ж я дурніший за других! Інші видержують, а я хіба ні? (С. Васильченко). 3. Та буде вже. За казна-що та ще й битись заведетесь (там само). 4. Оця реальна мить вже завтра буде спомином, а післязавтра — казкою казок (Л. Костенко). 5. Не їжте, люди добрі, тії страви (В. Підмогильний). 6. Врадували ви мене, батьку, отсім дарунком, спасибі (А. Чайковський). 7. Кожде Степанове слово кололо мене, мов будяк (І. Франко). 8. Вона знову дома в своїм замку під Кам'янцем (М. Старицький). 9. Удосвіта дві хмароньки зустрілися вгорі і мовчки зупинилися, як тії дві зорі (О. Олесь). 10. Сього року вліті за чимсь-то заглянув я у пивницю (О. Маковей). 11. Про що зараз кожен з них думає? (О. Гончар).

П.С. все помогать не прошу)) Объясните пожалуйста что это функціональна-стилістична характеристика займенників

 

Темы: Освіта дорослих

2 коментарі

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу