Школа. 1 і останній дзвінок першоклашки

Привіт.  Хтось мене знає,хтось ще ні) Ті хто знають, то знають ,що майже 2 роки тому ми переїхали в Польщу. Дочка ходила до 0 класу (зерувка) , а цього року вже закінчила 1 клас.  

1 дзвінок був дещо інший ніж в Українських школах, але також урочистий. 

(Сорі, фото з інсти, бо змінила телефон)

(І не треба писати про фото дітей чужих і т.д.) фото гуляють по фейсбуку ,батьки писали дозвіл на розповсюдження , школа після кожного заходу розповсюджує фото у фб. (Пізніше видалю фото)

А по темі.  Це лінійка на 1 дзвінок у спортзалі.  

Ні яких білих бантів, хто що хоче,то і вбирає (Я не проти бантів, чорної юбки і білої блузки), але все-таки зручніше радіти просто красиве плаття чи джинси і сорочку (те що є вдома), а не спеціально купувати, бо треба. А за літо дитина виросла і знов купувати. Плаття все-таки дівчатка мають завжди в гардеробі.  

Ні яких квітів не дарили також. 

Лінійка була на визначений час -у класів нульових своя, в 4-7 своя,  у нас 1-3 своя. 

Кожну дитину класний керівник викликав до себе і вони ставали в ряд біля своєї вчительки.  Потім директор школи всіх зачитала, посвятила величезним олівцем в 1 класники і ми пішли до класу.  В класі також було хвилин 10. Вчителька побажала батькам терпіння і все.  

Останній дзвінок у нас взагалі був як для нас українців дивний) але мені подобається, що не затягується все довго,що не забирають час у батьків, що не ставлять ні в які рамки.  

В Польщі діти вчаться майже до кінця червня. Цього року дата випала на 21 червня(п'ятниця) Але так як 20 червня велике свято і все зачинено,  і в школах також мав бути вихідний , то дзвінок останній вже святкували 19 червня. 

Одяг, довільний.  Деякі діти принесли квіти.  А взагалі був букет від цілого класу для вчительки.  

Як не дивно в класах 1-3 останній дзвінок відбувався в своєму класі. Батьки стояли ,діти сиділи за партами. 

Вчителька всіх привітала з закінченням класу. Попрощалась з двома дівчатками і подарила їм маленькі подарунки так як вони переводиться в іншу школу.  Видала дітям "атестати " ,наказала щоб читали літом.  Батьки подякували вчительці, подарили букет і на тому кінець) ,

 

Темы: навчання за кордоном

31 коментар

  • Bulka 25 червня 2019, 11:31 14

    Шо, вот так вот без речи директора, депутата и священника вам удалось закончить учебный год??? А где подарок учителю, школе, столовой и техничкам? Все у вас не по-людски... :)

  • 1 коментар
  • Kvitoslava 25 червня 2019, 11:46

    Взагалі, багато хто вважає,що в Європі не треба здавати ні на що грошей в школі. Але це не зовсім так . Ми здаємо протягом року раз у місяць 5 zł (35-40грн) на потреби класу, переважно це на папір,воду,серветки.
    У світлиці також раз у 2 місяці 5 zł ( світлиця це група продовженого дня)
    На поїздки здаємо. Сторону омлачуємо.
    Проте коврів до класу не купуємо, та й на ремонт не здаємо.
    Бувають такі заходи,наприклад на Різдво усі діти робили відкритки і потім влаштовували ярмарок. Продавали і купляли, а вилучені кошти йшли дітям-інвалідам. Так як у нас школа інтеграційна, то у нас є таких діток багато.

  • Bulka 25 червня 2019, 11:58 1

    Не пошутила. Не везде, но совсем не редкость. Вашу нулевку можно приравнять к окончанию сада... там вообще всем и за все... они ж заботились о ваших детях и у них маленькая з/п!!!

  • Kvitoslava 25 червня 2019, 12:02

    Ну я б не сказала що нуляьовку можна порівняти до українського садка. Моя мала ходила 3 роки в український садок. Але до випускного не доходила бо ми переїхали. Знаю зо випускний був шикарним. Дітей звозили в зоо, на альтанках відпочили і покатались на конях. Без платть і пафосу. А от чи батьки щось вихователям дарили ,то не знаю. Але знаю що в цьому році був уже випускний звичайний з платтями і гостиною

  • lentochka78 25 червня 2019, 11:50

    Ну у нас была общая сборка в зале для 1-3 классов ,буквально 20 минут . Учительнице подарили правда ваучер на 200 зл в салон красоты ,цветы ,детям сладий стол и книги в подарок об окончании 2 класса

  • 14 коментарів
  • Snezhinochka 23 жовтня 2019, 09:01

    @Kvetka Это мы переехали среди года) Дети не знали польский язык вообще) Нормально приняли, и дети в классе тоже хорошо приняли)

  • Kvetka 23 жовтня 2019, 09:03

    @Snezhinochka А как выучили язык, ходили на дополнительные занятия по польскому языку, уже по приезду?

  • Snezhinochka 23 жовтня 2019, 10:29

    @Kvetka Да, дети ходили раз в неделю на польский. Хотя положено 2 раза в неделю. В этом учебном году уже не положено, но нас всё равно взяли. Старший ходит с детьми иностранцами , которые только пришли. А младший ходит к учителю логопеду, но она с ним занимается польским.

  • Zzrzz 25 червня 2019, 18:59

    Цікаво!

  • Kvitoslava 25 червня 2019, 21:07

    Дякую)

  • Kvitoslava 25 червня 2019, 21:07

    У вас цікавіше)))

  • Kvetka 23 жовтня 2019, 09:06

    Планируем переезд, в конце мая или летом, я боюсь. Здесь сейчас в первом классе, т.е. в Польше пойдем во второй, если все будет как планируем. Когда нужно готовить документы, когда крайний срок подачи их в школу Польши? В общем за все это переживаю и боюсь поэтому переезда.

  • 2 коментаря
  • Kvetka 23 жовтня 2019, 12:14

    @Snezhinochka Спасибо большое за информацию, буду обращаться в личку)) Переживаю от незнания, что да как.

  • Kvetka 23 жовтня 2019, 12:14

    @lentochka78 Спасибо!

  • Zlatulya17 12 січня 2020, 15:53

    @Snezhinochka Добрый день. Можете подсказать подробности переезда( какие необходимо документы, в какой срок, что для детей..). Сама давно хочу, но муж сомневается, так как не знаем многих нюансов. А с двумя детками на авось ехать не серьезно((

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу